English (United States)   Nederlands (Nederland)
 29 december 2012: KNHS/Subli kampioenschappen

Gisteren werd de finale verreden van de KNHS/Subli competitie voor jonge dressuurpaarden. Fieke en Be Special hadden zich hiervoor geselecteerd.

's Middags werd de eerste proef verreden. Dit was een vrije proef. Hierin werden Fieke en Be Special 3e met 77,20%. Daarmee plaatsten ze zich ruimschoots voor de finale 's avonds, waarin de beste vijf aan de start kwamen.

In de finale moest de FEI finale proef voor 6-jarigen gereden worden en begon de teller weer op nul. Fieke en Be Special moesten als derde van start en kregen mooie cijfers van de jury: een 8,1 voor de stap, een 8 voor de draf, een 9 voor de galop, een 8 voor de submissiviness en een 8,5 voor general impression. Totaal kwam de score uit op 83,60%. De twee paarden die als beste geeindigd waren 's middags moesten nog na Fieke rijden. Zij kwamen echter niet boven de score van Be Special en dat betekend dat Fieke en Be Special boven verwachting GOUD wonnen!

Digishots heeft een aantal prachtige foto's gemaakt van dit bijzondere moment!

  

Fieke en Be Special tijdens de eerste proef....

 En tijdens de fnale...

  

  

En tot slot de huldiging!

Lees meer over het kampioenschap op:


 28 december 2012: Indoor Alverna

Tweede kerstdag begon voor Kristian het driedaagse concours Indoor Alverna.

De eerste dag won Kristian met Cupido V het M-springen.

Op dag twee eindigde Kristian maar liefst drie keer in de prijzen in het M-springen. Hij won met Charmeur HS, werd 6e met Cilydi HS en 10e met Cupido V. Burandot HS werd 9e in het L-springen.

Dag drie was wederom succesvol. Charmeur HS wist de kleine finale van de klasse M op zijn naam te schrijven. Zidante werd 2e in de kleine finale van de gecombineerde klasse Z/ZZ. Tot slot werd Cilydi HS 2e in de grote finale van de klasse M.

 Charmeur HS tijdens het WK in Lanaken


 23 december 2012: Helden, Velden en Liempde

Kristian ging naar de springwedstrijd in Helden. Umalda behaalde een volgprijs in de klasse L en Zidante werd 1e in het M-springen.

Fieke ging zaterdag naar Velden met Colt Sollenburg. Ze werden 1e in het M1.

 Colt Sollenburg

Zondag ging Fieke naar Liempde met Miss Loxley. Ze reden voor het eerst twee proeven in de lichte tour. In de Prix St. George behaalden ze de 4 plaats en de Intermediaire 1 werd gewonnen!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen een een voorspoedig 2013!


 19 december 2012: Hengstencompetitie

Cidane en Kristian hebben zojuist de klasse M gewonnen tijdens de hengstencompetitie in Roosendaal. Charisma HBC werd 2e met Patrick Lemmen. Hieronder lees je het nieuwsbericht van www.kwpn.nl

Heartbreaker-zoon Cidane (uit Larnike keur prest van Ramiro) kwam vanavond niet in de buurt van het hout. De bruine die in zijn reflexen sterk aan zijn vader doet denken, werd excellent door de barrage heen geloosd door ruiter Kristian Houwen. Het nipte verschil met de nummer twee werd gemaakt toen Cidane heel kort op de dubbel aangereden werd. En daarmee bleef hij net voor op Charisma HBC (Stakkato x Cassini I). Ook deze hengst maakte een uitstekende indruk. Hij valt op met zijn goede atletische vermogen en achterhand techniek. Patrick Lemmen reed hem net even sneller door het barrageparcours dan de nummer drie, Carrera ((Larino x Contender) met Richard Kapteijn. Deze voorzichtige schimmel toonde in de barrage zijn wedstrijdmentaliteit en instelling.

Met Dortmund HS werd Kristian 8e van de 30 hengsten in de klasse L.


 18 december 2012: Asten en Beek

Teddy reed vorig weekend met Vona een springwedstrijd in Asten. Ze werden 1e in de klasse Z.

Fieke ging afgelopen weekend naar Beek met Miss Loxley en reed daar in de Prix St. George. Ze behaalden ondanks twee fouten een mooie score van 66,32% en werden in het sterke deelnemersveld 8e.


 11 december 2012: Meterik en Helden

Ondanks de kou en de sneeuwval gingen we zaterdag toch op wedstrijd.

Kristian kwam aan de start in Meterik. Hij was dubbel foutloos met Burandot HS in de klasse L en had daarmee een volgprijs. Met Cylidi HS won Kristian het M-springen en met Dutch Beauleo Z won hij het Z-springen. Kristian nam Zidante VM voor het eerst mee in de klasse M en was dubbel foutloos. Zidante VM heeft Kristian sinds 2 weken te rijden. De kwaliteitsvolle merrie van Cantos verkochten wij als 4-jarige naar Griekenland aan Paola Del'Olio. Doordat zij met haar paarden verhuisd is naar Londen kon haar trainer Zidante niet meer rijden en heeft ze gevraagd of Kristian de merrie verder wil opleiden.

 Zidante als 4-jarige op concours in Meerlo

Fieke ging naar de dressuurwedstrijd in Helden. Colt Sollenburg liep zijn derde wedstrijd in het M1 en liet zien al veel vooruitgang te hebben geboekt. De 5-jarige ruin van Vivaldi behaalde 67% en een 2e plaats. Be Special startte Fieke in het Z2 en behaalde een 3e plaats met ruim 67%.


 7 december 2012: Hengstencompetitie, Indoor Twente, Reuver

Dinsdag 27 november was de eerste hengstencompetitie in Deurne. Kristian kwam aan de start met de twee KWPN-hengsten Dortmund HS en Cidane. Dortmund HS sprong twee mooie foutloze rondes en werd 5e in de klasse L. Cidane sprong dubbel foutloos in het M en werd 3e.

Afgelopen weekend gingen Kristian en Teddy naar Enschede, waar dit jaar voor het eerst Indoor Twente werd verreden. Kristian werd de eerste dag 8e met Zoriana in de zware tour voor Young Riders. De tweede dag hadden ze een springfout. De derde dag reed Kristian zijn laatste grote prijs bij de Young Riders. Daarin eindigde hij met Zoriana op een hele mooie 5e plaats. Na de grote prijs kreeg Kristian van Indoor Twente nog een mooie deken en een kleine attentie aangeboden, omdat het zijn laatste Young Riders wedstrijd was. Teddy reed met Vona haar eerste internationale wedstrijd bij de junioren. Ze zijn pas een paar weken een combinatie en startte in de lichte tour. De tweede dag werden ze 4e en wonnen ze de landenwedstrijd. Ook Kosmo van Orchid's was weer terug op Nederlandse bodem. Met zijn nieuwe amazone Andrea Isabell Stone kwam hij uit onder de Noorse vlag. Ook zij vormen pas een paar weken een combinatie en reden niet onverdienstelijk mee in de lichte tour voor pony's. De tweede dag werden ze 8e.

Zondag 2 december ging Fieke met Miss Loxley naar Reuver om daar te debuteren in de tweede proef van de lichte tour: de intermediaire 1. Niet alleen voor Miss Loxley was dit de eerste keer, ook Fieke startte nog nooit eerder op dit niveau. Ze reden een nagenoeg foutloze proef en scoorden gelijk 69,01%, wat goed was voor de 3e plaats.


 26 november 2012: Dressuur- en springwedstrijden

De afgelopen twee weekenden hebben we op verschillende wedstrijden gestart.

Zaterdag 17 november ging Kristian naar Helden. Hij behaalde daar een 3e plaats met Cupido V in het M, een 2e plaats met Weigelia in het Z en een 5e plaats met Zoriana in het ZZ. Teddy werd in De Mortel 2e met Vona in het Z.

Zondag 18 november ging Teddy met Vona naar Schijndel om haar laatste winstpunten te halen om bij de junioren te mogen starten. Dit is gelukt met een mooi dubbel foutloos ritje, ze eindigden als 8e. Fieke werd in Beek 2e met Be Special in het Z2 in Beek met ruim 68%.

Zaterdag 24 november ging Kristian met een aantal paarden naar Velden. Dutch Cinda Alda sprong een nette ronde in de klasse B. Dortmund HS en Burandot HS hadden een volgprijs in het L. Cupido V en Charmeur HS hadden een volgprijs in het M. Dutch Beauleo Z werd 3e in het Z en Weigelia eindigde door een springfout in de 2e fase net buiten de prijzen. Fieke ging naar Indoor Deurne. Met Be Special behaalde de 77,60% in de Subli-cup voor 6-jarigen wat een 2e plaats opleverde. Miss Loxley behaald 67,50% in de Prix. St. George en eindigde als 5e.


 12 november 2012: Wanroij, Deurne en Beek

Afgelopen weekend was in Wanroij de springwedstrijd Indoor de Bergen. Kristian won daar met Burandot HS het L-springen. Zoriana behaalde een 8e plaats in de klasse ZZ. Teddy en Vona hebben na ruim een week een combinatie te zijn de eerste overwinning al binnen. Ze wonnen het Z-springen in Wanroij.

Zaterdag ging Fieke voor het eerst op wedstrijd met de Vivaldi nakomeling Colt Sollenburg. In Deurne behaalden ze meteen de 1e plaats in de klasse M1. Ook onze stagiaire Ruut Pasgang behaalde een 1e plaats in Deurne. Dit deed ze in de klasse L1 met haar paard Herr Kaisers.

Zondag was er ook nog een dressuurwedstrijd in Beek. Daar werd Fieke met Be Special 3e in het Z2.


 5 november 2012: Kosmo naar Noorwegen

Onze ponyhengst Kosmo van Orchid's is gisteren vertrokken naar Noorwegen. Hij is verkocht aan de familie Stone en zal zijn nieuwe stal vinden bij de internationale springruiter Geir Guliksen. Wij wensen de familie Stone heel veel succes met Kosmo!

Kosmo van Orchid's werd als 3-jarige goedgekeurd bij het NRPS. Kristian reed met hem een goede verrichting waardoor hij definitief werd goedgekeurd als dekhengst. Daarna nam de toen net 12-jarige Teddy van de Rijt de teugels over en zij had heel veel succes met Kosmo. Ze begonnen in de klasse L en stroomde uiteindelijk door naar het A-kader bij de pony's. Ze behaalden samen vele overwinningen zowel in de nationale als internationale ponysport,waren succesvol in de Roelofsen Raalte Trophy en werden afgelopen zomer nog Brabants kampioen in de klasse D-ZZ.

Voor Teddy is er een opvolger gevonden in Vona, het internationale springpaard van Kristian. De 10-jarige merrie van Cantos zal Teddy gaan rijden bij de junioren. Inmiddels hebben ze hun eerste wedstrijd al gereden. In de klasse M resulteerde het in een dubbel foutloze ronde en in het Z hadden ze een springfout in de 2e fase. Jos, Trudi en Kristian zullen de nieuwe combinatie begeleiden.


 28 oktober 2012: Helden en Meterik

Dit weekend ging Kristian naar de springwedstrijd in Helden. In de klasse M werd hij 1e met Cilydi HS en 2e met Cupido V. Vona werd 1e in het ZZ en Cenderose HV werd 5e in het L.

Trudi en Fieke gingen naar de dressuurwedstrijd in Meterik. Fieke en Be Special behaalde een 1e plaats in het Z2 met 65%. Ook Trudi en Fiderfrauke behaalden hun eerste winstpunt in het Z2 en eindigde net buiten de prijzen.

Zaterdagavond was in Weert de Equine elite veiling. Onze elite merrie Djambalaya (V. Santano) werd hierin geveild. Ook Bittersweet, die we al eerder verkochten, werd geveild. Djambalaya blijft in Nederland en Bittersweet krijgt zijn nieuwe stal in Amerika. Wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel succes met deze dressuurpaarden!


 26 oktober 2012: KWPN verrichtingsonderzoek

Cidane KWPN goedgekeurd!

Gisteren vond in Stegeren de eindpresentatie plaats van het KWPN verrichtingsonderzoek. Cidane werd tijdens de VION-cup in augustus hiervoor aangewezen. Drie weken geleden betrad hij de stal in Stegeren en gisteren kwam hij terug naar Wanssum MET de KWPN goedkeuring op zak! Cidane werd als 3-jarige al goedgekeurd bij het AES en dankzij zijn goede ontwikkeling als sportpaard en fokhengst mag hij nu ook ingezet worden als fokhengst voor het KWPN.

Cidane behaalde 84 punten. Hij kreeg een 7,5 voor de galop, een 9 voor reflex en een 8,5 voor techniek, vermogen, rijdbaarheid en instelling en aanleg als springpaard. Klik hier om het volledige keuringsrapport van Cidane te lezen.


 23 oktober 2012: Olst en Schijndel

Vorige week donderdag ging Kristian naar de springwedstrijd bij de familie Tiebot in Olst. Hij keerde met drie overwinningen huiswaarts. Burandot HS won het L-springen, Cilydi HS won het M-springen en Vona won het Z-springen.

Fieke ging vandaag naar de subtop wedstrijd in Schijndel. Ze won daar met Miss Loxley voor het eerst de Prix St. George met ook nog een persoonlijk record van 68,03%!

Miss Loxley en Fieke in Schijndel


 15 oktober 2012: Nieuws uit Noord-Amerika

In september werd bekend dat Bosch Blue (Cantos x Mr. Blue), de volle broer van onze merrie Vona, in Canada werd aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. De 21-dagen test is hij met 76,5 punten succesvol doorgekomen en Bosch Blue is daarmee goedgekeurd voor het KWPN-NA. Als driejarige werd de hengst onder de naam Bovona aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, maar niet aangeleverd. Het fokproduct van A. van de Broek uit Lierop maakte daarna de oversteek naar Canada waar hij in handen is van Bosch Farms uit Red Deer, Alberta. Mocht Bosch Blue ooit terug keren naar Nederland dan zal hij ook hier goedgekeurd zijn voor het KWPN.

Cantos zoon Bosch Blue KWPN goedgekeurd  Cantos zoon Bosch Blue KWPN goedgekeurd Bosch Blue

Afgelopen weekend kregen we bericht van Catharine Pasmore dat het heel erg goed gaat met Bibi Sijgje in de USA. Ook zal de amazone binnenkort haar debuut maken in een grote landenwedstrijd met de merrie Z-Canta VM.

"Bibi is loving her new home in USA! Z Canta will be competing in her (and mine) first big nations cup next month! Thank you for giving Pasmore Stables the best 2 mares in the world! We love them both! Catherine Pasmore"

Bibi Sijgje geniet in de USA


 15 oktober 2012: IBOP en springwedstrijd Reuver

Afgelopen zaterdag slaagden twee springmerries voor de IBOP in Panningen die werden voorgesteld door Kristian. Derusa S (Numero Uno x Ramiro; fok/ger: P. Sleutels, Roggelo) slaagde met 75 punten. Egiralda G (Vigaro x Silbersee; fok/ger. J. Geerets, Wanssum) slaagde met 78 punten en was daarmee de beste springmerrie van de dag. Op de website van het KWPN werd ze als volgt omschreven: "Topper bij de springpaarden was de Vigaro dochter Egiralda G (uit Giralda elite pref. prest. sport spr. v. Silbersee) ze is gefokt en in eigendom van John Geerets uit Wanssum en werd voorgesteld door Kristian Houwen. Deze bloederige merrie heeft een goede instelling, snelle reflexen en is daarbij goed te bewerken.Voor de galop, reflexen, instelling en rijdbaarheid konden we haar een 8 geven."

Zondag ging Kristian met de jonge paarden naar de springwedstrijd in Reuver. Deze wedstrijd werd gehouden voor het goede doel en vond plaats onder de naam "Jumping for Cancer". In de klasse B startte Kristian drie 4-jarige paarden hors concours. Capito Z, Dutch Cinda Alda Z en Dortmund HS sprongen allen foutloos rond. In de klasse L werd Kristian 1e met Cylidi HS en 8e met Burandot HS.


 1 oktober 2012: WK Lanaken

Cidane en Cupido V in de finale!

Afgelopen weekend ging Kristian met drie 5-jarige paarden naar het wereldkampioenschap in Lanaken. Cidane had zich gekwalificeerd via de VION-cup en Cupido V en Charmeur HS kregen op het laatste moment nog een wildcard.

Voor Charmeur HS was het de eerste dag nog wat spannend, maar de tweede dag sprong hij mooit foutloos rond. In de troostronde had hij een springfout.

 Charmeur HS

Cidane en Cupido V sprongen de eerste twee dagen foutloos, waarmee ze zich allebei plaatste voor de finale. Cupido kreeg helaas een spingfout in de eerste ronde. Cidane kwalificeerde zich voor de barage, maar kreeg daarin een springfout. In de eindstand werden Kristian en Cidane 11e, een knappe prestatie in het enorme deelnemrsveld. Met Cupido eindigde Kristian op de 21e plaats!

  

Cupido V en Cidane (rechts)

Bibi Sijgje HS verkocht

Kristian had zich tijdens de VION-cup ook met Bibi Sijgje HS geplaatst voor het WK in Lanaken. Echter door de geweldige prestaties van de merrie afgelopen seizoen was er veel vraag naar de 6-jarige dochter van Verdi. Via Stal Hendrix is Bibi Sijgje verkocht aan de Amerikaanse amazone Catharina Pasmore, die meteen een erg goede klik had met onze Bibi. Zij is eveneens de amazone van Z-Canta VM, die 2,5 jaar geleden via Stal Hendrix werd verkocht naar de USA.

Cidane tijdens de finale in Lanaken


 8 september 2012: Hippiade

Afgelopen twee dagen kwamen Fieke en Kristian aan de start op de Hippiade in Ermelo, de Nederlandse kampioenschappen!

Gisteren moest Fieke al vroeg van start. Ze zette met Be Special een goed proef neer die gewaardeerd werd met 65% en dat betekende in haar groep een 2e plaats! Daarmee kwalificeerden zij zich ruimschoots voor de finale waarin de beste 6 van de twe Z1 groepen aan de start kwamen. Ook vandaag reden Fieke en Be Special een vrijwel foutloze proef en was de score 66,08%. Uiteindelijk betekende dat een 6e plaats in het eindklassement!

Kristian en Zoriana reden gisteren in de eerste manche van het ZZ foutloos, maar ze kregen helaas een strafpunt voor tijdsoverschrijding. In de tweede manche kregen ze een springfout. Ondanks dat Zoriana in alle rondjes super goed sprong kregen ze vandaag twee springfouten, waarop Kristian besloot om in de laatste ronde niet meer van start te gaan en Zoriana te sparen.

Wendy van Diessen had zich via het reserve kampioenschap in de regio Noord-Brabant ook geselecteerd voor het NK in de klasse M1. Met haar paard Evanel's Blacky W werd ze gisteren 2e in haar groep. Vandaag reed het duo een keurige foutloze proef waar de concurrentie niet meer aan kon tippen en dat betekende voor Wendy en Blacky GOUD!

Hieronder weer mooie foto's van Digishots! Nog meer foto's op onze homepage en facebook pagina!

   Fieke, Trudi en Be Special

 Fieke en Be Special in de finale

 Kristian en Zoriana

 Wendy en Evanel's Blacky W


 5 september 2012: wedstrijden

Afgelopen weken zijn we op een paar wedstrijden aan de start gekomen.

Woensdag 29 augustus ging Fieke naar Outdoor Brabant in Breda. Ze reed daar Be Special in de Subli competitie voor 6-jarige dressuurpaarden. Ze behaalden een 1e plaats met 75,6%. Be Special kreeg onder andere een 8,5 voor zijn galop!

Zaterdag 1 september mocht Teddy met Kosmo van Orchid's starten op de Hippiade. In de eerste manche bleven ze foutloos, maar in de tweede manche kregen ze helaas twee fouten waardoor een prijs er niet in zat.

Zondag 2 september ging Kristian naar Geldrop voor een springwedstrijd. Hij behaalde met Burandot HS een 1e plaats in het L-springen.

  

Fieke en Be Special op Outdoor Brabant (links) en de prijsuitreiking met Rob van Kempen van Subli.


 19 augustus 2012: Subtop Uden

Fieke en Miss Loxley zijn vandaag 4e geworden in de Prix st. George in Uden met 64,61%.


 18 augustus 2012: KWPN paardendagen

Afgelopen week zette Kristian zijn succes van het Limburgs kampioenschap voort in Ermelo. Hij startte Cidane, Cupido V en Bibi Sijgje HS in de VION-cup op de KWPN paardendagen.

Maandag begonnen de paardendagen en reed Kristian met alle drie de paarden een mooie foutloze ronde. Cidane werd tevens aangeboden voor de hengstenkeuringscommissie en mocht verder naar de 2e bezichtiging. Dat betekende voor de Heartbreaker zoon dat hij zowiezo, ongeacht het resultaat, alle rondes nog aan de start moest komen.

Woensdag werd de halve finale voor de 5 en 6-jarigen verreden. Cidane werd 5e bij de 5-jarigen en Cupido eindigde als 13e in deze groep. Bibi Sijgje werd 2e bij de 6-jarigen!

Donderdag stond de finale op het programma, waarvoor Kristian zich dus met alle drie de paarden had geplaatst. Cupido kreeg helaas een springfout in de 1e manche en eindigde als 21e in het einklassement van de 5-jarigen. Cidane bleef wederom foutloos en werd 15e in de finalewedstrijd. Dat betekende een 9e plaats in het eindklassement en een ticket voor het WK in Lanaken! En om het feest verder compleet te  maken voor Cidane, ontving de AES-hengst ook een ticket voor het KWPN-verrichtingsonderzoek in Stegeren!

Ook Bibi Sijgje sleepte een ticket voor Lanaken in de wacht. In de finalewedstrijd eindigde de merrie op een 4e plaats, wat in de eindstand een super mooie 2e plaats betekende!

Vrijdag mocht Elwica DN van start op de nationale merriekeuring. Alle merries moesten vrijspringen en aan de hand getoond worden. Volgens jurylid Cor Loeffen sprong Elwica met veel macht en goede reflexen en is een compleet paard. Ze werd opgesteld in de kopgroep en mocht dus "afkampen". Elwica eindigde uiteindelijk op een mooie 7e plaats van Nederland! Een dag later werd bevestigd dat Elwica drachtig is van onze KWPN hengst Dortmund HS.

Digishots maakte een aantal mooie foto's van de paarden en Kristian! Meer foto's vind u op onze Facebook pagina http://www.facebook.com/houwensporthorses

    Bibi Sijgje HS en Kristian

 Cupido V

 Cidane

 Elwica DN


 13 augustus 2012: Regiokampioenschappen

Gisteren was een succesvolle dag voor ons!

Op de regiokampioenschappen van Limburg in Baexem werden Kristian en Zoriana gehuldigd als KAMPIOEN in de klasse ZZ! Ze waren de enige combinatie die na drie rondes foutloos bleven. Zjohn G werd met één springfout in de eerste manche 9e in het ZZ.

Fieke en Be Special werden in de klasse Z1 reserve kampioen. In de kwalificatieproef 's morgens werden ze ook 2e. Trudi en Fiderfrauke werden in deze proef 5e en mochten helaas net niet afkampen.

Teddy van de Rijt en Kosmo van Orchid's werden op de regiokampioenschappen van Noord-Brabant in Chaam gehuldigd als de nieuwe KAMPIOEN van de klasse D-ZZ!

 Zoriana en Kristian tijdens de ereronde

 

Fieke met Be Special en Trudi met Fiderfrauke tijdens de proeven (en Jos op de achtergrond)


 6 augustus 2012: Eindhoven en Heijen

Zaterdag ging Kristian naar een springewedstrijd in Eindhoven. Charmeur HS won het L-springen en Burandot HS werd 2e in deze klasse. In het M springen werden Dutch Beauleo Z en Cidane 5e en 6e.

Fieke en Trudi gingen zondag naar een dressuurwedstrijd in Heijen. Fieke werd met Be Special 1e in het Z1 en Trudi volgde met Fiderfrauke op de 2e plaats.

  

Fieke en Be Special en Trudi en Fiderfrauke in Cuijk vorig weekend


 30 juli 2012: CH De Wolden, Jumping Peel en Maas en Dressuur

Vorig weekend tijdens CH De Wolden was Kristian niet alleen succesvol met de merrie Vona, waarmee hij twee keer de medium tour op zijn naam schreef en ook nog een 2e plaats behaalde. Voor de kersverse Elite/sportmerrie Bibi Sijgje HS was er een overwinning en een 2e plaats in de youngsters tour. Verder behaalde Zjohn G een volgprijs in de Big Tour en sprong Zoriana zijn allereerste grote prijs op dit niveau.

Dit weekend ging Kristian drie dagen naar Jumping Peel en Maas bj Stal Hendrix in Kessel. De zegereeks van Vona werd voortgezet in de klasse ZZ en ook Bibi Sijgje HS sleepte in de klasse Z de eerste prijs in de wacht. Zjohn G werd 4e in het ZZ. Via onderstaande links komt u op de nieuwsberichten van jumping Peel en Maas en hieronder het interview van Kristian na de overwinning met Bibi Sijgje HS.

http://www.jumpingpeelenmaas.nl/index.php/nieuws/239-bibi-sijgje-wederom-winnaar-in-kessel

http://www.jumpingpeelenmaas.nl/index.php/nieuws/241-kristian-houwen-en-joy-lammers-delen-de-eerste-plaats

Ook stond er dit weekend dressuur op de concoursagenda. Fieke ging zaterdag naar De Mortel waar ze met Miss Loxley een 2e plaats behaalde in de Prix st. George met 65,07%. Het was de eerste keer dat ze in de prijzen reden op dit niveau, hoewel ze er al vaak dichtbij zaten. Zondag werd er gereden in Cuijk. Fieke werd daar met Be Special 2e en 3e in het Z1 en Trudi werd met Fiderfrauke 6e in het Z1.


 22 juli 2012: CSI** Zuidwolde

www.horses.nl 22-02-2012 --> Winst voor Kristian Houwen in finale Medium Tour!

Kristian Houwen schreef zojuist met Vona (v. Cantos) de finale van de Medium Tour tijdens CH de Wolden op zijn naam. Met deze merrie won hij ook al het 1.35m op zaterdag en werd hij op donderdag derde.
Vandaag bleef hij met 34,02 seconden voor Dennis van den Brink, die zijn prijzenkast tijdens CH de Wolden ziet groeien. Ditmaal had Van den Brink de Casall-merrie Ultra gezadeld.

http://horses.nl/sport/winst-voor-kristian-houwen-in-finale-medium-tour/


 21 juli 2012: CSI** Zuidwolde


 16 juli 2012: Nijnsel, De Mortel en CK Sevenum

Vorig weekend ging Kristian nog met een aantal paarden naar Nijnsel voor en springwedstrijd. Met Bibi Sijgje HS behaalde hij een 2e plaats in het Z-springen.

Teddy had vorig weekend een springwedstrijd in De Mortel. Ze werd met Kosmo van Orchid's 1e in de klasse D-ZZ.

Afgelopen zaterdag was de centrale keuring van het KWPN in Sevenum. Daar werden verschillende successen behaald.

 • Bibi Sijgje HS werd Prestatie sport en Elite verklaard en eindigde op de 2e plaats van de 4 t/m 7 jarige springmerries
 • Easy does it VM (Unaniem, IBOP 82 punten)) en Elwica DN (Cardento, IBOP 78 punten) werden keur verklaard. Elwica eindigde op een 2e plaats in de kampioenskeuring van de 3-jarige springmerries
 • Eletta Molino (Van Gogh) en Evaludine VM (Singapore) werden voorlopig keur. Eletta Molino eindigde op de 3e plaats in de kampioenskeuring voor 3-jarige springmerries en stond zelfs op kop in haar groep.
 • Eclair (Florencio) werd ook voorlopig keur en eindigde op de 2e plaats bij de 3-jarige dressuurmerries.
 • Kristian reed twee paarden in de finale van de Hendrix competitie voor 5-jarigen, Cupido V en Cidane. Cupido kreeg helaas in de eerste ronde een springfout. Cidane bleef wel foutloos en mocht terug komen in de tweede ronde. Daarin bleef hij wederom foutloos en haalde zelfs een 8,1 voor de wijze van springen. In de eindstand eindigde Cidane op een mooie 5e plaats!
 • Kraneveld's Estherella (Hagelkruis Valentijn) werd ster verklaard bij de Welsh pony's in de sectie NWR, koploper van de 3-jarige merries en sectiekampioen!
 • Verder was er nog succes voor Castenrayseweg Evita (Hagelkruis Valentijn), de kampioen van de Welsh-keuring vorig jaar. Ze behaalde met Vera Egelmeers 79 punten in de Divoza competitie voor 4-jarige dressuurmerries en won daarmee de selectie in Sevenum.

  

Elwica (links) van Jan van Meever en Eletta Molino met fokker/eigenaar Willem Brouwer

  

Kraneveld's Estherella (links) van de familie Tacken uit Horst en Eclair van familie Dingelstad uit Echt


 1 juli 2012: SK Susteren, Echt en Horst

Vorig weekend was er nog een stamboekkeuring in Susteren. Daar brachten wij de merrie Evaludine voor (Singapore x Goodtimes). De mooie schimmelmerrie werd ster verklaard met 75 punten voor exterieur en 75 punten voor springen.

 Evaludine

Afgelopen vrijdag stond de laatste selectiewedstrijd voor de Hendrix competitie op het programma in Echt. Kristian werd de winnaar van de 5-jarigen met de AES goedkeurde hengst Cidane. Cidane kreeg een 8,3 voor het springen en 7,9 voor het gaan in het parcours. Cupido V was ook foutloos in deze rubriek, maar eindigde buiten de prijzen. Wel hebben beide paarden zich geselecteerd voor de finale tijdens de cenrale keuring in Sevenum.

Zondag gingen we naar het concours hippique in Horst. Kristian eindigde verschillende keren in de prijzen. Met Burandot HS wist hij het L-springen te winnen. Cidane sprong zijn eerste M-parcours en werd meteen 2e. Bibi Sijgje HS werd 8e in de klasse Z. In de klasse ZZ werd Kristian 2e en 3e met Zjohn G en Zoriana. Fieke startte met Be Special in het Z1 en wisten een 2e plaats te behalen. Trudi en Fiderfrauke werden 4e in het Z1.

 Kristian, Zoriana en Tiny Alards


 27 juni 2012: Almelose Ruiterdagen

Afgelopen weekend gingen Trudi, Fieke, Kristian en Liza naar de Almelose Ruiterdagen met een aantal paarden. Het was een succesvol weekend en ook erg leerzaam voor de jongere paarden om meerdere dagen op wedstrijd te zijn.

 • Trudi won met Fiderfrauke een 1e en een 2e prijs in het Z1.
 • Fieke behaalde met Be Special een 1e, 2e en 3e prijs in het Z1.
 • Kristian werd met Dutch Beauleo 2e in het klassiek met barage en 4e in het jachtparcours van de klasse M. In de moeilijke finale behaalden ze ook nog de 7e prijs.
 • Kristian won met Vona twee keer de 1e prijs in het ZZ, zowel in het klassiek met barage als in het jachtparcours waren ze de concurrentie te snel af. In de Derby kregen ze helaas een springfout op de één na laatste hindernis.
 • Ook Zjohn G startte Kristian in het ZZ en hierin werden ze 8e in het progessief parcours. Het klassiek parcours werd ook foutloos afgelegd, alleen kwamen ze helaas 0,04sec buiten de tijd. Kristian koos ervoor om met Zjohn op zaterdagavond de grote prijs te rijden. De eerste ronde werd knap foutloos afgelegd. In de barage reed Kristian met Zjohn een mooie strakke rit die werd beloond met een knappe 4e prijs.
 • Liza eindigde in de klasse M met twee paarden in de prijzen. Cilydi HS schreef de overwinning op haar naam in het klassiek met barage en Apache werd in dezelfde rubriek 3e.
 • Met Winchester sprong Liza voor het eerst ZZ en er werd een 6e prijs behaald in het jachtparcours. Voor het eerst deden ze mee aan de Derby en ze kwamen met slechts één springfout over de finish.

Hieronder de foto's van Almelo

  

Be Special en Bibi Sijgje HS

  

Cilydi HS en Cupido V

  

Dutch Beauleo en Fiderfrauke

  

Vona en Zjohn G


 18 juni 2012: CSIOP Hagen en Stamboekkeuring Wanssum

Afgelopen weekend ging Teddy met haar twee toppony's naar de internationale springwedstrijd in Hagen. Met Fostymani van het Trichelhof mocht ze van start in de landenwedstrijd. Ze waren de beste Nederlandse combinatie met twee foutloze rondes en met het team eindigden ze op de 3e plaats. Kosmo van Orchid's startte Teddy in de andere hoofdrubriek, nadat de ponyhengst alle andere dagen ook al super gepresteerd had. In de grote prijs waren ze één van de zes foutloze combinaties van in totaal 55 starts. Teddy reed Kosmo strak en gecontroleerd rond zonder teveel risico te nemen wat wederom resulteerde in een foutloze rit. Ze eindigden op de 6e plaats! Hieronder een sfeerimpressie van Hagen, waar Jos ook Z-Canta VM en diens vader Casantos tegen kwam. Z-Canta sprong onder de Amerikaanse young rider Catharine Pasmore en Casantos onder de Italiaanse young rider Roberto Previtali. Op de pagina van Kosmo is het filmpje van de grote prijs te zien.

 

Teddy en Kosmo in actie in Hagen

  

Jos met Z-Canta VM en Teddy met Fostymani in de landenwedstrijd in Hagen

Stamboekkeuring Wanssum

Afgelopen zaterdag werd bij ons de stamboekkeuring van het KWPN gehouden. De topper van de springmerries werd Eletta Molino (Van Gogh x Silverstone). De donkerbruine merrie is een dochter van de schimmelmerrie Worania die Kristian succesvol heeft uitgebracht in de springsport en is gefokt door en in eigendom van Willem Brouwer uit Born. Eletta Molino kreeg 70 punten voor exterieur en 85 punten voor het springen. Voor de rest van de uitslagen klik op de volgende link: http://www.kwpn.nl/data/events/00025230.pdf

Eletta Molino


 11 juni 2012: Ruiterfestijn Meerlo

Afgelopen weekend vond Ruiterfestijn Meerlo plaats, voor ons een thuiswedstrijd.

Kristian kwam alle drie de dagen aan de start. Op vrijdag behaalde hij met Cupido V een 6e plaats in de Hendrix competitie voor 5-jarige springpaarden en Cidane werd in deze rubriek 12e. Zjohn G en Vona hadden beide een volgprijs in de klasse Z.

Zaterdag behaalde Kristian met Dutch Beauleo een 5e plaats in het M en Cupido V werd 2e in de tweede groep van het M.

Zondag werd Kristian 2e met Bibi Sijgje HS in het Z en met Vona won hij de klasse ZZ.

Met de laatste overwinning selecteerde Kristian zich voor het masterspringen, de hoofdrubriek van het weekend. Hier deed hij aan mee met de Berlin-zoon Zoriana. De eerste drie rondes kwamen ze foutloos door. In de vierde ronde stonden de hindernissen ondertussen op een hoogte van 1.50m-160m. Helaas kregem ze een springfout op de allerlaatste hindernis. Kristian eindigde op de 3e plaats met voor zich de grote ruiters Leon Thijssen en James Peterson Robinson. Zie filmpje van Kristian en Zoriana in de derde ronde!

Trudi werd met Fiderfrauke 4e in het Z1 op zondag en Fieke eindigde als 5e met Be Special.

Liza Tiebot kwam ook naar Meerlo met haar paarden en nam vele prijzen mee naar huis. Cylidi HS reed ze alle drie de dagen in de prijzen in het M-springen, waaronder een 2e en een 4e plaats.

 


 5 juni 2012: Geen NK

Fieke zal morgen niet aan de start verschijnen op het NK in Hoofddorp. Sir Anthony is verkocht en vandaag verhuisd naar zijn nieuwe eigenaresse. Wij wensen de nieuwe amazone van "Toon" heel veel plezier en succes met hem!

Sir Anthony kwam een klein jaar geleden bij ons in training. Fieke begon met hem in het Z2 en behaalde vele prijzen en een 3e plaats op de regiokampioenschappen van Limburg afgelopen winter. In april werd de overstap gemaakt van het Z2 naar het ZZ-zwaar met als kroon op het werk een dubbele overwinning tijdens de subtopwedstrijd in Liempde begin mei.

 Sir Anthony en Fieke


 30 mei 2012: Maasdijk en Grubbenvorst

Tijdens het pinksterweekend ging Kristian drie dagen naar Maasdijk om daar deel te nemen aan het Jan Mooy pinksterconcours. Hij ging er met zes paarden heen en alle paarden liepen verschillende malen in de prijzen!

 • AES-hengst Cidane behaalde een 1e en 2e plaats, een 5e plaats in de finale en won de prijs voor snelste baragerit van het weekend in de klasse L.
 • Charmeur HS behaalde een 2e en 6e plaats in de klasse L.
 • Dutch Beauleo behaalde een 4e plaats en een 2e plaats in de finale van de klasse M.
 • Bibi Sijgje HS werd twee maal 1e en een keer 2e in de klasse M, in de finale 4e en 2e in het over-all klassement om de Jan Mooy bokaal
 • Zjohn G werd 4e in de klasse Z en 5e in de grote prijs.
 • Vona werd 2e en 3e in de klasse ZZ en 3e in de finale en ook Vona won de prijs voor de snelste baragerit van het weekend in de klasse ZZ.

Trudi behaalde in op het mooi georganiseerde IC Dressage Event een ex eaquo 5e plaats in het Z1 met Fiderfrauke.

 

De prijzen tafel van Kristian en Zjohn G beladen met prijzen tijdens de prijsuitreiking.


 21 mei 2012: Bennekom, Koningsbosch, Roosendaal en Ermelo

Alle dagen van het Hemlevaart weekend stond er een wedstrijd op het programma.

Donderdag ging Kristian naar de nationale springwedstrijd in Bennekom. Hij was met Zjohn G 2 maal foutloos in het 1.30m, werd met Zoriana 4e in het 1.35m en met Vona 5e in het 1.35m.

Vrijdag ging Kristian naar Koningsbosch voor de Hendrix-competitie. Daar eindigde hij met Cidane op een 7e plaats bij de 5-jarigen.

Zaterdag stond voor Teddy de finale van de Roelofsen Raalte Trophy op het programma. Zowel in de finalewedstrijd als in de eindstand werd ze met de NRPS hengst Kosmo van Orchid's 2e. Met Fostymana van het Trichelhof werd ze in de eindstand 3e.

Zondag ging Fieke naar Ermelo voor de laatste selectiewedstrijd van de subtop. Sir Anthony behaalde in beide proeven 63,57% en in de tweede proef was dat goed voor de 5e prijs. Met Miss Loxley reed Fieke naar een persoonlijk record in de Prix St. George van 66,64% en dat was goed voor de 8e plaats, helaas net buiten de prijzen. Fieke heeft zich met Sir Anthony geplaatst voor het NK dat gehouden wordt in Hoofddorp van 6 t/m 10 juni.

 Teddy en Kosmo tijdens de prijsuitreiking in Roosendaal


 14 mei: Moorsele en Sevenum

Teddy ging met haar pony's naar de internationale springwedstrijd in Moorsele. Met onze ponyhengt Kosmo van Orchid's reed ze alle dagen in de prijzen in de zware tour. De eerste en tweede dag werden ze 5e en in de grote prijs werden ze 6e. Met haar pony Jerry Lee werd ze twee keer 2e en een keer 4e in de lichte tour. Met Fostymana van het Trichelhof werd ze 3e in de landenwedstrijd en nog een keer 2e in de zware tour.

Kristian, Fieke en Trudi hadden wedstrijd in Sevenum. Kristian werd met Vona 2e in de klasse Z en met Dutch Beauleo 3e in de klasse M. Met Corini had Kristian een 9e plaats in de klasse L en Zoriana eindigde in het 1.40m net buiten de prijzen met een springfout op de laatste hindernis. 

Fieke behaalde met Be Special een 2e plaats in het Z1 en Trudi werd met Fiderfrauke 3e in het Z1.

Teddy en Kosmo in Moorsele


 7 mei 2012: Liempde en Ermelo

Fieke ging zondag naar Liempde voor een subtop wedstrijd. Met Sir Anthony won ze beide proeven in het ZZ-zwaar met fraaie scores. De eerste proef werd beloond met 68% en de tweede proef met 66,71%. Miss Loxley eindigde in de Prix St. George op de 6e plaats met 63,88%.

Teddy van de Rijt was succesvol in de Roelofsen Raalte Trophy in Ermelo. In de zware tour werd ze 1e met Fostymana van het Trichelhof en 3e met Kosmo van Orchid's.

Teddy van de Rijt op dreef in Ermelo

07/05/2012 09:44

Ponyamazone Teddy van de Rijt verkeert de laatste tijd in bloedvorm. Dit bewees ze afgelopen weekend opnieuw tijdens de KNHS-Roelofsen Raalte trophy, die verreden werd in Ermelo. De amazone uit Nuenen pakte een eerste plaats met Fostymana van het Trichelhof (v. Kantje's Korporaal) en een derde plaats met Kosmo van Orchid's (v. Kanshebber). Het was Amke Bekhuis met Matchello (v. Mentos) die de tweede plaats pakte.

In de zware tour stond het basisparcours krap aan de tijd. Twee combinaties bleven zonder hindernisfouten, maar drongen wegens tijdoverschrijding niet door tot de barrage. Vijf combinaties bleven wel foutloos en binnen de tijd: Teddy van de Rijt en Amke Bekhuis elk met twee pony’s en Veronique Morsink met één pony.

In de barrage bleven twee combinaties opnieuw foutloos. Amke Bekhuis bleef met Matchello foutloos en het was aan Teddy van de Rijt, die als laatste startte met Fostymana van het Trichelhof, om die tijd te verbeteren. "Ik probeerde nul te rijden in een ritmisch rondje. Ik dacht dat ik daarmee wel kon winnen, want Fosty is best snel van zichzelf", aldus Teddy.

Lichte tour
In de lichte tour wisten slechts twee combinaties foutloos te blijven. Kars Bonhof liep met Surprise (v. Nils) vier strafpunten op in de barrage. Dat was voldoende om te winnen: Lars Kersten werd met Punto in de barrage gediskwalificeerd na twee weigeringen.

Bron: Horses.nl /
KNHS


 29 april 2012: CH Mierlo en Uden

Fieke heeft vandaag meegedaan aan de subtop wedstrijd in Uden. Met Sir Anthony werd ze in de klasse ZZ-zwaar 11e met 63,71% en 6e met 64% van de 35 deelnemers. Miss Loxley scoorde 62,89% in de Prix St. George.

Kristian ging naar Mierlo om mee te doen aan het NK voor Young Riders. Hij behaalde geen prijzen, maar heeft met Zoriana en Vona wel heel  veel ervaring opgedaan.

Teddy van de Rijt en Amke Bekhuis winnen KNHS-Roelofsen Raalte Trophy
Teddy van de Rijt
 

MIERLO (KNHS) - Tijdens het NK springen in Mierlo stonden er zondagochtend ook twee wedstrijden op het programma in het kader van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy voor pony springruiters. Het waren in beide klassen pittige wedstrijden, waar het merendeel van de combinaties problemen mee had. Zo slaagden er in de Lichte Tour slechts twee combinaties in om foutloos te blijven en in de Zware Tour was dat er slechts drie.

In de Lichte Tour ging de overwinning naar Teddy van de Rijt (Nuenen) met Jerry-Lee, die als enige van het duo barrageklanten foutloos wist te blijven. Willem John van de Mheen (Hoevelaken) noteerde met Don Juan in de barrage zeven strafpunten en werd tweede, voor Sophie Schoonwater (Baexem), die met Sky de snelste combinatie was in het basisparcours met één springfout en met Addie de op één na snelste, waardoor zij als derde en vierde eindigde.

In de Zware Tour wist Amke Bekhuis (Tubbergen) met Matchello als enige foutloos te blijven in de barrage, waardoor zij deze wedstrijd op haar naam schreef. Teddy van de Rijt, die eerder al de Lichte Tour had weten te winnen, stuurde nu Fostymana van het Trichelhof in de Zware Tour weliswaar sneller rond dan Bekhuis, maar dat ging ten koste van een springfout, waardoor zij tweede werd. Daarnaast legde zij met Kosmo van Orchids beslag op de derde plaats.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Bron: www.knhs.nl


 28 april 2012: Open dag en hengstenpresentatie

Aanstaande maandag 30 april openen wij onze deuren. Tussen 13.00u-18.00u bent u van harte welkom om een kijkje te nemen op ons bedrijf.

Om ca. 15.00u zullen de hengsten die bij ons op het station staan worden gepresenteerd en zal de Belgische dressuurruiter Tom Franckx met Westenwind naar Wanssum komen. De hengsten die gepresenteerd worden zijn:

Tevens zullen er van enkele hengsten nakomelingen gepresenteerd worden.

Elly van Lankveld van EVANEL zal van de gelegenheid gebruik maken om haar nieuwe collectie wedstrijdjassen tentoon te stellen.


 22 april 2012: Albergen, Well en Indoor Brabant

Vrijdag ging Kristian naar Albergen voor een springwedstrijd. Hij won voor de derde keer op rij het M-springen met Bibi Sijgje HS. Vona werd 2e in de klasse Z. Daarmee plaatste Kristian zich met beide paarden voor de finale op zondag, maar hij mocht er maar één rijden en koos voor Bibi. Ze waren in de finale zondag ook foutloos, maar helaas niet snel genoeg voor deelname aan de winning round. Liza Tiebot was met Cylidi HS wel snel genoeg voor de winning round. Eerder wonnen ze in Albergen al het L-springen en in de finale greep de combinatie net naast de hoofdprijs, een peugeot 107. Ze kwamen slechts een halve sceonde tekort.

Fieke en Trudi gingen naar het concours hippique in Well. Fieke werd met Bittersweet 1e en 2e in de klasse M1. Trudi werd met Fiderfrauke 2e in het Z1.

Teddy mocht met Kosmo van Orchid's starten op Indoor Brabant. De klasses M, Z en ZZ werden in handicap verreden. Teddy en Kosmo waren dubbel foutloos en eindigden als 7e, de eerste vijf waren M combinaties.


 17 april 2012: Fontainebleau, Maasbree en Almelo

Teddy van de Rijt had een top weekend tijdens de internationale wedstrijd in het Franse Fontainebleau. Ze reed er met haar drie pony's Jerry-lee, Fotsymana van het Trichelhof en Kosmo van Orchid's. Jerry-Lee won de eerste dag de rubriek voor 7-jarige springpony's, werd de tweede dag 10e en ook nog 4e in de grote prijs. Fostymana werd 1e in de zware tour en 3e met het team in de landenwedstrijd. Kosmo eindigde een de eerste dag op een mooie 2e plaats en de tweede dag werd hij 6e. In de grote prijs kregen Teddy en Kosmo helaas twee springfouten op het einde van het parcours.

Kristian ging dit weekend naar Maasbree, voor veel paarden was dit de eerste keer buiten. Charmeur HS werd 1e in het L-springen, Cupido V 2e en Cidane 8e. Bibi Sijgje HS schreef het M-springen op haar naam. Met Zjohn G en Zoriana reed Kristian mooie rondjes in het Z. Beide paarden bleven foutloos, maar namen door tijdfouten geen prijs mee naar huis. Zoriana startte Kristian later op de dag ook nog ZZ en toen werden ze 7e.

Fieke ging naar de subtopwedstrijd in Almelo. Sir Anthony behaalde in het ZZ-zwaar in beide proeven winst, maar door 2 grove fouten eindigden ze net buiten de prijzen. Miss Loxley startte Fieke voor de derde keer Prix St. George en behaalden ruim 62%. Daarmee eindigden ze in het midden van het klassement.

  

Links: Teddy en Kosmo. Rechts: Teddy en Fostymana in de landenwedstrijd


 10 april 2012: Roosendaal, Moorsele en Merselo

Fieke ging zaterdag naar de subtop wedstrijd in Roosendaal. Met Sir Anthony behaalde ze in het ZZ-zwaar een 7e plaats in de eerste proef met ruim 63% en een 5e plaats in de tweede proef met ruim 65%. Miss Loxley eindigde net buiten de prijzen in een grote groep Prix St. George met ruim 63%.

Teddy van de Rijt ging met Kosmo van Orchid's naar de internationale springwedstrijd in Moorsele. Ze startte Kosmo drie dagen in de zware tour. De eerste dag waren ze twee maal foutloos en werden ze 3e. De tweede dag kregen ze een springfout in de barage en werden 10e. In de grote prijs hadden ze een springfout en einigden op de 9e plaats.

Maandag ging Fieke met Bittersweet naar Merselo. Ze behaalden een 3e plaats in het M1. Stagiaire Hyui Jin Vervoort reed voor het eerst M1 met haar paard Adonis en behaalde meteen een winstpunt.


 2 april 2012: Asten en Schaijk

Teddy was zaterdag goed in vorm op de Roelofsen Raalte wedstrijd in Asten. Ze pakte de overwinning in de zware tour met haar eigen pony Fostymana van het Trichelhof en werd 2e met onze ponyhengst Kosmo van Orchid's. Lees hieronder het persbericht van de KNHS.

Teddy van de Rijt oppermachtig in Roelofsen Raalte wedstrijd Asten
1 april 2012

ASTEN (KNHS) - De KNHS-Roelofsen Raalte Trophy heeft als belangrijkste doel om combinaties die zijn opgenomen in het KNHS A- en B-kader een opbouw te bieden naar de Europese Kampioenschappen springen voor pony’s. De KNHS-Roelofsen Raalte Trophy bestaat uit een reeks wedstrijden in een Lichte Tour en Zware Tour. In Asten was Teddy van de Rijt (Nuenen) oppermachtig in de Zware Tour.

Nadat eerder de Roelofsen Raalte wedstrijd in Asten afgelast was vanwege het Rhino-gevaar, werd de wedstrijd zaterdag 31 maart alsnog gehouden. “Het basisparcours was een net parcours, dat goed te doen was”, vond Havo-3 scholiere Teddy van de Rijt (14) uit Nuenen. De helft van de zestien deelnemers bleef foutloos en kwam terug in de barrage. Teddy van de Rijt had daarin met twee pony’s ook twee kansen en maakte daar optimaal gebruik van. Met Fostymana van het Trichelhof (v. Kantjes Korporaal) greep ze de overwinning, met Kosmo van Orchid’s (v. Kantje’s Korporaal) werd ze tweede. “Ik had niet verwacht zo snel te zijn. Er zaten niet echt dingen in waar je iets anders kon doen dan de rest. Toch mooi om dan een en twee te worden.” Met Fostymana was Teddy royaal sneller dan met Kosmo. “Fosty is sneller van de grond en galoppeert ook sneller. Kosmo is een hengst en heeft wat meer tijd nodig.” Leontine Bruin (Wilp) werd derde met Rocky’s Ryan (v. Rockefeller.
In de lichte tour bleven zes combinaties foutloos, waarvan de helft ook in de barrage weer foutloos bleef. Van dit drietal was Demie Hermans uit Beek (Limburg) royaal de snelste met Hannibal (v. Aester El Nino).

Toin Diks,
in opdracht van de KNHS

Fieke ging zondag naar de subtop wedstrijd in Schaijk en daar behaalde ze ruimschoots haar eerste winstpunten in het ZZ-zwaar met Sir Anthony. In de eerste proef werden ze 5e met 62% en in de tweede proef was er een 3e plaats met 64,43%.


 28 maart 2012: Dochter Dutch Capitol wint Sunshine tour

Fokkerssucces: Carola (Dutch Capitol x Goodtimes) wint 5 jarigen in Sunshine tour.

In het Spaanse Vejer de la Frontera ging de winst in de finale voor 5 jarigen Sunshine tour naar de in Panningen geboren merrie Carola (v. Dutch Capitol m. Warola ster prok v.  Goodtimes)

Veulencontroleur Peter Jaspers en dochter Mireille Hoenjet-Jaspers uit Panningen fokten de bruine merrie uit de Bruno-stam die al diverse top springpaarden leverde. De moederlijn was al enkele generaties terug in het bezit van familie Jaspers. Enkele jaren geleden kon Peter weer in eigendom komen van de lijn en kocht Warola ster prok(Goodtimes x Zeus x Apple king) Het eerste veulen van de merrie was Carola(Dutch Capitol) die als veulen verkocht is naar Spanje.

Deze week won ze onder haar nieuwe ruiter, Sergio Alvarez Moya de finale van de 5 jarige springpaarden tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera. Carola heeft tijdens de Sunshine tour nu 7 wedstrijden gelopen en bleef in alle proeven foutloos, ze won hierbij 4 van de 7 wedstrijden.

Bron: www.kwpn.nl - regio Limburg


 18 maart 2012: Van Eekeren competitie

Van Eekeren vrijspringcompetitie weer van start.

De organisatie van de VES 2012 heeft besloten om de competitie dit jaar in aangepaste vorm af te werken. Dit betekent dat de geplande oefenavonden zijn komen te vervallen. De andere onderdelen, te weten de selectieavonden en de finale,worden volgens planning georganiseerd.

Concreet betekent dit het volgende:

1. Maandag 19 maart – aanvang 19.30uur – selectieavond bij Jos & Trudi Houwen te Wanssum

2. Maandag 26 maart – aanvang 19.30 uur – selectieavond in de kleine rijhal te Panningen

3. Vrijdag 6 april – aanvang 19.30 uur – finale in de grote rijhal te Panningen

Ter compensatie van de oefenavonden zullen we op de selectieavonden per paard wat meer tijd nemen. Tevens zullen we relatief wat meer paarden voor de finale selecteren. Dit is mede mogelijk doordat het aantal deelnemers "door de omstandigheden van de afgelopen weken" wat beperkter is. Als er nog geïnteresseerde deelnemers zijn, dan kunnen zij zich tot en met donderdag 15 maart nog opgeven bij Peter Jaspers. pwmjaspers@home.nl

Voor de meest actuele informatie, zoals startlijsten, kunt u terecht op: www.rpflimburg.com.

Bron: www.kwpn.nl


 18 maart 2012: CH Midden Limburg en Lottum

Kristian ging het afgelopen weekend voor de laatste keer naar Roggel. CH Midden Limburg is de laatste wedstrijd die er verreden wordt.

Kristian behaalde verschillende prijzen. Vona werd 2e en 11e in het 1.35m. Burandot HS werd 9e in het L-springen. Cupido V werd 5e bij de 5-jarigen en Bibi Sijgje HS won met een zeer snelle tijd de rubriek voor 6-jarigen. Zjohn G was ook nog dubbel foutloos in het 1.30m.

Fieke ging zaterdag naar Lottum voor een dressuuwedstrijd met Bittersweet. Ze behaalden een 1e plaats in de klasse M1. Onze stagiaire Hyui Jin Vervoort behaalde zondag met haar paard Adonis een 2e prijs in de klasse L2.

Bibi Sijgje HS en Kristian


 14 maart 2012: EVANEL online

Sinds vandaag is de site www.evanel.nl online. Hierop kunt u meer informatie vinden over de dressuur- en slipjassen die op maat worden gemaakt. Fieke zal op wedstrijden verschillende modellen gaan dragen. Ook Trudi draagt een dressuurjasje dat gemaakt is door Elly van Lankveld.


 13 maart 2012: Teddy en Kosmo in B-kader

Bondscoach springen pony's Sven Harmsen heeft Teddy van de Rijt met twee pony's opgenomen in het B-kader, waaronder onze NRPS goedgekeurde ponyhengst Kosmo van Orchid's. Teddy is ook met haar andere pony Fostymana vh Trichelhof opgenomen in het B-kader.
 


 4 maart 2012: Bathmen te Paard

Kristian ging woensdag en donderdag naar "Bathmen te Paard". Daar behaalde hij met Dutch Beauleo een 2e plaats in de klasse L. Met Bibi Sijgje HS won Kristian de klasse M in een moeilijk klassiek met barage parcours. Ook behaalde Bibi en Kristian nog een 3e plaats in het M. Liza Tiebot won met Cilydi HS de klasse L en als extra prijs een mooie fiets!


 27 februari 2012: Regiokampioenschappen en De Mortel

Vrijdagavond gingen Trudi en Fieke naar een dressuurwedstrijd in De Mortel. Fieke behaalde met Sir Anthony een 1e rijs in het Z2 en met Be Special een 1e prijs in het Z1. Trudi werd met Fiderfrauke 3e in het Z1.

Zondag ging Kristian naar Helden voor de regiokampioenschappen. Met Vona kreeg hij helaas een springfout in de eerste manche van het ZZ. Zjohn G liep de eerste en tweede manche van het ZZ foutloos. Kristian wilde graag een poging doen om te winnen in de barage, maar helaas lukte dat niet. Ze werden 8e in de eindstand en mogen door naar het NK eind maart.


 15 februari 2012: Regiokampioenschappen

Teddy en Kosmo brons!

Nieuwsbericht van www.knhs.nl

Na twee manches waren er van de dertien ZZ-starters drie combinaties over die barrage mochten rijden. Kelly Jochems zette met een felle rit, waarbij Dark Spirit (v. Up Chiqui) even weggleed, een snelle tijd neer waar Teddy van de Rijt haar tanden in kon zetten. Dat deed de amazone vol verve met Kosmo van Orchid’s (v. Kanshebber) en in een goede tijd zette ze nog een tandje extra bij naar de laatste hindernis. Een balende Van de Rijt: “En dat was net teveel aangezet want hij kwam daardoor niet meer genoeg omhoog en nam de balk mee. Nu moet ik maar revanche nemen op de Indoorkampioenschappen. Daar zal het wel dikker staan en is de bodem fijner, dat ligt me wel.” De tijd was met bijna twee seconden sneller goed genoeg geweest.

Op de regiokampioenschappen van Limburg behaalde ons buurmeisje Meike van der Heijden met haar pony Silvi's Boy een zilveren medaille in de klasse C-B dressuur.


 6 februari 2012: CSIPJY Roggel

In Roggel was afgelopen weekend een internationale springwedstrijd voor ponyruiters, junioren en young riders. Teddy en Kristian gingen er 3 dagen heen.

Teddy had veel succes met de ponyhengst Kosmo van Orchid's. De eerste dag hadden ze een springfout in de zware tour, de tweede dag werden ze 2e in de zware tour en de derde dag 3e in de grote prijs!

Kristian reed de beide schimmels Zjohn G en Zoriana. Zjohn G won de eerste dag de lichte tour bij de young riders. Zoriana won de tweede dag de lichte tour, zijn eerste overwinning in zijn carrière, en werd de derde dag ook nog 3e.

 


 3 februari 2012: KWPN hengstenkeuring Den Bosch

Charisma HBC heeft gisteren een dubbele overwinning geboekt in de KNHS/GMB hengstencompetitie klasse L. Patrick Lemmen reed de hengst naar zowel de 1e plaats in de finalewedstrijd als naar een 1e plaats in de eindstand van de competitie.

Kristian presenteerde Dortmund HS in de mooie piste van de Brabanthallen bij de jaargang van 2011. Dortmund HS liet zich uitstekend zien. Hieronder kunt u de presentatie nog eens terug kijken.

 Dortmund HS en Kristian tijdens de presentatie

 


 29 januari 2012: Regiokampioenschappen dressuur

In Reuver werden dit weekend de regiokampioenschappen van Limburg gehouden.

Fieke ging vrijdag met Sir Anthony goed van start. Ze werden 2e met 67,94%. Zondag mochten ze dus finale rijden. "Toon" was iets gespannen waardoor ze geen foutloze kür neer konden zetten. Met ruim 68% eindigden ze op een 3e plaats in het eindklassement.

Trudi reed zaterdag met Fiderfrauke. Ook zij hadden teveel foutjes door de spanning.

Op naar het volgend seizoen!


 28 januari 2012: IBOP en tweede veulen Charisma HBC

Djambalaya HS (Santano) heeft vandaag de IBOP met succes afgelegd. Trudi reed de merrie naar een puntentotaal van 76,5 en daarmee is Djambalaya HS Elite geworden.

Op 25 januari is bij de HBC Stal het tweede hengstveulen van Charisma (Stakkato x Cassini I) geboren. De moeder is de preferente merrie Satosca (Kroongraaf) uit de Vonia stam. Het veulen is hoogbenig en vertoont veel rasuitstraling.

 Hummer HBC (Charisma HBC x Kroongraaf)


 22 januari 2012: Deurne, Oirschot en eerste veulen Charisma HBC

Woensdag begon Indoor Deurne met de hengstencompetitie. Kristian behaalde daar met de AES goedgekeurde hengst Cidane een 3e plaats in de klasse L. Cidane kreeg in de eerste ronde een 8 voor het springen en in de tweede ronde een 8,5. Charisma HBC kreeg in beide omlopen strafpunten, waardoor een plaatsing er niet in zat deze keer. Zjohn G was dubbel foutloos in de klasse Z/ZZ, maar niet snel genoeg voor de prijzen.

Zaterdag had Kristian met Alady Liberty VM nog een volgprijs in de klasse M.

Trudi en Fieke gingen zaterdag naar HIO in Oirschot om daar Z1 te starten. Fieke reed Be Special voor de tweede keer in deze klasse en ze werden 2e. Trudi en Fiderfrauke eindigden net buiten de prijzen.

Fieke reed zaterdag met een nieuw jasje van het merk EVANEL. De chique jasjes worden op maat gemaakt door Elly van Lankveld. Binnenkort verschijnt er een website van EVANEL en zal Fieke op Miss Loxley ook een slipjas dragen van dit merk. Nu al interesse, stuur gerust een mail voor meer informatie.

Zondag startte Teddy van de Rijt met drie pony's in de Roelofsen Raalte Trophy in Deurne. Met Jerry-Lee werd ze 3e in de lichte tour en met Fostymana vh Trichelhof won ze de zware tour. Met Kosmo van Orchid's kreeg ze een springfout in de barage van de zware tour en eindigde net buiten de prijzen.

Op Stal de Duinen in Beusichem is 20 januari het eerste veulen van Charisma HBC geboren met de naam Hurant DD. De vader van moeder Gurante is G. Ramiro Z.

 
Hurant DD (Charisma HBC x G. Ramiro Z)

 15 januari 2012: De Mortel en Beek

Zaterdag reed Kristian in De Mortel op het winterfestijn. Met Bibi Sijgje HS werd hij 2e in de klasse L en met Zjohn G 6e in de klasse Z.

Zondag ging Fieke naar Beek met Sir Anthony. In de Z2-proef werden ze 2e met ruim 66% op slechts enkele puntjes afstand van de winnaar. In de kür op muziek kregen ze van de jury bijna 71% en dat betekende een 1e plaats.

Onze stagiaire Bonnie Reinders ging zaterdag met Vampire naar een dressuurwedstrijd in Asten-Heusden. Daar wonnen ze de klasse M2.

Van de familie Kijlstra uit Friesland kregen we een foto van Kijony's eerste wedstrijd. Hij behaalde daar een 1e en een 3e prijs.


 9 januari 2012: Drachten en De Mortel

Maandag 2 januari begon voor Teddy van de Rijt meteen de eerste internationale wedstrijd van dit jaar in Drachten. Ze startte Kosmo van Orchid's drie dagen in de zware tour. De eerste dag werden ze 3e, de tweede dag 2e en in de grote prijs hadden ze helaas een springfout doordat Teddy met haar knie de standaard raakte.

Afgelopen weekend gingen Trudi en Fieke naar het Winterfestijn in De Mortel. Trudi behaalde met Fiderfrauke een 3e prijs in het Z1. Fieke startte Be Special voor het eerst in het Z1 en behaalden meteen een winstpunt en de 7e prijs. In het Z2 behaalde Fieke met Sir Anthony een 2e prijs.