English (United States)   Nederlands (Nederland)
 24 december 2016: Fijne feestdagen

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2017 toe!

Vanaf 2017 zal het wedstrijdnieuws uitsluitend te lezen zijn op de facebook pagine van Houwen Sporthorses of Houwen Tiebot Stables. Like deze pagina's als je het leuk vindt de resultaten te volgen!


 28 november 2016: Dochter voor Fieke en Ruud

Op maandag 28 november zijn Fieke en Ruud trotse ouders geworden van dochtertje Nomi!


 26 november 2016: Impala SMH KWPN goedgekeurd

Tijdens het najaars verrichtingsonderzoek is de hengst Impala SMH goedgekeurd!

De 3-jarige hengst van Zambesi x Cardento is gefokt door Minne Hovenga uit Jelsum. Hij heeft hem in gedeeld eigendom met Sjaak van der Lei. Liza Tiebot heeft Impala klaar gemaakt voor de test en zal ook de verder opleiding van Impala verzorgen samen met Kristian.

Impala scoorde de volgende punten:

stap
*
draf
*
houding
& balans
*
galop
x 2
reflexen
x 2
tech-
niek
x 2
ver-
mogen
rijdbaarheid instelling aanleg
als spring­paard
totaal
7 6 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 8,5 8 7,5 76,5

   


 17 oktober 2016: Edinburgh wint in Asten

Kristian en Edinburgh wonnen afgelopen weekend de finale van de Youngster Tour tijdens CSI 2* in Asten. Hieronder het basisparcours en de barage!


 4 augustus 2016: Internationaal wedstrijdsucces

In de afgelopen tijd heeft Kristian op twee internationale wedstrijden mooie resultaten behaald.

Tijdens de Global Future Champions voor jonge paarden in Valkenswaard won Kristian met Giletto de finale voor 5-jarige paarden.

http://www.horses.nl/sport/finale-vijfjarigen-kristian-houwen/

Twee weken later tijdens CSI Zuidwolde won Kristian met Cilydi HS de finale van de Silver Tour.

http://www.horses.nl/sport/madison-gotzmann-wint-grote-prijs-ch-wolden/


 27 mei 2016: Houwen Tiebot Stables geopend

Afgelopen dinsdag is Liza met haar paarden naar Wanssum verhuisd. Kristian en Liza zullen vanuit hier samen hun eigen bedrijf beginnen: Houwen Tiebot Stables!

Ze werden feestelijk ontvangen met een welkomstbord, ballonnen en wortels voor de paarden. De paarden hebben hun nieuwe plekje gevonden in de prachtige nieuwe stallen van Axxent. Een impressie van de stallen kunt u zien op: http://axxentpaardenstallen.nl/houwen-tiebot-stables-2/   


 16 april 2016: Folder 2016

 TitelOwnerCategorieGewijzigd OpGrootte 
Folder 2016SuperUser Account 16-4-2016962,64Downloaden

 9 april 2016: Spielbergs Cartiër naar België

Spielbergs Cartiër is vertrokken naar de Belgische pony amazone Carolien Pauwels. Zij hoopt met hem een mooie overstap te kunnen maken naar de junioren.

Fieke had de 8-jarige ruin van Spielberg x Jazz sinds oktober 2013 in training en hebben in 2,5 jaar tijd een indrukwekkend CV opgebouwd.

  • 2e plaats KNHS/Subli-cup finale 5-jarigen 2013
  • 2e plaats regiokampioenschappen Limburg Z1 2014
  • 8e plaats Hippiade 2014 klasse Z1
  • Winnaar Jumping Indoor Maastricht. Euregio wedstrijd Z2 kür op muziek
  • Limburgs kampioen klasse Z2 2014/2015
  • 7e KNHS kampioenschappen 2014/2015
  • 2e kür op muziek Indoor Brabant klasse Z2
  • Winnaar diverse ZZ-zwaar wedstrijden outdoor 2015 (De Mortel, Meerlo, Uden)
  • 9e plaats NK ZZ-zwaar 2015
In september 2015 werd de overstap gemaakt naar de Lichte Tour en hierin werden fraaie scores behaald. Wij wensen de familie Pauwels heel veel succes met Cartiër en hopen deze nieuwe combinatie nog eens terug te zien in Nederland op de mooie junioren wedstrijden!


 20 maart 2016: CSI 2* De Peelbergen

In Equestrian centre De Peelbergen werd dit weekend de eerste internationale springwedstrijd verreden. Kristian en Liza waren succesvol in verschillende rubrieken.

In het 1.35m werden alle dagen prijzen behaald. Liza en Winchester werden 5e, 2e en 7e. Kristian en Drop Shot VM werden 6e en 2e! Kristian kwam met Edinburgh aan de start bij de jonge paarden over 1.30m. Ze werden 11e en 8e.


 16 februari 2016: Kristian en Liza gaan voor eigen stal

“Na zes jaar samen hebben we besloten zelf een eigen bedrijf op te zetten”, vertelt Liza Tiebot die samen met haar vriend Kristian Houwen in Wanssum een eigen stal gaat runnen. Op het erf bij de ouders van Kristian kunnen ze beschikken over een eigen gedeelte.

Thuis in Middel zetten de ouders van Liza het paardenbedrijf gewoon op oude voet voort met oefenparcoursen, wedstrijden en een pensionstal. “Alleen het gedeelte waar mijn paarden staan met achttien stallen, dat willen ze straks gaan verhuren”, vertelt Liza Tiebot. De amazone neemt de paarden die ze nu in training heeft mee naar Limburg. Het jonge stel zal zich, net als ze nu al doen, vooral richten op het uitbrengen van paarden in de sport en op de handel. Wat betreft de naam van de nieuwe stal: “Ik denk dat het iets wordt van Houwen-Tiebot Stables.” Het stel hoopt begin mei op de nieuwe locatie van start te kunnen gaan.

Bron: Horses

  20 januari 2016: Classe HS NRPS goedgekeurd

Onze 4-jarige hengst Classe HS (Clarimo x Cassini I x Lord) heeft met goed gevolg de NRPS verrichting afgelegd onder Kristian. Daarmee is hij definitief NRPS goedgekeurd. 


 18 januari 2016: Van Eekeren vrijspringen competitie 2016

Onder dit bericht vindt u de informatie en het inschrijfformulier voor de Van Eekeren vrijspringen competitie 2016 voor 3- en 4-jarige springpaarden.

Dit kampioenschap voor 3-jarigen en 4-jarigen bestaat uit de volgende onderdelen: 

1. Eén oefen- en één selectieavond bij Frank van den Boogaert, Boeket 30 te Weert, op maandag 22 februari en maandag 7 maart.

2. Eén oefen- en één selectieavond bij Jos & Trudi Houwen, Postbaan 24a te Wanssum, op maandag 29 en maandag 14 maart.

3. Eén finalewedstrijd voor zowel de beste 3-jarigen als 4-jarigen in Manege De Vosberg te Panningen op vrijdagavond 25 maart 2016.


 12 januari 2016: Hengstencompetitie Zuidbroek

De hengstencompetitie in Zuidbroek werd vanwege de weersomstandigheden een week later verreden.

Kristian en Edinburgh lieten zich daardoor niet van hun stuk brengen en schreven de derde competitiewedstrijd op hun naam. In de media verschenen verschillende nieuwsitems:

      

Ook Gullit HBC deed goede zaken in Zuidbroek. Hij ontving verschillende 9'ens onder zijn amazone Monique van den Broek en eindigde op de 4e plaats in de klasse L. De zoon van Cantos x Namelus R wordt in 2016 bij ons op het station ter dekking aangeboden. Meer informatie over Gullit HBC op onze website volgt snel. Ondertussen kunt u alvast een kijkje nemen op www.hbcstal.nl