English (United States)   Nederlands (Nederland)
 28 december 2011: kerstconcours Alverna en hengstencompetitie Zuidbroek

In Alverna begon op tweede kerstdag het 3-daagse kerstconcours.

Kristian behaalde met Bibi Sijgje HS een 2e prijs in het M-springen. Met Baronesse Minka VM werd hij een keer 4e in de klasse M en in de finale werden ze 5e. In de klasse Z reed Kristian met Zoriana alle rondes foutloos, maar er werd zo snel gereden dat er geen prijs werd behaald. Vona was ook foutloos in de grote prijs van Alverna, maar in de barage kreeg ze helaas een springfout.

Dinsdagavond reed Fieke met Miss Loxley mee in de dressuurclinic van Alex en Diederik van Silfhout. Woensdagavond reed Fieke de 3,5 jarige stermerrie Djambalaya bij de dressuurpaarden en ze behaalden een 4e prijs.

 

Kristian reed de laatste wedstrijd van het jaar, de hengstencompetitie in Zuidbroek met Charisma HBC.

Hij behaalde een mooie 2e plaats, ze kregen een compliment van de jury voor de mooie gelijkmatige verrichting die ze lieten zien.

 

Wij wensen iedereen een goed uiteinde en een gezond, sportief en goed 2012!


 19 december 2011: Hengstencompetitie en Helden

Woensdag werd in Roosendaal de tweede wedstrijd van de hengstencompetitie verreden. Kristian kwam daar aan de start met Charisma HBC en Cidane in de klasse L. Charisma had de eerste ronde een springfout en bleef in de tweede ronde foutloos. Cidane vond het allemaal erg spannend en had in beide rondes een springfout.

Vrijdag startte Kristian met een aantal paarden in Helden. Bij de 4-jaigen werd hij 4e met Charisma HBC. Zoriana was twee maal foutloos in de klasse Z.


 12 december 2011: dressuurwedstrijd Helden

Afgelopen weekend werd de laatste selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen verreden in Helden.

Trudi behaalde met Fiderfrauke een 1e prijs in de klasse Z1. Fieke werd met Sir Anthony 3e in het Z2.

Trudi en Fiderfrauke


 6 december 2011: CSIPJY Hengelo

Afgelopen weekend gingen Kristian en Teddy naar Hengelo voor een internationale springwedstrijd.

Kristian kwam aan de start bij de Youn Riders en werd met Vona een keer 5e.

Teddy maakt met Kosmo van Orchid's haar debuut in de zware tour op internationaal niveau. De eerste twee proeven kregen ze een springfout, maar Kosmo liet zien het niveau goed aan te kunnen. De laatste dag startte Teddy met Kosmo in de lichte tour, omdat ze maar één pony in de grote prijs mocht starten. Ze werden de laatste dag 10e.

 

Links: Kristian en Vona - rechts: Teddy en Kosmo


 4 december 2011: dressuurwedstrijd Bunschoten

Zaterdag ging Fieke naar Bunschoten met Sir Anthony. In de klassieke proef behaalden ze een hele mooie 1e plaats. Daarna werd er een kür op muziek verreden als selectie voor Jumping Amsterdam. Hierin werden Fieke en Sir Anthony 2e. Helaas mag alleen de nummer 1 naar Amsterdam.


 3 december 2011: hengstencompetitie Hengelo

Woensdagavond werd de eerste wedstrijd van de hengstencompetitie verreden in Hengelo. Kristian kwam met drie hengsten aan de start. Charisma HBC eindigde op een mooie 2e plaats in de klasse L. Hij kreeg in de eerste ronde een 7,5 en een 8 en in de tweede ronde twee maal een 8. Cidane sprong ook twee foutloze rondes, maar kreeg niet genoeg punten voor de prijzen. Zjohn G startte Kristian in de klasse ZZ. Helaas kregen ze één springfout.


 28 november 2011: dressuurwedstrijd Velden

Zaterdag hebben Fieke en Be Special een 3e prijs behaald in de klasse M1 in Velden. Ze behaalden 201 punten.


 24 november 2011: Rapport Dortmund HS

Dortmund HS is gisteren goed aangekomen in Wanssum en feestelijk ontvangen!

Klik hier om het rapport van Dortmund te lezen.


 23 november 2011: Dortmund HS goedgekeurd

Vanmorgen heeft Dortmund HS (voorheen Double Dutch) met succes het verrichtingsonderzoek van KWPN in Stegeren afgerond. De 3,5 jarige hengst die afstamt van Vigaro x Triton gaat vanaf vandaag als goedgekeurde KWPN hengst door het leven. Morgen meer over nieuws over Dortmund HS!


 20 november 2011: Horst en Wanroy

Fieke en Be Special hebben zaterdag tijdens de dressuurwedstrijd in Horst de klasse M1 gewonnen. De combinatie behaalde in hun derde M1-proef 203 punten.

Teddy van de Rijt en Kosmo van Orchid's reden zaterdag hun eerste Roelofsen Raalte wedstrijdin de zware tour. Helaas kregen ze een springfout op de laatste hindernis. Teddy en Kosmo eindigden net buiten de prijzen op een 4e plaats.


 13 november 2011: Wanroy en Weert

Kristian ging vrijdag en zondag naar Indoor de Bergen in Wanroy. Met Vona behaalde hij een hele mooie 1e in de klasse Z en een 7e plaats in de klasse ZZ.

Trudi en Fieke hadden de tweede selectiewedstrijd in Weert. Met Fiderfrauke werd Trudi 7e in de klasse Z1. Fieke werd met Sir Anthony eveneens 7e in de klasse Z2.


 30 oktober 2011: springwedstrijd Velden

Gisteren had Kristian een springwedstrijd in Velden.

In de klasse L werd Cognac HS 5e en Bliksem HS 8e. Zoriana behaalde een 5e prijs in de klasse Z.

Zoriana en Kristian


 28 oktober 2011: Cantos overleden

Gisteren ontvingen wij het droevige bericht dat de keurhengst Cantos is overleden. Als veulen kwam Cantos al bij ons over de vloer en kenmerkte zich door zijn fijne karakter. Als 2,5 jarige hengst kwam hij weer bij ons op stal om klaargemaakt te worden voor de keuring. Hij werd goedgekeurd bij het NRPS en later ook bij het KWPN. Tijdens de verrichting van het NRPS heeft Trudi Cantos gereden in het dressuurgedeelte. Ondanks dat Cantos verkocht werd aan de HBC stal hebben wij hem altijd zeer nauw gevolgd, net als zijn nakomelingen die zich stuk voor stuk bewijzen in de springsport. Cantos kwam nog ieder jaar naar onze hengstenshow en daar zullen wij hem volgend jaar zeker missen. Cantos heeft veel voor ons betekend!

Enkele impressies van Cantos als jonge hengst en de dag waarop hij Keur werd verklaard:

 

 

Hieronder het persbericht:

Keurhengst Cantos overleden

27/10/2011 14:09

De vijftienjarige keurhengst Cantos (Contender x Goodtimes) is vannacht overleden aan de gevolgen van een beschadiging aan de lever. Woensdagavond werd de hengst geopereerd, maar helaas heeft Cantos deze operatie niet overleefd.

Cantos was in gezamenlijk eigendom van de HBC Stal en de VDL Stud. De hengst had een succesvolle carrière in de internationale springsport. Als jonge hengst won hij de hengstencompetitie klasse M en de titel ‘Best Young Stallion’ in Zwolle. Op internationaal niveau presteerde hij succesvol met Julia Kayser en werd tweede in de Grote Prijzen van Linz en Zuidbroek. Hij won de Derby in Bathmen en was meerdere malen hooggeplaatst. Naast zijn springcarrière is Cantos volop gebruikt in de fokkerij en met succes. Cantos was goedgekeurd bij het KWPN en het NRPS en door beide stamboeken werd hij keur verklaard.

Zijn oudste nakomelingen doen mee op internationaal niveau. Zo liepen er afgelopen zondag nog drie nakomelingen mee in de Grote Prijs van Assen. Enkele bekende nakomelingen van Cantos zijn: Wollie Bollie, Very Nice en Wacantos. Afgelopen jaar werd Dantos HBC (Cantos x Numero Uno) goedgekeurd door het KWPN.

Bron: Horses.nl/
VDL Stud


 23 oktober 2011: NIC Assen, Helden en Uden

Kristian wint beide groepen klasse Z in Helden!

Donderdagavond mocht Kristian met twee paarden starten op NICAssen. Bibi Sijgje HS kreeg een springfout bij de 5-jarigen. De KWPN hengst Charisma HBC werd 2e bij de 4-jarigen. In de eerste ronde kreeg de hensgt twee keer een 8 en in de tweede ronde twee keer een 8,5 voor het springen.

Zaterdag ging Kristian naar Helden voor een springwedstrijd. Met Baronesse Minka VM werd hij 5e in de klasse L. Vona en Capitalice VM sprongen beide naar de overwinning in de klasse Z, die was verdeeld over twee groepen. Zjohn G werd 6e in de klasse ZZ.

In Uden stond voorr Trudi en Fieke de eerste  selectiewedstrijd op het programma. Trudi eindigde met Fiderfrauke in de eerste proef Z1 net buiten de prijzen en in de tweede proef werden ze 2e. Fieke reed met Sir Anthony in het Z2. In de eerste proef werden ze 7e en in de tweede proef 3e.


 10 oktober 2011: De Mortel en Helden

Afgelopen vrijdag ging Kristian naar de springwedstrijd in De Mortel. Hij behaalde daar een 4e prijs met Dutch Beauleo in de klasse L.

Fieke ging zondag naar Helden voor een dressuurwedstrijd. Met Sir Anthony werd ze 2e in de klasse Z2 met ruim 66%. Be Special startte Fieke voor het eerst in de klasse M1 en behaalde meteen een 2e prijs in de eerste proef en een 5e prijs in de tweede proef.


 6 oktober 2011: Equiros en concours Geldrop

Deze week is Houwen Sporthorses vertegenwoordigd op de beurs Equiros in Moskou. De beurs is gisteren begonnen en duurt nog t/m zondag 9 oktober. Klik hier voor het persbericht van het KWPN. Download hier ook de brochure die speciaal voor de Equiros beurs is gemaakt.

Hieronder een impressie van Jos in de stand.

 

Tijdens Geldrop Hippique kwamen wij enkele malen aan de start. Kristian werd met Cidane 12e bij de 4-jarige springpaarden en met Zjohn G 13e in de klasse ZZ. Fieke startte voor de 2e keer in de prix st. george proef en werd 10e met 63,16%.


 27 september 2011: WK Lanaken

Afgelopen weekend mocht Kristian met drie paarden deelnemen aan het wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken.

Baronesse Minka VM en Bibi Sijgje HS startte Kristian bij de 5-jarigen. Baronesse vond het de eerste dag erg spannend, maar de tweede dag werd een mooie foutloze ronde gereden. In de kleine finale kreeg ze helaas een springfout. Bibi kreeg de eerste dag een springfout en sprong de tweede dag ook een foutloze ronde. In de kleine finale werd Kristian met Bibi 5e!

Zjohn G startte Kristian bij de 7-jarigen. De eerste twee dagen sprong Zjohn heel goed foutloos rond. In de finale zat het helaas niet mee en kregen Kristian en Zjohn springfouten.

Toch was het weer een hele ervaring om op zo'n groot evenement te mogen starten.


 20 september 2011: Koningsbosch, Asten en Well

Vorige week dinsdag ging Kristian met een aantal paarden naar Koningsbosch waar nog een extra wedstrijd werd georganiseerd ter voorbereiding op het WK in Lanaken. Met de 5-jarige ruin Bliksem HS werd Kristian 4e in het L.

Teddy van de Rijt en Kosmo van Orchid's hadden afgelopen weekend wedstrijd in Asten. Het duo werd 4e in de Derby.

Afgelopen zondag werden de kringkampioenschappen van Noord-Limburg verreden in Well. Fieke startte Sir Anthony in de klasse Z2 en ze wonnen de 2e proef. Trudi reed Fiderfrauke naar een 2e plaats in de klasse Z1. Kristian werd 4e in de klasse L met Cupido V.


 10 september 2011: De afgelopen weken

Wegens vakantie is de website de afgelopen weken niet up to date geweest, maar er zijn wel een aantal goede resultaten behaald.

20 augustus ging Castenrayseweg Evita (v. Hagelkruis Valentijn) naar de Centrale keuring van het Welsh pony stamboek. De 3-jarige merrie behaalde daar het sterpredikaat. Inmiddels is Evita verkocht aan de Familie Egelmeers uit Mariahout. Familie Jenniskens uit Meterik had succes met hun hengstveulen van Kosmo van Orchid's. Het veulen eindigde op een 2e plaats bij de hengstveulens van de sectie WPBR.

  

Links het hengstveulen van Kosmo en rechts de stermerrie Castenrayseweg Evita.

27 augustus vond tijdens CHIO Rotterdam de finale plaats van de KNHS Roelofsen Raalte Trophy. Teddy van de Rijt reed Kosmo van Orchid's naar een hele mooie 3e plaats in de finalewedstrijd. In de eindstand van de lichte tour eindigden ze op de 2e plaats. Teddy reed haar eigen pony Erbee's Pico naar de overwinning in de finalewedstrijd van de zware tour en stelde daarmee de eindoverwinning ook veilig.

Teddy en Kosmo tijdens de prijsuitreiking in Rotterdam.

3 september stond de Hippiade voor pony's op het programma. Kosmo van Orchid's had zich hiervoor geplaatst in de klasse D-ZZ. Met Teddy van de Rijt won de hengst de bronzen medaille.

4 september ging Kristian naar een springwedstrijd in Geldrop. Met Worania won hij het M-springen. Ook de stermerrie Worania is inmiddels verkocht.

Worania


 22 augustus 2011: De Mortel, Roggel en Baexem

Teddy van de Rijt en Kosmo van Orchid's zijn vrijdag 3e geworden op de regiokampioenschappen van Noord-Brabant. In De Mortel werden de finales vorige week zondag afgelast. Zaterdags waren Teddy en Kosmo al 3e geworden in de voorronde van de klasse D-ZZ.

Kristian ging dit weekend naar de internationale twee sterren wedstrijd in Roggel. Hij liet de regiokampioenschappen van Limburg aan zich voorbij gaan en koos voor vier dagen meerdaagse wedstrijdervaring op doen. Met Zjohn G won hij een springrubriek voor 6  en 7 jarige paarden (1.35m).

Fieke ging met Sir Anthony naar de dressuurwedstrijd in Baexem. De combinatie werd 2x 2e met ruim 63% en 65% in de gecombineerde rubriek Z1 en Z2.

Teddy en Kosmo


 14 augustus 2011: foto's KWPN paardendagen

Digishots heeft een aantal mooie foto's gemaakt tijdens de KWPN paardendagen.

 

Be Special (links) en Alady Liberty VM

 

Baronesse Minka VM (links) en Cognac HS

 

Bibi Sijgje HS (links) en Zjohn G

 

Cidane (links) en Charisma HBC


 11 augustus 2011: Dag 4 KWPN paardendagen

De goede vorm van de afgelopen dagen hebben we helaas niet vast weten te houden.

Bibi-Sijgje HS, de merrie die gisteren de halve finale van de Vion-cup bij de 5-jarigen won, was leeg en maakte fouten. In de einduitslag eindigde ze op de 16e plaats. Zjohn G kreeg bij de 7-jarigen helaas ook twee springfouten en eindigde in de eindstand op de 17e plaats. Cognac HS sprong een net parcours vandaag bij de 4-jarigen, maar door een springfout zakte hij naar de 27e plaats.

Fieke en Be Special behaalde vandaag 73 punten in de Pavo-cup voor 5-jarigen. Be Special liet zich wederom van zijn beste kant zien. Dankzij de 78 punten van dinsdag eindigde Be Special in de top 10 van het klassement op een mooie 9e plaats.

Morgen komen nog twee 3-jarige springmerries in actie op de paardendagen: Drop Shot VM en Ditty Dante.


 10 augustus 2011: Dag 3 KWPN paardendagen

Vandaag stond het 2e deel van de halve finale van de Vion-cup voor 5, 6 en 7 jarige springpaarden op het programma.

Kristian begon de dag sterk. Na twee onderdelen gaat hij met Bibi Sijgje HS aan de leiding bij de 5 jarigen. Baronesse Minka VM kreeg vandaag een springfout en eindigde net buiten de beste 25 die terug mogen komen voor de finale. Alady Liberty VM kreeg helaas twee springfouten en eindigde daardoor ook net buiten de beste 25 bij de 6 jarigen. Zjohn G staat na twee onderdelen op een gedeelde 14e plaats bij de 7 jarigen.

Morgen komt Kristan in drie van de vier finales aan start, een heel mooi resultaat!

foto van www.kwpn.nl


 9 augustus 2011: Dag 2 KWPN paardendagen

Vanmorgen vertrokken we vroeg met 6 paarden naar Ermelo.

Voor Kristian stonden de 4 en 7 jarige paarden op de vrachtauto. Cidane beet het spits af en bleef foutloos. Hij kreeg een 7,5 en een 7. Cognac HS bleef ook foutloos en kreeg een 7,8 en een 7,5. Hiermee eindigde Cognac op een 14e plaats. Cupido V was ook foutloos en kreeg een 7,4 en een 7,3. Charisma HBC kreeg helaas een springfout. De KWPN hengst kreeg twee keer een 7,7. Liza Tiebot reed met Cylidi HS ook een mooie foutloze ronde. De merrie kreeg een 7 en een 6,7.

's Middags reed Kristian Zjohn G bij de 7-jarigen en de combinatie bleef foutloos. Morgen wordt voor de 5, 6 en 7 jarige paarden het 2e deel van de halve finale verreden.

Fieke ging vandaag met Be Special naar Ermelo voor de Pavo cup voor 5 jarige dressuurpaarden. Be Special liet zich heel goed zien en kreeg 78 punten. Hiermee staat hij voorlopig op een 6e plaats. Donderdag mogen de beste 25 terugkomen voor de finale.


 8 augustus 2011: Dag 1 KWPN paardendagen

Vandaag zijn in Ermelo de KWPN paardendagen van start gegaan.

Bij de Vion-cup was het de beurt aan de 5 en 6 jarige springpaarden. Kristian reed bij de 5-jarigen met zowel Bibi-Sijgje HS als Baronesse Minka VM een foutloos parcours. Bibi-Sijgje eindigde zelfs op de 2e plaats door een snelle tijd. Bij de 6-jarigen reed Kristian ook een foutloos parcours met Alady Liberty VM.

Voor de Pavo cup werden de 4-jarige dressuurpaarden verwacht. Fieke reed de onlangs verkochte Coco HS in deze halve finale naar een mooi puntentotaal van 75. Het was een zeer sterke groep dressuurpaarden en van de 81 deelnemers eindigde Coco op de 30e plaats.


 7 augustus 2011: Dressuurwedstrijd Heijen

Vandaag gingen Trudi en Fieke naar de dressuurwedstrijd in Heijen.

Trudi startte Fiderfrauke in de Z1 dressuur en ze werden 3e. Fieke startte voor het eerst met Sir Anthony (Sandro Hit) in de Z2 dressuur. In beide proeven werden ze 1e. In de tweede proef behaalde ze zelfs een score van ruim 68%.


 1 augustus 2011: Jumping Peel en Maas

Afgelopen weekend ging Kristian naar Kessel voor de 3-daagse springwedstrijd Jumping Peel en Maas.

Donderdag werden de jonge paarden rubrieken verreden. Bij de 4-jarigen eindigde Cupido V als 11e. Bibi Sijgje HS schreef de rubriek voor 5-jarigen op haar naam en Baronesse Minka VM werd 5e in deze rubriek. Alady Liberty VM eindigde op een 2e plaats bij de 6-jarigen.

Vrijdag en zaterdag gingen de meer geroutineerde paarden mee naar Kessel. Capitalice VM werd 1e in het 1.30m en Zjohn G werd 7e en 10e in het 1.35m.

Fieke ging zondag naar De Mortel met Miss Loxley. Ze reden voor het eerst de Prix st. George proef van de lichte tour. Er werden nog enkele fouten gemaakt, maar ondanks dat kwam de score nog uit op 64,14% en een 4e plaats.

     Kristiaan Houwen

Kristian met Capitalice VM (links) en Bibi Sijgje HS in actie tijdens Jumping Peel en Maas 


 25 juli 2011: Concours Bosserheide

Afgelopen weekend ging Kristian naar Concours Bosserheide.

 • Vrijdag werd Cidane 2e in het L-springen.
 • Zaterdag werd Worania 1e in het M-springen en Vona 9e in het Z-springen.
 • Zondag werd Capitalice VM 3e en Zjohn G 9e in het Z-springen.

Cidane op de AES hengstenkeuring


 19 juli 2011: Concours Horst

Afgelopen zondag ging Kristian naar Horst. Alle paarden sprongen een goed rondje, maar alleen Vona eindigde in de prijzen. In het klassiek klasse ZZ werd ze 2e en in het jacht om de Grote prijs van Horst werd ze 3e. Capitalice VM was ook foutloos in het jachtparcours klasse Z, maar niet snel genoeg voor de prijzen.

Coco HS verkocht

Afgelopen zondag is Coco HS (Santano) verhuist naar haar nieuwe stal. Ze is verkocht aan de Australische amazone Trina Kelly en het is de planning dat ze begin 2012 overvliegt. Tot die tijd traint Trina haar onder begeleiding van Alex van Silfhout. Het is de bedoeling dat Fieke haar nog start in de halve finale van de Pavo cup begin augustus.

Coco HS werd vorig jaar op de Centrale keuring van Sevenum aangekocht. Daar verdiende ze haar voorlopig keurschap. De carrière van Coco HS verliep als een sneltrein. In oktober 2010 was ze 6 weken onder het zadel en behaalde tijdens de IBOP 80 punten. Daardoor werd ze Elite verklaard. Begin 2011 liep ze met succes mee in de EFO competitie voor 4-jarige dressuurpaarden. Die sloot ze in de finale af met een 3e plaats met wederom 80 punten. Fieke startte haar twee keer in de KNHS Subli competitie en werd 1e en 3e. Vorige week behaalde Coco HS een 5e plaats tijdens de voorselectie van de Pavo cup in Sevenum.


 13 juli 2011: Centrale keuring Sevenum en De Mortel

Afgelopen zaterdag hadden we een drukke dag op de Centrale keuring van het KWPN in Sevenum. De stermerries die we mee hadden voor het voorlopig keurschap behaalden dit allemaal. De paarden die het beste scoorden waren: Drop Shot VM (Kannan x Z-Canta VM (Casantos)), Ditty Dante C (Vingino) en Cinsa (Whitesnake). Drop Shot VM liep op de 2e plaats in de kopgroep bij de 3-jarige springpaarden. Drop Shot VM behaalde 85 punten voor zowel exterieur en springen tijdens de stamboekopnamen en 80,5 punten voor de EPTM test enkele weken geleden en werd daardoor keur. Ditty Dante C liep op de 4e plaats in de kopgroep van de 3-jarige springpaarden. Cinsa werd elite verklaard, afgelopen herfst behaalde ze een score van 84,5 punten bij de IBOP.

Kristian mocht alle 4-jarige paarden starten in de finale van de Hendrix competitie. De beste 40 paarden uit de competitie werden hiervoor uitgenodigd. Charisma HBC eindigde in het eindklassement op een 14e plaats, Cidane op de 18e, Cupido op de 19e. Tot slot werd Cognac HS 2e in de voorselectie voor de Vion cup welke verreden wordt tijdens de KWPN paardendagen.

Fieke reed twee paarden in de Pavo cup. Met Coco HS (Santano) eindigde ze op een 5e plaats bij de 4-jarigen met 72,5 punten. Be Special werd 3e bij de 5-jarigen met 74 punten. Beide paarden mogen naar de halve finale tijdens de KWPN paardendagen.

Teddy van de Rijt werd zondag 2e in de klasse D-ZZ met Kosmo van Orchid's in De Mortel.

Drop Shot VM is een dochter van Z-Canta VM, hier als 5-jarige op het WK in Lanaken met Kristian.


 4 juli 2011: Almelose Ruiterdagen

Afgelopen weekend heeft Kristian op de Almelose Ruiterdagen gereden. Op vrijdag won Baronesse Minka VM een volgprijs in de klasse M. Vona werd 4e in het ZZ en Zjohn G werd 3e in het Z. Op zaterdag werd Vona 3e in het Z. Zjohn G startte Kristian in de grote prijs. Ze waren foutloos, maar hadden helaas één strafpunt voor de tijd. Zondag kreeg Alady Liberty VM jammer genoeg een springfout in de finale van de klasse M. Met Vona startte Kristian in de Derby. Ze kregen een springfout op de allerlaatste hindernis, maar door de snelle tijd werden ze nog 5e.

Liza Tiebot reed Cylidi HS woensdag naar een 4e plaats in de klasse L tijdens de Almelose ruiterdagen. 


 27 juni 2011: Hippisch Festijn Grave

Kristian ging vrijdag en zondag naar Hippisch Festijn Grave. Hij nam verschillende prijzen mee naar huis:

 • Cidane werd 6e in de klasse L
 • Baronesse Minka VM werd op vrijdag 6e in de klasse M
 • Worania werd zondag 1e in de klasse M
 • Vona werd 3e in de klasse Z
 • Zjohn G werd 6e in de klasse ZZ

Worania en Kristian


 19 juni 2011: Pavo cup en CSI Haarlemmermeer

Afgelopen woensdag ging Fieke naar de centrale keuring van Gelderland in Ermelo om deel te nemen aan de Pavo cup. Ze reed met Bittersweet bij de 5-jarigen. Bittersweet eindigde op een 2e plaats met 71 punten. Hiermee heeft de ruin van Dutch Dormello zich geplaatst voor de halve finale die verreden wordt tijdens de KWPN paardendagen.

 Bittersweet en Fieke

Vrijdagavond stond in Hoofddorp tijdens CSI Haarlemmermeer de finale van de Tinello dressuur cup op het programma. Fieke had zich hiervoor geselecteerd met Miss Loxley in de klasse ZZ-zwaar. Er werd dit keer een kür op muziek verreden. Shanna Alderliesten  van "Freestyle 4 you" had de muziek van de Z2 kür van Miss Loxley aangepast op de Young Riders kür van Ferrolan. Met een hele mooie score van 71,16% wonnen Fieke en Miss Loxley de Tinello dressuur cup!

 Fieke en Miss Loxley tijdens de huldiging in Hoofddorp

Zaterdag was de stamboekopname van het KWPN in Wanssum. Hier kunt u de uitslag downloaden. De stamboekopname is goed verlopen. Cor Loeffen: “in Wanssum, bij Jos en Trudi Houwen, was alles prima voor elkaar. De rijbaan is weliswaar niet zo heel breed, maar wel goed van lengte en heeft een rustige aankleding. De paarden konden zich er in ieder geval optimaal laten zien. Er was opvallend veel publiek bij de keuring. Omdat we er werkten met één juryteam konden de toeschouwers de keuring goed volgen. Ze keken over onze schouder mee tijdens het lineair scoren en konden vervolgens in de rijhal het vrijspringen of –bewegen van de gescoorde paarden bekijken. Dat maakte ook voor hen de beoordeling compleet en duidelijk. Naast dat ik heel plezierig heb kunnen keuren vandaag, kijk ik ook met vertrouwen uit naar de Centrale Keuring.” (Bron: www.kwpn.nl)

Zondag ging Teddy van de Rijt naar CSI Haarlemmermeer om deel te nemen aan de Roelofsen Raalte Trophy. In de lichte tour won ze met de ponyhengst Kosmo van Orchid's en in de zware tour werd ze 3e met Pico.


 13 juni 2011: Ruiterfestijn Meerlo en Outdoor Gelderland

Kristian kwam drie dagen aan de start op het Ruiterfestijn in Meerlo. Vrijdag stond de Hendrix competitie op het programma. Bij de 4-jarigen eindigde Cupido als 3e en Cidane als 11e. Charisma HBC kreeg een springfout en zakte daardoor in het klassement. Bij de 5-jarigen eindigden Baronesse Minka VM en Bibi Sijgje HS beide op de 16e plaats.

Op zaterdag won Kristian het M-springen met Worania en het Z-springen met Vona. Bibi Sijgje was dubbel foutloos in het L-springen.

Door de overwinning met Vona plaatste Kristian zich voor het masterspringen op zondag. Hier deed hij aan mee met Zjohn G. Het duo strandde in de derde ronde door een springfout. Het parcours had ondertussen een hoogte van 1.45m. Verder werd Kristian op zondag nog 7e met Zoriana in het Z.

Fieke ging naar Outdoor Gelderland voor het NK ZZ-zwaar. Op zaterdag eindigde ze met Miss Loxley in het 1e onderdeel op een knappe 2e plaats. In het 2e onderdeel konden Fieke en Miss Loxley dit goede resultaat niet handhaven. Fieke had Miss Loxley iets te fanatiek los gereden, waardoor de merrie moe was in de proef. Daardoor maakten ze te veel foutjes. Op het NK zijn ze uiteindelijk op een 12e plaats geëindigd.


 7 juni 2011: Concours Well

Afgelopen zondag hadden we concours in Well.

Kristian reed Bliksem HS naar een 6e plaats in het L-springen en Charmeur HS naar een 9e plaats in dezelfde klasse.

Fieke won met Coco HS een proef in de L2-dressuur. Beau Dormello eindigde in de M1-dressuur net buiten de prijzen.

Robin Artz van Robin's Horsepictures maakte tijdens het losrijden enkele mooie foto's. Deze zijn te zien bij verkoop - dressuurpaarden. Hierboven Coco HS met Fieke.


 4 juni 2011: Bennekom en CH Eindhoven

Op hemelvaartsdag ging Kristian traditiegetrouw naar het tuigpaardenconcours in Bennekom. Daar staat ieder jaar een mooie nationale springrubriek op het programma. Kristian stuurde Vona naar de overwinning in het 1.30m en won daarmee de wisselbeker. Zoriana was ook foutloos in het 1.30m, maar incasseerde een tijdfout. Alady Liberty VM sprong voor het eerst 1.30m. De eerste ronde was ze knap foutloos en in de barage kreeg ze helaas een springfout. Theo ten Brinke maakte mooie foto's.

 

Kristian en Vona in actie en tijdens de prijsuitreiking

Kristian met Berlin-zoon Zoriana

Fieke ging zaterdag naar Concours Hippique Eindhoven waar de laatste selectie om de Tinello cup ZZ-zwaar werd verreden. Na de overwinning in Kootwijk was er in Eindhoven wederom een 1e plaats. Fieke en Miss Loxley reden naar een persoonlijk record van 69,71%. De combinatie heeft zich geplaatst voor de finale die wordt verreden in Hoofddorp op 17 juni.

Fieke en Miss Loxley mochten na de prijsuitreiking in de VIP tent nog even op de foto voor BCM en Tinello


 30 mei 2011: Jumping Etten-Leur

Donderdag en vrijdag ging Kristian naar Jumping Etten-Leur. Met Charisma HBC eindigde Kristian als 4e bij de 4-jarige springpaarden en met Zjohn G werd hij 6e bij de 7-jarigen.

Kristian met Zjohn G


 22 mei 2011: Ermelo, Roggel en Etten-Leur

Fieke ging zaterdag naar Ermelo voor de derde selectiewedstrijd van de subtop. Met Miss Loxley werd Fieke in het ZZ-zwaar in de eerste proef 3e met 66,86% en in de tweede proef 2e met 67,14%. Door deze goede resultaten hebben Fieke en Miss Loxley zich geselecteerd voor de Nederlandse kampioenschappen. Deze vinden plaats tijdens Outdoor Gelderland in De Steeg van 9 t/m 13 juni.

Kristian ging zaterdag naar Roggel voor de Hendrix-competitie. Bij de 4-jarigen deed hij goede zaken. Van de 124 deelnemers eindigde KWPN-hengst Charisma op een 4e plaats met een 8,5 en een 8,1. Cupido werd 11e met een 8 en een 8,2. AES-hengst Cidane werd 22e met een 8 en een 7,7 en Cognac HS werd 40e met een 7,7 en een 7. Bij de 5-jarige paarden kreeg Baronesse Minka VM een 7,4 en een 7,8 maar door een springfout zakte ze in het klassement.

Teddy van de Rijt ging zondag naar Etten-leur voor de Roelofsen Raalte Trophy. Met NRPS-hengst Kosmo van Orchid's werd ze 4e in de lichte tour.

Cidane en Kristian tijdens de VSN-trofee afgelopen winter


 15 mei 2011: Kootwijk en Sevenum

Dit weekend stonden het Ruitersportweekend in Sevenum en een suptop wedstrijd in Kootwijk op de planning.

Kristian reed zaterdag de 4 en 5 jarige springpaarden in de Hendrix competitie. Charisme behaalde de hoogste punten bij de 4-jarigen, maar kreeg helaas een tijdfout. Met een 8,4 en een 8,5 werd de KWPN hengst uiteindelijk 5e. De AES hengst Cidane kreeg een 7,6 en een 7,7 en eindigde op een 24e plaats. Cognac HS kreeg een 7,9 en een 7,7, maar eindigde door een springfout niet meer in de prijzen. Bij de 5-jarigen eindigde Bibi Sijgje hS op een 14e plaats met een 7,9 en een 7,7. Baronesse Minka VM en Bliksem HS kregen ook dikke zevens, maar eindigde door een springfout ook niet meer in de prijzen.

Zondag reed Kristian met Zjohn G twee maal foutloos in de klasse Z en eindigde als 7e. Zoriana had vier strafpunten in de 2e fase van de klasse Z. Alady Liberty VM had een volgprijs in de klasse M.

Fieke had zaterdag een drukke dag. Ze moest 's morgens om 10u twee proeven rijden in Kootwijk met Miss Loxley en 's middags in Sevenum met Coco HS. Het heen en weer gaan werd beloond. Met Miss Loxley schreef Fieke de eerste proef van het ZZ-Zwaar op haar naam met 66,43%. Deze proef telt mee in de competitie om de Tinello cup. De tweede proef werden ze 3e met 65,57%. Coco HS won 's middags de competitiewedstrijd om de Subli cup voor 4-jarige dressuurpaarden met ruim 75%.

De KWPN hengst Charisma


 9 mei 2011: Verkoop site

Onze verkoop site is weer up to date. Neemt u een kijkje in ons aanbod van zowel spring- als dressuurpaarden en pony's.

Klik hier om er rechtstreeks heen te gaan.


 9 mei 2011: Eindhoven en Lommel

Kristian ging vrijdag en zaterdag naar Eindhoven om de jonge paarden een parcours rond te springen. De 4-jarige deden het allemaal heel netjes. Bibi-Sijgje HS en Bliksem HS sprong Kristian in het L en met beide paarden was hij dubbel nul en eindigde hij in de prijzen.

Teddy ging met Kosmo van Orchid's naar het Belgische Lommel voor een internationale springwedstrijd. De combinatie startte in de midden tour (1.25m). De openingsrubriek op donderdag werd gewonnen. Vrijdag werd een 3e plaats behaald en in de finale op zaterdag eindigden ze eveneens op een 3e plaats.

"The winner: van de Rijt Teddy and Kosmo van Orchid's" (foto: Rik van der Sanden)


 1 mei 2011: Uden en Merselo

Kristian wint voor de tweede keer barrière springen!

Gisteren ging Fieke naar Uden voor de tweede selectiewedstrijd van de subtop. Fieke en Miss Loxley moesten al vroeg starten in een grote groep van 35 deelnemers. In de eerste proef werd een 4e plaats behaald met 66.00%. In de tweede proef eindigden ze op een 13 plaats met 63.14%.

Teddy van de Rijt ging gisteren naar het ponyconcours in Merselo met Kosmo van Orchid's. De combinatie won in de klasse D-ZZ.

Vandaag stond het concours van Merselo in het teken van de paarden. Kristian deed goede zaken. In de klasse L werd hij 3e met Bliksem HS en 4e met Bibi Sijgje HS. Dutch Beauleo had in deze klasse een springfout in de barrage. In de klasse M werd Kristian 2e met Worania en met Baronesse Minka VM reed hij twee mooie foutloze rondes.

In Merselo werd voor de derde keer het barrière springen gehouden. Er stonden zes stijlsprongen achter elkaar, telkens met één galopsprong ertussen en oplopend in hoogte. Kristian bleef met Zjohn G in de derde ronde als enige foutloos. Zjohn liet zien over veel vermogen te beschikken, de laatste hindernis stond op 1.70m hoogte. Kristian en Zjohn namen de hoofdprijs mee naar huis van 350 euro. Het was de tweede keer dat Kristian deze rubriek op zijn naam schreef. Twee jaar geleden deed hij dat met de Clinton ruin Viper.

Fieke reed Beau Dormello in Merselo voor de eerste keer in de M1 dressuur. Er werd een mooie 2e plaats behaald met 196 punten.

Kristian en Zjohn G bij de hindernis van 1.70m


 30 april 2011: Fotoshoot

Tweede paasdag kwam Robin Artz van Robins horsepictures om foto's te maken van Fieke en Miss Loxley. Het duo had deze fotoshoot gewonnen op de dressuurwedstrijd in Afferden vorig jaar. Hieronder een aantal foto's. De rest van de foto's plaatst Robin binnenkort op haar website.

     

  


 18 april 2011: Albergen en Almelo

Dit weekend maakten we lange dagen. Zaterdag vertrok Kristian vroeg naar Albergen. Zondag ging Fieke dezelfde richting uit, in Almelo had ze de eerste selectiewedstrijd van de subtop en de subli competitie.

Kristian reed Vona in Albergen naar een 2e plaats in het ZZ. Met Zjohn G werd hij 3e in het Z. Zoriana was foutloos in het Z, maar incasseerde een tijdfout. Met Alady Liberty VM had Kristian een springfout op de laatste hindernis in de barage van de klasse M.

Fieke reed zondag met Miss Loxley naar een 7e en 3e plaats in het ZZ-zwaar. In de eerste proef scoorden ze 63,86% en in de tweede proef 67,14%. Beide proeven tellen mee voor selectie voor de outdoor kampioenschappen. Coco HS eindigde als 3e in de subli competitie voor 4-jarigen met ruim 73%. Beau Dormello (voorheen Bittersweet) eindigde eveneens op een 3e plaats bij de 5-jarigen.

Ten slotte moest Kosmo van Orchid's ook nog richting Twente. In Albergen werd zondag de Roelofsen Raalte Trophy verreden. Met Teddy van de Rijt eindigde Kosmo als 3e in de lichte tour.

Kosmo en Teddy


 10 april 2011: Etten-Leur en Maasbree

Fieke en Miss Loxley maakten afgelopen zaterdag hun debuut in de klasse ZZ-zwaar. Dat deden ze niet onverdienstelijk. In de eerste proef werd meteen een 2e plaats behaald en een hele mooie score van 65,29%. In de tweede proef scoorden ze 63,14% en dat betekende een 7e plaats.

Kristian ging zaterdag en zondag naar Maasbree voor de eerste buitenwedstrijd. Zaterdag werd hij 4e met Worania in het M-springen. In het L-springen werd hij 5e met Bibi-Sijgje HS en 6e met Bliksem HS. Zondag was er een overwinning in de klasse Z met Vona.

 

Fieke en Miss Loxley tijdens de proef in Etten-Leur (links) - Kristian en Vona tijdens onze hengstenshow 2 jaar geleden


 8 april 2011: Hengstenshow woensdag 13 april

Aanstaande woensdag 13 april is de jaarlijkse hengstenshow van Jos & Trudi Houwen. Aanvang van de hengstenshow is 20.00u. De volgende hengsten zullen gepresenteerd worden:

 • Alicante HBC
 • Astrello
 • Charisma
 • Cidane; finalist VSN trofee
 • Dutch Capitol
 • HBC Cantos
 • Kosmo van Orchid's; won afgelopen zondag met Teddy van de Rijt het ZZ springen in Asten
 • Santano; nakomeling Coco HS werd 3e in de finale van de EFO-competitie voor 4-jarigen
 • Westenwind; won afgelopen weekend zijn ZZ-zwaar debuut met Emmelie Scholtens
 • Zjohn G

U bent van harte welkom om deze hengsten aanstaande woensdag te bezichtigen tijdens de show. Van een aantal hengsten zullen nakomelingen gepresenteerd worden, waaronder een paar pas geboren veulens.


 3 april 2011: halve finale en finale EFO competitie

Legend of Loxley en Be Special winnen finale Efo competitie.

Afgelopen weekend vond  in een sfeervolle manege De Leistert in Roggel, de halve finale en finale plaats van de EFO competitie voor jonge 4 en 5 jarige dressuurpaarden. De grote winnaars waren  de Lord Loxley  nakomeling Legend of Loxley,  en Be Special een afstammeling van de hengst Special D. Deze laatst genoemde werd voorgesteld door amazone Fieke Houwen die zich met maar liefst 3 paarden wist te plaatsen voor de finale.

Bij de vierjarige was het de amazone Saskia Maertens die er met de hoofdprijs van 250,- euro en een mooie EFO deken huiswaarts mocht keren.  Haar paard Legend of Loxley ( Lord Loxley x Darwin x Zebulon) kreeg voor de individuele proef van de jury, bestaande uit de heer Wim Ernes en Mevr Joyce Lenaerts, 79,5 punten.  Joyce reed alle paarden in de finale over en gaf de bruine ruin 85 punten, wat een totaal van 164,5 punten opleverde. Het paard viel op door zijn goede lichaamsgebruik met een krachtige draf en galop waarin het gebruik van het achterbeen zeer positief opviel.  Als tweede mocht zich opstellen de stermerrie Chipp, een afstammeling van Gribaldi uit een Flemmingh moeder, gefokt door Geert Verdellen uit Horst. De jury prees de merrie voor haar goede balans en werkwilligheid en vertoonde daarbij 3 goede basisgangen.  Zij kreeg voor de individuele proef, gereden door Patty Hanssen, 80,5 punten en van de gastruiter 80 punten , een totaal van 160,5 punten. De derde plaats was er voor, het eerste paard in de finale van Fieke Houwen, Coco HS een afstammelingen van Santano en in eigendom van Houwen Sporthorses uit Wanssum. Deze elite merrie  had een goede takt zuivere  stap en een krachtige draf en galop, zij scoorden voor beide onderdelen 80 punten wat een eindresultaat van 160 punten betekende.

Be Special 

Fieke en Be Special worden gefeliciteerd door Dhr. Jos Nijsten van EFO paardenverzekeringen.

In de groep van de 5 jarige was de overwinning voor de mooie zwarte Be Special, een nakomeling van Special D uit de keur prestatie merrie Urielle ( Rex Magna), gefokt door Dhr W vd Weijer uit Milheeze. Een paard met veel techniek in de benen en kreeg van de jury een 9 voor de galop die veel kracht afdruk en balans vertoonde. Onder Fieke kreeg het duo in de halve finale 81,5 punten en mocht daar de punten, gegeven door de gastruiter, van  86 bij optellen wat resulteerde in de hoogste score van de dag nml 167,5 punten. Op de tweede plaats eindigde Landor vh keizershof een afstammeling van Largo W en voorgesteld door Vivian de la Roy. Een ruin met 3 correcte basisgangen hij kreeg voor de draf een 8,5 waarin zijn mooie beentechniek positief opviel. Voor de proef kregen zij hetzelfde aantal punten van de jury als de nummer 1 Be Special, maar waren de punten van de gastruiter doorslaggevend, zij mochten bij de 81,5 punten 85 punten optellen, een totaal van 166,5. De derde plaats was wederom voor de amazone Fieke Houwen, maar ditmaal met de ruin Bittersweet (Dutch Dormello x Ulft) . Een paard met een actief en takt zuiver stap, vertoonde veel techniek in de voorbenen en een ruime galop met een goede balans. Zij kregen ook voor beide onderdelen 80 punten en mocht Bittersweet aan de hand van eigenaresse Kirsten Blankers de laatste ereronde van de dag lopen.

De organisatie kijkt terug op een mooie competitie. De EFO dressuur competitie voor jonge dressuurpaarden,  georganiseerd door KWPN limburg en de EFO paardenverzekeringen,  zal in 2012 een vervolg krijgen.

Bron: www.kwpn.nl


 27 maart 2011: Indoor Brabant

Teddy van de Rijt en Joyce Ermens hadden zich via de regiokampioenschappen van Noord-Brabant geselecteerd voor Indoor Brabant.

Joyce startte donderdag met Eros in het Z1. Ze reed een mooie kür op muziek die gewaardeerd werd met 67,208%. Dat betekende een 4e plaats in het eindklassement.

Teddy reed zondag met Kosmo van Orchid's in de klasse D-ZZ. Dit werd in handicap verreden met de klasse D-M en D-Z. In het basisparcours had het duo vier strafpunten, maar in de winning round bleven ze foutloos. Ze eindigden op een 4e plaats.

Tijdens Indoor Brabant werd het Rabobank talententeam bekend gemaakt. Één van Trudi's leerlingen, namelijk internationaal springamazone Aniek Poels uit Swolgen, is één van de talenten die hierin is opgenomen. Aniek, van harte gefeleciteerd met deze prestatie! Wij zullen in ieder geval op je stemmen om Rabobank Talent van het jaar te worden.


 25 maart 2011: Folder 2011

Onze nieuwe folder is gedrukt en wordt dit weekend nog verstuurd naar ons klantenbestand. Klik hier om de folder alvast te downloaden van de website.


 20 maart 2011: CH Midden Limburg en EFO competitie

Vanaf afgelopen woensdag stond CH Midden Limburg in Roggel op het programma voor Kristian. Baronesse Minka VM was foutloos in de klasse L, maar had helaas één tijdfout. Donderdag was Cupido 2x foutloos bij de 4-jarige springpaarden en daarmee werd hij gedeelde 1e. Camello had bij de 4-jarigen twee springfouten in de barage. Onze dappere Bibi Sijgje HS won de 5-jarigen rubriek. Alady Liberty VM werd 8e bij de 6-jarigen. Vrijdag won Vona het 1.30m parcours direct op tijd. Worania had één springfout in het 1.30m direct op tijd. Zaterdag mocht Kristian met Vona finale rijden in het 1.30m. In de barage waren ze iets te fanatiek, waardoor ze een springfout kregen. Ze waren de snelste met vier strafpunten. In het open Limburgs stallenkampioenschap deden Kristian en Worania samen met Maikel van Mierlo mee onder de naam stal Houwen/van Mierlo. Vorig jaar won het duo dus ze moesten hun titel verdedigen. Dat lukte helaas niet, maar ze eindigden toch op een mooie 5e plaats.

Fieke had zaterdag de laatste selectiewedstrijd van de EFO competitie in Panningen. Coco HS werd bij de 4-jarigen 3e met 77 punten. Be Special won voor de tweede keer een selectiewedstrijd bij de 5-jarigen, dit keer met maar liefst 82 punten. Ook Bittersweet eindigde deze keer in de prijzen. Hij werd 3e bij de 5-jarigen met 79 punten.

Teddy en Max van de Rijt namen zaterdag op de KNHS indoorkampioenschappen springen voor pony's beide een zilveren medaille mee naar huis. Teddy deed dat met haar pony Jerry-lee in de klasse D-M en Max met Erbee's Sky Dancer in de klasse C-L.

 

Vona en Kristian


 13 maart 2011: NCHA en EFO competitie

Donderdag, vrijdag en zaterdag ging Kristian naar Nationaal Concours Hippique Asten. Donderdag startte hij in het 1.30m. Zjohn G was foutloos in zowel het direct op tijd parcours als het 2-fasen parcours, maar was niet snel genoeg voor een prijs. Vona werd 5e in het direct op tijd en Zoriana was foutloos in het direct op tijd. Vrijdag werd Alady Liberty VM 5e in het M-springen en Bibi Sijgje HS had een springfout in de barage van de 5-jarigen. Zaterdag was Bliksem HS dubbel foutloos in de klasse L en werd daarmee 10e.

Op zaterdag werd in Asten ook de Roelofsen Raalte Trophy verreden. Teddy startte met Kosmo van Orchid's in de lichte tour. De combinatie werd 4e.

Zaterdagmiddag ging Fieke naar Susteren voor de tweede selectie wedstrijd van de EFO dressuur competitie. Coco HS werd 4e bij de 4-jarigen met 78 punten. Be Special eindigde op een gedeelde 1e plaats bij de 5-jarigen met 75 punten en Bittersweet werd gedeelde 5e met 73 punten.

Be Special en Fieke


 5 maart 2011: KNHS indoorkampioenschappen subtop

Fieke en Miss Loxley zijn dit weekend naar Ermelo geweest voor de KNHS indoorkampioenschappen in het ZZ-Licht. Van de 26 deelnemers eindigden ze over twee proeven op een 11e plaats met 63,71% in de eerste proef en 63,24% in de tweede proef.

 

Fieke en Miss Loxley tijdens hun proef in Ermelo


 27 februari 2011: o.a. Regiokampioenschappen en EFO competitie

Afgelopen vrijdag had Kristian een goede dag op Indoor de Meijerij in Schijndel. De 4-jarige springpaarden gingen voor het eerst mee op concours en namen gelijk prijzen mee naar huis. Met Cupido (v. Numero Uno) eindigde Kristian als 4e, met Cylide HS (v. Contendro II) werd hij 11e en met de AES goedgekeurde hengst Cidane (v. Heartbreaker) werd hij 14e. Cidane kreeg hoge punten, maar noteerde helaas een springfout waardoor een hogere klassering er niet in zat.

Joyce Ermens ging vrijdagavond naar De Mortel en werd daar met Eros 3e in de Z1 dressuur.

Zaterdag ging Kristian naar Susteren. Daar waren de regiokampioenschappen springen voor Limburg. "Twee keer Zoetemelk", luidde het smsje naar Wanssum. Met Zjohn G werd hij knap 2e in het Z-springen en met Vona deed hij hetzelfde in de klasse ZZ. Beide paarden mag Kristian starten op de KNHS indoorkampioenschappen op 2 april in Ermelo.

Zondag ging Fieke met de jonge dressuurpaarden naar Panningen voor de EFO dressuurcompetitie. Met Coco HS (v. Santano) werd Fieke 3e met 75 punten bij de 4-jarigen. Be Special (v. Special D) werd 3e bij de 5-jarigen met 76 punten. De nog groene Bittersweet (v. Dutch Dormello) werd met 70 punten 5e bij de 5-jarigen.

Nog leuk om te vermelden is dat Hagelkruis Valentijn (v. Leuns Veld's Lord) met Michelle de Jonge dit weekend KNHS indoorkampioen is geworden in de DE-Z2 dressuur. Hagelkruis Valentijn werd aangekocht als veulentje en groeide bij ons op. Op 3,5 jarige leeftijd brachten wij hem op de Welsh hengstenkeuring en na het verrichtingsonderzoek werd hij met hoge punten goedgekeurd. Michelle's vader Jan de Jonge besloot de jonge Valentijn te kopen met het oog op de toekomst. Inmiddels is de 9-jarige Valentijn gecastreerd voor de sport en hij is met Michelle opgenomen in het A-kader. Vader Leuns Veld's Lord is nog steeds beschikbaar voor de fokkerij.

  

Kristian (links op het podium) tijdens de prijsuitreiking van de klasse ZZ en Hagelkruis Valentijn als 3,5 jarige pony.


 24 februari 2011: Hengstenkeuring Zangersheide en regiokampioenschappen

Afgelopen weekend ging Jos met twee hengsten naar de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide. Beide hengsten werden goedgekeurd. Hieronder het persbericht van Het Sportpaard afgelopen maandag:

"Een opvallende prestatie leverde de merrie Keen Rose (v. Calypso). De KWPN stermerrie van Stal Deen Holding uit Enkhuizen had twee zonen op de keuring. Zowel haar driejarige Argentinus-zoon Desperado DN als haar vierjarige Diamant de Semilly-zoon Cartier de Musk DN wist de jury te overtuigen. Beide paarden lieten keurige sprongen bewonderen, al begon de Argentinus wat moeizamer dan de Diamant, die zijn techniek heel duidelijk demonstreerde."

Klik hier voor het filmpje van Desperado DN.

Klik hier voor het filmpje van Cartier de Musk DN.

Dan was er afgelopen weekend in Schijndel ook nog het Regiokampioenschap springen van Noord-Brabant voor pony's. Max van de Rijt werd kampioen in de klasse C-L met Erbee's Sky Dancer. Teddy van de Rijt deed hem na in de klasse D-M. Ze werd kampioen met de pony Jerry-Lee. Oudste zus Vronie van de Rijt werd in deze klasse reserve kampioen met Vidocq DP. Met Kosmo van Orchid's kreeg Teddy helaas vier strafpunten in de klasse D-ZZ.

 

Max en en de 22-jarige Erbee's Sky Dancer


 20 februari 2011: Halve finale subtop

Fieke mocht dit weekend rijden in de halve finale voor het Nederlands kampioenschap ZZ-Licht. De halve finale werd verdeeld over twee groepen van dertig deelnemers. Fieke en Miss Loxley startte in de groep van zaterdag. Met percentages van 65,57% en 66,76% eindigden ze op een gedeelde 5e plaats over twee proeven. De beste dertien per groep mogen door naar het NK. Ze hebben zich dus ruimschoots geplaatst. Het NK vindt plaats van 4 t/m 6 maart in Ermelo.

Kristian ging dit weekend naar Roggel. Met Vona eindigde hij als 3e in het Z-springen. Alady Liberty VM was twee maal foutloos in de klasse M, maar door een rustig gereden barage niet snel genoeg voor de prijzen.

Fieke en Miss Loxley


 14 februari 2011: Nieuwe hengsten

In 2011 zijn er twee nieuwe KWPN hengsten ter beschikking bij ons. Het gaat om de dressuurhengst Santano (Sandro Hit x Silvano N) en de jonge springhengst Charisma (Stakkato x Cassini I). Meer informatie over deze twee hengsten kunt u vinden op onze website bij rijpaardhengsten.

 Charisma

 Santano


 13 februari 2011: Regiokampioenschappen Limburg Dressuur

Gisteren ging Trudi naar Beek voor de regiokampioenschappen van Limburg. Ze eindigde met Fiderfrauke op een 5e plaats met ruim 65%. Onderstaande foto werd gemaakt door Saskia van Es van Hippo in Vision.


 6 februari 2011: o.a. KWPN hengstenkeuring

Het laatste weekend van januari ging Kristian naar CSI Roggel. Tijdens deze twee sterren wedstrijd  reed hij met Zjohn G twee keer in de prijzen bij de 6/7 jarige springpaarden, 5e en 14e.

Teddy ging met Jolly's Commodore naar Uden en werd daar 3e in het D-M.

Joyce Ermens mocht mer Eros naar de regiokampioenschappen van Noord-Brabant. Met Eros eindigde ze op een mooie 3e plaats en hiermee heeft ze zich geselecteerd voor de KNHS indoorkampioenschappen in Wanroy.

De 3-jarige hengst Double Dutch (Vigaro x Triton) is tijdens de KWPN hengstenkeruing in Den Bosch aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. De bruine hengst komt uit de moederstam van grand-prix springpaard Exquis Powerfee.

Dit weekend had Teddy met Kosmo van Orchid's een internationale springwedstrijd in Roggel. Ze werden een keer 10e in de lichte tour.

Double Dutch tijdens het vrij springen in Den Bosch (foto: Dirk Caremans)


 23 januari 2011: Vier keer eerste!!!

Afgelopen weekend ging Kristian twee dagen naar het Winterfestijn in De Mortel. Hij wist twee rubrieken te winnen: de klasse M met Alady Liberty VM en de klasse Z met Vona. Zjohn G werd ook nog 5e in de klasse Z.

Fieke ging naar Uden voor een subtop wedstrijd. Ze won met Miss Loxley beide proeven in het ZZ-Licht. In de eerste proef werd een score gehaald van 64,86% en de tweede proef leverde 66,62% op. In de laatste proef kregen ze van één van de juryleden zelfs ruim 68%.

Kristian met Alady Liberty VM


 17 januari 2011: succesvol weekend

Vrijdag had Kristian een drukke dag. 's Ochtends om kwart voor 9 werd hij met Cenderose V in Panningen verwacht voor de IBOP. De Contendro I merrie slaagde met 75,5 punten. Om 11.00u moest Kristian in Ermelo zijn voor de finale van de VSN-trofee. De AES hengst Cidane eindigde hierin als 7e. Vrijdag en zaterdag ging Kristian naar Deurne. Hij nam geen prijzen mee naar huis, maar de jonge paarden deden veel ervaring op.

Zaterdag ging Fieke voor de tweede selectiewedstrijd naar Assen. Met Miss Loxley eindigde ze als 2e met 66,86%. Een plek voor de halve finale van het NK is binnen, tijdens de eerste selectiewedstrijd in Zevenaar werden ze ook 2e.

Teddy van de Rijt ging met onze pony's Jolly's Commodore en Kosmo van Orchid's naar het Winterfestijn in De Mortel. Commodore eindigde in het D-Lvrijdag als 11e, zaterdag als 2e en zondag in de finale als 7e. Kosmo eindgde in het D-Z zaterdag als 5e, zondag als 4e en in de finale als 2e. Max van de Rijt herhaalde zijn succes van Wierden. Hij Schreef met Sky Dance wederom de finale C-L op zijn naam.


 12 januari 2011: Afgelopen weekend

Afgelopen vrijdag had Joyce Ermens een dressuurwedstrijd in De Mortel. Ze werd met Eros 3e in het Z1.

Kristian had zaterdag een springwedstrijd in Meterik. In het Z werd hij 7e met Zjohn G en 11e met Vona. Ca-tjing had de 2e bezichtiging van de NRPS hengstenkeuring. Helaas mocht hij niet naar de volgende ronde.

Teddy werd zondag met Joly's Commodore 2e in het D-L springen in Uden.

Teddy en Joly's Commodore