English (United States)   Nederlands (Nederland)
  

Liza Tiebot is geboren op 31 juli 1991. Vanaf jongs af is Liza aan altijd al fanatiek met de pony's. Samen met haar ouders, broer en zus veel bezig met de paarden en pony's. 

Liza haar eerste echt wedstrijdpony was Ukkie. Daar heeft ze veel wedstrijden mee gewonnen, zowel in dressuur als het springen! Onder andere de kring kampioenschappen. Met haar C-pony Amigo en D-pony New forest hengst Lex heeft ze veel wedstrijden op Z-niveau gereden.

  

De ouders van Liza maakten van de koeienboerderij een Paardensportcentrum in Olst. In die tijd heeft Liza 3 jaar ervaring opgedaan en gewerkt bij de familie Schröder in Tubbergen. 

In 2010 kwam Liza weer thuis in Olst als stalamazone op het bedrijf van haar ouders.  Daar heeft ze veel jonge paarden opgeleid en zo naar het internationale niveau toe gegroeid. Nu is Liza succesvol op 2 en 3** niveau. Met name met de paarden Winchester, At last en Cest la Vie heeft ze veel successen behaald. Met Winchester heeft Liza veel wedstrijden gewonnen, zowel op nationaal als internationaal niveau. De Derby van Bathmen in 2016 is hun grootste overwinning. Met At last sprong Liza op Indoor Wierden 2015 over de puissance muur van 2.20m. Cest la Vie  won in 2016 de Grand prix1* tijdens CSI De Peelbergen.

  

In 2016 is Liza met haar paarden verhuist naar Wanssum om daar samen met Kristian hun eigen bedrijf Houwen Tiebot Stables te beginnen. Zij zitten gevestigd op het bedrijf van Houwen Sporthorses.

Liza haar passie ligt bij het opleiden van jonge paarden en het uitbrengen van paarden op wedstrijd op alle niveaus. Daarnaast vindt ze het erg leuk om fanatieke en talentvolle mensen/kinderen te begeleiden en dus les te geven. Liza is gediplomeerd ORUN instructrice.