English (United States)   Nederlands (Nederland)
 31 december 2009: Springwedstrijd Asten

Afgelopen week was er een 4-daagse springwedstrijd in Asten.

Kristian reed Z-Canta naar de overwinning bij de vijfjarigen en met Zjohn G werd hij 8e in dezelfde rubriek. Verder nam Kristian deze dagen een aantal volgprijzen mee naar huis.

Wij wensen u een gelukkig, gezond en succesvol 2010!

Dutch Capitol


 22 december 2009: Kerstgroet

 


 21 december 2009: Merselo en bezoek aan Griekenland

Afgelopen weekend vond er in Merselo een dressuurwedstrijd plaats. Dit was tevens de laatste selectiewedstrijd. Trudi won zondag met Fiderfrauke de klasse L1 met 204 punten.

Van 10 t/m 14 december bezochten Jos en Trudi klanten in Griekenland. De paarden Udessa (v. Royal Bravour), Zidante (v. Cantos) en Caja (v. Casantos) liepen hun laatste wedstrijd ven het seizoen in Athene. Ze liepen alle 3 in de prijzen. In de rubriek voor 5-jarige springpaarden eindigde Zidante op de 2e plaats en Caja op de 3e plaats.

Caja (links) en Zidante in de prijsuitreiking

 

Paola (eigenaresse Udessa en Zidante), haar dochter Isabella en Trudi


 6 december 2009: Hippisch Hengelo

Kristian rijdt laatste juniorenwedstrijd!

Afgelopen week vond Hippisch Hengelo plaats. Woensdag stond de hengstencompetitie op het programma en vrijdag t/m zondag een internationale springwedstrijd voor de jeugd.

In de hengstencompetitie reed Kristian Zjohn G in de klasse M en Whitesnake in de klasse Z. Met beide hengsten plaatste Kristian zich voor de barage. Zjohn G kwam tekort voor een hindernis waardoor deze opnieuw moest worden aangereden en Whitesnake had een springfout op de laatste sprong.

Vona ging mee naar Hengelo voor de ervaring. Kristian startte de merrie in de lichte tour.

Relinda startte Kristian alle dagen in de zware tour. Vrijdag kregen ze een springfout in de eerste manche. Zaterdag werden ze 3e en zondag werden ze 4e in de grote prijs. Geen onverdienstelijke afsluiting van de juniorentijd. Kristian heeft afgelopen jaar de maximum junioren leeftijd van 18 jaar bereikt, waardoor hij vanaf 2010 bij de Young Riders gaat starten. 

Ook Kosmo van Orchid's ging dit weekend op concours. Met zijn amazone Teddy van de Rijt sprong hij in Berlicum naar de overwinning in de klasse D-M.

 

Kosmo en Teddy op onze hengstenshow dit jaar        Kristian en Relinda in Hengelo


 1 december 2009: selectiewedstrijd Horst

Afgelopen weekend was de tweede selectiewedstrijd van Noord-Limburg voor de dressuurruiters in Horst.

Trudi werd met Fiderfrauke 4e in de klasse L1. Fieke werd met Miss Loxley 3e in de klasse Z2.

De leerlingen scoorden ook goed. Bonnie Reinders werd met Vampire 3e in de klasse L1. Klinte de Rijck werd met Josinie 3e in de klasse Z1. Luca de Rijck werd in Zevenaar met haar pony Omira twee keer 1e in de klasse D-Z1.

Afgelopen week ontvingen wij een mail van de familie Schmitz uit Duitsland. Zij kochten een tijd geleden Castenrayseweg Lars (v. Leuns Veld's Lord) bij ons voor hun dochter Helena. De combinatie is zeer succesvol in Rheinland/Pfalz en is opgenomen in het kader.

Castenrayseweg Lars en Helena Schmitz


 23 november 2009: De Mortel en Weert

Gisteren had Kristian een springwedstrijd in De Mortel en Fieke een dressuurwedstrijd in Weert.

Kristian won met Z-Canta de klasse L en werd met Zjohn G 7e in dezelfde klasse. Met Vona werd Kristian 7e in de klasse Z en met Relinda eindigde hij als 3e in de klasse ZZ.

Fieke werd met Miss Loxley 3e in de klasse Z2.

Relinda en Kristian


 15 november 2009: Indoor de bergen

Afgelopen weekend vond Indoor de bergen plaats in Wanroy.

Donderdag werd Kristian met Warnike 4e in de klasse L en met Vona 3e in de klasse M. Vrijdag eindigde Kristian met Zjohn G als 7e in de klasse L. Zaterdag werd Kristian met Whitesnake 4e in de klasse Z.

Teddy van de Rijt reed met Kosmo van Orchid's in Asten. De combinatie werd 3e in de klasse D-M.

Warnike en Kristian


 8 november 2009: Veel naar Asten

Twee overwinningen en goede IBOP scores!

Afgelopen dinsdag vond in Asten de IBOP proef plaats. Kristian reed drie merries naar een score boven de 75 punten, de score om te slagen voor de IBOP. Abelle (v. Indoctro) behaalde 77 punten, Bluerike (v. Larino) en Balafu de Tamerville (v. Vancouver) behaalden beide 80 punten.

Vrijdag werd manege Heijligers in Asten even verruild voor manege Het zwarte water in De mortel. Kristian won met Uniek het L-springen.

Zaterdag en zondag reed de vrachtwagen weer naar Asten. Zaterdag werd Kristian met Vona 13e in het M-springen en 1e met Relinda in de klasse ZZ in handicap met de klasse Z. Zondag werd Kristian met Zjohn G 7e in het L-springen en met Warnike 3e in het M-springen. Tevens reed Kristian Vainqueur weer voor het eerst de wedstrijdring binnen. Ze reden een mooie foutloze ronde in het M-springen. Vainqueur is na bijna een jaar herstel van een blessure weer volledig terug in training. Kristian bereid de hengst voor voor de hengstencompetitie.

Vainqueur en Kristian vorig jaar zomer


 31 oktober 2009: Selectie dressuur Sevenum en Helden

Succesvolle dag voor zusjes!

Vandaag vond de eerste selectiewedstrijd voor dressuur plaats van de kring Noord-Limburg. In Sevenum werden de klasses B t/m M verreden en de Z-combinaties kwamen in Helden aan de start.

Trudi reed met Fiderfrauke in de klasse L1. Met 200 punten wonnen ze ruimschoots de rubriek. Fieke reed later op de dag haar halfzusje Miss Loxley in de klasse Z2. Ze eindigden als 3e met maar 1 puntje minder dan de winnaar.

Ook de leerlingen deden het goed dit weekend op diverse dressuurwedstrijden. Wendy Nabben won met de Cantos merrie Victory de klasse B, Laurie Vervoort won met haar pony Leliebelle de klasse D-M1 en Joyce Ermens won de klasse M1 met haar paard Eros.

 

De halfzusjes Miss Loxley (links) en Fiderfrauke met Fieke


 25 oktober 2009: Selectie Merselo

Vandaag vond de eerste selectiewedstrijd springen plaats in Merselo.

Kristian werd met Z-Canta 4e in de klasse M en met Vona 3e in de klasse Z.

Vona en Kristian


 21 oktober 2009: Equine Elite

Vanavond wordt Barrichello gepresenteerd op de presentatieavond van de veiling Equine Elite. De pas 3-jarige ruin van Dutch Dormello staat nu enkele weken in training op stal De Korenbloem in Weert, waar zaterdagavond de veiling plaats vindt. Hieronder treft u het programma aan van de komende dagen en een filmpje van de training van Barrichello.

WOENSDAG 21 OKTOBER 2009

19:30 Presentatie van de veilingpaarden onder het zadel.

DONDERDAG 22 OKTOBER 2009

09:00 - 18:00 Stallen geopend voor kijkers en mogelijkheid tot het proberen van de paarden.

VRIJDAG 23 OKTOBER 2009

12:00 - 16:00 Stallen geopend voor kijkers en mogelijkheid tot het proberen van de paarden. Een video van de veilingpaarden zal op verschillende plaatsen worden afgespeeld terwijl u een drankje kan nuttigen aan de bar. De dierenartsen en organisatoren zullen aanwezig zijn voor een gesprek en het beantwoorden van eventuele vragen.

ZATERDAG 24 OKTOBER 2009

12:00 Presentatie van de veilingpaarden.

14:00 Stallen open

14:30 Buffet & Bars open

18:00 EQUINE ELITE VEILING.
Gevolgd door een after-party met live muziek!!

ZONDAG 25 OKTOBER 2009

10:00-15.00  Coffee & Cake

Iedereen kan zijn nieuwe aanwinst nog even komen bewonderen en verzekeringen en transport regelen.
En natuurlijk is er dan ook nog genoeg tijd om nog even gezellig na te praten en te winkelen, want alle stands zijn dan ook nog open voordat iedereen weer naar huis gaat.


 Barrichello in training voor Equine Elite

Er is een fout opgetreden. Fout: Barrichello in training voor Equine Elite is op dit moment niet beschikbaar.

 20 oktober 2009: springwedstrijd De mortel en verrichting NRPS

Zondag had Kristian een springwedstrijd in De Mortel. Met Warnike werd hij 2e in het L-springen. Zjohn G en Whitesnake gingen mee ter voorbereiding op de hengstencompetitie aanstaande donderdag in Assen. Met beide hengsten noteerde Kristian foutloze rondes.

Gisteren stond voor Chocoprince de verrichting van het NRPS op het programma. Hij liet zich onder Kristian heel goed zien. De volgende beoordeling staat gepland op 23 november.


 11 oktober 2009: Springwedstrijd Roggel

Arriba wint B-springen!

Afgelopen weekend ging Kristian met de paarden naar Roggel.

Zaterdag werd hij met Relinda 6e en met Whitesnake 10e in de klasse Z.

Zondag won Kristian met Arriba het B-springen. In de klasse L werd hij 2e met Warnike, 3e met Uniek en 5e met Zjohn G.

 

Arriba werd afgelopen zomer kampioen bij het KWPN in Limburg bij de springpaarden


 7 oktober 2009: Zjohn G definitief goedgekeurd

Tijdens de werelkampioenschappen in Lanaken vond ook de hengstenkeuring van Zangersheide plaats. Zjohn G moest zich daar presenteren voor de definitieve goedkeuring. Onder Kristian liet de hengst zich super zien in het parcours, waarbij vooral zijn vermogen opviel. Hiermee verdiende de hengst de goedkeuring voor het leven bij Zangersheide.

Zjohn G liet vorig jaar tijdens het hengstenspringen in Denekamp al zien over veel vermogen te beschikken, dit maal onder Fieke.


 6 oktober 2009: Geldrop en Beek

Fiderfrauke 2e en 3e!

Afgelopen week is Kristian naar Geldrop geweest en Trudi naar Beek.

Woensdag werd Kristian 2e in de klasse L met Warnike. Zondag werd hij met Whitesnake 6e in de klasse Z en met Relinda 10e in de klasse ZZ.

Trudi reed met Fiderfrauke haar eerste indoorwedstrijd in de klasse L1. In de eerste proef werden ze 3e en in de tweede proef 2e.

Whitesnake


 28 september 2009: Wereldkampioenschappen Lanaken

Afgelopen weekend heeft Kristian met Z-Canta meegedaan aan de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in Lanaken. De combinatie kreeg een wildcard voor dit kampioenschap.

Donderdag reden ze een mooie foutloze ronde. Vrijdag kregen ze helaas één springfout waardoor ze net geen finale mochten rijden.

Zaterdag reed Kristian Z-Canta in de kleine finale. Z-Canta sprong wederom met gemak het parcours rond. De tijd was goed voor de prijzen, maar helaas viel op de één na laatste hinderis een balk.

 

Z-Canta en Kristian tijdens de wereldkampioenschappen


 20 september 2009: Paardensportdag Hoogland

Gisteren was de jaarlijks paardensportdag in Hoogland. Fieke reed met Miss Loxley voor de tweede keer in de Z2-dressuur. Ze werden 4e. Kristian werd met Vona 3e in het Z-springen.

Teddy van de Rijt had met onze ponyhengst Kosmo van Orchid's een goed weekend. Ze reden in Asten hun eerste indoor wedstrijd in de klasse D-L. Vrijdag werden ze 5e, zaterdag 10e en zondag 4e. In het eindklassement was dit goed voor de 2e plaats.

Fieke en Miss Loxley


 8 september: Nieuws afgelopen week

Op 29 augustus was de Hippiade voor pony's. Klinte de Rijck, leerling van Trudi, werd 6e in de D-Z2 dressuur.

Op 5 september hebben Kosmo van Orchid's en Teddy van de Rijdt hun debuut gemaakt in de klasse D-M springen. Ze werden gelijk 2e.

De 3-jarige ruin Barrichello (Dutch Dormello x Gribaldi) is geselecteerd voor de Equine Elite veiling op stal De Korenbloem in Weert. Deze veiling vindt plaats op zaterdag 24 oktober 2009. Via Verkoop - paarden - Barrichello komt u op de website van Equine Elite. Daar vindt u meer informatie over Barrichello en de veiling.


 22 augustus 2009: KWPN Paardendagen

Vainqueur merrie nationaal kampioen!

Outsider Bola (Vainqueur x K-Nola ster prok pref van Corofino x Lavallo) overtuigde in de voorronde en in de finale met haar sterke draf en goede lichaamsgebruik. De goed onwikkelde, hoogbenige, correcte merrie met goede verhoudingen van Jan van Kooten en Reinie Tewis pakte daarmee verrassend de titel bij de 3-jarige springmerries.

Fiderfrauke kreeg in de finale een half punt meer dan in de halve finale. 147,5 punten waren goed voor een uiteindelijke 24e plaats.


 18 augustus 2009: Halve finale Pavo-cup

Fiderfrauke door naar finale!

Vandaag startte Trudi met Fiderfrauke in de halve finale van de Pavo-cup voor vierjarige dressuurpaarden. De kersverse NRPS stermerrie kreeg 73,5 punten van de jury. Aan het einde van de dag bleek dit precies genoeg te zijn voor de finale aanstaande vrijdag. Ze eindigde op een gedeelde 24e plaats.


 16 augustus 2009: Regiokampioenschappen Limburg

3e plaats voor Fieke en Miss Loxley!

Dit weekend vonden de regiokampioenschappen voor Limburg plaats in Horst. Zaterdag voor pony's en zondag voor paarden.

Zaterdag won Klinte de Rijck met haar pony Omira de titel in de klasse DE-Z2. Haar zusje Luca de Rijck reed onze pony Whispergirl 's morgens naar een 4e plaats in de klasse DE-L2. Ze mocht net niet afkampen. De zusjes trainen bij Trudi.

Zondag werd Fieke met Miss Loxley 's morgens 2e in de klasse Z1. Na het afkampen 's middags eindigde ze als 3e. Na een goede proef hadden 2 van de 3 juryleden haar op de 1e plaats staan, maar het 3e jurylid zat een stuk lager met de punten. Hierdoor mistte ze een startplek voor de Hippiade.

Kristian was met Relinda goed op weg in de 2e manche van de klasse ZZ. Op de laatste hindernis viel er toch nog een balk. Hierdoor mogen ook zij net niet naar de Hippiade.

In St. Anthonis vonden dit weekend de regiokampioenschappen van Noord-Brabant plaats voor pony's. Teddy van de Rijt reed onze ponyhengst Kosmo van Orchid's. Zaterdag werd de combinatie 10e en zondag eindigden ze als 7e. In de einduitslag resulteerde dit in een mooie 5e plaats.


 14 augustus 2009: Nationale NRPS keuring

Fiderfrauke krijgt ster!

Vandaag vond in Ermelo de nationale keuring voor merries  en veulens van het NRPS plaats.

Fiderfrauke (v. Fiderhit) kreeg het sterpredikaat en won met Trudi de rubriek Bestgaand rijpaard.

  

Fiderfrauke  aan de hand op de regionale keuring in De Mortel en onder het zadel in Ermelo


 2 augustus 2009: Concours Kessel

Kristian en Relinda 6e in grote prijs!

Afgelopen donderdag en vrijdag vond bij Stal Hendrix in Kessel een tweedaagse wedstrijd plaats.

Donderdag startte Kristian Z-Canta bij de 5-jarige springpaarden. De combinatie eindigde op de 5e plaats met gemiddeld over twee parcoursen een 8 voor het springen en het gaan tussen de hindernissen.

Vrijdag startte Kristian met Relinda in de grote prijs over 1.40m. Ze eindigden op een mooie 6e plaats.

Z-Canta en Kristian


 20 juli 2009: Heibloem en Liessel

Twee eerste prijzen!

Gisteren zijn we naar Heibloem geweest met de paarden. Kristian won met Relinda de tweede groep in het Z-springen. Fieke won met Lauriestein de L2-dressuur en ze werd met Miss Loxley 4e in de Z1-dressuur.

Kosmo van Orchid's had vandaag wedstrijd in Liessel. Met Teddy van de Rijt werd de ponyhengst 5e in de klasse   D-L springen.

Kosmo en Teddy


 11 juli 2009: Centrale keuring Sevenum

Arriba kampioen!

Vandaag was de centrale keuring in Sevenum van het KWPN. Het beste resultaat, van de door ons getrainde merries, was er voor Arriba (Casantos x B.Raimond). Nadat ze vorige maand al een uitstekende IBOP liep onder Kristian werd ze allereerst op kop geplaatst in haar groep, 4 t/m 7 jarige stermerries springen. Daarna werd ze uitgeroepen tot beste merrie van de 4 t/m 7 jarige stermerries springen. Aan het einde van de dag werd ze als kampioen gehuldigd in de springrichting. Arriba is gefokt door K. Vervoort - Theeuwen en kwam daarna in eigendom van S. Neefs - Theeuwen. Na onze bemiddeling is ze in eigendom gekomen van de familie Schillo uit Duitsland.

Trudi reed Fiderfrauke in de Pavo-cup voor 4-jarige dressuurpaarden. Ze werden 4e met een puntentotaal van 70,5. Met deze score mogen ze door naar de halve finale in Ermelo.

Kristian reed Z-Canta in de finale van de Hendrix-competitie. Na de 4 selectiewedstrijden stonden ze op de 16e plaats. Na de eerste ronde vandaag stonden ze 11e en in de tweede ronde klommen ze nog een plek omhoog, waardoor ze nog net voor de prijzen in aanmerking kwamen.

Luca de Rijck reed onze pony Whispergirl in de Divoza-cup voor 6-jarige dressuurpony's. Ze werden 2e met 68 punten.

 

Arriba                                                                    Fiderfrauke en Trudi


 4 juli 2009: Provinciale keuring NRPS

Twee maal aan kop!

Vandaag was de provinciale keuring van het NRPS voor Limburg en Noord-Brabant in De Mortel.

Fiderfrauke (Fiderhit) deed mee bij de 4-jarige en oudere merries voor stamboekopname. Ze werd op kop geplaatst en uitgezet naar de nationale keuring op 14 augustus in Ermelo. Daar kan ze in aanmerking komen voor het ster-predikaat.

Ons drie weken oude veulen Laurie's Famke (Lauriestein x Lord Sinclair) deed mee in de rubriek voor rijpaardveulens register A. Zij werd ook op kop geplaatst in haar groep.

 

Miss Loxley (Lord Loxley), Fieke en Fiderfrauke. Moeder van beide merries is Margo van Meerkes (Saint Urus d'Olympe).


 28 juni 2009: Oostrum en Reuver

Miss Loxley wint laatste selectiewedstrijd!

Gisteren, zaterdag, was voor ons de laatste selectiewedstrijd in Meerlo. Het concours werd georganiseerd door Oostrum. Fieke werd met Big Ben 8e in het M-springen en met Miss Loxley 1e in de Z1-dressuur.

Vandaag, zondag, gingen we naar Reuver. Kristian werd met Vona 4e in de klasse Z en met Relinda 2e in de klasse ZZ. Fieke werd 4e met Lauriestein in de L2-dressuur.

Relinda met Kristian


 23 juni 2009: Selectie Limburgse veulenveiling 2009

Morgenavond, 24 juni, om 18.00u is de selectie voor de Limburgse veulenveiling in Wanssum bij Jos & Trudi Houwen. Tevens is er op 12 augustus nog een selectie-avond voor de 'late' veulens.

Het is nog mogelijk om uw veulen op te geven voor de veiling die gehouden wordt op donderdag 1 oktober 2009 bij hengstenhouderij 'De Ijzeren Man' in Weert.

Via deze link komt u bij het opgaveformulier: http://www.limburgseveulenveiling.nl/form/inschrijfformulier.php


 23 juni 2009: Eerste veulen Lauriestein

12 juni 2009 is het eerste veulen van de 4-jarige hengst Lauriestein geboren bij Jos & Trudi Houwen.

Moeder van het bruine merrieveulen is de 5-jarige merrie Zam Zam (v. Lord Sinclair). Op de foto is Laurie's Famke 8 dagen oud.


 20 juni 2009: Resultaat stamboekkeuring Wanssum

SK Wanssum: laatste Limburgse keuring goed verlopen

Also Especial en Bibabeloma-W opvallend

In Wanssum werd vandaag de laatste Limburgse stamboekkeuring van het seizoen gehouden. “De keuring is goed verlopen, de baan lag er perfect bij en het was een verzorgde accommodatie. We hadden een mooie verdeling bij de paarden, 17 springpaarden en 16 dressuurpaarden”, vertelt inspecteur en juryvoorzitter Cor Loeffen. Opnieuw was de meeste kwaliteit te vinden bij de dressuurpaarden. “Dat is een positieve ontwikkeling in onze provincie, vorig jaar hebben we nog moeten constateren dat de dressuurfokkerij een aandachtspunt is en nu hebben we op de keuringen al een stel hele fijne paarden gezien.”

Zes merries kregen het sterpredikaat in de dressuurrichting. “Drie daarvan behaalden het predikaat met 80 punten voor beweging. Onder hen twee merries die uit dezelfde stam komen.” Daarmee doelt inspecteur Cor Loeffen op Beautiful Loma-W prok (Florencio uit Thyloma W elite v.Nourejev, f/g A.P. de Wit uit Reuver) en Bibabeloma-W (Sandro Hit uit Mayloma keur v.Donnerhall) van dezelfde fokker en geregistreerde. “De Florencio is een merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en een hele charmante verschijning is. In draf en galop liet ze veel beentechniek zien.” Voor haar exterieur kreeg Beautiful Loma-W 75 punten. Uit dezelfde stam komt de prok-merrie Bibabeloma-W, die voorlopig ster werd verklaard en tweemaal 80 punten scoorde. “De Sandro Hit is een langgelijnde merrie met zeer veel uitstraling. Ook zij viel in beweging op met haar goede beentechniek. Beide merries komen uit de Loma-stam van Sietse van Dellen, die tot voor kort vooral bekend stond om haar goede springpaarden maar met zulke merries mag er ook voor de dressuurfokkerij het nodige van de Loma’s verwacht worden!”
Ook een opvallende dressuurmerrie was Bon Voyage (Krack C uit Natasja keur sport-(dress) v.Ferro, f/g A. Verdellen uit Horst). “Een merrie met een goed rechthoeksmodel die wat meer halsbespiering mocht hebben. Voor de draf, galop en houding kreeg ze een 8. Ze viel verder op met haar fijne achterbeengebruik en souplesse.” Moeder Natasja is een volle zus van de KWPN gekeurde hengst Métall.

Bij de springmerries werden er 9 van de 17 ster. Een uitschieter was de vierjarige register A-merrie Also Special (Argentinus uit Titia ster prok v.Carthago, f/g J.G.E. Delissen en G.W.J. Verstappen). De kleindochter van het internationale springpaard Especiale (v.Voltaire) kreeg voor haar reflexen en techniek een 8, voor het vermogen zelfs een 8,5. Met 70 punten exterieur en 80 voor het vrij springen werd de merrie voorlopig ster verklaard. “De Argentinus was het meest opvallende springpaard van de dag. Het is een merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en met goede reflexen springt. Ze kan heel goed terugspringen en toonde veel scope.” Loeffen constateerde dat er de laatste jaren steeds meer ‘sportfokkers’ naar de keuringen komen met hun merries. “Dat is een positieve ontwikkeling die te danken valt aan het feit dat de springkwaliteiten een hoge prioriteit krijgen op de keuring.” Ook veel kwaliteit op het hout toonde Bravola (Quidam de Revel uit Maravola keur pref v.Nimmerdor, f/g H.L.J. Kessels uit Meerlo). Een volle broer werd vorig jaar aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Moeder Maravola is zelf een volle zus van het internationale springpaard Garavola en leverde al een nationaal springpaard van Animo. Bravola toonde zich in Wanssum een heel compleet springpaard en scoorde voor zowel exterieur als vrij springen 75 punten. De vierjarige Alcalanda prok (Heartbreaker uit Calanda Z prok v.Calvaro Z, f/g H.A.P.J. Marcellis uit Vredepeel) viel op met haar springvermogen. De volle zus van de KWPN gekeurde hengst Zambesi slaagde met 70 punten exterieur en 75 voor het springen. “Het is een royaal ontwikkelde merrie die wat onstuimig begon maar later veel vermogen toonde bij het springen.” De Centrale Keuring van Limburg wordt gehouden op 11 juli in Sevenum.

Jenneke Smit voor KWPN (Overname zonder bronvermelding niet toegestaan)


 19 juni 2009: Morgen stamboekkeuring KWPN

Op 20 juni is de laatste Limburgse stamboekkeuring van dit seizoen in Wanssum bij Hengstenhouderij Jos en Trudi Houwen. Het adres is postbaan 24a in Wanssum.
De dag begint om 8.30u met 4 t/m 7 jarige vb merries springen. De keuring is om ca 17.00u afgelopen.
Op het secretariaat kunt u voor €3,- een catalogus kopen (deelnemers gratis).

In de bijlage vindt u het programma met de deelnemende paarden.

http://www.kwpn.nl/uploads/nieuws_regionaal/PP WANSSUM.pdf


 14 juni 2009: Ruiterfestijn Meerlo

Drie overwinningen in klasse Z!

Afgelopen weekend vond voor de twaalfde keer het Ruiterfestijn Meerlo plaats. We gingen drie dagen naar het concours van onze eigen vereniging.

Vrijdag was de Hendrix competitie. Chocoprince kreeg bij de 4-jarigen een 7,5 voor het springen en een 7,2 voor tussen de hindernissen. Hiermee eindigde hij op de 26e plaats van de ruim 100 deelnemers. Z-Canta kreeg bij de 5-jarigen dezelfde punten als Chocoprince en eindigde daarmee op de 16e plaats.

Zaterdag reed Fieke met Lauriestein naar de 5e plaats in de L2 dressuur. Met Miss Loxley won ze de Z1-dressuur. Kristian reed Vona naar de 1e plaats in het Z-springen. De combinatie was 4sec sneller dan de nummer 2 in het direct op tijd.

Zondag reed Fieke Miss Loxley wederom naar de overwinning in de Z1-dressuur. Trudi reed voor het eerst de 4-jarige merrie Fiderfrauke in de L1-dressuur. Ze behaalden meteen 2 winstpunten.

Vona en Kristian in hun winnende rit.


 11 juni 2009: Topsport Limburg

Kortgeleden zijn Fieke en Kristian door de KNHS bij NOC*NSF aangedragen als internationaal en nationaal talent. Ze worden daardoor ondersteunt door Topsport Limburg. Deze week staat Fieke bij "sporter in beeld" op de website van Topsport Limburg: www.topsportlimburg.nl

Rubriek: "Sporter in beeld" - Fieke Houwen (Paardensport)

donderdag 11 juni 2009

Topsport Limburg legt elke week een Limburgse sporter een aantal vragen voor. Deze week is Fieke Houwen aan de beurt.

 

    Paspoort  
     
 
Paspoort  
Naam Fieke Houwen
Sporttak Paardensport
Geboortedatum dinsdag 11 augustus 1987
Geboorteplaats Venray
Woonplaats Wanssum
Vereniging Rijdt met Beleid, Meerlo
Selectie Op dit moment geen; B-kader Young Riders dressuur 2008
Topsportstatus Internationaal Talent (IT)
Website http://www.joshouwen.nl
 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Hoe lang ben je al bezig met paardensport?
Vanaf mijn 4e jaar.

2. Hoe ben je in aanraking gekomen met paardensport?
Het is een uit de hand gelopen hobby van mijn ouders.
 
3. Op welk niveau ben je actief?
Tot eind 2008 was ik met twee paarden actief bij de Young Riders en in de Lichte Tour bij de senioren. Mijn eigen paard Saloupe is verkocht en het andere paard Ferrolan is ivm de leeftijd en een blessure teruggetrokken uit de topsport. Op dit moment leid ik twee jonge paarden op. Met de 4-jarige Lauriestein rijd ik in de klasse L2 en met de 6-jarige Miss Loxley rijd ik Z1. Dit zijn paarden met veel potentie voor de toekomst. Verder spring ik met twee paarden in de klasse M (1.20m).
 
4. Studie of werk?
Ik volg de paramedische opleiding MBRT (Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken) aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Eind januari 2010 rond ik deze opleiding af. Ik werk nu één dag in de week op de röntgenafdeling van het Maasziekenhuis in Boxmeer.
 
5. Van welke club ben je lid en lid geweest?
Ik ben vanaf het begin lid bij Rijdt met Beleid in Meerlo.

6. Wie is je grote voorbeeld?
Ik heb niet één voorbeeld. Natuurlijk is Anky op dit moment de beste amazone van de wereld, maar van alle topruiters kun je wat leren.
 
7. Hoeveel uur train je in de week?
Door de week ben ik naast mijn studie gemiddeld 2 à 3 uur per dag bezig met de paarden. In het weekend en op vrije dagen vaak de hele dag. Deze uren bestaan uit de verzorging en de training van de paarden.
 
8. Wat zijn jouw sterke punten?
Ik ben een all-round ruiter en wil me voorlopig nog niet beperken tot alleen de dressuursport.
 
9. Wat kun je minder goed? Waar moet je nog aan werken?
Met kleinere hulpen aan de paarden hetzelfde bereiken.
 
10. Heb je ook wel eens een baalmoment gehad?
De beslissing om Ferrolan terug te trekken uit de topsport was moeilijk. Maar je moet door en ik beleef nu veel plezier aan het opleiden van de jonge paarden.
 
11. Wat is je hoogtepunt tot nu toe?
Ik heb verschillende hoogtepunten gehad in de sport. In mijn ponytijd heb ik verschillende Limburgse en Nationale titels gewonnen. Hiervan zijn de vijf Nationale titels en het Limburgs kampioenschap in de twee hoogste klassen (Z1 en Z2) de mooiste. Bij de paarden ben ik met twee verschillende 4-jarige paarden Limburgs kampioen met springen geworden en heb ik met dressuur het B-kader van de Young Riders in vier maanden tijd bereikt. Helaas bleef dit ivm mijn leeftijd beperkt tot 2008.
 
12. Wat is je ultieme droom?
Zo hoog mogelijk komen in de dressuursport. Het zou mooi zijn om ooit Grand-prix te rijden en dan vooraan mee te kunnen doen in een sterk deelnemersveld.

 29 mei 2009: Dressuur De Mortel

Fieke twee keer in de prijzen!

Vanavond had Fieke met Miss Loxley en Lauriestein een dressuurwedstrijd in De Mortel. Met Miss Loxley werd ze 3e in de klasse Z1 en met Lauriestein werd ze 1e in de klasse L2.


 24 mei 2009: Vier dagen wedstrijd

Vol weekend!

Afgelopen weekend hebben we vier dagen wedstrijd gehad. Er werden verschillende prijzen mee naar huis genomen.

Donderdag werd Kristian met Vona 6e in het 1.30m in Bennekom. Ze hadden de snelste tijd in de barage, maar helaas een springfout op de laatste hindernis.

Vrijdag stond de Hendrix-competitie op het programma in Dieteren. De jonge paarden sprongen verdienstelijk, maar plaatsten zich niet voor de prijzen.

Zaterdag ging Fieke met Lauriestein naar Ottersum. Ze werden in beide proeven 2e in de L2-dressuur.

Zondag gingen we naar Deurne. Kristian werd in de klasse L 3e met Zaroko en 4e met Warnike. Vona reed Kristian naar de overwinning in de klasse M. Fieke werd met Miss Loxley 4e in de Z1-dressuur.

De 4-jarige hengst Lauriestein


 17 mei 2009: Concours hippique Sevenum

Twee overwinningen voor Kristian!

Afgelopen weekend hebben we wedstrijd gehad in Sevenum. Zaterdag de Hendrix-competitie en zondag selectiewedstrijd.

Chocoprince kreeg zaterdag bij de 4-jarigen een 7,8 voor het springen en een 7,4 voor tussen de hindernissen. Helaas gingen er twee punten af wegens een springfout. Alexia VM keer een 7,6 voor het springen en een 7,4 voor tussen de hindernissen. Kristian bleef met haar foutloos.

Zaroko werd zaterdag 5e bij de 5-jarigen met een 8,2 voor het springen en een 8 voor tussen de hindernissen. Z-Canta eindigde als 15e met een 7,9 voor het springen en een 7,6 voor tussen de hindernissen.

Zondag won Kristian met Warnike het L-springen en met Vona het Z-springen. Fieke werd met Lauriestein 6e in de L2-dressuur en met Velex 6e in het L-springen.

Zaroko en Kristian


 14 mei 2009: Veulens Chocoprince

Dit jaar worden de eerste veulens van Chocoprince (v. Contender) geboren. 

  

Chocoprince x Royal Bravour, geboren op 28-4-2009, fokker: Jos & Trudi Houwen, Wanssum


 10 mei 2009: Eindhoven en Roosendaal

Afgelopen weekend zijn we naar Eindhoven geweest om te springen en Fieke reed voor het eerst met Miss Loxley in de Z1-dressuur in Roosendaal.

Vrijdag gingen de jonge paarden mee naar Eindhoven. Alle paarden van Kristian sprongen heel goed, maar toch werden of in de eerste of in de tweede fase vier strafpunten genoteerd. Fieke heeft Big Ben weer overgenomen van Kristian en reed voor de tweede keer in de klasse L. Ze werden vijfde. Zondag startte de combinatie voor het eerst in de klasse M met één springfout in de tweede fase als resultaat. Kristian had wederom goede rondjes erbij zitten, maar mocht geen prijzen mee naar huis nemen.

Zaterdag ging Fieke met Miss Loxley naar Roosendaal. In een volle ring werd de combinatie in de eerste proef 5e en in de tweede proef 7e.

 

Fieke en Big Ben als 4-jarige (de grote Cantos-ruin is nu 6)


 9 mei 2009: Foto's hengstenshow

Onderstaande foto's zijn gemaakt op onze hengstenshow afgelopen dinsdag. Er was veel belangstelling voor de hengsten. Net voor 18.30u werd het droog en we hebben, weliswaar onder donkere bewolking, een goede show gehad.

   

Kristian reed onder andere de jonge hengsten Alicante HBC (links) en Bastogne.

 

Kosmo van Orchid's (links) werd zeer netjes voorgesteld door zijn 12-jarige amazone Teddy vd Rijt en Vona deed met Kristian mee als nakomeling van HBC Cantos.

   

Mathijs van Asten presenteerde Zidane (links) en gaf als afsluiting een kleine clinic met Kristian en Whitesnake, die zijn onbegrensde vermogen toonde.


 4 mei 2009: Morgen hengstenshow

Morgenavond wordt onze jaarlijkse hengstenshow gehouden, aanvang 18.30u.

Voor het eerst zal de hengstenshow op onze buitenpiste gehouden worden, dus we hopen dat de weergoden ons tussen 18u en 21u goed gezind zijn. U bent van harte welkom onze hengsten te komen bezichtigen.

Hieronder de hengsten die getoond zullen worden:

 • Advance
 • Alicante HBC
 • Bastogne
 • Cartano
 • Chocoprince
 • Dutch Capitol
 • Ferrolan
 • HBC Cantos
 • HBC Regilio
 • Lauriestein
 • Leuns Veld's Lord (ponyhengst)
 • Kosmo van Orchid's (ponyhengst)
 • Stairway
 • Up To Date
 • Vainqueur
 • Vingino
 • Whitesnake
 • Zidane
 • Zjohn G

 26 april 2009: De Mortel, Eindhoven en Merselo

Viper wint barrière springen in Merselo over 1.75m!

Trudi reed vrijdagavond in De Mortel een dressuurwedstrijd met Miss Loxley. Ze werden 3e in het Z1.

Fieke reed zaterdag met Lauriestein in Eindhoven. In de eerste proef werden ze 3e en in de tweede proef 2e in het L2.

Zondag hadden we wedstrijd in Merselo. Kristian werd met Relinda 5e in de gecombineerde klasse Z/ZZ. Trudi werd met Miss Loxley 2e in de Z1-dressuur.

Kristian deed met Viper mee aan de hoofdrubriek: barrière springen. De eerste twee rondes stonden er 6 steilsprongen achter elkaar, oplopend van 1.15m tot 1.45m. De tweede ronde oplopend van 1.25m tot 1.55m. De derde ronde moesten 4 steilsprongen achter elkaar gesprongen worden, oplopend van 1.40m tot 1.65m. In de vierde ronde waren de hindernissen oplopend van 1.45m tot 1.75m. Kristian slaagde er met twee andere ruiters (er waren 14 deelnemers) in deze lijntjes foutloos te overbruggen met de slechts 1.65m metende Viper. Ze besloten de hoofdprijs door drie te delen en geen vijfde ronde meer te rijden. De laatste twee rondes zijn op onderstaand filmpje te zien.

Miss Loxley en Trudi in Merselo


 Filmpje barrière springen - Kristian en Viper

Er is een fout opgetreden. Fout: Filmpje barrière springen - Kristian en Viper is op dit moment niet beschikbaar.

 21 april 2009: Folder 2009

Nieuwe folder nu verkrijgbaar!

U kunt de folder bij ons opvragen door een mail te sturen naar info@joshouwen.nl 

Ook kunt u de folder downloaden van onze website: folders.


 19 april 2009: Dressuur Geldrop, springen Albergen

Lauriestein wint eerste L2 wedstrijd!

Gisteren ging Fieke voor het eerst met Lauriestein op concours. De pas 4-jarige hengst heeft veel indrukken op gedaan en heel veel geleerd. Het losrijden was naast een wei waar shetlandpony's liepen en aan de overkant van de dressuurringen liep een grote groep paarden in de wei. De dressuurringen lagen op een mooie zandpiste en de eerste keer tussen de witte hekjes vond Lauriestein toch wel spannend. In beide proeven zaten goede dingen, maar ook mindere onderdelen vanwege de spanning. De eerste proef werd beloond met net een winstpunt: 182 punten. De tweede proef ging al beter en werd beloond met 192 punten wat de 1e plaats betekende.

Kristian ging vandaag naar Albergen voor de KNHS/vdB-cup. Er was ook een Z-rubriek uitgeschreven, dus vanmorgen vroeg werd met een volle vrachtwagen richting Twente gereden. Whitesnake debuteerde in de klasse Z en dat deed hij niet onverdienstelijk. Hij eindigde als 3e met twee foutloze omlopen. Velex was ook foutloos in de eerste ronde, maar Kristian reed geen barage met hem omdat hij ook nog de vdB-cup moest lopen en eindigde op de 7e plaats. Vona had een balk op de laatste hindernis in de eerste omloop. In de vdB-cup voor junioren reed Kristian Viper en Velex. Met Viper had hij een balk in de barage. Hiermee eindigde de combinatie op de 6e plaats. Velex had een balk in de eerste omloop.

  

Lauriestein en Fieke


 13 april 2009: CSIJ Moorsele

Relinda 5e in de grote prijs!

Afgelopen weekend reed Kristian drie dagen in het Belgische Moorsele een interantionale wedstrijd voor junioren. Het weekend had ups en downs, maar er is weer veel ervaring opgedaan en veel geleerd.

Zaterdag werd Kristian met Viper 10e in de lichte tour 2-fasen. Met Relinda werd hij 13e in de zware tour klassiek met barage. Zondag stond Kristian met Relinda lang aan de leiding in de lichte tour 2-fasen. Uiteindelijk eindigde de combinatie op een mooie 2e plek.

Zondag stond de grote prijs op het programma voor Kristian en Relinda. Kristian rijdt de Ferro-merrie nog maar twee weken, maar had de eerste dagen al laten zien dat het goed klikt tussen de twee. In de eerste ronde hadden ze geluk in de driesprong, maar noteerde wel een foutloze omloop. Slechts 8 van de 71 starters kwamen in de barage. Kristian moest als vierde van start. Helaas kregen ze op de laatste hindernis een balk. Jammer, want de tijd bleek snel genoeg voor de overwinning. De combinatie eindigde op de 5e plaats en waren hiermee de beste Nederlander in de rubriek.

   

Relinda (links) en Viper in actie in Moorsele

   

Het nieuwe zadeldekje met nieuw logo                       Kristian en Relinda in de ereronde van de grote prijs


 8 april 2009: Nieuwe hengsten

Bastogne en Stairway nieuwe aanwinsten op hengstenhouderij Jos & Trudi Houwen!

Bastogne is een 4-jarige hengst met als afstamming Babouche van het Gehucht x Aldato. De bruine is goedgekeurd bij het AES. Meer info klik hier.

Stairway is een 3-jarige hengst met als afstamming Stakkato x Calido. De schimmel is goedgekeurd bij Westfalen en Rheinland. Meer info klik hier.

Beide hengsten zullen ook te zien zijn op onze hengstenshow op 5 mei 2009. Natuurlijk bent u van harte welkom om op een ander tijdstip één van onze hengsten te bekijken. Maak hiervoor dan een afspraak.

Meer info over de andere hengsten van Jos & Trudi Houwen zie rijpaardhengsten en rijponyhengsten.

 

Stairway


 5 april 2009: Concours hippique Maasbree

Goed begin outdoor seizoen!

Afgelopen weekend reden Kristian en Trudi hun eerste buitenwedstrijd van het seizoen. Kristian maakte gebruik van het nieuwe reglement: flexibel springen. Trudi reed sinds een aantal jaren weer voor het eerst de Z-dressuurring binnen. Er werden verschillende prijzen mee naar huis genomen.

Op zaterdag werd Kristian met Z-Canta VM 5e in de 1e groep klasse L. Met Zaroko werd hij 8e in de 2e groep klasse L en met Warnike was hij twee maal foutloos in dezelfde groep. In de 1e groep klasse M werd Kristian 10e met Vona en in de 2e groep klasse M werd hij 11e met Whitesnake.

Op zondag werd Kristian met Viper 6e in de 1e groep klasse Z en in de 2e groep klasse Z werd hij 5e met Velex en 10e met HBC Regilio. In het ZZ reed Kristian voor het eerst zijn nieuwe troef Relinda en werd met deze merrie 6e. Trudi reed voor het eerst in de klasse Z1 met Miss Loxley. De merrie liep super, maar snapte de nieuwe proef nog niet helemaal. Ze hadden net geen winstpunt.

Paasweekend zal Kristian weer een intenationale wedstrijd voor junioren rijden in Moorsele. Hij neemt HBC Regilio, Viper en Relinda mee.


 23 maart 2009: van Eekeren vrijspringen competitie

Dinsdag 24 maart van Eekeren vrijspringen competitie bij Jos & Trudi Houwen, aanvang 18.30u!

Er wordt begonnen met de 2-jarige paarden en aansluitend komen de 3-jarige paarden in de baan.


 14 maart 2009: CH Midden Limburg

Twee overwinningen voor Vona!

Vrijdag reed Kristian de 1.30m paarden in Roggel en 's avonds de klasse M. In het 1.30m direct op tijd werd Kristian met Viper (v. Clinton) 7e en met HBC Regilio reed hij een goede foutloze ronde. In het 1.30m 2-fasen werd Viper ook nog 4e. In het 1.30m klassiek met barage kreeg Kristian met Velex een springfout. Kristian startte Vona (v. Cantos) voor het laatst in de klasse M en eiste de overwinning in deze rubriek op. Met Whitesnake was hij 2 maal foutloos en Big Ben had een springfout.

Vandaag, zaterdag, stond het debuut in de klasse Z voor Vona op het programma. De keurmerrie liet zien dat hoogte voor haar geen probleem is en won wederom de rubriek. In de vdB-cup werden geen prijzen mee naar huis genomen en in het open Limburgs stallenkampioenschap werd stal Houwen/Vestjens 6e.

 

Vona en Kristian
De volle broer van Vona, Bovona, is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN.

 12 maart 2009: CH Midden Limburg

Dag 1 en 2 succesvol verlopen!

Gisteren ging de 5-daagse wedstrijd CH Midden Limburg van start in Roggel. Kristian rijdt hier alle dagen behalve op zondag.

Woensdag was het de beurt aan de L-paarden. Warnike (v. Heartbreaker) liep haar 2e L-parcours en deed veel ervaring op. Z-Canta (v. Casantos) kreeg een springfout in de 1e fase. Zaroko (v. Casantos) werd 2e.

Vandaag, donderdag, waren er wedstrijden voor 4-, 5- en 6-jarige paarden. Alexia VM (v. Silverstone) liep net als Warnike haar 2e wedstrijd. Ze had een balk in de 2e fase. De 5-jarige paarden deden het zeer goed. Kristian won met Zaroko de eerste groep en werd met Z-Canta ook nog 2e in de tweede groep. Bij de 6-jarige paarden nam de KWPN-hengst Whitesnake een volgprijs mee naar huis met een mooi dubbel nul rondje. Big Ben (v. Cantos) kwam na een half jaar weidegang weer voor de tweede keer officieel in actie. Hij sprong goed, maar miste de routine nog een beetje.

Vrijdag is het de beurt aan de 1.30m paarden en staat de klasse M op het programma. Zaterdag rijdt Kristian nog in de klasse Z, vdB-cup voor junioren en doet hij samen met Freek Vestjens van stal Vestjens mee aan het open Limburgs stallenkampioenschap.

   

Z-Canta                                             Zaroko


 8 maart 2009: Nationaal Concours Hippique Asten

Viper twee keer in de prijzen!

Na een paar weekenden iets rustiger aangedaan te hebben reed Kristian afgelopen weekend verschillende paarden in Asten. De jonge paarden kwamen donderdag en vrijdag in actie. Het was voor hen een leerzame wedstrijd en ze hebben veel ervaring opgedaan.

Zaterdag en zondag stonden de nationale rubrieken op het programma. Met Velex en HBC Regilio kreeg Kristian een springfout in het 1.30m. Met Viper nam hij zaterdag in het 1.30m de 3e prijs mee naar huis en zondag in de finale eindigde de combinatie als 4e.


 7 maart 2009: Dressuurwedstrijd Lottum

Vandaag reed Trudi met de merrie Miss Loxley (v. Lord Loxley) in Lottum. Ze kwamen één puntje tekort voor de overwinning en werden met 195 punten 2e in de klasse M2.

Miss Loxley en Trudi


 8 februari 2009: Regiokampioenschappen Limburg springen

Z-Canta naar NK!

Afgelopen weekend werden de regiokampioenschappen springen paarden van Limburg verreden in Roggel. Kristian mocht er met vijf paarden starten, maar had dit weekend een abonnement op vier strafpunten.

Viper moest dit aantal strafpunten noteren in de eerste manche van de klasse Z, Velex in de 2e manche van dezelfde klasse, HBC Regilio in de eerste manche van de klasse ZZ en Knape Hout's Autesse in de eerste manche van de klasse L.

Met Z-Canta leek Kristian het goed te gaan maken. Beide manches werden in de klasse L foutloos afgelegd en in de baraga liep het gesmeerd, maar ook met dit paard moest de vier ergens komen te staan. Met de snelste tijd eindigde de combinatie op de 5e plaats. Hiermee mogen ze nog net door naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo op 28 maart.

Z-Canta en Kristian


 5 februari 2009: KWPN hengstenkeuring Den Bosch

Vandaag was voor ons de tweede bezichtiging en de finale van de hengstencompetitie.

De tweede bezichtigings hengst Bolero V (Indorado x Indoctro) liet zich netjes zien, maar mocht niet naar de volgende ronde.

Whitesnake ging na de vier competitiewedstrijden aan de leiding in de klasse M. Helaas telden deze wedstrijden niet mee voor de eindstand, omdat de hengsten zich op twee manieren voor de finale konden selecteren: KWPN paardendagen of de vier competitiewedstrijden. Alle hengsten begonnen dus met een schone lei aan de finalestrijd. Kristian deed met Whitesnake een goede poging in de barage, maar kregen een springfout. Hiermee eindigde de combinatie uiteindelijk op de vijfde plaats.

HBC Regilio reed Kristian in de VHO Trofee 1.35m. Het basisparcours werd foutloos gesprongen, maar in de barage werden vier strafpunten genoteerd waardoor er geen prijs meer in zat.

Whitesnake en Kristian


 2 februari 2009: Veterinaire Verhalen

Pas geleden ontvingen wij een mailtje van Dr. Rogier Verberne met het verzoek een link te plaatsen naar zijn onlangs op het internet verschenen boek. Aangezien dit boek ook raakvlakken kent met de fokkerij en wellicht voor u als fokker van meerwaarde zou kunnen zijn, hebben wij hieraan gehoor gegeven.

Dr. Rogier Verberne: "Het boek is nergens te koop, maar elk hoofdstuk kan apart en gratis worden gedownload zodat ieder een eigen boek kan samenstellen. Ik hoop dat zoveel mogelijk paarden- en veehouders m'n verhalen zullen lezen, zodat uitiendelijk hun dieren daarmee hun voordeel kunnen doen."

www.verberneboek.nl  

 

 


 1 februari 2009: Indoor CSI Roggel **

Viper wint 1.35m!

Afgelopen weekend heeft Kristian zijn eerste internationale twee sterren wedstrijd gereden. Hij nam HBC Regilio, Velex en Viper mee naar Roggel.

Met HBC Regilio werd Kristian zaterdag 11e in het 1.30m. Velex werd zaterdag 4e in de finale voor 6 en 7 jarige paarden. Viper mocht zich op donderdag als 9e opstellen in het 1.30m en sprong zaterdag met Kristian naar de winst in het 1.35m.


 18 januari 2009: IBOP KWPN Helden

Alle springpaarden geslaagd!

Afgelopen vrijdag heeft Kristian vier springpaarden gereden voor de IBOP van het KWPN in Helden. Alle vier de merries slaagden voor de test, twee ervan werden keur en aan één werd tevens het ster-predikaat toegekend.

Vona (v. Cantos), in eigendom van de HBC-stal, kreeg 78,5 punten. Victory M.T. (v. Cantos), in eigendom van fam. Nabben, kreeg 76,5 punten. Warnike (v. Heartbreaker), in eigendom van Coen en Trudy Goumans, eindigde als 2e met 80 punten. De laatste merrie Z-Canta VM (v. Casantos), in eigendom van Jan van Meever, kreeg 77,5 punten. Later op de dag is Z-Canta nog voorgesteld aan de commissie en hiervan ontving ze het ster-predikaat. Vona en Warnike werden met deze score definitief keur.

HBC Cantos; Vader van Vona en Victory, grootvader van Z-Canta! Z-Canta is tevens een fokproduct van lijnenteelt op de moederlijn van Cantos.


 17 januari 2009: KNHS/vdB-cup junioren Deurne

HBC Regilio en Kristian 4e!

Dat Regilio en Kristian in vorm zijn, hebben ze afgelopen woensdag al laten zien in de hengstencompetitie. Vandaag was de derde competitiewedstrijd van de KNHS/vdB-cup voor junioren in Deurne. Kristian reed met Regilio twee maal foutloos en werd uiteindelijk 4e. Met Velex had Kristian een springfout op de laatste hindernis van het basisparcours.


 14 januari 2009: Hengstencompetitie Deurne

Vandaag was de vierde competitiewedstrijd in Deurne. Whitesnake en HBC Regilio kwamen in actie.

Kristian en Whitesnake waren twee maal foutloos in de klasse M. Er werd snel gereden in de barage. Ze eindigden op de 5e plaats. Met HBC Regilio was Kristian eveneens twee maal foutloos in de klasse ZZ. Het ZZ werd in handicap verreden met de klasse Z. Ze moesten als één na laatste barage rijden en waren snel genoeg voor een voorlopige eerste plek. De laatste combinatie was echter nog sneller en daarmee werden Kristian en Regilio naar de 2e plaats verwezen.

De finale van de hengstencompetitie vindt plaats tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch van 4 t/m 7 februari 2009.

HBC Regilio en Kristian


 11 januari 2009: Winterfestijn De Mortel

Afgelopen weekend hebben we twee dagen in De Mortel gereden. Daar vond tijdens het jaarlijkse Winterfestijn een springwedstrijd plaats.

Zaterdag reed Kristian met alle paarden in de prijzen. In de klasse L werd hij 2e met Knape Hout's P Autesse Z (v. Picasso), 6e met Z-Canta en 11e met Zaroko (beide v. Casantos). Fieke en Zjohn G reden twee maal foutloos, maar waren niet snel genoeg voor de prijzen. In de klasse M werd Kristian met Vona (v. Cantos) 8e en met Velex (beide v. Cantos) won hij de klasse Z. Zondag werd Kristian nog 2e met Viper (v. Clinton) in de klasse Z.

      

Lauriestein, Dutch Capitol en ons bedrijf in de sneeuw afgelopen week.


 7 januari 2009: Verrichting NRPS

Kosmo van Orchid's goedgekeurd!

De afgelopen drie dagen heeft onze ponyhengst Kosmo van Orchid's het examen van de NRPS verrichting afgelegd. Hij is hiervoor ruimschoots geslaagd en daardoor goedgekeurd voor het NRPS stamboek.

Stap: Voldoende
Draf: Goed
Galop: Zeer Goed
Rijproef: Goed
Parcours springen: Goed
        Techniek: Voldoende
        Vermogen: Goed
        Afdruk: Goed
Karakter/werklust: Zeer Goed
Stalgedrag: Goed
Algemene indruk: Goed

   

Kristian en Kosmo tijdens de verrichting.