English (United States)   Nederlands (Nederland)
 31 december 2013: Laatste wedstrijd van het jaar

Kristian reed gisteren zijn laatste wedstrijd van dit jaar in Asten. Daar behaalde hij met de merrie Eletta molino een 7e plaats in de klasse L.

Wij wensen iedereen een goede jaarwisseling en een heel gelukkig, gezond en sportief 2014!


 30 december 2013: hengstencompetitie, subtop en KNHS/Subli

De afgelopen weken zijn we weer naar vesrchillende wedstrijden geweest.

De hengstencompetitie zit er inmiddels op. In Roosendaal eindigde Kristian met Edinburgh op de 5e plaats in de klasse L. Cidane won voor de 3e keer de klasse Z. Dortmund HS had helaas een springfout in de eerste rinde van het M. In Zuidbroek behaalde Kristian zelfs twee overwinningen. De eerste was met Edinburgh in de klasse L, met zelfs twee keer een 9 voor het springen en in de tweede ronde ook een 9 voor het gaan tussen de hindernissen. De tweede overwinning was met Cidane in de klasse Z en daarmee heeft Cidane alle vier de selectiewedstrijden op zijn naam geschreven. Dortmund HS drong in Zuidbroek wel door tot de barrage, maar kreeg hierin een springfout. Hieronder een aantal mooie foto's gemaakt door Ghislaine Belvroy.

  

  

Fieke reed in Reuver met Zweed de tweede selectiewedstrijd in de Lichte tour. De scores lagen zeer dicht bij elkaar en met ruim 69% mochten ze in een sterk deelnemersveld de 6e prijs in ontvangst nemen.

Afgelopen weekend ging Fieke met Spielbergs Cartiër naar de finale van het KNHS/Subli kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. In de vrije proef kreeg Cartiër 80 punten en daarmee eindigde hij als 2e, waarmee een ticket voor de finale ronde werd bemachtigd. In de finale werd de FEI proef voor 5-jarigen gereden. Cartiër liet zich nog beter zien dan in de voorronde en behaalde 81,6 punten. Dit was net niet genoeg voor de overwinning, maar wel ruimschoots voldoende voor ZILVER! Digishots maakte weer mooie foto's!

  


 10 december 2013: KWPN hengstenkeuring

Op dit moment vindt de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeruing plaats in Ermelo. 

De hengsten Gipsy King (Vingino x Calvados) en Thunder (Tyson x Dutch Capitol) zijn al in actie geweest. Gipsy King mag naar de tweede bezichtiging. 

Ook Galantos (Cantos) en Gladstone (Chelltago Z) zijn door naar de tweede bezichtiging!


 8 december 2013: Indoor Twente en Merselo

Afgelopen week was Kristian een aantal dagen te vinden op Indoor Twente in de Go Planet hal in Enschede. 

Dinsdag vond de tweede hengstencompetitie plaats. Edinburgh behaalde een hele mooie 3e plaats in het L met een 8 gemiddeld! Dortmund HS kreeg helaas een fout in de barage, maar was wel de snelste met vier strafpunten en werd 7e. Cidane won voor de tweede keer de klasse Z.

Tijdens de internationale twee sterren wedstrijd behaalde Kristian met Zjohn G de 3e plaats in de finale van de Medium Tour (1.40m). Zoriana werd 4e in het masterspringen en Vona werd 4e in het 1.35m jachtparcours. Digishots maakte een paar mooie foto's van Kristian en zijn drie schimmels Zoriana, Vona en Zjohn G!

   

Fieke ging afgelopen weekend naar de dressuurwedstrijd in Merselo. Met Be Special reed ze voor de tweede keer ZZ-Licht en wist de 1e plaats te halen met bijna 67%. Voor het eerst ging Spielbergs Cartier mee op wedstrijd. Fieke heeft deze 5-jarige ruin van Spielberg sinds een aantal weken in training voor de KNHS/Subli-cup finale. Ze werden in Merselo 1e in het M1 met ruim 70%.


 1 december 2013: Deurne, De Mortel, Luttenberg, JIM Maastricht

Woensdag 20 november is de hengstencomptitie van start gegaan in Deurne. Alle drie de hengsten presteerden top! Cidane werd 1e in de klasse Z, Dortmund HS 2e in de klasse M en Edinburgh werd 4e in de klasse L. Dinsdag 3 december is de volgende wedstrijd in Enschede.

Vrijdag 22 november ging Fieke met Zweed naar de subtopwedstrijd in De Mortel. Ze behaalden in de Prix St. George een score van ruim 70% en werden daarmee 2e.

Zaterdag 23 november ging Kristian naar Jumping Indoor Luttenberg. Daar pakte hij een overwinning met Dutch Beauleo Z in de gecombineerde rubriek 6 en 7-jarige springpaarden.

Gisteren, 30 november, mocht Fieke met Be Special starten op Jumping Indoor Maastricht in de Z2 kür op muziek. Met een mooie score van ruim 72% werden ze 2e en beste Nederlander!


 19 november 2013: Indoor de Bergen Wanroij en Genemuiden

Afgelopen weekend ging Kristian een aantal dagen naar Indoor de Bergen in Wanroij. Daar nam hij verschillende prijzen mee naar huis:

 • Dutch Beauleo Z werd 2e in het  ZZ
 • Zjohn G werd 5e in het ZZ
 • Dortmund HS werd 1e in het M
 • Daddy Cool JTH wedr 6e in de klasse M
 • Capito was dubbel foutloos in het L, maar net buiten de prijzen
 • Cilydi HS werd 1e in het Z
 • Cidane werd 9e in het Z

Fieke ging zaterdag met Zweed naar Genemuiden voor de eerste selectie voor de havle finale van het NK. Voor de derde keer startten ze in de Lichte tour - Prix St. George. Met een PR score van 69,47% eindigden ze nipt op de 4e plaats. Ze kwamen slechts 1,5 punt tekort voor een ticket naar Jumping Amsterdam.

Edinburgh kwam zaterdag terug van het verrichtingsonderzoek in Ermelo en had zondag meteen zijn eerste optreden als KWPN goedgekeurde hengst. Tijdens Indoor de Bergen werd er een dekking geveild en Kristian stelde hem daar voor. Hieronder een mooie foto van Digishots,


 17 november 2013: Edinburgh goedgekeurd!

De 4-jarige hengst Edinburgh (Vleut x darco x Wisconsin) is gisteren goedgekeurd voor het KWPN. Hij behaalde tijdens het examen van het 50-daagse verrichtngsonderzoek 77,5 punten. Klik hier voor de pagina van Edinburgh op de website van het KWPN. 

Kristian zal Edinburgh gaan starten in de hengstencompetitie die aanstaande woensdag van start gaat in Deurne. Ook Dortmund HS en Cidane zullen hieraan deelnemen!

  

 


 14 november 2013: Oirschot, Helden en Wierden

Afgelopen weekend zijn er weer verschillende prijzen behaald.

Vrijdag startte Fieke met Zweed voor de tweede keer Lichte tour. Met een score van 68,49% mochten ze de 4e prijs in ontvangst nemen in de Prix St. Georfe proef.

Zaterdag gingen Fieke en Trudi naar Helden. Daar behaalde Fieke met Colt Sollenburg de 2e prijs in het Z1 en Trudi met Fiderfrauke de 3e prijs in het Z2.

Kristian ging naar de internationale springwedstrijd Indoor Wierden. Met Cilydi HS won hij een rubriek voor Young Horses. Zjohn G behaalde een 4e prijs in de Medium Tour en Zoriana had een volgprijs in de Big Tour.


 4 november 2013: Helden, Beek, De Mortel, Reuver en Rijen

De afgelopen twee weekenden zijn we weer veel op wedstrijd geweest.

Kristian ging het laatste weekend van oktober naar Helden, waar hij een zeer succesvolle wedstrijd had. In de klasse L werd hij 1e met Daddy Cool JTH en Eletta Molino. KWPN-hengst Dortmund HS werd 1e in het M. Cilydi HS werd 1e in  het Z en Charmeur HS behaalde in deze klasse de 3e prijs. Zjohn G werd 4e in het ZZ. De Poolse amazone Aleksandra Cebulak werd in Helden 5e met haar paard Diëgo in de klasse L.

Afgelopen donderdag debuteerde Fieke met Zweed in de Lichte tour. In Beek behaalden ze ondanks wat foutjes een score van bijna 66% in de Prix St. George wat goed was voor de 7e plek.

Vrijdagavond in De Mortel werd Aleksandra Cebulak 6e in de klasse L, wederom met Diëgo.

Zaterdag reed Fieke met Colt Sollenburg in Reuver. Colt scoorde bijna 70% in de klasse Z1 wat ruimschoots de overwinning betekende.

Kristian ging zaterdag naar Rijen. Daar werd hij met KWPN-hengst Cidane 6e in het Z en met Zjohn G 6e in het ZZ. In de grote prijs mochten Kristian en Zjohn G zelfs de 1e plaats in ontvangst nemen.

Verder was er nog succes voor Teddy van de Rijt en Vona. In St. Oedenrode werd het duo 1e in het Z.

NRPS-hengst Kosmo van Orchid's heeft sinds twee weken een nieuwe amazone, Babette Kuijpers uit Leunen. Na de eerste week behaalden ze al een 4e plaats in de klasse D-Z en ook afgelopen weekend reden ze weer twee maal in de prijzen!


 21 oktober 2013: Olst, Meterik en De Mortel

Kristian ging zaterdag naar de springwedstrijd in Olst. Daar werd hij in de klasse L 1e met Capito Z. In de klasse M behaalde Kristian de 2e prijs met Dortmund HS en in het Z werd hij 2e met Cilydi HS en 4e met Cupido V. Ook de Poolse amazone Aleksandra Cebulak ging mee naar Olst en zij werd met Dutch Cinda Alda 2e in de klasse L.

In Meterik vond zondag de eerste selectiewedstrijd plaats voor de dressuur. Fieke behaalde daar met Colt Sollenburg de 1e plaats in het Z1. Trudi werd met Fiderfrauke 2e in het Z2. Be Special startte Fieke voor het eerst in het ZZ-L en werd nipt 3e met meteen een mooie score van ruim 65%.

Teddy van de Rijt startte Vona op de springwedstrijd in De Mortel en ze werden 1e in de klasse Z.


 11 oktober 2013: Geldrop Hippique, De Mortel, Overasselt

De afgelopen dagen hebben we op verschillende wedstrijden gestart.

De eerste week van oktober was Geldrop Hippique voor de springruiters. Kristian behaalde daar met Choco White een 13e prijs bij de 4-jarigen. Dutch Beauleo werd 8e in het 1.30m en Zoriana 15e in het 1.40m.

Vrijdag 4 oktober ging Kristian naar de springwedstrijd in De Mortel. Daar behaalde hij in de klasse L een 5e prijs met Capito en een 6e prijs met Umalda.

Zaterdag 5 oktober gingen Fieke en Trudi naar de dressuurwedstrijd in Overasselt. Fieke werd 2e met Colt Sollenburg in het Z1 en Trudi werd 1e met Fiderfrauke in het Z2.

Tijdens de dressuurdagen van Geldrop Hippique maakte Fieke met Zweed haar debuut in de klasse ZZ-zwaar. Met een score van bijna 65% mochten ze de 3e prijs in ontvangst nemen.


 24 september 2013: Peel en Maas TV

Vandaag is Peel en Maas TV bij ons geweest om Fieke en Kristian te interviewen voor zowel de TV als de krant. Het interview is uitgezonden in het Peel en Maas journaal van 24 september 2013. Hieronder het filpmje, Fieke en Kristian zijn te zien vanaf 4:49min.


 23 september 2013: WK Lanaken

BRONS voor Cidane en Kristian!

Afgelopen weekend gingen Kristian en Liza naar het WK voor jonge springpaarden in Lanaken. Charmeur HS had zich geplaatst via de VIOn-cup. Cidane, Cilydi HS, Dutch Beauleo Z en Diane HS kregen van de KNHS een wildcard en Zjohn G mocht meedoen aan de "Sires of the world".

Op donderdag begon Kristian met Cilydi HS en Cidane heel sterk bij de 6-jarigen. Cilydi werd 2e en Cidane 4e in het grote deelnemersveld van bijna 250 combinaties.

Op vrijdag werden er geen prijzen binnen gehaald, maar toch plaatsten Cilydi en Cidane zich bij de beste 40 voor de finale op zondag.

Zaterdag vonden de troostfinales plaats. Dutch Beauleo Z pakte de 6e prijs bij de 7-jarigen. Ook Charmeur HS had een volgprijs bij de 6-jarigen met een mooie foutloze rit. Kristian reed met Zjohn G voor het eerst mee bij de Sires, een rubriek over 1.50m met alleen goedgekeurde hengsten. Het was voor Zjohn de eerste keer op deze hoogte. Helaas kregen ze een springfout op de één na laatste hindernis, maar verder werd het parcours erg sterk gereden en toonde Zjohn geen enkele moeite te hebben met de hoge hindernissen. Ook Liza en Diane HS reden een goed rondje in de troostfinale voor 5-jarigen, maar door een springfout kwamen ze niet in aanmerking voor de prijzen.

Zondag stond de finale op het programma. Cilydi HS haalde de barage helaas niet in het selectieve en hoge parcours, maar Cidane sprong op overtuigende wijze foutloos naar de finish. In de barage liet hij zien thuis te horen bij de beste van de wereld en bleef wederom foutloos. Kristian en Cidane kwamen slechts 0,06 sec te kort voor het zilver, maar haalden wel super knap het BRONS binnen! Voor het eerst staat Kristian daarmee op het podium van een internationaal kampioenschap en Cidane mag weer een super prestatie aan zijn toch al indrukwekkende prijzenlijst toevoegen. Het filmpje van de finale is te zien bij Cidane.

 

Naast het WK vond ook de hengstenkeuring van Zangersheide plaats. Jos stelde daar de hengst Fighting Leo voor (Vigaro x Ramiro), een halfbroer van Zjohn G en Dutch Beauleo Z. De 3-jarige hengst sprong op zowel vrijdag als zaterdag heel goed en werd goedgekeurd voor Studbook Zangersheide.

 

Fighting Leo tijdens het vrijspringen. Jos, Jan van Meever en Trudi zijn blij met hun nieuwe goedgekeurd hengst.


 16 september 2013: Eindhoven, Dinxperlo en Ottersum

Afgelopen weekend ging Kristian op concours in Eindhoven en Dinxperlo. Hij behaalde in Eindhoven met Cidane een 6e plaats in de klasse M en een 2e plaats in de klasse Z. Charmeur HS werd 7e in de klasse Z. In Dinxperlo werd Dutch Beauleo Z 5e in de klasse Zen Zjohn G 2e in het 1.40m.

Fieke en Trudi gingen naar de dressuurwedstrijd in Ottersum. Fieke werd met Colt Sollenburg 1e in de klasse Z1 en Trudi werd met Fiderfrauke 1e in de klasse Z2.


 8 september 2013: Hippiade

Nederlands kampioen ZZ-Licht!

Fieke vertrok vrijdag met Be Special en Zweed naar Ermelo voor de hippiade. Beide paarden kwalificeerden zich ruimschoots voor de halve finale tijdens de eerste proef. Be Special werd 2e in het Z2 en Zweed won zijn groep in het ZZ-L. 

In de halve finale liep Be Special heel fijn, maar door wat kleine foutjes plaatste hij zich net niet voor de finale. Zweed liep tijdens de halve finale een super proef en eindigde op de 2e plaats, met 0,19% achterstand op nummer 1.

Zaterdag reden Fieke en Zweed de finale kür op muziek. Aan het eind van de proef kregen ze een storing, wat het even spannend maakte. Desondanks realiseerden ze een topscore van 73,88%. Het was afwachten wat de laatste starter, Geert-jan Raateland, zou scoren. Hij scoorde in de kür ruim 1% minder dan Fieke, wat ervoor zorgde dat Fieke en Zweed GOUD binnen haalde.

Namens Jos & Trudi, Fieke en eigenaresse van Zweed Margaret Schep ontzettend bedankt voor alle leuke reacties en vele felicitaties. Hieronder een mooie foto van de ereronde gemaakt door Digishots en een filmpje van Rabosport. Het filpmje van de kür op muziek is te zien bij Zweed.

   

 

Ook was er GOUD voor Teddy van de Rijt. Vorig weekend won zij tijdens de hippiade voor pony's met Fostymana van het Trichelhof haar allerlaatste ponywedstrijd in de klasse ZZ.


 22 augustus 2013: Regiokampioenschappen Limburg

Fieke en Trudi vertrokken zondag vroeg naar Grathem voor de regiokampioenschappen van Limburg.

Trudi moest met Fiderfrauke als eerste van start en eindigde op de 6e plaats in het Z2.

Fieke en Be Special eindigde in de eerste proef op de 2e plaats. Ze mochten ook kür op muziek rijden en daarin werden ze met slechts 0,08% verschil ook 2e. Dat leverde hen het reserve kampioenschap op in de klasse Z2.

Zweed reed Fieke in het ZZ-L. In de eerste proef behaalden ze ruim 70%, maar toch hadden ze al een achterstand van 4% op nummer 1. Een moeilijke taak om dit in de kür op muziek goed te maken. Toch waardeerde één van de juryleden de kür met 79,50%! Helaas was zoals gedacht het gat met numer 1 al te groot en werd Zweed ook reserve kampioen!

Fieke mag met beide paarden naar het NK, de Hippiade!

  

Be Special (links) en Fiderfrauke

Nog nooit gezien, maar super gemaakt. Zweed in de uitgestrekte draf. Met dank aan foto4u!


 18 augustus 2013: KWPN paardendagen

Vorige week reden Kristian en Liza op de KWPN paardendagen in Ermelo. Deze zijn heel succesvol verlopen. We hadden vijf paarden in de finale van de VION cup, een hengst aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en een merrie in de finale van de nationale merriekeuring.

Kristian reed bij de 4-jarigen met Edinburgh en Eletta Molino. Edinburgh eindigde op de eerste dag in de top 5, maar door een springfout in de tweede ronde eindigde hij in de finale op de 18e plaats. Tevens werd Edinburgh als enige springhengst aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Eletta Molino liet twee mooie constante rondes zien en eindigde in de finale net achter Eddie op de 19e plaats.

http://horses.nl/fokkerij/ebony-en-edinburgh-aangewezen-voor-verrichtingsonderzoek/

  

Edinburgh (links) en Eletta Molino

Bij de 5-jarigen reed Liza Tiebot Diane HS op knappe wijze naar de finale. Helaas konden ze op de 3e dag hun topvorm niet helemaal vasthouden, maar desondanks eindigden ze op de 21 plaats.

 Diane HS

Kristian haalde bij de 6-jarigen de finale met Cupido V en Charmeur HS. Cupido V eindigde in de finale op de 21e plaats. Charmeur HS haalde met zijn 7e plaats in de finale een WK-ticket voor Lanaken binnen.

  

Charmeur HS (links) en Cupido V

Op de nationale merriekeuring streed Falony mee bij de springmerries. Tijdens het examen van de EPTM-test in Ermelo bewees de 3-jarige merrie van Cardento al over veel kwaliteit te beschikken. Ze behaalde daar 83,5 punten. Tijdens het vrijspringen toonde ze wederom haar kwaliteiten en kreeg Falony luid applaus van het publiek. In de finale van de NMK einigde Falony op de 8e plaats.

 


 8 augustus 2013: NK en CSI** Hoofddorp, Peel & Maas, EK pony's

Van 17 t/m 22 juli vond in Hoofddorp het NK dressuur plaats. Fieke en Miss Loxley hadden zich hiervoor geplaatst in de lichte tour. In de prix st. george behaalden ze een score van ruim 66% en in de intermediaire 1 ruim 68%. Overall waren deze scores goed voor de 10e plaats. Een knappe prestatie in een sterk deelenemersveld.

 Fieke en Miss Loxley in Hoofddorp

Ook Kristian ging naar Hoofddorp dat weekend voor de internationale twee sterren wedstrijd. Vona was in verband met het EK pony's op vakantie bij ons, wat voor Kristian de gelegenheid gaf haar weer eens de ring in te rijden. Dit resulteerde in een 3e plaats in het 1.35m. Zjohn G had een heel goed weekend. Hij nam de 3e, 7e en 8e prijs mee naar huis in het 1.40m. Zoriana werd 3e in het 1.45m en 11e in de grote prijs.

Een weekend later ging Kristian naar Jumping Peel & Maas bij Stal Hendrix in Kessel. Bij de 4-jarigen eindigden Choco White JTH en Edinburgh net buiten de prijzen. Dortmund HS werd 7e bij de 5-jarigen. Liza Tiebot viel met Diane HS net buiten de prijzen in deze rubriek. In het 1.40m werd Zjohn G 4e.

De Noorse amazone Andrea Isabell Steen mocht met haar pony Olly III naar het EK pony's in Arezzo. Ze behaalde de finale niet, maar werd wel knap 3e in de kleine finale! Met haar andere pony Kosmo van Orchid's mocht ze mee doen aan de internationale wedstrijd. Andrea en Kosmo werden 8e en 12e in het 1.20m en 8e in de grote prijs. Teddy van de Rijt reed ook op het EK met Fostymana van het Trichelhof. Zij einigde in de EK-finale op de 18e plaats!


 8 juli 2013: CSI Twente en subtop Hulten

Kristian ging afgelopen weekend naar de de internationale 2* wedstrijd in Geesteren: CSI Twente. Met alle paarden reed hij een keer in de prijzen in het grote deelnemersveld. Cilydi HS en Dutch Beauleo reed Kristian in de rubriek young horses (6 en 7-jarige paarden). Cilydi HS werd een keer 1e en een keer 5e. Dutch Beauleo werd ook een keer 5e. Zjohn G werd een keer 10e in de medium tour (1.35m) en Zoriana werd een keer 9e in de big tour (1.40m)

Ook Kosmo van Orchid's kwam aan de start op CSI Twente. Voor de "strijd der provinciën" vormde hij voor de gelegenheid een combinatie met zijn oude amazone Teddy van de Rijt. Met twee foutloze rondes wonnen Teddy en Kosmo met het team Noord-Brabant deze strijd.

Fieke ging met Miss Loxley naar de subtopwedstrijd in Hulten. In de prix st. george werden ze 3e met 66,84%. In de intermediaire 1 deed Miss Loxley er nog een schepje bovenop wat met 70,39% een persoonlijk record betekende en een gedeeld 1e plaats.

De Noorse amazone Andrea Isabell Steen heeft deze week te horen gekregen dat ze afgevaardigd wordt naar het Europees kampioenschap met haar pony Olly III. Ook Teddy van de Rijt gaat naar het EK pony's in Arezzo voor Nederland met haar pony Fostimana van het Trichelhof. Wij wensen beide dames heel veel succes!


 1 juli 2013: Ermelo, Nijnsel en Horst

Fieke en Miss Loxley hebben zich vorig weekend tijdens de laatste selectiewedstrijd in de lichte tour geplaatst voor het NK dressuur in Hoofddorp. In Ermelo werden ze 2e met ruim 65%. Het NK in Hoofddorp vindt plaats van 17 t/m 21 juli.

Kristian behaalde afgelopen vrijdag in Nijnsel een 2e plaats met Zjohn G en een 3e plaats met Charmeur HS in de gecombineerde rubriek Z/ZZ springen.

Gisteren ging Fieke naar Horst. Colt Sollenburg behaalde een 3e plaats in het Z1 met ruim 65%. Be Special werd 2e in de kür op muziek klasse Z2/ZZ-L met 72,75%. Zweed werd 1e in het ZZ-L met 70,48% en 3e in de kür op muziek Z2/ZZ-L met 71,25%. 


 18 juni 2013: Ruitersportweekend Sevenum

Afgelopen weekend gingen we drie dagen in Sevenum op concours.

Kristian startte op vrijdag in de Hendrix competitie. Dortmund HS werd 5e bij de 5-jarigen. Ook Edinburgh en Capito Z kregen mooie punten. Deze drie paarden hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale van de Hendrix competitie op 13 juli tijdens de centrale keuring in Sevenum.

Zaterdag won Kristian met Cidane de rubriek voor 6-jarigen. Hierin werd Charmeur HS 7e. Burandot HS werd 3e in het M-springen en Cinsa VM werd 8e in het L-springen.

Zondag werd Fieke 3e in de klasse Z1 met Colt Sollenburg, ze behaalden ruim 66%. Be Special werd 1e in het Z2 met ruim 68% en Zweed werd 1e in het ZZ-Licht met een score van ruim 71%.


 11 juni 2013: Ruiterfestijn Meerlo

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse wedstrijd van onze vereniging plaats: Ruiterfestijn Meerlo.

Vrijdag eindigde Kristian in de Hendrix competitie voor 4-jarigen op de 3e plaats met Edinburgh en op de 12e plaats met Choco White JTH. Met Cidane had Kristian een volgprijs in de klasse M.

Zaterdag sprong Kristian met Cidane in de klasse Z en ook hierin hadden ze een volgprijs. Burandot HS werd 3e in de klasse M. Kristian startte Zoriana en Zjohn G in het 1.40m. Met beide paarden had Kristian een springfout en eindigde net buiten de prijzen. In de showrubriek Jump & Rodeo vormde Kristian een team met Morten Gunnarson. Kristian sprong met Cilydi HS 16 hindernissen in 60 seconden, wat hem veel punten opleverde en Morten bleef lang op de rodeostier zitten. Ze wonnen deze rubriek met overtuiging.

Zondag scoorde Fieke goed in de Z-dressuur. Met Be Special won ze overtuigend de klasse Z2. Zweed debuteerde in het ZZ-Licht en ook hierin werd Fieke 1e. Trudi reed Fiderfrauke naar de 3e plaats in het Z2. Teddy van de Rijt werd met Vona 2e in het Z-springen. Stagiaire Elien Minoye won met Calida het L-springen.

 Kristian en Morten


 6 juni 2013: Liempde, Wierden en Ruiterfestijn Meerlo

Afgelopen maandag ging Fieke met Miss Loxley naar de subtopwedstrijd in Liempde. Ze startten in de intermediair 1 en behaalden een score van ruim 67%. Dat betekende uiteindelijk de 1e plaats.

Andrea Isabell Steen is met haar pony's Kosmo van Orchid's en Olly III op het Dutch Youngster Festival in Wierden. Woensdag was de amazone met Kosmo foutloos in de lichte tour en met Olly won ze de zware tour. Donderdag in de landenwedstrijd werden Andrea en Kosmo met het Noorse team 4e.

 Andrea en Olly III tijdens de prijsuitreiking in Wierden

Aankomend weekend is het Ruiterfestijn in Meerlo. Er staan mooie wedstrijden op het programma, waaronder de Hendrix competitie, de grote prijs over 1.40m en het masterspringen. Hieronder het programma. Zaterdag is een dag speciaal voor de fokkers en op zaterdagavond wordt er een ruiterbal gehouden ter ere van de kampioenen van 2012/2013. Daar horen Kristian en Fieke ook bij.


 2 juni 2013: Etten-Leur, Afferden en Outdoor Gelderland

Vrijdag ging Kristian naar de mooie springwedstrijd in Etten-Leur. Daar scoorde hij heel goed in de rubriek voor 6-jarige springpaarden. KWPN hengst Cidane werd 2e, Cilydi HS 4e en Cupido V 5e.


Cidane en kristian tijdens de prijsuitreiking

Zaterdag stond de tweede selectiewedstrijd op het programma in Well, georganiseerd door paardensportvereniging Afferden. Kristian reed er vooral jonge paarden om ervaring op te doen. Met Umalda Z had Kristian een volgprijs in het L-springen. Stagiaire Elien Minoye werd 5e in het L-springen. Fieke eindigde met Be Special op een 2e plaats in de Z2-dressuur en Trudi werd met Fiderfrauke in het Z2 3e. 

Zaterdagavond mocht Fieke met Zweed van start in de finale van de Outdoor Gelderland Trofee. Met bijna 69% in de kür op muziek mochten ze de 2e prijs in ontvangst nemen.

Fieke en Zweed verlaten de piste na hun mooie kür op muziek


 26 mei 2013: Maasdijk, Velden en De Mortel

Tijdens het pinksterweekend ging Kristian naar het Jan Mooy pinksterconcours in Maasdijk. Met Burandot HS won hij alle proeven waarin ze aan de start kwamen in de klasse L. Door de vier overwinningen won Burandot HS overtuigend de Jan Mooy bokaal aan het eind van het weekend!. Kristian werd met Cupido V 1e en 2e in de klasse M en met Cilydi HS twee keer 1e in de klasse Z.

Dit weekend werd de eerste selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen verreden in Velden. Kristian werd in M-springen 3e met Cidane en in het Z-springen 3e met Zjohn G. Fieke scoorde goed in de Z2-dressuur. Met Zweed werd ze 1e in deze klasse en met Be Special 2e.

Teddy van de Rijt ging met Vona naar De Mortel. Ze wonnen daar het Z-springen.

De gewonnen prijzen in Maasdijk!


 16 mei 2013: Bennekom en Uden

Hemelvaartsdag ging Kristian naar de nationale springwedstrijd in Bennekom. Hij werd in het 1.30m 6e met Cupido V. In het 1.40m werd Kristian 2e met Zoriana.

In hetzelfde weekend had Fieke haar tweede selectiewedstrijd in de lichte tour met Miss Loxley. Ze behaalden een score van 66,58% en werden daarmee 6e. Fieke en Miss Loxley staan na twee selectiewedstrijden 12e in de tussenstand voor deelname aan het NK waar de beste 20 mogen starten.


 6 mei 2013: Hendrix competitie en Baarlo

Vrijdag was de eerste wedstrijd van de hendrix competitie in Koningsbosch. Kristian eindigde met Eletta Molino op een knappe 5e plaats bij de 4-jarigen.

Fieke en Trudi gingen zondag naar de dressuurwedstrijd in Baarlo. Colt Sollenburg debuteerde met Fieke in de Z1 en wist deze rubriek te winnen met ruim 68%. Be Special eindigde met Fieke op de 1e plaats in het Z2 met een score van ruim 72%. Trudi werd met Fiderfrauke in het Z2 3e met 67%.


 1 mei 2013: Rhenen

Op koninginnedag ging Fieke met Zweed naar het Oranjeconcours in Rhenen om deel te nemen aan de selectie voor Outdoor Gelderland. Dit was niet zonder succes. De eerste proef wonnen ze met ruim 69% en in de tweede proef werden ze ook nog 2e met ruim 65%. De overwinning in de eerste proef betekende een ticket voor Outdoor Gelderland. Voor Zweed was het pas zijn tweede wedstrijd in de klasse Z2.


 29 april 2013: Kootwijk en Merselo

Zaterdag ging Fieke naar concours Het Gouden Ei in Kootwijk. Alle klasses B t/m Grand Prix werden er verreden, zodoende kon Fieke al haar paarden daar starten. Colt Sollenburg mocht het spits afbijten om 9u 's ochtends. Het was voor hem zijn allereerste outdoorwedstrijd ooit en liep een hele fijne M2-proef en eindigde daarmee net buiten de prijzen. Be Special reed Fieke tweemaal naar de 3e plaats, zowel in het Z2 als in de kür op muziek. Zweed liep zijn eerste Z2-proef met Fieke. In de proef eindigde hij net buiten de prijzen, maar in de kür op muziek versloeg hij Be Special met 0,06% en werd 2e. Tot slot startte Fieke met Miss Loxley in de Prix st. george. Ze werden 2e met slechts een 0,5 punt achter de winnaar. Hieronder een aantal leuke foto's van de mooie wedstrijd in Kootwijk gemaakt door Erik Flederus, bedankt hiervoor!

   

 

Kristian ging zondag naar Outdoor Merselo. Het hoogtepunt van de dag was het barrière springen, ook wel bekend als six bars, waarbij de hindernissen steeds een beetje hoger worden. Kristian reed mee met Zoriana en finishte als enige foutloos in de laatste ronde. De laatste hindernis had inmiddels een hoogte bereikt van 1.80m!! Kristian won hierdoor voor de derde keer deze wedstrijd, eerder deed hij dit al met Viper en Zjohn G. Hieronder de overige uitslagen van Kristian in Merselo, een foto en het filmpje van de laatste ronde van het barrière springen.

 • Dortmund HS werd 3e in de klasse L
 • Cidane werd 8e in de klasse M
 • Charmeur HS werd 5e in de klasse Z


 18 april 2013: Sport en fokkerij referenties

Tijdens het Buitenhof de Leistert Dressuurevent in Panningen  in maart 2013 werd er goed gepresteerd door de bij ons opgefokte Eros. Deze 4-jarige ruin van Wynton x Ferro is gefokt door Wiel en Trees Bouten uit Weert. Eros kwam als veulen bij ons in opfok en ging als 2,5 jarige naar de hengstenkeuring. Nadat hij niet door ging naar de tweede bezichtiging werd hij verkocht aan Jos en Betty Aben. Kyra Klinkers heeft Eros gestart tijdens de 4-jarige competitie in Panningen eind maart. Zowel in de voorronde als in de finale eindigden ze op een mooie 2e plaats. In de finale nam niemand minder dan Carl Hester, winnaar Olympisch team goud, plaats in het zadel van Eros.

  

Op 15 april 2013 werd I' am Dutch geboren bij Peter Jaspers en Mireille Hoenjet-Jaspers. Dit donkerbruine merrieveulen komt uit de merrie Warola (ster, prok, v. Goodtimes). Op de foto is I' am Dutch een paar uren oud.


 15 april 2013: Maasbree, Almelo en Albergen

Afgelopen weekend werd er gestart op drie verschillende wedstrijden.

Kristian ging naar Maasbree met zijn paarden. Hij kwam met verschillende prijzen naar huis:

 • L-springen: Dortmund HS 3e
 • M-springen: Burandot HS 4e en Cidane 6e
 • Z-springen: Charmeur HS 9e
 • 1.40m-springen: Zoriana 3e

Voor Fieke stond alweer de eerste selectiewedstrijd in de lichte tour op het programma in Almelo. In een groot en sterk deelnemersveld mochten Fieke en Miss Loxley de 7e prijs in ontvangst nemen met 66,80%.

Teddy van de Rijt ging met Vona naar Albergen voor een wedstrijd van de VdB/KNHS-competitie voor junioren. In de lichte tour, een direct op tijd, werden ze 3e. In de zware tour eindigden ze met een springfout net buiten de prijzen op de 8e plaats.


 7 april 2013: Open dag en hengstenpresentatie

De weergoden waren ons vandaag goed gezind. De open dag en hengstenpresentatie werd druk bezocht. Hier een impressie van vandaag. Meer foto's zijn te vinden op onze facebook pagina.

 

Onze "gerenoveerde" binnenmanege en Fieke met Colt Sollenburg op de dressuurbaan.

 

Kristian met Cidane (links) en Fieke met Zweed

 

Kristian en Dortmund HS en het merrieveulen Illusion (Dortmund HS x Heartbreaker)

 

Dutch Capitol en Jos aan de microfoon


 4 april 2013: Open dag met hengstenpresentatie

Zondag 7 april hebben wij open dag op ons bedrijf van 13.00u-17.00u.

De hengsten Cidane, Dortmund HS en Dutch Capitol zullen rond 15.00u gepresenteerd worden met enkele nakomelingen.

U bent van harte welkom!

 Cidane


 4 april 2013: Z-Tour Lanaken

Cilydi HS scoort hattrick!

Afgelopen drie dagen was Kristian met een aantal paarden te vinden op de internationale twee sterren wedstrijd in Lanaken.

Met Cilydi HS scoorde Kristian een hattrick. Het duo won alle drie de dagen de wedstrijd voor 6-jarigen!

Charmeur HS eindigde ook drie dagen in de prijzen in het grote deelnemersveld. Hij werd 3e, 7e en 10e bij de 6-jarigen.

Zoriana startte Kristian voor het eerst in het 1.45m. Ze werden een keer 9e.

 

Cilydi weer terug in haar eigen stal met haar drie gewonnen stalplaten van Zangersheide.


 1 april 2013: Uden en Arezzo

Fieke ging zondag voor het eerst op wedstrijd met de Scandic nakomeling Zweed. Fieke heeft Zweed pas drie weken in training, maar lieten al een goede proef zien. In het Z1 werden ze 2e met 65,58%.

Andrea Isabell Steen was ook het tweede weekend in Arezzo succesvol. Olly III werd 1e in de zware tour en 2e in de grote prijs. Kosmo van Orchid's werd 2e in de zware tour en 5e in de grote prijs.


 25 maart 2013: Nieuwe folder

De nieuwe folder van 2013 ligt bij de drukker en zal deze week verstuurd worden naar ons vaste klanten bestand. Mocht u de folder niet ontvangen kunt u hem downloaden via onze website (klik hier) of stuur ons een email met uw naam en adres.

 


 25 maart 2013: Dressuurevent Panningen en Arezzo

KWPN Limburg organiseerde afgelopen weekend het Buitenhof de Leistert Dressuurevent in Panningen. Zaterdag reed Fieke met Miss Loxley mee in de Prix st. George. Ondanks een paar kleine foutjes scoorden ze ruim 67% en eindigden net buiten de prijzen. Zondag reed de combinatie voor het eerst hun intermediaire 1 kür op muziek. Deze verliep zo goed als vlekkeloos en Fieke en Miss Loxley scoorden maar liefst 74%. Dit was de beste score van de lichte tour combinaties. De wedstrijd werd echter in handicap verreden met de zware tour, waardoor ze 2e werden in het klassement.

Bonnie Reinders ging met JMH Daytona ook naar Panningen om mee te doen bij de 5-jarigen. Ze behaalden een mooie 13e plaats met 70 punten. Vorige week reed Bonnie Daytona voor het eerst op wedstrijd in Lottum. Ze behaalden daar een 2e plaats in de klasse B met 197 punten.

Jos ging afgelopen weekend naar het Italiaanse Arezzo om Andrea Isabella Steen te helpen met haar pony's. De amazone was zeer succesvol. Met Kosmo van Orchid's werd ze vrijdag en zaterdag 1e in de zware tour en zondag 2e in de grote prijs. Met Olly III behaalde ze twee keer een 2e plaats en een keer een 3e plaats.


 15 maart 2013: Indoor Brabant

Gisteravond hebben Teddy en Vona de klasse ZZ op Indoor Brabant gewonnen. Slechts drie combinaties haalden de barage, waarvan Teddy en Vona de beste waren.

http://horses.nl/algemeen/zz-voor-van-de-rijt-z-voor-van-dijck/

 Vona en Teddy voor de prijsuitreiking


 12 maart 2013: Deurne en Oosteind

Zaterdag gingen Fieke, Trudi en Bonnie naar Deurne voor een dressuurwedstrijd. Fieke reed Colt Sollenburg voor het eerst in de klasse M2. Ze behaalden een 2e plaats met 191 punten. Met Be Special behaalde Fieke een 2e plaats in het Z2. Trudi eindigde met Fiderfrauke op de 4e plaats in het Z2. Stalamazone Bonnie Reinders behaalde met haar paard Chico een 1e en een 3e plaats in het L1.

Kristian ging zondag naar Oosteind voor een springwedstrijd. Met Zidante VM werd Kristian 1e in de klasse ZZ. Cilydi HS werd 10e in het Z en Zoriana 7e in het 1.40m.


 5 maart 2013: NK Subtop en NCHA

Fieke mocht zaterdag van start op het Nederlands kampioenschap in de lichte tour. Miss Loxley vond het wat spannend, waardoor ze wat kleine oneffenheden kregen in de proef. Met een score van 66,45% eindigden Fieke en Miss Loxley op de 12e plaats in een zeer sterk deelnemersveld.

 Fieke en Miss Loxley op het NK

Kristian en Teddy kwamen aan de start op het Nationaal Concours Hippique in Asten. Teddy ging donderdag voortvarend van start met Vona. Het duo won zowel het 1.30m direct op tijd als het 1.30m 2-fasen. Kristian werd met Zoriana 3e in het 1.30m klassiek met barage.

Vrijdag startte Kristian in de rubriek voor 6-jarigen. Die won hij met Cilydi HS en hij werd ook nog 3e met Charmeur HS.

Zaterdag stond voor Teddy de KNHS/VdB-cup op het programma. Ze reed met Vona de snelste tijd in de barage, maar door een springfout eindigden ze op de 6e plaats.

Zondag reed Kristian Zidante VM naar een 3e plaats in het 1.35m 2-fasen. Zoriana startte Kristian in het 1.40m. Ze werden 4e in het 2-fasen en 13e in het klassiek met barage.


 26 februari 2013: Asten

Afgelopen zaterdag ging Kristian naar een springwedstrijd in Asten.

Dortmund HS werd 5e in de klasse L. Burandot HS had een volgprijs in de klasse L. Cilydi HS werd 1e in het M-springen.

 Dortmund HS


 11 februari 2013: Halve finale subtop

Fieke en Miss Loxley zijn zaterdag 4e geworden in de halve finale voor het NK Lichte Tour. Ze behaalden een score van 68,29% in de intermediaire 1. Om naar het NK te mogen moesten ze bij de beste 10 eindigen, de 4e plaats was dus ruim voldoend. Het NK vindt plaats op 2 en 3 maart in De Meern.


 6 februari 2013: Limburgse Kampioenschappen en Mariënheem

Afgelopen zondag mochten Trudi en Fieke van start op de Limburgse kampioenschappen in Oirsbeek. In de klasse Z2 behaalde Trudi met Fiderfrauke een score van ruim 62% en dat was goed voor een 9e plaats. Fieke behaalde, ondanks dat Be Special het wat spannend vond, een score van ruim 65% in de eerste proef van het Z2. Met de 4e plaats mochten ze van start in de kür op muziek. Be Special was weer helemaal ontspannen en liep een super proef die werd gewaardeerd met maar liefst 72% en dat was de 1e plaats in de kür. In het kampioenschap eindigde Fieke en Be Special als 3e, slechts 0,01% achter de 2e plaats. Helaas mogen er vanuit Limburg maar twee combinaties naar de KNHS indoorkampioenschappen.

Kristian was gisteren uitgenodigd op het invitatieconcours van Mariënheem. Hij werd met Dutch  Beauleo Z 1e in de klasse Z direct op tijd en met Zidante 1e in het ZZ direct op tijd.


 2 februari 2013: Derde bezichtiging

Afgelopen woensdag werden de hengsten Fucaro HS (Chacco Blue x Capo) en Ferrari HS (Whitenskae x Landwind II) aangewezen voor de derde bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring. Vandaag viel helaas het doek voor de getalenteerde springhengst Fucaro HS. De fraaie voshengst Ferrari HS werd wel aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek!


 1 februari 2013: Finale hengstencompetitie

Gisteravond won Kristian met Cidane de dagwedstrijd van de hengstencompetitie in Den Bosch. Met deze overwinning op zak werd de voorsprong in de eindstand nog groter en de hengstencompetitie van de klasse M gewonnen. Dortmund HS vond het erg spannend in de Brabanthallen en kreeg helaas een springfout in de finale van de klasse L.

Citaten van de media oevr Kristian en Cidane:

 • "In de klasse M lieten de grote favorieten Cidane en Kristrian Houwen geen twijfel bestaan over hun instelling en over de kwaliteiten als springpaard van Cidane. Als een komeet ging de zoon van Heartbreaker door de barrage. De winst maakte hun voorsprong in de eindstand nog groter. Machtsvertoon van de combinatie uit Wanssum." www.knhs.nl
 • "Net als Don Diablo in de klasse L nam Cidane vanavond in de klasse M met minder dan beide hoofdprijzen geen genoegen. Onder Kristian Houwen zoefde de extreem voorzichtige Heartbreaker-zoon zojuist naar 0/36,00 seconde. Het verschil zat weer in de lijn naar de laatste lijn. Een vlotte wending naar de steilsprong van JongKWPN betekende een voorwaarts tempo richting de afsluitende oxer. Zo pakten Houwen en zijn van nature al erg snelle en super gemotiveerde hengst Cidane de zaken aan." www.horses.nl

Tijdens de prijsuitreiking v.l.n.r.: eigenaar Sjaak Boekee, Cidane en Kristian, eigenaresse Margreet Boekee en fokker Wim Sikkes uit Venray


 30 januari 2013: KWPN hengstenkeuring Den Bosch

De hengsten Fucaro HS (Chacco Blue x Capo) en Ferrari HS (Whitesnake x Landwind II) mochten vandaag naar de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch voor de tweede bezichtiging. Beide hengsten lieten zich goed zien en verdienden een ticket voor de derde bezichtiging. Deze is zaterdag in de Brabanthallen. Hieronder twee foto's van de hengsten van Digishots.

Klik op de link voor de video's van het vrijspringen tijdens de tweede bezichtiging.

 Fucaro HS

 Ferrari HS


 29 januari 2013: Winterfestijn De Mortel

Van 25 t/m 27 januari was het Winterfestijn in De Mortel. Kristian kwam met verschillende paarden aan de start.

Vrijdag werd Kristian in de klasse Z 3e met Zidante en volgrpijzen met Dutch Beauleo en Cilydi HS. Teddy werd in deze rubriek met Vona 6e. In de klasse ZZ op vrijdag werd Kristian met Zoriana 6e.

Zaterdag won Kristian met Cupido V het M-springen. Met Cidane en Charmeur HS had hij een volgprijs in deze rubriek. Ook de klasse Z won Kristian, dit keer met Cilydi HS. Dutch Beauleo werd 8e in het Z.

Zondag had Kristian met Dortmund HS een volgprijs in het L.


 25 januari 2013: selectie subtop en ICNN Drachten

Afgelopen weekend ging Fieke met Miss Loxley naar Exloo voor de laatste selectie van de lichte tour. Ze gingen daarvoor naar Exloo en werden 3e met bijna 69% in de Prix St. George.

Andrea Isabell Steen ging met haar pony's Kosmo van Orchid's en Olly III naar het internationale concours in Drachten. Met Kosmo werd ze 5e en 6e in de zware tour en met Olly had ze een keer een volgprijs.


 16 januari 2013: KNHS/vdB-cup Roosendaal

Afgelopen zaterdag werd in Roosendaal de eerste competitiewedstrijd van de KNHS/vdB-cup verreden. Teddy van de Rijt en Vona doen dit jaar voor het eerst mee bij de junioren. 's Ochtends reden ze in de lichte tour en behaalden ze een 2e plaats. 's Middags wisten Teddy en Vona de zware tour op hun naam te schrijven. Lees meer op http://www.knhs.nl/News.asp?ID=25669&pCatID=160&CatID=


 10 januari 2013: Oirschot, De Mortel en Leunen

Vorige week donderdag ging Fieke met Miss Loxley naar de subtopwedstrijd in Oirschot. Ze kwamen voor de derde keer aan de start in de intermediair 1 en wonnen de proef ruimschoots met 69,21%.

http://horses.nl/sport/dressuur-sport/dressuur-algemeen/jose-van-haaren-en-fieke-houwen-winnen-in-lichte-tour/

Vrijdag ging Fieke naar het Winterfestijn in De Mortel. Ze startte daar met Colt Sollenburg in het M1 en werden 1e met 195 punten. Daarmee plaatsten ze zich voor de finale B t/m M2 op zondag. Hierin werden ze 3e met 201 punten.

Kosmo van Orchid's is tijdelijk terug in Wanssum om samen met zijn nieuwe amazone Andrea Steen uit Noorwegen bij ons te trainen en wedstrijden te rijden. Andrea heeft ook haar andere pony Olly III meegenomen. Tussen kerst en oud op nieuw was ze met beide pony's succesvol tijdens pony indoor Wierden. Afgelopen zondag ging Andrea naar Jumping indoor Leunen. Met Kosmo werd ze 2e in het ZZ en met Olly 3e.

  


 2 januari 2013: Hengstencompetitie Zuidbroek

Kristian reed gisteren Dortmund HS en Cidane in de hengstencompetitie in Zuidbroek. Dortmund HS zette twee mooie foutloze rondes neer en kreeg positief commentaar van de jury. Cidane wist net zoals in Roosendaal de klasse M op zijn naam te schrijven en behoudt daarmee zijn leidende positie in de competitie.

Een klein stukje van www.kwpn.nl:

"De klasse M van de GMB KWPN/KNHS Hengstencompetitie leverde zojuist schitterende sport op in Zuidbroek. Na een overtuigende nulronde zette de watervlugge Cidane (Heartbreaker uit Larnike keur pref v.G.Ramiro Z, fokker G.J.W. Sikes uit Venray) onder Kristian Houwen de barrage naar zijn hand. Cidane valt op met zijn vlugge reflexen, instelling en extra sprongafloop."

http://horses.nl/sport/springen-sport/springen-algemeen/cidane-pakt-ook-de-zege-in-zuidbroek/

 Kristian en Cidane tijdens de prijsuitreiking (Foto Mariol Middel)