English (United States)   Nederlands (Nederland)
 16 december 2015: Hengstencompetitie Roosendaal

Gisteren was in Roosendaal de tweede selectiewedstrijd van de hengstencompetitie in Roosendaal.

Kristian en Edinburgh eindigden op de 3e plaats in de klasse Z/ZZ. 


 8 december 2015: CSI 2* Opglabbeek

Kristian ging dit weekend naar het Belgische Opglabbeek voor een internationale 2* wedstrijd. 

Bosch Blue HBC was erg succesvol en eindigde de eerste dag als 3e in het 1.35m. De tweede dag verloren Kristian en Bosch op slechts 0,01sec van de winnaar en mochten ze zich als 2e opstellen. In de finale was het alles of niets en sleepte het duo de overwinning binnen.

Kristian werd met Drop Shot VM ook nog 4e in het 1.30m. Liza reed ook verschillende malen in de prijzen, waaronder een 3e plaats in het 135m met Winchester.


 1 december 2015: De peelbergen competitie

Kristian was afgelopen weekend succesvol in "De Peelbergen Competitie" op het nieuwe equestrian centre De Peelbergen in Sevenum.

 • Fernet VM HS werd 2e in de klasse L en 1e in de klasse M
 • Bosch Blue HBC werd 1e en 2e in de klasse Z
 • Daddy Cool JTH werd 15e in de klasse Z

Aleksandra Cebulak werd met Eleonalda 10e in de klasse L.


 26 november 2015: Hengstencompetitie Ermelo

Gisteren werd in Ermelo de eerste hengstencompetitie van het seizoen verreden. Kristian kwam met Edinburgh aan de start in de klasse Z en ze behaalden een mooie 3e plaats!


 24 november 2015: Bosch Blue HBC verder als sportpaard

In verband met de sportcarrière van Bosch Blue HBC is door de eigenaren besloten de hengst te castreren. Dit is inmiddels achter de rug en de training van de schimmel is weer volledig opgepakt door Kristian. 23 november 2015: Indoor de Bergen

Kristian ging afgelopen weekend naar Indoor de Bergen in Wanroy. Daar behaalde hij verschillende prijzen!

 • Questa Z werd 9e in de klasse ZZ
 • Daddy Cool JTH werd 3e in de klasse Z
 • Edinburgh werd 12e in de klasse Z
 • Cilydi werd 4e in de klasse Z
 • Bosch Blue HBC werd 1e in de klasse Z (foto)

 


 7 november 2015: Grubbenvorst, Someren en Wierden

In de afgelopen weken zijn er weer verschillende successen behaald..

Fieke ging met haar jonge merries naar Grubenvorst. Gardenia Sollenburg startte ze voor het eerst L2 en behaalde een 1e plaats. Freya ging van start in de klasse M1 en behaalde ook een 1e plaats.

In Someren startte Fieke met Zweed voor de tweede keer in de Intermediaire 2 (Midden Tour). Het ging al een stuk beter als de eerste keer en dat was ook te zien in de score, 65,20%!

Kristian Ging naar de internationale wedstrijd in Wierden. Drop Shot VM werd 4e in het 1.30m, Cilydi HS werd 4e in het 1.35m en Questa Z eindigde als 11e in haar eerste ranking proef 1.40m.

Heel trots zijn wij ook op Liza Tiebot, die in Wierden voor het eerst mee deed aan het Puissance springen. Ze hield zich met haar merrie At last goed staande en overwon de 2.15m hoge muur. Toen de muur op 2.25m stond viel er helaas een blok uit, maar het duo werd knap 2e! Zie foto!


 20 oktober 2015: CSI Asten

Afgelopen weekend ging Kristian naar de internationale 2* wedstrijd in Asten. Hij behaalde daar mooie resultaten met Edinburgh en Drop Shot VM.

Edinburgh werd in de Youngster tour 3e en won de finale!


Drop Shot VM werd 2e in de Small Tour en 12e in de finale!


 12 oktober 2015: Geldrop Hippique

Afgelopen weken stonden er verschillende wedstrijden op het programma tijdens Geldrop Hippique.

Kristian scoorde goed met de springpaarden:

 • Gladstonde HS werd 2e bij de 4-jarigen
 • Girl RV werd 7e bij de 4-jarigen
 • Fernet VM werd 20e bij de 5-jarigen en 4e in de klasse L
 • Edinburgh werd 7e bij de 6-jarigen
 • Estern Promise VM werd 6e in de klasse L
 • Daddy Cool JTH werd 7e in het 1.30m
 • Questa Z werd 10e in het 1.35m

Fieke startte Gardenia Sollenburg in de Subli competitie. Bij de 4-jarigen behaalden ze een 8e plaats met 76,4%.

Cheyenne van Gog behaalde mooie resultaten met Haciënda's Orchid's Lambada. Ze werden 4e in zowel het 2-fasen als het snel- en wendbaarheid van de klasse D-Z. De finale derby van de klasse D-Z wisten ze te winnen!


 28 september 2015: SUMMA dressuurevent

In Panningen organiseerde KWPN Limburg het SUMMA dressuurevent.

Fieke startte met Gardenia Sollenburg bij de 4-jarige paarden. De eerste dag kregen ze 78 punten voor hun verrichting en daarmee werden ze 3e. De tweede dag gingen ze van start in de halve finale. Deze proef leverde 80 punten op voor Fieke en Gardenia. In de finale nam Diederik van Silfhout plaats in het zadel. Hij reed heel fijn weg met Gardenia en was enthousiast over haar instelling, kwaliteit en reflexen. Gardenia kreeg 85 punten en daarmee eindigde ze op de 2e plaats.

Trudi reed met Fiderfrauke in het ZZ-zwaar. Met ruim 64% werden ze 3e. Ook ontvingen we een fokkerspremie voor dit resultaat.


 21 september 2015: Succes voor Orchid's Lambada

Cheyenne van Gog en Orchid's Lambada hebben de afgelopen weken erg succesvol gepresteerd!

Op de Brabantse kampioenschappen werden ze 7e in de klasse D-Z en op de Nederlandse kampioenschappen werden ze 10e.

Ook tijdens de nationale Rabobank talentendag viel het duo op en ze zijn geselecteerd voor de Rabobank talenten trainingen.

Tijdens de nationale springwedstrijd in Asten werd de derby klasse Z/ZZ gewonnen!


 21 september 2015: WK Lanaken

Kristian en Liza gingen dit weekend naar Lanaken voor de wereldkampioenschappen voor jonge paarden.

Liza startte Fybalia HS bij de 5-jarigen. De eerste dag kregen ze helaas twee springfouten, maar dag 2 en 3 waren ze foutloos en geplaatst!

Kristian reed met Dropshot VM bij de 7-jarigen. De eerste dag vond Dropshot het erg spannend, waardoor een ze een springfout kregen. Dag 2 en 3 waren ze foutloos en mochten zelfs de 4e plaats in ontvangst nemen in de kleine finale!

Met Edinburgh startte Kristian bij de 6-jarigen. De eerste twee dagen bleven ze foutloos en daarmee waren ze geselecteerd voor de finale! In de finale liep het helaas niet zo fijn als gepland. Ondanks een mindere finale horen Edinburgh en Kristian toch bij de beste 40 6-jarige paarden van de wereld!


 13 september 2015: Subtop dressuur

In de afgelopen twee weekenden is er goed gescoord tijdens subtopwedstrijden.

In De Mortel behaald Trudi haar laatste twee winstpunten in het ZZ-zwaar met Fiderfrauke om over te mogen naar de Lichte Tour. Tevens wonnen ze de tweede proef.

Fieke debuteerde met Spielbergs Cartier in de Lichte Tour. Ze behaalden meteen een score van ruim 66% wat goed was voor de tweede plaats.

In Liempde startte Fieke met Zweed voor het eerst in de Midden Tour. Ze scoorden 63,95% en behaalden de 4e plaats in de gecombineerde Inter 1/Inter 2 rubriek. Tevens betekent deze score dat het duo Grand-prix startgerechtigd is! Foto: Jessica Pijlman


 27 augustus 2015: Afstammelingenkeuring Edinburgh

Vorige week presenteerden de veulens van Edinburgh zich tijdens de afstammelingenkeuring van het KWPN. Edinburgh kreeg een mooi rapport van de commissie en de groep werd aangevoerd door Kir Royal VM. Kir Royal VM is gefokt door en in eigendom van Jan van Meever en komt uit Alady Liberty VM (voorheen ook zeer succesvol met Kristian in de springsport). Het  rapport van Edinburgh:

Edinburg toonde een uniforme collectie, ruim voldoende ontwikkelde veulens die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staan met een neerwaartse romprichting en ruim voldoende uitstraling. De hals is ruim voldoende van vorm, lengte en bespiering. De rug is doorgaans licht gezonken, waarbij de lendenen iets strak zijn. Het voorbeen is een fractie toontredend. Het achterbeen is licht sabelbenig. Het beenwerk is hard en iets licht. De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte, afdruk en souplesse. De galop is krachtig, ruim voldoende van ruimte en souplesse met een goede balans.  


 24 augustus 2015: Welsh keuring

Castenrayseweg Black Diamond werd zaterdag op de Welsh keuring in Kootwijk Ster verklaard. Black Diamond is gefokt door en in eigendom van Hub Kuypers uit Oirlo en liep in de kopgroep bij de 3-jarige NWR merries.


 23 augustus 2015: EK Aken

Naast de fantastische prestaties van de Nederlandse dressuur- en springruiters in Aken, hebben wij een heel bijzonder paard gevolgd bij de voltige: Wim!

In 2013 bracht Jos Althuyzen zijn paard Wim (Gribaldi, geb. 2003) om hem te gaan rijden. Wim was als jong paard aangespannen en zadelmak gemaakt, maar had verder alle jaren in de wei gelopen. Hij pakte de draad braaf op en wij hebben hem in een half jaar tijd tot L-niveau opgeleid. Er kwam interesse voor Wim uit de voltige wereld. Hij werd verkocht naar de voltige school in Odiliapeel: Voltige vereniging De Wittegheit. Wim leerde snel en werd binnen de kortste keren het favoriete voltige paard op stal. In 2014 werd hij aangewezen als reserve paard voor de Wereldruiterspelen in Caen en in 2015 brak hij internationaal door. Hij kwam uit voor Australië op het WK voltige voor junioren en mocht naar het EK in Aken.

In Aken behaalde hij met een Italiaans duo de 5e plaats! Dit alles gaat onder begeleiding van zijn vaste longeur Meta Jans van De Wittegheit. Wij zijn super trots op Wim, we kunnen niet allemaal zeggen dat we in Aken mochten starten!


 13 augustus 2015: KWPN kampioenschappen

Het was een druk programma de afgelopen week in Ermelo. Kristian kwam alle dagen aan de start in de ISAH-cup en Fieke mocht twee dagen aantreden in de Pavo cup.

Kristian behaalde de finale bij de 4-jarigen en bij de 7-jarigen. Edinburgh viel bij de 6-jarigen helaas nipt buiten de boot, hij kwam 5 plaatsen te kort. Als "guinea pig" gingen Kristian en Edinburgh vandaag toch van start in de finale. Ze incasseerden 1 springfout, mar Edinburgh liet zijn kwaliteiten zien!

Bij de 4-jarigen werd Girl RV 8e in de eindstand met een 8,5 en een 8,3, na een 9e plaats in de halve finale. Gladstone HS werd in de halve finale nog 27e, vandaag klom hij naar plaats 18 in de eindstand met een 7,7 en een 7,9.

Dropshot VM hield alle dagen de lei schoon bij de 7-jarigen. In een spannende barrage kreeg ze helaas een springfout in de dubbelsprong. Kristian eindigde met deze merrie als 7e in de eindstand en won daarmee ook een ticket voor het WK in Lanaken.

Fieke reed Gardenia Sollenburg in de Pavo cup voor 4-jarigen. Dinsdag liep de merrie een top proef en behaalde 81 punten. In de finale, waarin een vrije proef getoond moest worden, speelde de onervarenheid nog parten maar ze behaalde toch nog een nette 76 punten. Daarmee werd ze 22e in de eindstand! Gardenia Sollenburg zal ook nog aantreden op de Nationale merriekeuring bij de Elite merries.


 22 juli 2015: NK dressuur en CH De Wolden

Fieke ging afgelopen weekend met Spielbergs Cartiër naar Ermelo. Daar vond het NK dressuur voor de subtop plaats. Vrijdag reden ze de eerste proef en hierin werden ze 9e met ruim 64%. Het was echter 0,3% te kort voor de finale, welke open was voor de beste 8 deelnemers uit de eerste proef. Zaterdag kwamen Fieke en Cartiër dus aan de start in de kleine finale. Hierin scoorden ze ruim 68% wat ruim voldoende was voor de overwinning. Foto's Digishots.

Kristian ging naar Drente. Daar startte hij op de intrnationale springwedstrijd CH De Wolden. Vona won de eerste proef 1.30m en werd nog een keer 11e in het 1.30m. Volle broer Bosch Blue HBC werd twee keer 2e in het 1.35m. Dropshot VM werd een keer 5e bij de 7-jarigen. 

De Poolse amazone Aleksandra Cebulak was met Dutch Cinda Alda Z twee dagen foutloos in het 1.40m en geplaatst. Aleksandra traint en verblijft een aantal weken per jaar bij ons. 


 15 juli 2015: CK Panningen

Afgelopen zaterdag gingen we met Gardenia Sollenburg (Vivaldi x Falco) naar de centrale keuring in Panningen.

Fieke reed deze 4-jarige merrie in de Pavo cup en ze behaalden 81 punten. Dit was een gedeelde overwinning en een ticket voor de halve finale in Ermelo.

Gardenia kwam ook aan de hand in de ring. Er is dit jaar een nieuwe rubriek tijdens de KWPN kampioenschappen voor Elite merries. Gardenia mag Limburg gaan vertegenwoordigen in Ermelo.

Een maximale score dus voor deze merrie van Adri Zekveld die pas twee maanden bij ons in training staat.

  


 30 juni 2015: Wanssum, De Mortel, Nuenen en Geesteren

In de afgelopen weken is er weer goed gepresteerd.

Op 20 juni was de stamboekopnamen van het KWPN Limburg voor de springpaarden. Wij hadden vier paarden in training staan en ze werden allemaal STER verklaard.

Op 21 juni was voor Fieke de laatste subtop selectie in De Mortel. Ze werd daar 3e met Spielbergs Cartiër in de tweede proef ZZ-zwaar en dit resultaat was ruim voldoende voor plaatsing voor het NK. Be Special werd 8e in een sterke lichte tour groep.

Kristian ging 21 juni naar Nuenen en kwam naar huis met een splinternieuwe Boretti BBQ. Hij won deze met Bosch Blue HBC voor de snelste tijd in de eerste fase van de klasse Z/ZZ. Cilydi HS won de klasse Z.

Afgelopen weekend ging Kristian naar Geesteren voor een internationale springwedstrijd. Vona plaatste zich drie keer in de prijzen in het 1.30m; 1e, 2e en 4e! Met Questa werd hij 9e in het 1.35m en Cilydi HS werd twee keer 2e in het 1.35m. Maikel van Mierlo werd met Dutch beauleo Z 6e en 7e in het 1.40m.


 10 juni 2015: Ruiterfestijn Meerlo

Ruiterfestijn Meerlo was een groot succes!

Vrijdag ging het concours van start. Voor het eerst was er subtop dressuur en zo kon Fieke met haar beste paarden "in eigen huis" aan de start verschijnen. Ze startte drie proeven die alle drie winnend werden afgesloten. Spielbergs cartiër won beide proeven in het ZZ-zwaar met 71,86% en 69,71%. Be Special won de Prix St. George met 67,43%. Trudi en Fiderfrauke behaalde in beide ZZ-zwaar proeven ruime winst en eindigde als 9e en 10e.

Zondag reed Fieke de tweede wedstrijd met Freya en werd 7e en 9e in de klasse L2 met 192 en 194 punten.

Kristian reed zich ook verschillende malen in de prijzen:

 • Bosch Blue HBC won twee keer de klasse Z (vrijdag en zondag)
 • Vona werd ook eerste in de klasse Z
 • Edinburgh debuteerde in de klasse Z en nam meteen een volgprijs mee
 • Daddy Cool JTH werd 9e in de klasse ZZ
 • Met Questa Z reed Kristian mee in de masters en streed mee om de hoofdprijs t/m de 3e ronde

Liza kwam ook naar Meerlo en niet zonder succes:

 • Fybalia HS werd 3e en 5e in de klasse L
 • In de klasse Z werd ze 7e met Winchester en 8e met C'est la Vie
 • In de klasse M werd ze 7e met Do en 9e met Elfie HL
 • At Last werd 2e in de klasse ZZ en deed mee aan de Masters t/m de 4e ronde!

Mark Berenschot behaalde in de Klasse L nog een 8e plaats en Maikel van Mierlo reed Dutch Beauleo Z naar een volgprijs in het 1.40m.

Foto's van Peel en Maas Venray (Henk Lammen). Kristian met Vona en Liza met C'est la Vie.

  


 31 mei 2015: selectie subtop Ermelo

Fieke heeft een mooie prestatie neergezet met Spielbergs Cartiër tijdens de selectiewedstrijd in de klasse ZZ-zwaar. Met scores van rond de 65% werd de combinatie 4e en 6e. Foto van Jesscia Pijlman.


 30 mei 2015: Highlander

Vanaf vandaag is de kersverse goedgekeurde KWPN-hengst Highlander (Numero Uno x Vingion) bij ons op stal gekomen. Vorige week werd hij met 81,5 punten goedgekeurd in Ermelo tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek. Highlander is vanaf nu beschikbaar voor de fokkerij. Ondeerstaande link geeft meer informatie over deze mooie schimmelhengst.

http://www.kwpn.nl/kwpn-paarden/highlander/


 29 mei 2015: De Mortel en Maasdijk

In het pinksterweekend gingen Fieke, Kristian en Liza op wedstrijd in De Mortel en Maasdijk.

Fieke startte Spielbergs Cartiër voor het eerst bij de subtop in de klasse ZZ-zwaar. In de eerste proef scoorde hij ruim 65% en werd daarmee 2e. In de tweede proef was de score ruim 68% en dat betekende de overwinning! Be Special scoorde 64% in zijn tweede prix st. george en werd daarmee 3e. 

http://www.horses.nl/algemeen/prijzenregen-voor-fieke-houwen/

In Maasdijk werd er drie dagen gesprongen en er werden veel prijzen binnen gehaald. 

Klasse L:

 • Eastern Promise VM: 1e in het 2-fasen
 • Fernet VM: 1e in het direct op tijd

Klasse M:

 • Edinburgh: 4e, 7e en 1e in de finale
 • Fybalia HS en Liza: 1e en 6e

Klasse Z:

 • Vona: twee keer 1e, 5e, 1e in de finale en WINNAAR Jan Mooy bokaal 2015
 • Dropshot VM: 5e

Klasse ZZ:

 • Cilydi HS: 1e en 2e

Foto van Nils Boeser: Kristian wint de Jan Mooy bokaal met Vona (beste combinatie over het hele weekend)


 18 mei 2015: springwedstrijden

In de afgelopen weken ging Kristian naar verschillende wedstrijden.

3 mei Well

 • Klasse L: Mark Berenschot met J'aime la Vie een 1e plaats
 • Klasse L: Fernet VM 5e
 • Klasse ZZ: Drop Shot VM 2e
 • Klasse ZZ: Daddy Cool JTH 3e

9 mei Tubbergen

 • Klasse Z: Bosch Blue HBC 3e
 • Klasse Z: Drop Shot VM 4e
 • Klasse Z: Daddy Cool JTH 5e
 • 1.40m: Cilydi HS 4e

14 mei Bennekom:

 • Klasse Z: Vona 1e
 • 1.40m: Bosch Blue HBC 7e

16 mei Asten:

 • Klasse L: Fernet VM 1e
 • Klasse L: Fientje HS 2e
 • Klasse M: Edinburgh 8e

 15 mei 2015: Ruud en Fieke getrouwd

Twee weken geleden, op 1 mei 2015, zijn Fieke en Ruud getrouwd. Het was een hele mooie en bijzondere dag. 's Morgens werden er op ons bedrijf familiefoto's gemaakt en ging het bruidspaar op de foto met de lichte tour paarden van Fieke: Zweed en Be Special. Als verrassing kwam er een prachtig vierspan Shires van Stal Wouter Hazeleger (www.trouwkoetsen.com)om het bruidspaar te vervoeren. Allereerst naar de kasteelruïne in Geijsteren waar de fotoshoot plaats vond en daarna naar de trouwlocatie: Hoeve De Boogaard in Geijsteren. Na de huwelijksvoltrekking kwam de volgende verrasing: witte duiven.

De gehele dag werd gevierd bij Hoeve de Boogaard en er werd afgesloten met een spetterend feest met muzikale invulling van de band Proost! Foto's werden gemaakt door Yvo Willems.

   

   

      

   


 29 april 2015: CH Mierlo

Kristian kende een zeer succesvolle wedstrijd tijdens Concours Hippique Mierlo.

 • Bosch Blue HBC behaalde een 1e plaats in het 1.30m en werd de volgende dag ook nog 3e in het 1.35m.
 • Daddy Cool JTH werd 6e in het 1.30m direct op tijd
 • Questa Z had een volgrpijs in het 1.40m
 • Drop Shot VM werd 1e in het 1.20m
 • Edinburgh behaalde een 5e plaats in het 1.20m
 • Als klapper op de vuurpijl won Cilydi HS het 1.40m op zondag

Foto's van DigiShots. v.l.n.r.: Bosch Blue HBC, Questa Z, Cilydi HS

  


 22 april 2015: Schaijk en Kootwijk

Kristian startte afgelopen weekend op de nationale springwedstrijd in Schaijk. Bosch Blue HBC werd 8e in het 1.30m en 4e in het 1.35m. Dutch Beauleo Z werd 2e in het 1.40m.

Fieke ging naar Kootwijk. Daar scoorde Spielbergs Cartiër zijn hatrick door voor de 3e keer achter elkaar het ZZ-L te winnen met ruim 68%. In de tweede proef werd hij 3e. Be Special debuteerde in de lichte tour met een 7e plek en 64,1%. Foto's van Jessica Pijlman.

   


 12 april 2015: Outdoor seizoen van start

Na een wat rustigere periode van wedstrijden, zijn we in het paasweekend begonnen aan het outdoor seizoen.

Fieke startte Spielbergs Cartiër in De Mortel en reed naar de overwinning in hun ZZ-Lichte debuut met ruim 65%.

Kristian ging ook naar De Mortel. Daar behaalde hij in de klasse L een 9e plaats met Eastern Promise VM. Met Eletta Molino won Kristian de klasse M. In de klasse Z werd hij 4e met Bosch Blue HBC en 12e met Daddy Cool JTH.

Dit weekend startte Kristian op de Z-Tour in Lanaken. Met Questa Z werd hij 6e in het 1.30m en 8e in het 1.35m. Edinburgh behaalde een 7e plaats bij de 6-jarigen.

In Maasbree kwam Fieke aan de start met twee paarden. Spielbergs Cartiër won ook zijn tweede ZZ-Licht proef met een hele mooie score van 68,86%. Freya behaalde in haar eerste L2 proef 190 punten en een 2e plaats.


 18 maart 2015: Winter equestrian festival Welington

Afgelopen week werd er een reisje gemaakt naar Florida om een bezoek te brengen aan het Winter equestrian festival in Wellington. Tevens werden daar "oude bekenden"opgezocht zoals Z-Canta VM, Bibi Sijgje HS, Cupido V, Capito, Zidante en Bittersweet. Ook werd Kristian even herenigd met zijn topper Cidane   

Bij toeval werd ook onze top pony Den Deel's Socrates (alias Socci) gespot op het wedstrijdterrein. 13 jaar geleden vertrok Socci naar Amerika en nog steeds zijn de kinderen dol op hem. Sinds twee maanden heeft hij weer een nieuwe amazone. Fieke en Kristian werden in totaal 10x kampioen met Socci in de disciplines dressuur, bestgaande rijpony en springen. Ondertussen is Socci 22 jaar en nog steeds top fit!

 


 15 maart 2015: Indoor Brabant

Naar aanleiding van het Limburgs kampioenschap werden Fieke en Spielbergs Cartiër uitgenodigd om te rijden op Indoor Brabant in de kür op muziek klasse Z2.Vrijdagavond stond de rubriek op het programma in de Peelhal.

Met een score van 71,708% eindigden Fieke en Cartiër op de 2e plaats achter Brabants en Nederlands kampioen Arthur van Rooij. 

Foto's DigiShots

  


 11 maart 2015: KNHS indoorkampioenschappen

Zaterdag was het de beurt aan Spielbergs Cartiër om deel te nemen aan de KNHS indoorkampioenschappen in Ermelo.

In de klasse Z2 behaalden Fieke en "Spielie" in de eerste proef 64,8% en in de kür op muziek 68,58%. Dit was goed voor de 7e plaats van de 30 deelenemers!

Foto's van DigiShots.

  


 3 maart 2015: KNHS kampioenschappen subtop en NCHA Asten

Fieke en Be Special gingen afgelopen weekend naar Ermelo om deel te nemen aan de KNHS indoorkampioenschappen in de klasse ZZ-zwaar. In eerste instantie waren ze niet geselecteerd voor dit kampioenschap, maar door een uitvaller mochten ze alsnog starten. Zaterdag werd de klassieke proef verreden en hierin scoorden Fieke en Be Special 66,67% wat een 7e plaats betekende. Deze prestatie was boven verwachting. De beste 10 combinaties mochten terug komen voor de kür op muziek zondag. Het was een pittige proef voor Be Special, maar met een score van 65,71% waren wij zeer tevreden. In de eindstand werden ze 8e! Hieronder een paar foto's van DigiShots, Jessica Pijlman en Ingrid Truijens.

    

Kristian ging naar het Nationaal concours in Asten. Daar behaalde hij met Charmeur HS een 1e plaats in de klasse Z en een 10e plaats met Questa in de klasse ZZ.


 23 februari: Axxent paardenstallen en Erreplus zadels

Sinds kort beschikken wij over 4 nieuwe ruime boxen. Super gemaakt door Axxent Paardenstallen.

Klik hier voor het artikel over ons project op hun website en meer foto's!

Fieke en Trudi beschikken over twee nieuwe dressuurzadels van Erreplus. Erreplus is in december met een team afkomstig uit Italië bij ons geweest om te kijken naar de amazones en de paarden. Naar aanleiding daarvan zijn twee zadels, model Adelinde,  op maat gemaakt voor Fieke en Trudi. Dit is allemaal gegaan onder professionele begeleiding van Ruitersport Hermans te Zutendaal. De zadels zijn voorzien van mooie details, zoals laklederen randen en een naamplaatje op de achterkant van het zadel.

Voor meer informatie over Erreplus, kijk op http://www.erreplus.com/

Voor meer informatie over Ruitersport Hermans, kijk op http://www.ruitersporthermans.be/. Zij zijn de dealer van Erreplus voor Nederlands en Belgisch Limburg.


 20 februari: CSI Roosendaal en subtop

Kristian ging van 11 t/m 14 februari naar het internationale 2* concours in Roosendaal en nam daar de volgende prijzen mee naar huis:

 • Dropshot VM werd 4e in het 1.20m en won ook een keer een volgprijs in deze klasse.
 • Dutch Beauleo werd 13e in de finale van 1.40m.
 • Cilydi HS behaalde een volgprijs in het 1.35m en werd 2e in de 1.35m finale.
 • Questa werd 1e in de 1.35m finale

Voor Fieke stond 7 februari de halve finale voor de KNHS kampioenschappen op het programma in Uden. Met Be Special was ze geselecteerd in de klasse ZZ-zwaar. Met mooie scores van ruim 64% en 65% eindigden Fieke en Be Special op de 21e plaats van de 40 deelnemers. 20 combinaties mogen van start op de KNHS kampioenschappen, maar door een afmelding zijn ze startgerechtigd op zaterdag 28 februari in Ermelo.

13 februari ging Fieke met Zweed naar De Mortel. Daar wonnen ze de intermediaire 1 met ruim 70%.


 5 februari 2015: Classe HS goedgekeurd bij NRPS

Classe HS (Clarimo x Cassini) is afgelopen zaterdag goedgekeurd bij het NRPS stamboek. Hij zal aankomend seizoen ter dekking staan en worden voorbereid op het  verrichtingsonderzoek van het NRPS.


 5 februari 2015: Kristian en Edinburgh winnen weer

Gisteravond was de ontknoping van de BLOM KWPN/KNHS hengstencompetitie tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch.

Kristian en Edinburgh stonden in de competitie op de 2e plaats met vier punten achterstand. De leider van het klassement bereikte de barrage niet, waardoor Kristian en Edinburgh na een foutloze eerste omloop zeker waren van de overwinning in de competitie. Toch probeerde Kristian nog een snelle barrage te rijden en ging voorvardend van start. In de korte wending naar de dubbelsprong, ging het helaas even mis en besloot Kristian na het opnieuw aanrijden van de insprong de barrage in een rustig tempo uit te rijden. De tweede overwinning op rij in de hengstencompetitie kon Edinburgh niet meer ontgaan! Fotos'van Digishots!


 4 februari 2015: Dressuur succes voor Fieke

Fieke heeft de afgelopen twee weken succesvol gereden met haar dressuurpaarden.

Op 22 januari wonnen ze met Zweed overtuigend de intermediaire 1 in Oirschot. Ze scoorden maar liefst 72,30% en kregen een 10 voor de middendraf!

In dezelfde week kreeg Fieke te horen dat ze zich met Be Special als 25e gekwalificeerd heeft voor de halve finale van het NK in de klasse ZZ-zwaar. Deze vindt plaats op 7 februari in Uden.

Op 1 februari reed Fieke met Spielbergs Cartiër mee op de Limburgse kampioenschappen in Panningen, georganiseerd door LRV de Neer. Na een goede eerste proef kwalificeerden zij zich voor de finale kür op muziek. Beide proeven werden winnend afgesloten en met een gemiddelde van 71,8% werden Fieke en Spielbergs Cartiër Limburgs Kampioen in de klasse Z2. Het duo mag dus ook door naar het NK op 7 maart in Ermelo.


 12 januari 2015: HC Zuidbroek, JIL, NRPS en dressuur

2015 is goed begonnen!

Woensdag 7 januari reed Kristian de KWPN-hengst Edinburgh naar de overwinning in de hengstencompetitie in Zuidbroek. Lees de artikelen van horses.nl en kwpn.nl door op de link te klikken. 

Zaterdag 10 januari tijdens Jumping Indoor Leunen werd kristian 4e met Drop Shot VM in de klasse M. Het team "De Lamballen", bestaande uit Kristian, Teddy van de Rijt en Luc Poels, won op spectaculaire wijze het teamspringen. Kristian zadelde daarvoor Eletta Molino.

Fieke ging zaterdag op wedstrijd in De Mortel. Op het winterfestijn won ze de klasse Z2 met Spielbergs Cartiër met een super score van 72,94%. Zondag reed Fieke met Be Special in Vorden naar de 5e prijs in de klasse ZZ-zwaar.

Classe HS (Clarimo x Cassini) is zaterdag tijdens de NRPS hengstenkeuring doorverwezen naar de 3e bezichtiging.


 4 januari 2015: HC Roosendaal en Alverna

Op 16 december 2014 vond in Roosendaal de tweede selectie plaats van de hengstencompetitie. Daar behaalden Kristian en Edinburgh een hele mooie 2e plaats. http://www.kwpn.nl/2014/12/hc-roosendaal-topsport-de-klasse-m/ 

Vanaf tweede kerstdag was Kristian te vinden in Alverna. De eerste dag won Cilydi HS de klasse Z en werd Questa 7e. Op dag twee mocht Cilydi zich als 2e opstellen in de grote prijs en Questa eindigde op plaats 3. Op de derde dag was er een 4e plaats voor Edinburgh in de klasse M.