English (United States)   Nederlands (Nederland)

Fieke werd geboren op 11 augustus 1987 en is tussen de paarden groot geworden. Net als Kristian behaalde ze haar eerste successen met de A-pony Elwyna. In haar ponytijd behaalde Fieke vele kampioenstitels, zowel dressuur als springen, met onder andere de B-pony Den Deel's Socrates, de Welsh K hengst Wester Aikema's Nando en de in Duitsland goedgekeurde rijpony Leuns Veld's Lord. Op haar 16e stapte Fieke defintief over naar de paarden. Ze had al enige ervaring opgedaan met Grand-prix paard en leermeester Grand Slam en leidde daarna Saloupe zelf op van het M naar de Lichte Tour. Met Leonalda (moeder Zjohn G), de KWPN hengst Jackson en Big Ben sprong Fieke succesvol t/m de klasse M en ook in de stijlrubrieken gooide ze met de jonge paarden hoge ogen. Ze werd twee maal Limburgs kampioen in de klasse B met Velex en Zjohn G. 

 

Sinds 2008 richt Fieke zich volledig op de dressuur. Met de NRPS-hengst Ferrolan reed ze succesvol mee bij de Young Riders en in de Lichte Tour. Daarna heeft ze de merrie Miss Loxley overgenomen van Trudi, waarmee ze vele successen heeft behaald in de klasses Z1, Z2, ZZ-L. In 2011 wonnen ze in het ZZ-Zwaar de finale van de KNHS/Tinello cup. Met Miss Loxley start Fieke inmiddels sucesvol in de lichte tour en het doel is nu om door te trainen voor de future test/grand prix. Daarnaast heeft Fieke een aantal talentvolle jonge paarden te rijden. Met Be Special werd ze in 2011 10e in de Pavo cup voor 5-jarigen en nam ze deel aan de WK-selecties. In 2012 werd ze met Be Special Nederlands kampioen bij de 6-jarige dressuurpaarden in het KNHS/Subli kampioenschap. Ook in 2013 was Fieke zeer succesvol. Met Miss Loxley startte ze op de KNHS kampioenschappen in de lichte tour, zowel Indoor als outdoor. Fieke werd met zweed Nederlands Kampioen op de Hippiade in de klasse ZZ-L en won zilver op de KNHS/subli-kampioenschappen bij de 5-jarigen met Spielbergs Cartiër.

Voor Fieke zijn de paarden hobby. Ze werkt 4 dagen in de week op de afdeling radiologie van het ziekenhuis VieCuri te Venlo/Venray. Naast haar werkzaamheden daar traint ze gemiddeld zo'n vier paarden van jong t/m Grand-prix niveau. Haar hoogste wedstrijdklassering is op dit moment Midden Tour (Miss Loxley in 2014 en Zweed in 2015). Fieke is gediplomeerd ORUN-instructeur.