English (United States)   Nederlands (Nederland)
 30 december 2010: Pony indoor Wierden

NRPS ponyhengst Kosmo van Orchid's maakt succesvol 2010 compleet in Wierden!

Tijdens Pony indoor Wierden eindigden Teddy en Kosmo twee maal in de top 2. Woensdag werd de combinatie 2e in het klassiek van de klasse D-Z/ZZ. Vandaag, donderdag, eindigden ze wederom als 2e in de finale van de klasse D-Z/ZZ. Een mooie afsluiting van 2010 voor deze combinatie. Hoogtepunten dit jaar waren de 4e plaats op de Hippiade in het D-Z en de overwinning in de Roelofsen Raalte Trophy in Roosendaal.

Teddy had niet alleen met Kosmo succes in Wierden. Met haar eigen pony Erbee's Pico werd ze 3e in de grote prijs. Teddy's broertje Max won met de pony Erbee's Sky Dancer de finale van de klasse C-L.

  

Teddy met Kosmo van Orchid's (links) en Pico in Wierden

Max van de Rijt met Sky Dancer op weg naar de overwinning in de finale


 28 december 2010: KNHS-subli kampioenschap

Vandaag vond de finale van het KNHS-subli kampioenschap voor jonge dressuurpaarden plaats in Ermelo. Fieke en Be Special hadden zich via drie selectiewedstrijd hiervoor geselecteerd. De finale voor de 4-jarige dressuurpaarden telde 28 deelnemers. Be Special liet zich goed zien in de proef en voor de galop onderdelen werden achten en negens gescoord. Met 71,6% werden Fieke en Be Special knap 5e in dit kampioenschap.

Fieke en Be Special tijdens hun proef in Ermelo


 19 december 2010: Helden en Roosendaal

Kosmo wint Roelofsen Raalte Trophy!

In de winterse omstandigheden gingen Kristian en Teddy dit weekend naar Helden en Roosendaal. De subtop wedstrijd van Fieke werd afgelast.

Kristian werd vrijdag in Helden 14e met Burandot HS bij de 4-jarigen. Bij de 5-jarigen werd hij 7e met Alady Liberty VM. Met Worania won Kristian net als vorig weekend het M-springen.

Kosmo van Orchid's won zaterdag onder zijn vaste amazone Teddy van de Rijt de lichte tour van de Roelofsen Raalte Trophy in Roosendaal.

Kosmo van Orchid's met Teddy tijdens de Hippiade


 12 december 2010: Wanroy en Asten

Vrijdag ging Fieke met Miss Loxley naar een dressuurwedstrijd in Wanroy. Ze wonnen daar voor de derde keer het ZZ-licht met 62,96%. Zaterdag ging Trudi naar Wanroy met Fiderfrauke. Ze werden 7e in het M1. Joyce Ermens was met Eros zondag aan de beurt. In de 1e proef van het Z1 werden ze 5e en de 2e proef werd gewonnen.

Kristian ging dit weekend naar Asten. Met Baronesse Minka VM won hij het L, met Worania won hij het M en met Zjohn G werd hij 2e in het Z.

Teddy van de Rijt had in Sint Oedenrode de laatste selectiewedstrijd voor de Brabantse kampioenschappen. Met Commodore werd ze 4e en pakte ze het kringkampioenschap van kring Eindhoven in de klasse D-L.

 

Kristian met Worania (links) en Teddy met Commodore


 7 december 2010: VSN trofee

Gisteren werden de finalisten voor de VSN trofee bekend gemaakt. De AES hengst Cidane heeft zich hiervoor gekwalificeerd bij de springpaarden. Coco HS kwam 0,1 punt te kort voor de finale van de dressuurpaarden.

 

Kristian met Cidane (links) en Fieke met Coco HS tijdens de voorselectie in Zevenaar


 5 december 2010: Hippisch Hengelo

Afgelopen weekend stond Hippisch Hengelo op het programma.

Donderdag begon voor Kristian de internationale wedstrijd voor young riders. Met Vona won hij gelijk de eerste rubriek, lichte tour young riders. Zjohn G reed Kristian 's avonds in de hengstencompetitie. Ze kregen helaas een springfout in de barage.

Vrijdag nam Teddy van de Rijt met Kosmo van Orchid's een volgprijs mee in de internationale lichte tour voor pony's.

Zaterdag werd Vona 3e in de lichte tour voor Young Riders. Met Big Ben startte Kristian in de grote prijs. Ze kregen één springfout en eindigde daarmee net buiten de prijzen.

Jos, Kristian en Vona tijdens de prijsuitreiking op donderdag


 28 november 2010: Maren-Kessel, Roggel en Horst

Het was wederom een druk weekend. Donderdag gingen we met drie 3-jarige paarden naar Zevenaar voor de VSN trofee. Kristian reed de Contendro I merrie Cylide HS en de Heartbreaker hengst Cidane en Fieke reed de Santano merrie Coco HS. De paarden lieten zich goed zien en kregen nette punten. Of de paarden naar de finale mogen is pas duidelijk na de laatste voorselectie komende vrijdag.

Vrijdag was de NRPS hengstenkeuring in Ermelo. Ca-tjing (Casantos x Ulft) mag een ronde verder. Joyce Ermens ging 's avonds naar De Mortel. Met Eros werd ze 2e in het Z1.

Zaterdag ging Fieke met Miss Loxley naar Maren-Kessel voor een subtop wedstrijd. Er werden in beide proeven wat fouten gemaakt, maar Miss Loxley liet zich weer goed zien. In de eerste proef werden ze 5e met 62,43% en de tweede proef werd gewonnen met 63,97%.

Kristian ging zaterdag naar Roggel. Met Zjohn G werd hij 6e in de eerste groep klasse Z en met Vona won hij de tweede groep klasse Z.

Trudi had zondag haar laatste selectiewedstrijd in Horst. Met Be Special werd ze 2e in het L1 en met Fiderfrauke 4e in het M1.

Vona en Kristian


 21 november 2010: Beek, Asten en Wanroy

Fieke en Miss Loxley winnen ZZ-Licht!

Zaterdag ging Fieke met Miss Loxley naar Beek. Daar was een subtop wedstrijd tijdens het Nationaal Dressuur Treffen. In de eerste proef behaalden ze een 3e plaats met 65,14%. In de tweede proef ging het nog beter en met een score van 66,91% wonnen ze het ZZ-Licht.

Kristian ging naar een springwedstrijd in Asten. Met Baronesse Minka VM werd hij 3e in het L en met Alonzo 7e in het L.

Teddy van der Rijt had een springwedstrijd in Wanroy. Zaterdag maakte ze met Kosmo van Orchid's haar debuut in de Roelofsen Raalte Trophy. Ze werden 5e in de lichte tour. Zondag behaalden ze nog een 9e plaats in het D-ZZ.

Joyce Ermens had een dressuurwedstrijd in Weert. Met Eros werd ze 2e in het Z1.

Fieke en Miss Loxley tijdens de prijsuitreiking afgelopen zomer in Almelo.


 14 november 2010: Indoor de Bergen en Zevenaar

Afgelopen weekend vond in Wanroy het jaarlijkse Indoor de Bergen plaats.

Op donderdag reed Kristian Asanto V naar een 5e plaats in het L. Zjohn G werd 4e in het M en Zoriana nam een volgprijs mee in deze klasse.

Vrijdag namen Alady Liberty VM en Baronesse Minka VM allebei een volgprijs mee naar huis in het L. Met Vona won Kristian het Z en met Zjohn G werd hij ook nog eens 5e in deze rubriek.

Zaterdag werd Zjohn G nog 9e en Vona 12e in het Z.

Met de overwinning op vrijdag kwalificeerde Kristian zich voor het masterspringen. Deze rubriek werd op zondag verreden. Kristian deed mee met Big Ben. Ze kwamen in de tweede ronde, maar hierin kregen ze helaas een springfout.

Fieke had zondag met Miss Loxley in Zevenaar de eerste selectiewedstrijd voor de Nederlandse indoorkampioenschappen in het ZZ-Licht. Ze werden 2e met precies 65%.

 

Kristian in Wanroy met Baronesse Minka VM (links) en Zoriana


 7 november 2010: De Mortel, Roggel en Velden

Kristian had vrijdag in De Mortel wedstrijd met de jongere paarden. Met Worania werd hij 2e in het L.

Zaterdag ging Kristian naar een springwedstrijd in Roggel. Met Vona werd hij 2e in het Z en met Zjohn G 7e in het M.

Trudi had zaterdag de tweede selectiewedstrijd in Velden. Ze werd met Fiderfrauke 1e in het M1 en met Be Special 1e in het L1.

Teddy van de Rijt werd met de jonge ponyhengst Commodore 1e in het D-L springen in Son. Commodore is goedgekeurd bij het BWP.

Trudi en Fiderfrauke


 31 oktober 2010: Indoor dressuur Deurne

Fieke ging afgelopen weekend 3 dagen naar Deurne voor een dressuurwedstrijd. Vrijdag stond in het teken van de jonge paarden. Fieke reed met Be Special in de selectiewedstrijd voor de Subli competitie. Ze eindigden als 4e bij de 4-jarigen met ruim 71%. Zaterdag ging Fieke met Miss Loxley. In de tweede proef ZZ-L werden ze 4e met 66,43%. Zondag in de kür op muziek ZZ-L werden ze 2e met 71,38%.

Kristian ging met een aantal jongere paarden naar Merselo. Worania reed hij in de prijzen in het L-springen.

Teddy van de Rijt en Kosmo van Orchid's gingen naar Veldhoven. Ze werden knap 2e in de klasse D-ZZ.

Joyce Ermens ging met Eros naar Wanroy. Ze werden 3e in de Z1-dressuur.

 

Fieke met Be Special (links) en Miss Loxley tijdens de proef in Deurne


 30 oktober 2010: Vrachtauto te koop

Vrachtauto

  • Merk: Scania
  • Bouwjaar: 1994
  • Aantal paarden: 6
  • Kleur: groen/geel
  • Materiaal: Aluminium
  • Rijbewijs: C
  • KM stand: 371.368km

Mooie functionele vrachtauto voor max 6 paarden met hengstenschotjes, goed onderhouden. Zeer degelijke inrichting met rubber op vloer en wand. Zij en achterklep. Met trekhaak voor paardentrailer. Kleine living met mogelijkheid van 2 slaapplaatsen, koelkast, wasbak en klein gasfornuis. Camera in paardenbak, dode hoek en aan achterkant.

 

  


 24 oktober 2010: Moorsele en Sevenum

Whitesnake 1, 2 en 3 in Moorsele!

Afgelopen weekend ging Kristian naar het Belgische Moorsele voor een internationale wedstrijd bij de Young Riders. Vrijdag was de eerste wedstrijddag. Met de KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake werd Kristian 1e in de lichte tour. Zaterdag reed Kristian Big Ben naar een 5e plaats in de lichte tour en Whitesnake stuurde hij naar een knappe 2e plaats in de zware tour. Zondag werd Big Ben 6e in de lichte tour en Whitesnake werd 3e in de grote prijs. Whitesnake eindigde dus in alle drie zijn wedstrijden in de top 3!

Trudi had in Sevenum de eerste selectiewedstrijd voor de indoor kampioenschappen. Met Be Special werd ze 4e in het L1 en met Fiderfrauke 2e in het M1.

Joyce Ermens had haar eerste selectiewedstrijd van kring Cuijk in Uden. Ze werd met Eros 2e in het Z1.

  

Kristian met Big Ben (links) en Whitesnake in Moorsele


 17 oktober 2010: Olst en Asten

Dit weekend ging Kristian naar Olst. Zaterdag won hij met de Silverstone merrie Worania het L-springen en met Vona werd hij 10e in het Z. Zondag werd Kristian met de Berlin ruin Zoriana 11e in het L-springen.

Teddy van de Rijt reed zondag met Kosmo van Orchid's in Asten. Ze wonnen hun debuut in de klasse D-ZZ. Binnenkort zal de combinatie hun internationale debuut gaan maken.

 Teddy en Kosmo

 Worania en Kristian


 11 oktober 2010: Alblasserdam

Afgelopen zaterdag ging Kristian met een aantal paarden naar een mooie springwedstrijd in Alblasserdam. Met Baronesse Minka werd hij 5e bij de 4-jarigen, Alady Liberty won de 5-jarigen en Whitesnake werd 3e bij de 7-jarigen.

Teddy van de Rijt reed met Kosmo van Orchid's op Geldrop Hippique. De combinatie werd 6e in de klasse D-Z en 3e in de derby Z/ZZ.

Joyce Ermens won met Eros de klasse Z1/Z2 dressuur in Neerbosch.

  

Kristian met Alady Liberty VM in de prijsuitreiking en met Baronesse Minka VM in het parcours


 2 oktober 2010: IBOP Panningen

Succesvolle IBOP in Panningen.

Bij de IBOP van 2 oktober in Panningen zijn de paarden beoordeeld door de regioinspecteurs Cor Loeffen(Limburg) en Petro Trommelen(Zeeland).

In de springrichting zijn 11 merries beoordeeld waarvan 6 paarden zijn geslaagd voor de IBOP en hierdoor het sterpredikaat hebben behaald. Drie van deze zes merries waren nog nooit op een keuring beoordeeld en zijn via de stamboekopname na de test ster geworden.

Topper bij de springpaarden was de driejarige Whitesnake dochter Cinsa ze behaalde 84,5 punten voor de IBOP met een 9 voor de reflexen. Cinsa is geregistreerd bij Jan Van Meever uit Meerkerk en gefokt door J v Kooten uit Montfoort uit de Stakkato merrie Winsa. De verdere merrielijn wordt gevormd door de hengsten Cantus en My Lunaria XX. De merrielijn vindt zijn oorsprong in Holstein en is bekend van de stempelhengst Fax (vader van Farn). Cinsa werd vakkundig voorgesteld door Kristian Houwen.

 Cinsa's vader Whitesnake

80.5 punt behaalde de Contendro II dochter Burandot eveneens voorgesteld door Kristian Houwen. Burandot is gefokt door A vd Goor uit Herpen uit de ster merrie La Turandot (I love You x Pilot x Anmarsch) en staat geregistreerd bij L van Erp in Schaijk.  De reg A merrie heeft nu aan alle eisen voor de ster voldaan.

In de dressuurrichting zijn 17 paarden beoordeeld waarvan 10 paarden zijn geslaagd voor de IBOP. 5 merries werden hierdoor keur. Een reg A ruin werd ster en 2 merries werden voor het eerst aangeboden en zijn door de stamboekopname na de test ster geworden.

Als hoogst geeindigd is de NMK kampioene 2009 Brooklyn (United uit Ofanny van Havidoff x Naturel x Heidelberg) ger. P Heyting Knipping uit Angeren. De merrie is nu Elite en werd voorgesteld door Cindy van Vugt. Ze behaalde een 9 voor de stap en voor de rest allemaal een 8 met als totaal 82 punten.

De veulenboek merrie Coco(Jazz uit Lindaline v.Zeoliet x Saros x Eros) van M Kort vd Meijden uit Oud Roosteren behaalde 81 punten voor de IBOP en 75 punten voor exterieur bij de stamboekopname en is nu ster. De merrie is voorgesteld door Jose van Haaren.

Twee merries behaalden eveneens 80 punten of meer. Dat waren Coco HS voorl.keur (Santano x Ladiesar v. Darwin x Saros x Eros) van Houwen Sporthorses bv uit Wanssum voorgesteld door Fieke Houwen en Chita W voorl. keur (Vivaldi x Ushi v, Osmium x Belisar x Pandoer) van J van de Weerden uit Meyel voorgesteld door Carla Basten.

Bron: www.kwpn.nl

Drie merrie dus met 80 punten of meer! Een super prestatie van de jonge paarden. Kristian reed ook nog de Contendro II dochter Cylide naar 77,5 punten. Daarmee werd de merrie Ster Prok. De pas 3-jarige merrie Coco HS werd door haar prestaties op de IBOP Elite. In juni werd ze op de stamboekopname ster met 75 punten voor exterieur en 80 punte voor beweging en in juli werd ze op de centrale keuring in Sevenum voorlopig keur.

's Middags ging Kristian nog naar Roggel. Met Cinsa's vader Whitesnake werd hij 4e in de klasse Z.


 28 september 2010: WK jonge springpaarden Lanaken

Afgelopen weekend vond in Lanaken het WK voor jonge springpaarden plaats.

Kristian mocht erheen met Alady Liberty VM en Zjohn G. Met Alady Liberty sprong Kristian bij de 5-jarigen. De twee kwalificaties werden beide foutloos afgelegd, waardoor het ticket voor de finale binnen was. In de finale kregen ze twee springfouten aan het einde van het parcours. Met Zjohn G sprong Kristian bij de 6-jarigen. Ook Zjohn kwam de twee kwalificaties foutloos door. In de finale viel helaas de allerlaatste balk.

Beide paarden hebben een superprestatie geleverd door bij de beste 40 combinaties van de wereld te eindigen. In beide rubrieken deden ruim 200 paarden mee.

 

Kristian met Alady Liberty VM (links) en Zjohn G tijdens het WK in Lanaken

 


 19 september 2010: Lottum en Asten

Vandaag waren de kringkampioenschappen voor Noord-Limburg in Lottum. Trudi en Fiderfrauke kwamen daar aan de start in de M1-dressuur. Ze werden KRINGKAMPIOEN!

Teddy reed met Kosmo van Orchid's in Asten. Ze werden daar 2e in de ponyderby klasse Z/ZZ.

Trudi en Fiderfrauke


 5 september 2010: Hippiade

Teddy en Kosmo 5e!

Afgelopen weekend was de Hippiade. OP vrijdag en zaterdag voor de paarden en op zondag voor de pony's klasse Z en ZZ.

Fieke en Miss Loxley reden vrijdag in het Z2. Helaas schrok Miss Loxley halverwege de proef. Dat kostte veel punten. Ook waren de juryleden het niet met elkaar eens wat de score ook nog eens naar beneden drukte. Joyce en Eros reden een nette proef in het Z1, maar maakte wat kleine foutjes. Luca reed zondag in de D-Z2 naar een mooie score van ruim 65% met Omira, maar in het sterke deelnemersveld was dat ook niet genoeg voor een plekje in de finale. Tot slot kwam Teddy in actie met de ponyhengst Kosmo van Orchid's in het D-Z springen. In de 1e manche kregen ze een tijdfout. De 2e manche was foutloos en met één strafpunt eindigden ze op een mooie 5e plaats.

Fieke en Miss Loxley tijdens de proef op de Hippiade

  

Teddy en Kosmo in actie op de Hippiade 2010

 


 22 augustus 2010: CSI Roggel en nationale Welsh keuring

De internationale twee sterren wedstrijd CSI Roggel zit erop. Voor Kristian en zijn paarden was het een leerzaam en succesvol weekend. Zaterdag startte Kristian alleen met Big Ben. In een 2-fasen over 1.35m waren ze twee maal foutloos, maar helaas niet snel genoeg voor de prijzen. Vandaag, zondag, reed Kristian Zjohn G naar een 5e plaats in de finale voor 6/7-jarige springpaarden. Vona eindigde als 8e in de finale 1.30m/1.35m.

Gisteren was de nationale Welsh keuring in Kootwijk. Castenrayseweg Black Lady werd uitgeroepen tot nationaal kampioen van de sectie WPBR veulens. In Heteren behaalde het merrieveulen van Leuns Veld's Lord en Castenrayseweg Julia ook al de regionale titel. Black Lady is gefokt bij en in eigendom van H. Kuijpers te Oirlo.

 

Kristian met Zjohn G (links) en Big Ben


 20 augustus 2010: KWPN paardendagen en CSI Roggel

Fieke en Be Special behaalden vandaag  71 punten in de finale van de Pavo cup en zijn als 25e geëindigd. Door deze prestatie zijn ze geselecteerd voor het voorselectie traject voor het WK jonge dressuurpaarden volgend jaar.

Kristian heeft er inmiddels twee dagen op zitten in Roggel. Gisteren won hij de openingsrubriek met Vona, een 1.30m parcours direct op tijd. Met Zjohn G werd Kristian 16e bij de 6/7 jarige paarden. Vandaag werd hij met Zjohn G 8e.

Vona en Kristian


 18 augustus 2010: KWPN paardendagen

Vandaag ging Kristian terug naar Ermelo met Alady Liberty VM en Whitesnake. Alady Laiberty kreeg helaas twee springfouten bij de 5-jarigen en mag hierdoor niet terug komen in de finale. Whitesnake kreeg een springfout in de 2e fase en eindigde als 19e. Met dit resultaat kwamen Kristian en Whitesnake slechts enkele punten te kort om aan de finale mee te mogen doen. Whitesnake mag morgen wel terug komen, omdat hij goedgekeurd is bij het KWPN, maar hiervan maakt Kristian geen gebruik. Hij vertrekt vanavond naar Roggel, waar hij met Vona, Big Ben en Zjohn G deelneemt aan een internationale 2-sterren wedstrijd.

Trudi en Fiderfrauke kregen bij de Pavo-cup voor 5-jarige dressuurpaarden 71,5 punten. Hiermee kwamen ze slechts een halve punt te kort om bij de beste 25 te eindigen.

Trudi en Fiderfrauke tijdens de Pavo-cup in Sevenum


 17 augustus: KWPN paardendagen

Vandaag was dag twee van de KWPN paardendagen in Ermelo.

Fieke kwam met Be Special in actie bij de halve finale van de Pavo cup voor 4-jarige dressuurpaarden. Ze behaalden een score van 74,5 punten, drie punten meer dan op de voorselectie in Sevenum. Ze staan in een zeer sterk deelnemersveld op een gedeelde 22e plaats. De beste 25 paarden mogen vrijdag terug komen. Fieke en Be Special starten om 8.30u.

Kristian startte de KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake in de halve finale van de Vion cup voor 7-jarige springpaarden. De hengst sprong super foutloos rond, maar helaas waren ze iets te langzaam en kregen ze een tijdfout. Ook Kristian en Whitesnake mogen door naar de 2e ronde die morgen om 15.15u verreden zal worden.

 

Links: Fieke en Be Special - Rechts: Kristian en Whitesnake


 16 augustus 2010: KWPN paardendagen

Vandaag was de eerste dag van de KWPN paardendagen. Deze stond in het teken van de VSN-cup, het NK voor jonge talentvolle eventing paarden. Arriba, de Casantos merrie die in april werd verkocht aan Alice Naber - Lozeman, deed mee. De spierwitte 5-jarige merrie gaat nu door het leven als Coral Estate Arriba. Na een nette dressuurproef stonden ze op een 9e plaats. Het springparcours werd foutloss afgelegd en daarna volgde de cross. Arriba kreeg daarin de hoogste score, twee maal een 8 en een 7. In het eindklassement werden Arriba en Alica knap 2e!

Kristian reed vandaag Alady Liberty VM bij de 5-jarige springpaarden. Ze waren foutoos en mogen door naar het 2e onderdeel van de halve finale woensdag.

  

Alice Naber - Lozeman en Coral Estate Arriba


 15 augustus 2010: Regiokampioenschappen Limburg en Noord-Brabant

Afgelopen weekend waren de regiokampioenschappen van Limburg in Well. Zaterdag kwamen de ponyruiters in actie en zondag was het de beurt aan de paarden.

Leerlinge Luca de Rijck reed zaterdag in de klasse DE-Z2 met haar pony Omira. Na de eerste proef stonden Luca en Omira 2e. De tweede proef werd gewonnen. In het eindklassement werd de combinatie 2e achter Romy Bemelmans.

Fieke en Miss Loxley reden zondag in de klasse Z2. In de eerste pref werden ze 2e met 68,66%. In de kür op muziek werd bijna 70% gescoord. Met deze resultaten werden Fieke en Miss Loxley 2e in het regiokampioenschap van Limurg achter Kyra Klinkers. Trudi en Fiderfrauke werden in de eerste proef 4e. Hierdoor mochten ze net geen finale rijden.

Stalamazone Joyce Ermens kwam in actie op de regiokampioenschappen van Noord-Brabant. Deze waren net als bij de pony's vorige week in Nijnsel. Zaterdag werden Joyce en Eros 4e in de klasse Z1. Dit was goed genoeg om zondag terug te mogen komen. Zondagmorgen werden ze 3e. In de tweede proef die 's middags verreden werd konden Joyce en Eros deze plek helaas niet vasthouden. In het eindklassement werd de combinatie 9e.

Luca, Fieke en Joyce mogen door naar de Hippiade, het Nederlands kampioenschap.

  

Links: Joyce en Eros (midden) in de prijsuitreiking. Rechts: Fieke en Miss Loxley


 8 augustus 2010: Regiokampioenschappen Noord-Brabant pony's

Teddy van de Rijt en de ponyhengst Kosmo van Orchid's zijn 4e geworden op de regiokampioenschappen van Noord-Brabant. Dit deed de combinatie in de klasse D-Z springen. Zaterdag werden Teddy en Kosmo 5e en zondag hadden ze één springfout. Dit was toch nog goed voor een 4e plaats in het algemeen klassement. Ze mogen door naar de Hippiade. Deze Nederlandse kampioenschappen vinden plaats in het laatste weekend van augustus.

Teddy en Kosmo


 4 augustus 2010: Verschillende wedstrijden

Afgelopen donderdag en vrijdag had Kristian springwedstrijd in Kessel bij Stal Hendrix. Donderdag was voor de 4 en 5-jarige springpaarden. Hier werden geen prijzen mee naar huis genomen, maar wel weer veel ervaring. Vrijdag eindigde Zjohn G als 5e bij de 6-jarigen en Vona werd5e in het ZZ.

Zaterdag was er Welsh keuring in Heteren. Het merrieveulen Castenrayseweg Black Lady van H. Kuijpers uit Oirlo werd veulenkampioen bij de sectie WPBR. Dit veulen is een volle zus van Castenrayseweg Lars (Leuns Veld's Lord x Bokkesprong Casjmier), die als 3-jarige werd goedgekeurd in Duitsland en nu daar in het Duitse dressuurkader loopt.

Teddy van de Rijt ging met Kosmo van Orchid's naar Nisse. Daar werd een 6e plaats behaald in de klasse D-Z.

Dinsdag had Fieke een dressuurwedstrijd in Schaijk. Met Puck won ze 2 proeven in de klasse Z1 en met Miss Loxley werd ze in het Z2 1e en 2e.


 28 juli 2010: Zangersheide

Afgelopen zondag was er in Lanaken een springwedstrijd voor paarden die ingeschreven staan in Zangersheide studbook. Kristian reed met de Zangersheide goedgekeurde hengst Zjohn G mee bij e 6-jarigen. Ze werden 8e.

Teddy van de Rijt reed afgelopen zondag de ponyderby in Zeeland met de NRPS goedgekeurde hengst Kosmo van Orchid's. Ze hadden een springfout op de allerlaatste hindernis (nr. 23). Hiermee eindigde de combinatie op een 6e plaats.

Kosmo en Teddy


 20 juli 2010: Springwedstrijd Asten

Afgelopen weekend ging Kristian twee dagen naar Asten.

Zaterdag werd Zelle Fomia 8e in het L-springen. Zjohn werd 3e in de klasse M. Vona won het Z-springen en Whitesnake werd in dezelfde klasse 3e. Zondag werd Alady Liberty 9e in de klasse L.

Vona en Kristian


 12 juli 2010: Pavo cup Sevenum en selectie Horst

Zaterdag vond in Sevenum een voorselectie plaats voor de halve finale van de Pavo cup, een wedstrijd voor jonge dressuurpaarden. Fieke en Be Special reden mee bij de 4-jarige paarden. Ze kregen van de jury 71,5 punten en werden daarmee 3e. Trudi en Fiderfrauke kregen bij de 5-jarigen 74,5 punten. Hiermee werden ze 2e. Beide combinaties mogen naar de halve finale tijdens de KWPN paardendagen in Ermelo.

Zondag was de laatste selectiewedstrijd in Horst. Niet alle paarden gingen mee vanwege de extreme hitte. Kristian werd met Zjohn G 8e in de klasse Z en met Worania 7e in de klasse L. Vona reed Kristian in de grote prijs van Horst aan de Maas. Hierin werden ze 2e. Fieke en Miss Loxley werden 1e in de Z2-dressuur.

Kosmo en Teddy hadden wedstrijd in De Mortel. Ze wonnen de klasse D-Z springen.

Hieronder foto's van de Pavo cup gemaakt door Robin's Horsepictures.

  

Fieke en Be Special

   

Trudi en Fiderfrauke


 5 juli 2010: Selectie Velden

Fieke en Miss Loxley hebben gisteren de 4e selectie in de klasse Z2 gewonnen in Velden.


 28 juni 2010: Almelose Ruiterdagen

Woensdagavond vertrokken Fieke en Kristian richting Almelo om daar vier dagen aan de start te komen op de  Almelose Ruiterdagen.

Donderdag stond de eerste wedstrijddag op het programma. Kristian reed Zjohn G in de klsse M. In het klassiek werden ze 3e en in het progressief 4e. Fieke en Miss Loxley werden 4e in het Z2.

Vrijdag sprong Zjohn G een heel goed jacht parcours, maar helaas was de concurrentie te snel om nog in de prijzen te rijden. Kristian en Zjohn plaatste zich wel als 5e voor de finale op zondag. Met Big Ben en Vona moest Kristian helaas een springfout incasseren. Fieke en Miss Loxley werden wederom 4e in het Z2.

Zaterdag stond voor Kristian kwalificatie voor de Jumping Trial Almelo op het programma. Big Ben deed mee in de klasse Z en Vona in de klasse ZZ. Big Ben eindigde niet in de pijrzen, maar Vona sprong ondanks een springfout in het jacht naar een 4e plaats. Met beide paarden kwalificeerde Kristian zich voor de Derby. Fieke en Miss Loxley eindigde vandaag als 2e in het Z2.

Zondag reden Fieke en Miss Loxley voor de eerste keer ZZ-licht. In de 1e proef werd meteen een voldoende score gehaald van 62.81%. dit was goed voor een mooie 6e plaats. In de 2e proef deden ze er nog een schepje bovenop. Een score van maar liefst 68.06%  was goed voor de 3e plaats. Kristian kreeg in de finale van de klasse M met Zjohn helaas een springfout op de laatste hindernis. 's Middags stond de derby op de planning. Het was een pittig parcours met 21 hindernissen. Big Ben deed het super, maar werd op het einde moe. Met Vona ging Kristian als een speer door het parcours. Ze waren een halve minuut sneller dan de concurentie, maar helaas hadden ze 8 strafpunten.

Al met al een leerzaam en succesvol weekend voor ruiter en paard!

Hieronder foto's van Big Ben in de derby en Miss Loxley in de prijsuitreiking.

 

 

Kosmo en Teddy winnen Z!

Teddy van de Rijt had zondag met Kosmo van Orchid's een selectiewedstrijd in Nuenen. Ze wonnen de klasse D-Z springen.


 20 juni 2010: Heldense Ruiterdagen

Vrijdag stond in Helden de laatste selectiewedstrijd voor de Hendrix-competitie op het programma. Kristian werd bij de 5-jarige springpaarden 5e met Alady Liberty VM en 16e met Bastogne.

Zaterdag reed Joyce Ermens met Eros naar een mooie 3e plaats in de Z1-dressuur.

Zondag werd Kristian met Zjohn G 2e in het M-springen. Joyce werd met Dutch Rupie 4e in het B-springen.

 

Zjohn G en Kristian


 13 juni 2010: Ruiterfestijn Meerlo

Afgelopen weekend organiseerde onze vereniging Rijdt met Beleid het jaarlijkse Ruiterfestijn.

Vrijdag werd Kristian met Vona 3e in het Z-springen. Bij de 5-jarigen om de Hendrix competitie werd Kristian met Bastogne 8e en met Alady Liberty 12e.

Zaterdag won Trudi met Fiderfrauke 2 proeven in de M1-dressuur. Kristian werd 3e met Bastogne in de klasse L.

Zondag werden Fieke en Miss Loxley in de Z2-dressuur 3e in de 1e proef en 1e in de 2e proef. Kristian won met Vona de klasse Z en met Zjohn G werd hij 2e in de klasse M.

Trudi en Fiderfrauke


 7 juni 2010: Dressuurwedstrijd Afferden

Gisteren organiseerde Afferden een dressuurwedstrijd in Well. Fieke reed daar met Miss Loxley. In de klassieke proef werd de combinatie 2e. 's Middags werd de kür op muziek verreden. Hierin wonnen Fieke en Miss Loxley met een score van ruim 73%.

Fieke en Miss Loxley tijdens de kür op muziek

 

Dagblad De Limburger 7-6-2010


 25 mei 2010: Maasdijk en Zelhem

Met Pinksteren ging Kristian 3 dagen naar Maasdijk op concours. Hij nam verschillende prijzen mee naar huis. Zaterdag werd Kristian met Alady Liberty 9e in de klasse L. Zjohn G werd in de klasse M 2e in het klassiek met barage en 4e in het 2-fasen parcours. Zondag werd Alady Liberty 10e en Zaroko 2e in de klasse L. Zjohn G werd 7e in de klasse M en Vona 2e in de klasse Z. In de finale van de klasse M werd Zjohn G maandag 8e. Verder won Kristian met Vona en Zjohn G de prijs van de snelste barage van het weekend, ongeacht het aantal fouten.

Fieke ging met Miss Loxley naar de Achterhoekse paardedagen in Zelhem. Zaterdag werden ze in de 1e proef van de klasse Z2 1e en in de 2e proef 2e. Met deze 1e plaats plaatste de combinatie zich voor de Z2-finale op maandag. Hierin werden Fieke en Miss Loxley 2e met ruim 66%.

  

Fieke met Miss Loxley in de ereronde maandag en Kristian met Alady Liberty in Maasdiijk

 

Kristian met Big Ben en Vona in Maasdijk

  

Kristian met Zaroko en Zjohn G in Maasdijk


 16 mei 2010: Selectie Grubbenvorst

Vier keer eerste!

Vandaag vond in Grubbenvorst de tweede selectiewedstrijd plaats.

Kristian won met Whitesnake het Z-springen. Trudi werd met Fiderfrauke 1e in de M1-dressuur en Fieke werd met Miss Loxley 1e in de Z2-dressuur. 's Middags mochten alle dressuur winnaars afkampen om de Grote prijs van Grubbenvorst. Fieke won deze met Miss Loxley en Trudi werd met Fiderfrauke hierin 7e.

Joyce Ermens ging zaterdag naar Neerbosch en werd met Eros 4e in de Z1-dressuur.

 

Fieke met Miss Loxley


 9 mei 2010: NRPS kampioenschap en selectie Sevenum

Zaterdag vond in Ermelo het NRPS kampioenschap plaats. Trudi werd daar met Fiderfrauke in beide proeven 2e in de klasse M1. Teddy van de Rijt werd met Kosmo van Orchid's 3e in het progressief parcours klasse Z.

Kristian had zaterdag in Sevenum Hendrix competitie. Met Dutch Better behaalde hij twee maal een 7,8 en dat was goed voor een 11e plaats.

Zondag hadden we de eerste selectiewedstrijd in Sevenum. Fieke werd met Miss Loxley 2e in de klasse Z2. Trudi en Fiderfrauke behaalde hun derde 2e plaats dit weekend in de klasse M1. Joyce Ermens werd met Dutch Rupie 3e in de B-springen en Kristian zat met Zjohn G bij de prijzen in het M-springen.

Trudi en Fiderfrauke


 2 mei 2010: CSI 3* de Maubeuge

Z-Canta heeft op koninginnedag in Frankrijk een internationale wedstrijd voor 6-jarige springpaarden gewonnen. De merrie werd onlangs verkocht aan de Amerikaanse amazone Laura Kraut. Een geweldig begin voor deze kersverse combinatie!


 25 april 2010: Concours hippique Merselo

Miss Loxley wint 2x Z2-dressuur!

Vandaag gingen we naar Merselo. 's Morgens reed Trudi Fiderfrauke in de klasse M1. De eerste proef werden ze 2e en de tweede proef 3e. Fieke reed 's middags met Miss Loxley in de klasse Z2 en won beide proeven. Joyce reed Eros 's middags in de eerste proef naar de overwinning in de klasse M2. Kristian eindigde met Whitesnake op een 6e plaats in de klasse Z en met Zaroko op eveneens een 6e plaats in de klasse M.

Vorig jaar in Merselo reed Trudi de laatste wedstrijd met Miss Loxley. Daarna heeft Fieke haar overgenomen. De vosmerrie liep hier haar 2e wedstrijd in de klasse Z1.


 24 april 2010: Dommelsche Watermolen dressuur event

Be Special wint!

Vandaag vond in Asten het eerste Dommelsche Watermolen dressuur event plaats. Dit werd georganiseerd door het KWPN regio Noord-Brabant, afd. Het Zuiden.

Fieke nam de 4-jarige Be Special (Special D) voor het eerst mee op wedstrijd. De zwarte ruin is nu twee maanden onder het zadel. De paarden werden eerst aan de hand voorgesteld op stand, in stap en in draf. Hier kreeg Be Special 76 punten. Onder het zadel werd de Pavo-cup module gehanteerd. Hierin behaalde Be Special en Fieke 78 punten. Dit onderdeel telde 2x mee in het totaal. De beste 3 paarden werden door een gastruiter gereden, dit was Geoff Buthler uit Australië. Van deze ruiter kreeg Be Special 83 punten. Met een totaal van 315 punten wonnen Be Special en Fieke bij de 4-jarige dressuurpaarden.


 15 april 2010: Twee sportpaarden verkocht

Warnike en Z-Canta verkocht! (april 2010)

Z-Canta (Casantos x Abantos) is via Stal Hendrix verkocht aan de Amerikaanse amazone Laura Kraut. Laura Kraut won op de Olympische Spelen in Hong Kong 2008 team goud met het paard Cedric. Kristian reed de nu 6-jarige Z-Canta vanaf 3,5 jarige leeftijd. Hij leidde haar op t/m de klasse M en zou komende zomer overstappen naar de klasse Z. Kristian reed met Z-Canta onder andere op de wereldkampioenschappen in Lanaken 2009. Z-Canta werd gefokt door wijlen Th. Peeters en werd via de prinsjesdagveiling verkocht aan J. van Meever.

 

Z-Canta als veulen (links) en als 5-jarige op de wereldkampioenschappen in Lanaken.

Warnike (Heartbreaker x Ramiro) is via Stephex Stables verkocht aan de Olympisch kampioen Eric Lamaze. Met het paard Hickstead won Eric Lamaze individueel goud en team zilver op de Olympische spelen in Hong Kong 2008. Warnike kreeg op 4 en 5-jarige leeftijd een veulen. Pas als 6-jarige kwam ze in de sport. In januari 2009 behaalde ze 80 punten voor de Ibop. Daarna ging de nu 7-jarige merrie met grote sprongen vooruit. Komende zomer zou Warnike uitkomen in de klasse Z met Kristian. Twee weken geleden won Warnike met Kristian nog zilver op de KNHS indoorkampioenschappen in de klasse M. Warnike werd gefokt door W. Sikes uit Venray en was in eigendom van Coen en Trudy Goumans uit Smakt.

 

Warnike op het NK in Ermelo (links) en onder het zadel van Eric Lamaze met Coen Goumans.


 11 april 2010: Concours hippique Maasbree

Afgelopen weekend gingen we naar Maasbree.

Kristian werd zaterdag 4e met Arriba in de klasse L. Zondag werd hij met Whitesnake 2e in de klasse Z en met Vona nam Kristian nog een volgprijs mee naar huis. Met Relinda eindigde Kristian als 5e in de klasse ZZ.

Fieke werd zondag met Miss Loxley 3e in de klasse Z2 dressuur. Joyce Ermens werd met Eros 3e in de M2 dressuur.

Eerste paasdag ging Kristian naar Schaijk. Hij won daar met Vona het Z-springen.

Arriba


 3 april 2010: Nieuwe hengstenbrochure

De hengstenbrochure van 2010 is er. Klik hier om deze te downloaden vanaf de website. Eind volgende week worden de folders verstuurd.


 3 april 2010: KNHS indoorkampioenschappen springen

Zilver voor Kristian en Warnike!

Vandaag waren in Ermelo de KNHS indoorkampioenschappen springen voor paarden. Afgelopen week werd Kristian gebeld dat hij alsnog mocht starten met Warnike in de klasse M. Het resulteerde in een zilveren medaille.

Deze week kregen we ook de volle broer van Warnike, Cidane, op stal. Deze 3-jarige hengst werd afgelopen winter goedgekeurd voor het AES stamboek. De afstamming van beide paarden is Heartbreaker x Ramiro x Jasper. Meer informatie over Cidane kunt u binnenkort vinden onder rijpaardhengsten en in onze nieuwe hengstenbrochure.

Vrijdagavond 2 april was in Panningen de finale van de Van Eekeren vrijspringen competitie Limburg. Cupido V (Numero Uno x Lancelot) eindigde op een hele mooie 2e plaats bij de 3-jarigen. Deze ruin van de familie Hesen-Vossen uit Roggel staat bij ons in training.

  

Links: Kristian en Warnike met trotse eigenaren Coen en Trudy Goumans, rechts: Cidane


 21 maart 2010: CH Midden-Limburg

Stal Houwen / van Mierlo beste van Limburg!

Afgelopen weekend vond CH Midden-Limburg plaats in Roggel. Donderdag waren de jonge paarden aan de beurt. Kristian werd met Bastogne 6e bij de 5-jarigen en met Zjohn G werd hij 5e bij de 6-jarigen. Vrijdag stond voor Kristian het M-springen op het programma. Hierin werd hij met Z-Canta 3e.

Zaterdag was er voor Young Riders de KNHS / vdB-cup. Hierin maakte Whitesnake zijn debuut. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Kristian en Whitesnake werden 5e. Voor het filmpje klik hier. 'S avonds was het open Limburgs stallenkampioenschap. Kristian vormde samen met Maikel van Mierlo voor deze wedstrijd stal Houwen / van Mierlo. Maikel reed een mooie foutloze ronde met Unisono. Daarna moest Kristian met Vona een parcours rijden op tijd. Ze waren super snel en hiermee wonnen Kristian en Maikel het kampioenschap.

Joyce Ermens reed in Asten-Heusden haar eerste wedstrijd in de klasse M2-dressuur. Met haar paard Eros werd ze 1e en 2e.

Whitesnake en Kristian


 14 maart 2010: Nationaal concours hippique Asten

Vona wint 1.30m!

Afgelopen weekend ging Kristian 3 dagen naar Asten waar het jaarlijks nationaal concours hippique plaats vond.

Vona werd donderdag in de 1e rubriek 1.30m 3e. In de 2e rubriek 1.30m was Vona niet te kloppen en won. Dutch Better nam vrijdag een volgprijs mee naar huis bij de 4-jarigen en Warnike in de klasse M. Z-Canta werd zaterdag 4e in de klasse L en Relinda stond met 1 springfout bij de Young Riders nog 8e.

Teddy van de Rijt startte de ponyhengst Kosmo van Orchid's voor het eerst in de klasse D-Z. De combinatie won de rubriek in Berlicum. Joyce Ermens werd dit weekend met Eros 3e in de klasse M1 dressuur in Overasselt.

  

Vona en Kristian (links) en Teddy en Kosmo op onze hengstenshow vorig jaar


 28 februari 2010: springwedstrijd Asten

Dit weekend was er een springwedstrijd in Asten.

Kristian werd zaterdag met de hengst Zjohn G 2e in het M-springen. Zondag werd hij met Warnike 2e in het M-springen. Joyce Ermens werd met het paard Dutch Rupie 4e in het B-springen. Tevens won Joyce met haar eigen paard Eros afgelopen vrijdag de M1-dressuur in De Mortel.

Kristian en Zjohn G


 21 februari 2010: Regiokampioenschappen Limburg paarden springen

Kristian en Relinda reservekampioen klasse ZZ!

Afgelopen weekend vonden in Helden de Regiokampioenschappen Limburg springen plaats. Zaterdag reed Kristian in de klasse ZZ en zondag in de klasse M.

Met Relinda sprong Kristian zaterdag twee foutloze omlopen. Hierna volgde een spannende barage. Kristian startte al als derde en zette een snelle tijd neer. Alleen Jody van Gerwen wist deze tijd te verbeteren. Kristian en Relinda eindigde op een knappe 2e plaats en mogen op 3 april 2010 naar de KNHS kampioenschappen in Ermelo.

Met Warnike bereikte Kristian zondag ook de barage. Uit onervarenheid maakte de Heartbreaker merrie een springfout. De combinatie eindigde op een 11e plaats.

Bekijk via onderstaande link de uitzending van L1 sport 21 februari 2010, waarin Kristian en Relinda te zien zijn vanaf 6:00min.

http://www.l1.nl/popups/mediaplayerpopup/_rp_comm_lsvideoId/1_4043871

Relinda en Kristian


 18 februari 2010: Kristian en Whitesnake voorbeeld in PaardenSport

PaardenSport februari 2010!

Springserie (2): Harnachement; met medewerking van instructeur Roelie Bril en springruiter Steven Veldhuis.

In bovenstaand artikel wordt de verlichte zit besproken en waar een goed harnachement bij springen uit moet bestaan. Kristian en Whitesnake zijn met onderstaande foto opgenomen in het artikel als voorbeeld.

De verlichte zit: "In de verlichte zit is de hak het laagste punt. Een licht doorgestrekte en elastische enkel waarborgt een zekere en elastisch verende steun en een vaste ligging van het onderbeen."

Harnachement: "Beenbescherming om de benen van het paard te beschermen"

Voor het volledige artikel zie PaardenSport, maandeditie, nummer 2, februari 2010, blz. 36.


 9 februari 2010: Cantos ontvangt predikaat KEUR

Het KWPN en NRPS heeft de hengst Cantos Keur verklaard!

Deze zoon van Contender was zelf succesvol op Grand Prix niveau. Diverse kinderen zijn momenteel succesvol in de jonge paarden proeven. De fokwaarde van Cantos is 152 met een betrouwbaarheid van 90%, dus duidelijk boven de 140. De vererving van exterieur en beweging is met resp. 107 en 108 ook duidelijk boven het gemiddelde. 

Fieke en Kristian zijn/waren met verschillende kinderen van Cantos succesvol: Velex, Vona, Big Ben en Zidante zijn hier enkele voorbeelden van. Ook de kleinkinderen van Cantos (van zoon Casantos) zijn/waren succesvol met Fieke en Kristian: o.a. Zjohn G, Z-Canta, Zaroko en Caja. Zidante en Caja zijn op dit moment zeer succesvol in Griekenland.

Bron: www.kwpn.nl

Cantos


 6 februari 2010: Springwedstrijd De Mortel

Gisteren had Kristian 's avonds een springwedstrijd in De Mortel.

Met Zaroko won Kristian het L-springen en met de AES goedgekeurde hengst Bastogne eindigde hij op een mooie 4e plaats.

Z-Canta won met Kristian de klasse M/Z en Vona werd in deze in handicap verreden klasse 3e.

Zaroko en Kristian


 2 februari 2010: CSI Roggel en NRPS hengstenkeuring

Afgelopen weekend reed Kristian op CSI Roggel. Hij nam 4 paarden mee: Relinda, Vona, Whitesnake en Zjohn G. Whitesnake eindigde op donderdag als 11e in het 1.30m en Vona nam zaterdag in het 1.35m de 4e prijs mee naar huis. De paarden sprongen alle dagen heel goed, want Kristian plaatste zich met alle vier voor de verschillende finales.

Onze D-ponyhengst Kijony (King Kadanz) is afgelopen zaterdag goedgekeurd bij het NRPS.

Kijony


 31 januari 2010: Regiokampioenschappen Limburg paarden dressuur

Zilver voor Trudi en Fiderfrauke, brons voor Fieke en Miss Loxley!

Afgelopen weekend vond in Beek het Regiokampioenschap van Limburg plaats voor de paarden dressuur.

Vrijdagavond stond de klasse Z2 op het programma. Fieke en Miss Loxley reden een goede proef. In eerste instantie leken ze niet bij de beste 6 te horen voor de finale. Toen de uitslag bekend was, bleek dat ze net zoveel punten hadden (65,10%) als de 6e plaats en daardoor mochten ze toch kür rijden zondag. De kür verliep super en de jury waardeerde de proef met maar liefst 71,42%. Goed voor de overwinning in de finale. De uitslag van vrijdag telde ook mee voor het eindklassement. Hierin stonden Fieke en Miss Loxley 3e en wonnen dus het brons.

Trudi en Fiderfrauke reden zaterdag de eerste proef. Ze eindigden als 3e en mochten dus net door naar de finale op zondag. De finaleproef ging super en ook Trudi en Fiderfrauke wonnen de finale. In het eindklassement kwamen ze daarmee op de 2e plaats en mochten ze het zilver mee naar huis nemen.

Persbericht KNHS:

Kampioenstitels gaan aan Noord Limburgers voorbij
Ging de titel in de klasse Z2 al net niet naar Marie Louise Philipsen uit Horst. Ook de andere Noord-Limburgse combinaties haalden het net niet in de finales van dit kampioenschap. De uit Meerlo afkomstige Fieke Houwen met Miss Loxley eindigde in de Z2 op een derde plaats goed voor een bronzen medaille. Silvia Faassen uit Tegelen behaalde met het paard Bockmann’s Why Not een bronzen medaille in het Z1 en met Bockmann’s Waitaki een zilveren in de klasse M1. In de klasse L2 ging zowel het zilver als het brons naar de Noord-Limburgers combinaties Lisette Tissen uit Well met Alex en Auke Ingenbleek uit Siebengewald met Amor. Tot slot was er ook nog zilver voor Trudi Houwen uit Meerlo in de klasse L1 met Fiderfrauke.

 

Fieke met Miss Loxley (links) en Fiderfrauke


 24 januari 2010: Regiokampioenschappen Limburg pony's

Afgelopen weekend vond het regiokampioenschap van Limburg plaats voor de pony's dressuur. Vrijdagavond werd Luca de Rijck met Omira reserve kampioen in de klasse DE-Z1. Zondag werd Laurie Vervoort met Leliebelle regiokampioen in de klasse DE-M2.

Kristian reed in De Mortel. Met Warnike en Zjohn G nam hij een volgprijs mee naar huis in het M-springen. Whitesnake eindigde in de prijzen in het Z-springen.

Fieke reed in Maren-Kessel met Miss Loxley. Met ruim 65% werden ze 4e in de eerste proef klasse Z2 en met ruim 68% werden ze 3e in de kür op muziek.


 17 januari: Horst en De Mortel

Vandaag wonnen Trudi en Fiderfrauke met 205 punten de L1-dressuur in Horst.

Teddy van de Rijt werd op het winterfestijn in De Mortel 3e in de finale van het D-M springen. Dat deed ze met onze ponyhengst Kosmo van Orchid's.

Trudi en Fiderfrauke afgelopen zomer tijdens de Pavo-cup


 14 januari 2010: Hengstencompetitie en dressuur Beek

Gisteren werd in Deurne de laatste wedstrijd van de hengstencompetitie gereden. Kristian werd met Zjohn G 5e in de klasse M. Whitesnake had de snelste tijd in de barage van de klasse Z, maar noteerde 4 strafpunten op de laatste hindernis. Hierdoor moest hij genoegen nemen met de 6e plaats. Kristian zal Whitesnake starten tijdens de finale in Den Bosch. Zjohn G komt daar niet aan de start, omdat deze hengst Zangersheide goedgekeurd is.

Afgelopen weekend ging Fieke met Miss Loxley naar Beek. De combinatie werd 2e in de klassieke Z2-proef en 2e in de kür op muziek.

Zjohn en Kristian in het parcours in Deurne


 8 januari 2010: Vainqueur goedgekeurd in Holstein

Holstein keurt Zirocco Blue en Vainqueur

07/01/2010 11:12

Afgelopen dinsdag zijn negen hengsten toegevoegd aan de Holsteiner-fokkerij. 28 hengsten maakten hun opwachting bij de keuringscommissie. Onder hen de KWPN-goedgekeurde springhengsten Zirocco Blue (Mr. Blue x Voltaire) en Vainqueur (Lordanos x Levantos I), die allebei groen licht kregen van de commissie.

"Zirocco Blue heeft een enorm goede afstamming en kan voor bloedspreiding zorgen binnen ons stamboek", vertelt fokkerijleider dr. Thomas Nissen. "Daarnaast liet hij zich goed zien bij de presentatie. Ook Vainqueur liet zich goed zien en beschikt over een mooie bloedlijn. Hij komt uit een gedegen Holsteiner stam", aldus de fokkerijleider.

Nog een ‘Nederlandse’ hengst mag nu Holsteiner merries gaan dekken. Het gaat om de door Joh. D. de Boer uit Blijham gefokte hengst Catalido (Calido I x Landgraf I). De donkerbruine driejarige is eigendom van de Duitse Kai Gerken in Lasbek.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses / De Paardenkrant -
Rick Helmink

Vainqueur en Kristian


 5 januari 2010: Zwolle international en NRPS hengstenkeuring

Mooi internationaal Young Riders debuut voor Kristian!

Afgelopen 3 dagen reed Kristian zijn eerste internationale wedstrijd bij de Young Riders in Zwolle. Hij nam Relinda, Vona en Whitesnake mee.

Alle paarden namen prijzen mee naar huis. Whitesnake ging voor het eerst mee naar een internationale wedstrijd. De tweede dag werd hij 4e in de lichte tour. Vona sprong de tweede dag in de zware tour naar een 8e plaats. Relinda liep alle dagen in de prijzen. De eerste dag in de zware tour 2e, de tweede dag in de lichte tour 2e en vandaag in de grote prijs 5e.

Kijony had vandaag de 2e bezichtiging van de NRPS hengstenkeuring. De 3-jarige ponyhengst mag door naar de 3e bezichtiging. 

Relinda en Kristian in Zwolle