English (United States)   Nederlands (Nederland)
 10 december 2014: Fijne Feestdagen!

Het einde van het jaar is weer in zicht. Wij kunnen wel zeggen dat 2014 een mooi en succesvol jaar is geweest! I.v.m. vakantie van onze webhost zal onze website dit jaar niet meer bijgewerkt worden. Kristian komt nog aan start in o.a. de hengstencompetitie met Edinburgh en Bosch Blue HBC. U kunt ons ook volgen op Facebook. https://www.facebook.com/houwensporthorses

Wij wensen u via deze weg hele fijne feestdagen en een mooi, gezond en sportief 2015!


 9 december 2014: Sportprijzen gemeente Venray

Kristian en Fieke zijn genomineerd voor de sportprijzen van Venray 2014. Kristian in de categorie sportman, Fieke in de categorie sportvrouw. Van 12 t/m 18 december kan er gestemd worden op www.peelenmaasvenray.nl! Vind u dat zij deze prijs verdienen stem dan, de publieksstemmen tellen voor 50% mee! In de categorie sporttalent is onze neef Jeroen Houwen genomineerd. Hij is jeugdkeeper bij Vitesse Arnhem. De verkiezing vindt plaats op 22 december in Hotel Asteria te Venray. 


 24 november 2014: Indoor de Bergen, De Mortel en Oirschot

Kristian kwam het afgelopen weekend aan de start op Indoor de Bergen in Wanroij. Met zijn nieuwste troef Bosch Blue HBC behaalde Kristian direct een 4e plaats in de klasse Z. In de klasse M behaalde Kristian de 5e plaats met Daddy Cool JTH en Edinburgh werd 12e met een dubbel foutloze ronde. Met Dutch Beauleo Z werd Kristian 4e in de klasse ZZ.

Fieke en Trudi kwamen aan de start tijdens de subtop wedstrijd in De Mortel. Fieke werd met Be Special 4e in het ZZ-zwaar. Trudi maakte onlangs de overstap naar het ZZ-zwaar met Fiderfrauke, een klasse waarin ze nooit eerder van start ging. In De Mortel behaalden ze hun eerste winstpunt. 

Vorig weekend behaalde Fieke met Be Special de 6e prijs in het ZZ-zwaar tijdens de eerste selectie in Oirschot.


 17 november 2014: Bosch Blue HBC, Dortmund HS en Colt Sollenburg

Afgelopen week vetrokken twee paarden naar een nieuwe eigenaar en verwelkomden wij een nieuwe KWPN goedgekeurde hengst!

KWPN-hengst Dortmund HS is via Stal Hendrix verkocht naar Amerika. Daar zal hij zijn carrière voortzetten als sportpaard. Wij hebben een aantal mooie jaren gehad met Dortmund in zowel sport als fokkerij. Kristian had aan de hengst een super sportpaard met een top instelling. Dit jaar bereikten ze nog de finale op het WK in Lanaken! Dortmund gaf zijn ongecompliceerde karakter sterk door aan zijn nakomelingen, waarvan wij er nu een aantal in opfok hebben. 

Het talentvolle dressuurpaard Colt Sollenburg gaat zijn carrière voortzetten onder jeugdamazone Bo Oudhof. De Friese amazone is van plan Colt uit te gaan brengen bij de junioren. Zij zullen begeleid gaan worden door niemand minder dan Coby van Baalen, die Colt scoutte voor de familie Oudhof. Fieke behaalde met Colt o.a. goud (Z2) en zilver (Z1) op de Limburgse kampioenschappen en brons (Z1) op de Nederlandse kampioenschappen. http://www.dressuurstalvanbaalen.nl/pages/newsdetails/s2/17-11-2014-1.aspx

Na het vertrek van Cidane en Dortmund HS is Bosch Blue HBC een mooie aanvulling voor onze hengstenhouderij. Tevens zal Kristian de volle broer van Vona gaan uitbrengen in de sport. Wij zijn blij dat de HBC stal deze mooie schimmelhengst bij ons beschikbaar wil stellen voor fokkerij en sport! De zoon van Cantos x Mr. Blue is goedgekeurd bij het KWPN en heeft in Canada reeds een mooie sportcarrière opgebouwd. Hij won onder andere een jonge paarden wedstrijd in Spruce Meadows. http://www.hbcstal.nl/index.php?core[navigationitemid]=1008&news[1036][v]=d&news[1036][id]=887

Bosch Blue naar stal van Jos en Trudi Houwen


 17 november 2014: JIM Maastricht

Zaterdag ging Fieke naar Jumping Indoor Maastricht. Zij ging daar met Spielbergs Cartiër van start in de Euregio wedstrijd klasse Z2 kür op muziek. Dit was een last-minute keuze gezien de verkoop van Colt Sollenburg die zich hier eigenlijk voor had geselecteerd. Voor Cartiër was het pas zijn 5e wedstrijd in deze klasse en voor het eerst kür op muziek. Met een hele mooi score van 70,625% won het duo de Marli Hommel Art prijs in het MECC. Hieronder een aantal foto's van Digishots en Jessica Pijlman. http://www.jumpingindoormaastricht.nl/nieuws/114-fieke-houwen-en-nadine-krause-winnaars-dressuurochtend

   

    


 9 november 2014: Update wedstrijden

In de afgelopen weken zijn er weer verschillende prijzen behaald.

Tijdens Indoor Helden werd Kristian 2e in de klasse Z met Charmeur HS en 9e in de klasse M met Daddy Cool JTH. De Poolse amazone Aleksandra Cebulak behaalde met Dutch Cinda Alda Z een 3e en 9e plaats in de klasse Z.

In Rijen werd Kristian met Edinburgh 4e bij de 5-jarigen.

Afgelopen week in Olst won Kristian met Drop Shot VM de klasse M.

Fieke ging vorige week naar Vragender en werd met Zweed 4e in de intermediaire 1. 

Tijdens Indoor Helden behaalde Fieke de 1e plaats in de klasse Z2 met Spielbergs Cartiër.


 20 oktober 2014: SPO(R)TLICHT


 20 oktober 2014: Selecties, Subtop en CSI Asten

De selecties voor de regiokampioenschappen zijn al begonnen. Vorige week behaalde Fieke met Spielbergs Cartiër de 1e plaats in het Z2 en dit weekend mochten ze de 2e prijs in ontvangst nemen. Trudi werd op beide selecties 2e met Fiderfrauke in de klasse ZZ-L. Sinds een paar maanden ging Fieke weer naar een subtopwedstrijd. In Oirschot kwam ze afgelopen dinsdag met drie paarden aan de start. Be Special behaalde een 2e en 3e prijs in de klasse ZZ-zwaar met scores van 66,84% en 65%. Colt Sollenburg debuteerde in het ZZ-zwaar. De eerste proef was nog wat onwennig, maar in de tweede proef liet Colt zien het niveau aan te kunnen. Met 63,57% en een 6e plaats is het eerste winstpunt binnen. Fieke reed Zweed in de intermediaire 1 en behaalden 66,67% en een 2e plaats. Ze had slechts 0,2% achterstand op nummer 1. Kristian Reed het afgelopen weekend op het CSI 2* concours in Asten. Cilydi HS boekte daar twee overwinningen in de Youngster Tour en Dutch Beauleo werd 4e in de Medium Tour.

Hieronder foto's van Zweed en Be Special gemaakt door Jessica Pijlman.

   


 6 oktober 2014: IBOP en Geldrop Hippique

In Panningen vond afgelopen zaterdag de IBOP plaats. Bij de dressuurpaarden ging de hoogste score (81 pnt) naar de kampioene van de CK bij de vier- tot en met zevenjarige merries van 2014, Wynton-dochter Freya(uit Regina keur pref v.Ferro, f/g Wiel en Trees Bouten uit Weert). “Een heel mooi gemodelleerde merrie die een mooi beeld geeft in de ring”, vertelt Trommelen. “De stap is goed actief, met ruimte en een goed lichaamsgebruik. In draf heeft ze eveneens een goed lichaamsgebruik maar zou ze wat meer zweefmoment mogen hebben. De galop heeft veel afdruk en is mooi bergop en met veel balans. Ze liet een constante verrichting zien met Fieke Houwen, een heel fijn paard met een goede houding en balans in de hele verrichting.” Bron: www.kwpnlimburg.nl

Kristian reed Eastern Promiss VM (Chin Chin) naar 75 punten in de IBOP springen.

Kristian reed op Geldrop Hippique dit weekend. Daar behaalde hij mooie resultaten. Bij de 5-jarigen werd Eletta Molino 2e. In de klasse M bleef edinburgh dubbel foutloos en werd 14e. Charmeur HS won de klasse Z en Questa werd in deze klasse 7e. Caribian Blue werd 6e in de klasse ZZ.


 29 september 2014: De Mortel en Blerick

Succes in de dressuur dit weekend!

Vrijdag debuteerde Fieke met Spielbergs Cartiër in het Z2, met een score van 66,17% en een 2e plaats in de Z1/Z2 rubriek in De Mortel.

Zondag won Trudi met Fiderfrauke in Blerick het ZZ-L met 69,43%. Fieke debuteerde met Colt Sollenburg in het ZZ-L en eindigde als 2e met 68,29%.


 23 september 2014: Cidane aangekomen in Amerika

Vlak voordat Kristian vertrok naar Lanaken, verliet de KWPN goedgekeurde hengst en springfenomeen Cidane onze stallen. De 7-jarige hengst is verkocht aan de Amerikaanse amazone Christine Tribble McCrea, die dit beloftevolle springpaard ziet als haar opvolger van Romantovich Take One waarmee ze in het Amerikaanse team rijdt.

Inmiddels is Cidane in Amerika aangekomen. Wij zullen deze hengst enorm missen, maar kijken terug op een geweldige samenwerking met zowel paard als de oud-eigenaren van Cidane, familie Boekee uit 's Gravenzande. Zij gaven Jos en Kristian de kans om deze zoon van Heartbreaker op te leiden. In de afgelopen vier jaar werden er geweldige resultaten geboekt en groeide Cidane uit tot één van de beroemdste springpaarden van zijn jaargang. De mooiste resultaten op een rij:

  • Als 5-jarige waren er overwinningen in de Hendrix-competitie en kreeg Cidane via de Vion-cup de kans in te stromen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN. Voordat dit van start ging, haalden Cidane en Kristian eerst de finale op het WK in Lanakan. Een goede verrichting leidde tot goedkeuring bij het KWPN, waarna meteen de overwinning van de KNHS/KWPN hengstencompetitie klasse M opgeëist werd. 
  • Een hoogtepunt in 2013 was de bronzen medaille op het WK in Lanaken bij de 6-jarigen, maar er waren ook vele prijzen tijdens de nationale concoursen.
  • In de hengstencompetitie klasse Z prolongeerden Cidane en Kristian hun titel in Den Bosch, terwijl alle voorrondes ook winnend werden afgesloten. 
  • Ook bij de 7-jarigen liet het duo van zich horen. Zo was er een overwinning in de finale van Jumping Peel en Maas. De laatste wedstrijd van Kristian en Cidane was de kers op de taart. Nederlands kampioen bij de 7-jarigen in de ISAH-cup. 

Het was jammer dat dit fantastische duo niet meer van start kon gaan op het WK in Lanaken, maar met zo'n erelijst hebben wij een prachtige tijd om op terug te kijken. Wij wensen Christine McCrea heel veel succes met Cidane en we hopen dat we veel van hen mogen horen!

Nationaal Kampioen Zevenjarigen 2014: Cidane (v. Heartbreaker) en Kristian Houwen   

 


 23 september 2014: WK jonge paarden Lanaken

Kristian ging afgelopen weekend op pad met zijn beste jonge springpaarden om deel te nemen aan het WK in Lanaken. Bij de 5-jarigen kwam hij aan de start met Eletta Molino en Edinburgh. Charmeur HS startte Kristian bij de 7-jarigen. Deze drie paarden haalden de finale helaas niet.

Dortmund HS mocht zijn opwachting in de finale wel maken bij de 6-jarigen. Hij eindigde op een 35e plaats van de 283 deelnemers waar het WK 6-jarigen de eerste dag mee begon! Digishots fotografeerde Kristian en Dortmund HS tijdens de finale!

   


 12 september 2014: Balkan Equestrian Champioship

Wij zijn super trots op "onze" Zjohn G!

Met zijn nieuwe Griekse ruiter Andreas Vardinogiannis heeft hij DUBBEL GOUD gehaald op de Balkan Equestrian Championships in Zagreb, Kroatië. Het voormalig springpaard van zowel Fieke als Kristian won bij de junioren individueel goud en team goud met Griekenland. 

   


 8 september 2014: Hippiade

Het Nederlands kampioenschap, de Hippiade, zit er weer op.

Vorige week was het de beurt aan de pony's. Hier behaalden Babette Kuijpers en Kosmo van Orchid's de bronzen medaille in de klasse D-ZZ.

Afgelopen weekend gingen Fieke en Trudi naar Ermelo met de dressuurpaarden. Fieke eindigde met Colt Sollenburg als 3e in de kwalificatieproef van het Z2. In de halve finale, waar de beste 8 van beide groepen in terug kwamen, werd het duo 11e. Met Spielbergs Cartiër einigde Fieke in de kwalificatieproef van het Z1 als 8e en plaatsten zich nipt voor de finale. Hierin einidgden ze als 8e. Trudi en Fiderfrauke werden 13e in de klasse ZZ-L.

Hieronder een aantal foto's gemaakt door Digishots, helaas zijn er van Trudi en Fiderfrauke geen foto's gemaakt.

   

Colt Sollenburg en Spielbergs Cartiër


 19 augustus 2014: Drie keer GOUD, twee keer ZILVER

De afgelopen week was een bijzonder succesvolle week en één om niet snel te vergeten.

Kristian kwam aan de start op de KWPN paardendagen in de ISAH-cup, het NK voor jonge paarden. Na de eerste ronde selecteerde Kristian zich met zes paarden voor de halve finale. Bij de 5-jarigen met Eletta Molino en Edinburgh, bij de 6-jarigen met Dortmund HS en bij de 7-jarigen met Cupido V, Charmeur HS en Cidane. Eletta Molino, Cupido V en Cidane plaatsten zich uiteindelijk voor de finale. Voor Eletta Molino was er in de eindstand bij de 5-jarigen ZILVER en Cidane deed er bij de 7-jarigen  nog een schepje bovenop door GOUD te pakken. Cupido V eindigde op plaats 11.

Zondag vonden de regiokampioenschappen plaats in Maastricht. Zowel Fieke als Trudi plaatsten zich voor het afkampen. In de klasse Z1 reed Fieke Spielbergs Cartiër naar het ZILVER. Met Colt Sollenburg leek de opgelopen achterstand in de eerste proef van de klasse Z2 niet meer in te halen, maar in de kür op muziek liep Colt toch naar het GOUD. Trudi streed met Fiderfrauke mee in het ZZ-L en ook zij behaalden de GOUDEN plak. 

Hieronder foto's van de KWPN paardendagen gemaakt door Digishots en foto's van de Limburgse kampioenschappen waar Fieke en Trudi samen op het podium stonden.

   

   


 10 augustus 2014: NK dressuur, EK pony's, springwedstrijden

De afgelopen twee weekenden is er weer goed gespresteerd.

Fieke ging vorig weekend met Zweed naar Hoofddorp om daar mee te doen aan het NK dressuur in de Lichte Tour. In de Prix St. George behaalden ze een 6e plaats met 68,816% en in de Intermediaire 1 een 9e plaats met 66,272%. In de eindstand betekende dit een 9e plaats van de 24 deelnemers. Helaas liepen ze op slechts 0,03% de finale mis, maar Zweed heeft twee dagen super gelopen! Foto's Jessica Pijlman.

  

Babette Kuijpers en Kosmo van Orchid's vertegenwoordigden in het Ierse Millstreet Nederland op het EK voor pony's. Voor beide was het hun eerste Europees Kampioenschap. De eerste dag lukte het nog niet helemaal om super te presteren, maar op dag twee lieten ze zien waarom ze in het team opgenomen waren. In de landenwedstrijd hadden ze in de eerste manche nog een springfout, maar in de tweede manche bleven alle balken boven en kwamen ze foutloos over de finish. Met en Nederlandse team werden ze 5e. Babette en Kosmo kwalificeerden zich ook voor de finale waaraan de beste 28 mee mochten doen. In de eindstand werd het duo 25e van Europa! Jos ging mee om Babette en Kosmo te begeleiden en de vreugde was groot na de fantastische foutloze rit!

  

Kristian ging naar springwedstrijden in De Mortel en Koningsbosch. In De Mortel behaalde Cilydi HS een 1e plaats in de klasse Z/ZZ en Dirana werd 2e in de klasse M. In Koningsbosch werd Daina 3e en Dropshot VM 6e in de klasse L. In de klasse M werd Daddy Cool JTH 3e en Questa 7e.


 28 juli 2014: De Mortel en Jumping Peel en Maas

Vrijdagavond ging Fieke naar De Mortel. De klasse Z1 en Z2 werd in handicap verreden. Fieke won de rurbiek met Spielbergs Cartiër (Z1) en werd 2e met Colt Sollenburg (Z2).

Kristian reed het hele weekend in Kessel op Jumping Peel en Maas. Edinburgh werd 3e bij de 5-jarigen en Eletta Molino eindigde op plaats 9 in deze rubriek. Liza Tiebot eindigde met Fybalia HS nipt buiten de prijzen bij de 4-jarigen. In de klasse ZZ werden Cidane en Kristian op vrijdag 3e en de finale op zaterdag schreven ze op hun naam! Hieronder een interview met Kristian door Clip my horse.

 


 21 juli 2014: CH De Wolden

Kristian kwam afgelopen weekend aan de start op de internationale springwedstrijd in De Wolden. 

Dortmund HS viel twee keer in de prijzen bij de 6-jarigen. Hij werd 2e en 11e. Questa Z behaalde een 13e prijs in het 1.30m en Dutch Beauleo Z werd 18e in het 1.40m. Cilydi HS viel bij de 7-jarigen een keer net buiten de prijzen.


 14 juli 2014: Centrale keuring KWPN Limburg

In Panningen werd dit jaar de centrale keuring van het KWPN regio Limburg gehouden. Hier behaalden we als trainer van verschillende keuringspaarden goede resultaten. 

Freya (Wynton x Ferro) kwam aan kop bij de 4-7 jarige dressuurmerries en won uiteindelijk ook het dagkampioenchap. Hieronder met trotse fokkers en eigenaren Trees en Wiel Bouten.

Joker Sollenburg (Charmeur x Krack C) kwam aan kop bij de dressuurveulens, maar mocht het kampioenslint niet in ontvangst nemen omdat zijn fokker Adri Zekveld niet uit Limburg komt.

Edinburgh behaalde met Kristian een 2e plaats in de eindstand van de Stal Hendrix competitie voor 5-jarige springpaarden. Hieronder zijn rit in Panningen.

Tot slot werd de fokker van Cidane, Wim Sikes uit Venray, uitgeroepen tot Limburgse fokker van het jaar. Mede door de uitstekende prestaties van Cidane. Gefeliciteerd namens Houwen Sporthorses!

 


 8 juli 2014: Echt, Horst en Vierzon

Kristian is het afgelopen weekend drie dagen op wedstrijd geweest.

Vrijdag en zaterdag ging hij naar Echt. Daar won Edinburgh de laatste voorselectie van de Hendrix-competitie bij de 5-jarigen. Zijn rit is in onderstaand filmpje te zien. Daddy Cool JTH werd 7e in het L. Drop Shot VM en Capito Z waren beide dubbel foutloos in het M en Charmeur HS werd 2e in de klasse ZZ.

Zondag ging Kristian naar Horst. Daar werd Questa 8e in de klasse Z, Cupido V 4e in het ZZ en met Dutch Beauleo Z won Kristian de Grote prijs over 1.40m.

Fieke ging voor het eerst naar een internationale dressuurwedstrijd in het buitenland. Ze nam Zweed en Spielbergs Cartiër mee naar het Franse Vierzon. Zweed startte Fieke in de Lichte Tour en werd 1e in de Prix St. George met 70,158%, 4e in de intermediaire 1 met 67,605% en 7e in de kür op muziek met 70,000%. Spielbergs Cartiër deed mee bij de 6-jarigen. In beide proeven scoorde hij heel knap 77,000% en dat betekende een 5e plaats in de eerste proef en een 6e plaats in de tweede proef. Hieronder een foto van Spielbergs Cartiër.


 10 juni 2014: Miss Loxley

Na een zeer succesvol weekend kregen we op tweede pinksterdag een grote tegenslag te verwerken.

Miss Loxley is zeer plotseling overleden aan een geruptureerd aneurysma. Klik hier om direct naar haar pagina te gaan en te zien wat voor geweldige resultaten deze merrie in haar te korte carrière heeft behaald.

"Winnen en verliezen, vreugde en verdriet zitten erg dicht bij elkaar. We zouden samen de overstap naar de Grand prix gaan maken, maar het heeft niet zo mogen zijn. Rust zacht lieve Miss Loxley en bedankt voor al het moois dat we samen hebben bereikt! Ik ga je missen...."

Fieke


 10 juni 2014: Ruiterfestijn Meerlo en Outdoor Gelderland

In het pinksterweekend had onze vereniging Rijdt met Beleid in Meerlo haar jaarlijkse Ruiterfestijn. Kristian kwam hier drie dagen aan de start en was zeer succesvol met zes top drie klasseringen.

Vrijdag werd Dutch Beauleo 4e in het ZZ en Cilydi HS 1e in het Z. Charmeur HS behaalde een 10e plaats in het Z. Zaterdag reed Kristian Cupido V naar de overwinning in de klasse Z en werd Dutch Beauleo 2e in de 1.40m grote prijs. Zondag was er een overwinning voor Dirana in de klasse M, Cidane werd 3e in het Z en Cilydi HS werd 2e in het ZZ.

Fieke had een uitnodiging gekregen voor Outdoor Gelderland. Ze reed met Zweed haar eerste internationale wedstrijd in de lichte tour. Vrijdag slopen er wat kleine foutjes in de Prix St. George proef, ze werden 9e met 66,026%. Zondag mochten Fieke en Zweed van start in de intermediaire 1. Hierin werd een nagenoeg foutloze proef neergezet en liet Zweed veel kwaliteit zien. Ze werden 1e met 68,68%. Hieronder foto's van Digishots (links) en Jessica Pijlman (rechts).

  


 4 juni 2014: Bennekom, St. Oedenrode en Velden

Op Hemelvaartsdag ging Kristian naar de nationale springwedstrijd in Bennekom. Daar eindigde hij met Charmeur HS als 4e in het 1.30m en als 5e in het 1.35m. Dortmund HS werd 7e in het 1.30m.

Vrijdag 30 mei stonden de jonge paarden op het programma in St. Oedenrode. Daar werd Kristian bij de 5-jarigen 1e met Eletta Molino en 2e met Edinburgh.

Zaterdag werd in Velden een selectiewedstrijd gehouden voor de regiokampioenschappen. Fieke behaalde een dubbele overwinning. Spielbergs Cartiër werd 1e in het Z1 met een hele mooie score van 70,29% en Colt Sollenburg werd 1e in het Z2 met 68,53%. Trudi werd 1e van de klasse ZZ-L, maar nam de 4e prijs mee naar huis omdat het in handicap was met het Z2.


 23 mei 2014: Bonheiden, Sevenum en Hulten

Afgelopen weekend kam Babette Kuijpers met Kosmo van Orchid's aan de start op de internationale wedstrijd in het Belgische Bonheiden. In de landenwedstrijd behaalden ze met het Nederlands team een 2e plaats en in de grote prijs werden Babette en Kosmo 6e. Na alle goede prestaties van de afgelopen weken heeft Babette deze week te horen gekregen dat ze met Kosmo opgenomen is in het A-kader!!!

Babette en Kosmo van Orchid's

In Sevenum hadden Fieke en Trudi afgelopen zondag de tweede selectiewedstrijd voor de Regiokampioenschappen. Trudi werd met Fiderfrauke 2e in hetr ZZ-Licht. Fieke kwam met Colt Sollenburg slechts één punt tekort voor de overwinning in het Z2 en werd 2e. In de klasse Z1 behaalde Fieke met Chopin en Spielbergs Cartiër dezelfde score en eindigde als 5e en 7e.

140518 0297  140518 0309

Fieke en Colt Sollenburg

Woensdag stond er een subtop wedstrijd in Hulten op het programma. Fieke kwam daar aan de start met Be Special en Miss Loxley. Be Special liep voor de tweede keer ZZ-zwaar en behaalde een 2e plaats met 65,43%. Miss Loxley liep haar derde intermediaire 2 en liet zien progressie gemaakt te hebben in de passage/piaffe tour. Met 62,37% werd ook Miss Loxley 2e. 

   

Fieke met Miss Loxley (links) en Be Special


 12 mei 2014: Koningsbosch, Beuningen en Well

Vrijdag ging Kristian naar Koningsbosch voor de eerste wedstrijd van de Hendrix-competitie. Edinburgh en Eletta Molino sprongen foutloos bij de 5-jarigen. Edinburgh kreeg een 8,2 en een 8, Eletta Molino een 7,5 en een 7.

Zaterdag ging Fieke met Zweed naar Beuningen. Daar wonnen ze de Prix St. George met een persoonlijke record van 72,57%. http://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/dressuur/subtop-fieke-houwen-en-zweed-scoren.html

Zondag was de eerste selectiewedstrijd in Well. Trudi won daar met Fiderfrauke de kalsse ZZ-L. Fieke werd met Colt Sollenburg 2e in de gecombineerde rubriek Z1/Z2, van de Z2 combinaties waren ze de beste. In deze groep werd Fieke met Chopin 7e, en 3e van de Z1 combinaties. Met Spielbergs Cartiër werd Fieke 1e in de klasse Z1. Kristian werd met Charmeur HS 2e in de Derby.


 8 mei 2014: De Mortel, Asten en Baarlo

Vrijdagavond ging Mark Berenschot naar De Mortel en won daar het B-springen met zijn paard J'aime la vie.

Kristian gin zaterdag naar Asten. In  het L werd hij 1e met Eletta Molino, 4e met Edinburgh en 6e met Dropshot VM.

Fieke en Trudi hadden zaterdag een dressuurwedstrijd in Baarlo. Met Spielbergs Cartiër werd Fieke 1e in de klasse Z1. Colt Sollenburg debuteerde in de klasse Z2 en werd 6e. Trudi debuteerde met Fiderfrauke in de klasse ZZ-L en werd 3e.

3 mei 2014 Baarlo Selectie Dressuur Paarden Klasse B L1 L2 Z1 Z2 ZZLicht RV Tommix  3 mei 2014 Baarlo Selectie Dressuur Paarden Klasse B L1 L2 Z1 Z2 ZZLicht RV Tommix

Spielbergs Cartiër (links) en Colt Sollenburg


 29 april 2014: Subtop en CH Mierlo

Fieke ging zaterdag met drie paarden naar de subtop wedstrijd in Asten. Miss Loxley startte Fieke voor de tweede keer in de Midden Tour - Intermediaire II en werden 3e met een score van 67,04%. Be Special ging voor het eerst mee in het ZZ-zwaar en werd ook 3e met 61,57%. Als klap op de vuurpijl scoorde Zweed in de Lichte Tor - Prix. St. George 69,27% en won daarmee de proef! Hieronder foto's van Miss Loxley, Zweed en Be Special gemaakt door Foto4U!

Zondag ging Fieke met Zweed naar Almelo voor de eerste selectie. Zweed liep weer goed, maar ze kregen helaas iets te veel kleine foutjes om hun topscore van zaterdag te kunnen evenaren. Met 65,99% werd het duo 11e in een zeer sterke groep.

Kristian ging naar CH Mierlo om met een aantal paarden deel te nemen aan de basis rubrieken. In het 1.30m werd Cupido V 2e en Charmeur HS 5e. In het 1.20m werd Daddy Cool JTH 11e.

 


 23 april 2014: CSIOP Fontainebleau

Tijdens het paasweekend ging Babette Kuijpers met Kosmo van Orchid's naar de internationale springwedstrijd in het Franse Fontainebleau.

De eerste dag eindigden Babette en Kosmo op de 5e plaats in de zware tour. De tweede dag was het duo opgenomen in het Nederlandse team voor de Nations cup. Met twee foutloze rondes hielpen Babette en Kosmo het team naar de overwinning in de landenwedstrijd. 

  


 21 april 2014: Veulen Cidane

Bij Bert Kragt is een prachtig veulen geboren van Cidane uit een Damiro moeder. Wij kregen van de trotse fokker enkele mooie foto's toegestuurd waarop het veulen net een dag oud is.

  

  

 


 21 april 2014: Z-Tour Lanaken

Begin april stond het Zangersheide terrein in Lanaken in het teken van de Z-Tour. Drie weekenden achter elkaar internationale springwedstrijden. 

Kristian kwam aan de start tijdens het eerste en derde weekend en behaalde de volgende prijzen:

  • Charmeur HS 6e in het 1.25m en 2e in het 1.30m
  • Cupido V 2e in het 1.30m
  • Caribian Blue twee keer 9e in het 1.30m
  • Cidane 5e in het 1.30, 6e in het 1.35m en 2e in de finale 1.35m
  • Cilydi HS 2e in het 1.35m
  • Dortmnud HS 1e en 5e bij de 6-jarigen

Tijdens het tweede en derde weekend kwam de Poolse amazone Aleksandra Cebulak aan de start. Ze kwam drie weken voor aanvang van de Z-Tour met twee paarden naar Wanssum om te kunnen trainen. Ze behaalde met haar paard Ausgestellt As een 3e en 12e prijs bij de 6-jarigen en met Dutch Cinda Alda Z werd ze 3e en 5e in het 1.30m U25.

Tijdens het derde weekend van de Z-Tour ging ook de Colombiaanse amazone Juliana Cortes Murra mee naar Lanaken. Zij kwam aan de start in de internationale 1* wedstrijd. Met haar paard Caribian Blue behaalde ze een 3e plaats in het 1.15m en een 3e plaats in het 120m. Met Dirana werd Juliana 10e in het 1.20m


 31 maart 2014: Van Eekeren vrijspringen competitie

Cantos en Ultimo leveren kampioen vrijspringen.

De publieke belangstelling bij de finale van de Van Eekeren Springcompetitie om het Open Limburgskampioenschap vrijspringen, was op vrijdag 28 maart in manege De Vosberg te Panningen weer erg groot. Zowel de fokkers, als de sport en de handel waren goed vertegenwoordigd. In deze inmiddels 11e editie van deze competitie werd in de voorronden op 2 locaties geoefend en later geselecteerd. De selectie is dit jaar wederom verricht door eigen leden van de organiserende Rijpaardenfokvereniging Limburg en fokkerijstudieclubs uit Maasbree en Ysselsteyn.

Er werden in de finale 17 driejarige paarden beoordeeld door de Duitser Thomas Blass van Gestüt Rahmannshof en springruiter Tom Smeets. Over de springkwaliteiten van de kopgroep waren zij zeer te spreken. Uit de deskundige toelichtingen van Thomas Blass was op te maken dat er uit deze finalisten een aantal fijne sportpaarden kunnen groeien. Het oranje lint, een mooie PAVO-deken en de kampioenssjerp was dit jaar voor de hengst Galantos HV (. Cantos x Lancelot). Dit is een product uit de zeer succesvolle fokkerij van familie Hesen- Vossen (in 2013 niet voor niets was vader Vossen de fokker van het jaar in Limburg). Galantos HV is in eigendom van de combinatie Hesen-Vossen en Houwen Sport Horses. Net als in de voorrondes sprong deze atletische hengst met veel afdruk en vermogen. Daarbij maakt Galantos HV de sprong achter goed af. De eigenaren ontvingen uit handen van hoofdsponsor Piet van Eekeren € 150,- prijzengeld. De familie Hesen-Vossen kregen bovendien een gelijk bedrag aan fokkerspremie beschikbaar gesteld door de Stichting Limburgse Veulenveiling. Op de 2e plaats eindigde Goldstar een zoon van Tangelo van de Zuuthoeve van de Zweedse Louise Nyberg. Deze massale hengst sprong met veel overzicht. Volgens de jury was het over de gehele linie een compleet springpaard met een fijne galoppade. Fokker van deze hengst was Peter Leenen. Op de 3e tot en met de 5e plaats eindigden enkele zeer fijne sportpaarden. Derde werd de merrie Gina (V. Cicero Z) van fokker/eigenaar Peter Verdellen uit Horst, 4e werd de ruin Galileo (V. Indoctro) van de fokker/eigenaar Chris van Schipstal uit Mill. Op de 5e plaats eindigde Gorettie C (V. Canturano) van fokker/eigenaar Wiel Craenmehr.

Bij de 4-jarige werden er 12 paarden toegelaten tot de finale. De overwinning en de hoogste fokkerspremie bij de 4-jarigen was voor de flitsende Ultimo dochter Full Wish T van fokker/eigenaar Thei Tax uit Blitterswijck. Deze merrie toonde geweldige reflexen en wist dit te koppelen aan veel vermogen. Het rode lint was voor de schimmelmerrie Dabell (V. Accorado) van Coen Goumans uit Smakt. Elke keer dat dit paard in de ring verscheen heeft dit paard zich opgewaardeerd. Daarmee lijkt dit een waardevol toekomstig sportpaard. De derde prijs was voor de hengst Firstinov (V. Ustinov) van fokker/eigenaar Peter Leenen uit Lomm.

Opvallend is dat we uit een aantal moederlijnen jaarlijks deelnemers terug zien die zich een plaats weten te verwerven op het podium. De organisatie kijkt terug op een zeer mooie, goed verlopen en interessante springcompetitie. In de internationale springrubrieken komen we steeds vaker prijswinnaars uit de Van Eekeren Springcompetitie tegen. Uit de editie 2014 komen er mogelijk weer op het internationale podium. De complete uitslag is te vinden op de website van de Rijpaardenfokvereniging Limburg.

www.rpflimburg.com

V.l.n.r. Piet van Eekeren, Harry en Riny Hesen-Vossen, Galantos HV en Jos


 26 maart 2014: Hengstveulen Cidane

Bij Bert Kragt in Oldenbroek is 20 maart een mooi hengstveulen geboren van Cidane. Moeder van het veulen is een Damiro x Concorde merrie. Op de foto is het veulen 3 dagen oud.


 25 maart 2013: Colt Sollenburg in Excellent Dressage Sales

Colt Sollenburg is geselecteerd voor de Excellent Dressage Sales die zal plaatsvinden op 12 en 13 april in Hooge Mierde. Voor meer info kijk op http://excellentdressagesales.com/colt-sollenburg.html


 25 maart 2013: Asten en Vragender

Kristian ging vorig weekend naar de springwedstrijd in Asten. In de klasse L werd hij 3e met Eletta Molino, 5e met Drop Shot VM en 7e met Daddy Cool. De klasse ZZ schreef Kristian op zijn naam met de merrie Vona.

Fieke maakte afgelopen zondag haar debuut in de Midden Tour - intermediaire 2 met Miss Loxley. Het afgelopen half jaar werd er thuis getrained om deze overstap te maken en dat was niet zonder succes. Het duo behaalde meteen een score van 65,39% wat ruimschoots voldoende was om het startbewijs voor de Grand Prix binnen te halen. Lees meer op http://horses.nl/sport/dressuur-sport/dressuur-algemeen/fieke-houwen-en-miss-loxley-klaar-voor-de-grand-prix/

Foto Lonneke Ruesink Fieke en Miss Loxley (foto Lonneke Ruesink)


 13 maart 2014: Folder 2014

De nieuwe folder ligt bij de drukker. Op onze website kunt de folder al downloaden via deze link

Eind van de maand zal de folder verstuurd worden met In de strengen. Mocht u onze folder niet ontvangen en bent u toch geïnteresseerd, stuur dan even een mail met uw adres.

 


 13 maart 2014: KNHS indoorkampioenschappen

Afgelopen zaterdag ging Fieke naar Ermelo om met Colt Sollenburg deel te nemen aan de KNHS indoorkampioenschappen in de klasse Z1. 

's Ochtends werd de eerste proef verreden. Fieke en Colt scoorden ruim 67% en dat was goed voor een voorlopige 2e plaats. Ze plaatsten zich ruimschoots voor de finale 's avonds waarin de beste 8 aan de start kwamen. In de tweede proef scoorde het duo ruim 64% wat een 3e plaats opleverde. De voorsprong in de eerste proef was net niet voldoende om op de 2e plek te kunnen blijven staan, maar het leverde wel heel knap de bronzen medaille op! Digisots zorgde weer voor mooie foto's!

   


 5 maart 2014: NK subtop en Wellington

Fieke mocht met Zweed afgelopen weekend naar het NK in de Lichte Tour. Ze lieten een sterke drafreprise zien, maar kregen in de galop helaas twee dure foutjes. Met een score van 66,8% eindigden ze in een zeer sterk deelnemersveld op de 17e plek. Toch een knap resultaat voor Zweed die in een half jaar tijd van het ZZ-L doorstoomde naar de top in de lichte tour. Hieronder nog wat foto's gemaakt door Digishots.

      

Jos en Jan van Meever gingen afgelopen week 5 dagen naar de grote internationale wedstrijd in Wellington - Florida. Daar brachten ze onder andere een bezoek aan de stal van Catherina Pasmore, de amazone van Z-Canta VM (Casantos) en Bibi Sijgje HS (Verdi). Zidante VM deed mee aan de wedstrijd bij de junioren. Met amazone Kelli Crusiotti werd ze 3e in de big tour. Jos trof ook de amazone van Bittersweet, Barbie Asplundh, die de ruin van Dutch Dormello kocht op de Equine Elite veiling. Bittersweet en Barbie behaalden een 2e plaats met een score 67%.Hieronder een paar foto's.

    

Links: Bibi Sijgje HS en Jan, rechts: Jan, Z-Canta VM en Jos

 

Links: Zidante VM en Jan, rechts: Zidante VM met Kelli Crusiotti

 Barbie Asplundh en Bittersweet


 24 februari 2014: CSI2* Roosendaal en Uden

Kristian reed afgelopen weekend in Roosendaal op de internationale 2* wedstrijd. 

Cilydi HS won een kwalificatie van de Youngster tour 7-jargen en wist in deze categorie ook de finale te winnen. Dutch Beauleo Z werd 2e in de 1.35m Small tour finale. Zjohn G werd 5e in de kwalificatie van de 1.40m Medium Tour en 3e in de finale.

http://horses.nl/sport/springen-sport/springen-algemeen/kristian-houwen-wint-youngster-tour-finale-zevenjarigen-met-cilydi/

http://horses.nl/sport/kristian-houwen-houdt-vorm-vast-roosendaal/

   

Kristian met Cilydi HS (links) en Dutch Beauleo Z in Roosendaal

Fieke en Trudi gingen naar Uden voor een dressuurwedstrijd. Fieke reed Spielbergs cartiër voor het eerst in de klasse Z1 en behaalde meteen een 4e plaats in de eeste proef en een 2e plaats in de tweede proef. Colt Sollenburg won met overmacht (72,94%) de eerste proef en eindigde de tweede proef één punt achter Cartiër op plaats 3. Trudi en Fiderfrauke werden 1e in de klasse Z2.


 7 februari 2014: KWPN hengstenkeuring / KSS

Woensdag en donderdag gingen we met drie hengsten naar de tweede bezichtiging. Helaas mogen ze niet door naar de derde bezichtiging. Toch komen en er nog twee hengsten heel positief in de publiciteit. Gladstone gaf een spectaculair optreden waarover op www.dehoefslag.nl het volgende werd geschreven:

Naast de hengsten die positief uit de verf kwamen was er ook aandacht voor hengsten die bleven staan, maar waar enige uitleg voor dit besluit welkom was. Een zeer opvallende springer was cat. no. 108 Gladstone (Chellthago Z x Upgrade). Toch viel voor hem het doek. Nanning: ‘Als het een wedstrijd vrijspringen was geweest, ging hij vandaag met het lint naar huis. Maar het kon niet qua model, met zijn bovenlijn, de verticale hals en de matige ontwikkeling. Hij sprong echter zeer goed. ‘ Waarna collega Cor Loeffen toevoegde: ‘We hebben uit dit lijntje al eerder een hengst via de VION Cup aangewezen (Edinburgh, PvP), dus het kan zomaar nog een keer gebeuren als deze hengst ook onder de man opvalt.’

Gipsy King is geselecteerd voor de KWPN select sales die zaterdag plaats vindt.

Hieronder filmpjes van beide hengsten.


 7 februari 2014: finale KWPN/GMB hengstencompetitie

Zeer succesvolle hengstencompetitie!

Gisteravond was de ontknoping van de GMB hengstencompetitie tijdens de KWPN hengstenkeuring in de Brabanthallen in Den Bosch.

Kristian startte als eerste in de klasse L met de hengst Edinburgh. Na een foutloze eerste omloop en een super barrage ging de dagoverwinning naar Kristian en "Eddy". Dit bleek ook genoeg te zijn voor de overall overwinning in de hengstencompetitie!

Daarna kwam Kristian met Dortmund HS aan de start in de klasse M. Ook Dortmund bleef foutloos in de eerste omloop, maar in de barrage kreeg hij helaas een springfout. Toch mochten Kristian en Dortmund de 3e prijs van de hengstencompetitie in ontvangst nemen!

Als laatste moest favoriet Cidane van start in de klasse Z. Na twee fantastische ritten, kon de vijfde en laatste overwinning hem niet meer ontgaan. Kristian en Cidane wonnen daardoor voor de tweede keer op rij de hengstencomptitie.

Hieronder een interview met Kristian na een zeer succesvolle avond!


 3 februari 2014: Regiokampioenschappen en halve finale NK subtop

Trudi en Fieke hadden een druk weekend.

Zaterdag startte Fieke met Zweed in de halve finale voor het NK in de Lichte Tour. Ze behaalden een score van ruim 70% en werden daarmee 5e. Ze zijn met dit resultaat startgerechtigd in de finale van het NK op 1 en 2 maart.

Zondag waren de regiokampioenschappen van Limburg in Reuver. Fieke behaalde daar een zilveren medaille met Colt Sollenburg in de klasse Z1. Ook Colt mag naar het NK in Ermelo op 8 maart. Trudi en Fiderfrauke eindigde in het Z2 op de 6e plaats. Fieke reed Be Special in het ZZ-L. Ze kwamen met ruim 67% slechts 0,3% te kort voor de finale en werden 3e.

Hippo in Vision maakte prachtige foto's van Fieke, Colt en eigenaar Adri Zekveld.

   

En hieronder nog de huldiging!


 31 januari 2014: De Mortel en Horst

Kristian ging afgelopen weekend naar het Winterfestijn in De Mortel. Daar behaalde hij in de klasse L een 3e plaats met Eletta Molino en een 1e plaats met Edinburgh. In de klasse M werd Dortmund HS 6e. Cilydi HS schreef de klasse Z op haar naam en Cupido V volgde op de 2e plaats. Vona werd 1e in de klasse ZZ.

Fieke ging naar de dressuurwedstrijd in Horst. Ze won met Spielbergs Cartiër de klasse M2.


 20 januari 2014: Merselo, Drachten en Raalte

Vorig weekend organiseerde de vereniging uit Swolgen een dressuurwedstrijd in Merselo. Fieke debuteerde met Spielbergs Cartiër in de klasse M2 en behaalde meteen de 1e plaats. Met Be Special werd Fieke 2e in de klasse ZZ-L. Trudi reed met Fiderfrauke in het Z2 en werd 3e.

Kristian ging vorig weekend naar het internationaal concours in Drachten. Cilydi HS werd een keer 3e in het 1.30m. Vona werd 3e in het 1.35m en Zoriana behaalde een volgprijs in het 1.45m.

Dit weekend vond de laatste subtop selectie plaats voor de halve finale van het NK. Fieke startte met Zweed in Raalte in de Lichte tour - prix st. george. Met een mooie score van 68,38% werden ze 5e.


 8 januari 2014: JIL en Maren-Kessel

Kristian had afgelopen weekend een top concours op het goed georganiseerde Jumping Indoor Leunen. In de klasse M won Kristian met Cilydi HS en werd 3e met Dortmund HS. Vona won op vrijdag de klasse Z en op zaterdag de klasse ZZ. Zaterdagavond werd een team wedstrijd verreden. Kristian vormde een team met Liza Tiebot en Babette Kuijpers. Liza werd voor de gelegenheid herenigd met Cilidy HS en Babette reed haar pony Pico. Na een spannende strijd bleken Kristian, Liza en Babette een gouden team en sleepten ze de overwinning binnen. Op de foto v.l.n.r. Kristian op Vona, Jos, Babette op Pico en Liza op Cilydi HS.

Fieke ging zaterdag naar de subtopwedstrijd in Maren-Kessel. Met Zweed debuteerde ze in de intermediaire 1, de tweede proef van de lichte tour. Ondanks wat foutjes werden ze 2e met een score van ruim 64%.