English (United States)   Nederlands (Nederland)

EBONY

  • Zwart, geb. 2009, stokm. 1.73m
  • KWPN goedgekeurd
In de afstamming van Ebony zien we drie succesvolle Grand Prix hengsten en vijf top dressuurverervers op rij. Vader is de Grand Prix hengst Painted Black, een zoon van Gribaldi, die deelnam aan de Olympische Spelen in Londen 2012. De lijn gaat verder met Jazz, Contango, Ulft en Amor, alle vier hengsten die de KWPN dressuurfokkerij en sport groot hebben gemaakt met hun nakomelingen waaronder o.a. Parzival, Ravel en Ferro.
Ebony’s moeder Vanolite komt uit de bekende fokkerij van Huub van Helvoirt. Zij is een zus van o.a. de Lichte Tour hengst Tip-Top en van de Z2 dressuur merrie Ravolite, die moeder is van het Lichte Tour paard Wynona RB en grootmoeder van de goedgekeurde hengst All at Once. Ook het Grand Prix dressuurpaard Romanoff komt uit deze familie. 

Ebony is een hengst met erg veel talent en een super instelling. Ebony presteert uitstekend in de sport. Als 4-jarige werd hij 4e in de finale van de Pavo Cup met 87 punten. Als 5-jarige werd hij 9e op het WK voor 5-jarigen in Verden. Hier kreeg hij o.a. een 9.4 voor de draf en een 8.8 voor de galop. Voor de algemene indruk kregen ze een 9. Afgelopen jaar werd hij gehuldigd als reservekampioen van de klasse Z en nam hij deel aan het WK jonge dressuurpaarden in Verden. Ebony loopt nu succesvol in de ZZ-licht rubrieken en boekte gelijk bij zijn ZZ-debuut in Haaksbergen een dubbele overwinning. Op korte termijn zal Ebony met zijn amazone Vai Bruntink de overstap maken naar de subtop. 

Ebony toonde een mooie groep veulens uit zijn eerste jaargang. Aansprekende veulens met veel souplesse en kracht in de bewegingen.

Verwachtingswaarde: 167 

Ebony: Instelling, karakter, rijdbaarheid, drie sterke gangen


 VDL STUD

PAINTED BLACK GRIBALDI KOSTOLANY
GONDOLA II
LITCHY FERRO
VRONA
VANOLITE JAZZ COCKTAIL
CHARMANTE
MANOLITE CONTANGO
FAVORITE