English (United States)   Nederlands (Nederland)

Jos werd geboren op 27 maart 1959. Hij groeide op in een groot gezin op een boerenbedrijf in Oirlo. Samen met Trudi heeft hij de hengstenhouderij opgericht in Wanssum.

Naast het bedrijf is Jos parttime werkzaam in het ziekenhuis Vie Curi in Venray. Hij werkt hier al sinds jaar en dag. Jos begon de opleiding als verpleegkundige op de hartbewaking en intensive care. Daarna stapte hij over op de spoedeisende hulp en de ambulance. Tegenwoordig heeft hij de functie avond/nachthoofd.

Het bedrijf is ontstaan uit grote hobby. Jos sprong zelf Z, maar rijdt nu alleen nog thuis af en toe. Jos heeft zich gespecialiseerd in het trainen van paarden aan de longe. Zowel aan de bijzet longeren, kaptoom-werk als de dubbele longe heeft Jos erg goed onder de knie. Hiervoor geeft hij ook cursussen vanuit de KNHS-modules.

Jos houdt zich voornamelijk bezig met het trainen van jonge hengsten/merries voor de keuring, zowel in de dressuur als de springrichting. Daarnaast houdt hij zich bezig met de handel en het hengstenhouderij gedeelte.