English (United States)   Nederlands (Nederland)

Edinburgh

  • Bruin, geb. 2009, stokm. 1.66m
  • KWPN goedgekeurd
  • Fokfamilie NL-057
  • Winnaar KNHS/GMB Hengstencompetitie Zuidbroek klasse L 
  • Overall winnaar KNHS/GMB hengstencompetitie 2013/2014
  • Finalist WK Lanaken 2015 6-jarigen

Als veulen al een opvallende verschijning en een belofte voor de toekomst. Deze belofte maakt hij helemaal waar. Na een fantastische performance in de VION-Cup 2013 werd hij aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Hij slaagde met vlag en wimpel. In de GMB-hengstencompetitie dwong de combinatie Kristian Houwen - Edinburgh respect en bewondering af. In Zuidbroek werden de hengsten beoordeeld door Nathalie van der Mei en de zeer bekende Duitse ruiter en hengstenhouder Gerd Sosath. Het resultaat: 2x een 9!

Onder het motto “dan hoort u het eens van een ander” de toelichting van Sosath: “Edinburgh is een hele sympathieke hengst die zeer goed werd voorgesteld. Hij springt met veel reflexen, techniek en bascule. Het is van nature een snel paard en daarmee voorspel ik ook goede kansen op bijvoorbeeld het WK in Lanaken voor deze hengst. In Duitsland krijgen dit soort paarden een applaus”. En dan de finale in Den Bosch: “hij kwam, zag en overwon”. Maar in de Blom KNHS-KWPN-hengstencompetitie 2014/2015 deed hij het niet minder. Het was een strijd op het scherp van de snede. Ook nu weer de overall winnaar!

In 2016 ging hij als de gedoodverfde favoriet de finale in maar de gretigheid was in de barrage iets te groot. Evengoed de 2e plaats in de overall uitslag. Ook wist hij zich, uiteraard, te plaatsten voor de finale van de 6-jarigen op het WK in Lanaken. Gezien de wedstrijdresultaten kan men gerust stellen dat zijn sportcarrière zeer voorspoedig verloopt.

Vader Vleut acteert onder de naam Gucci met Edwina Tops-Alexander op het allerhoogste niveau. Logisch, als zoon van ISP GP Quick Star (Galoubet A) en kleinzoon van ISP GP Jikke (Concorde) - Eric van der Vleuten.

Moeder NSP Olympic Queen (Darco) is oa een halfzus van ISP GP Nirvana (Concorde) - Annet Willems en de moeders van ggh ISP GP Tyson (Numero Uno) - Leon Thijssen en ggh ISP GP Tadmus (Calvados) - John Whitaker. Dit zijn maar enkele van de vele topspringpaarden die familie NL-057 al meerdere decennia heeft voortgebracht.

Fokken is gokken? Onzin! Niet met Edinburgh!

Zijn veulencollectie leverde het volgende, in verkorte vorm, rapport op: Edinburgh toonde een uniforme collectie, ruim voldoende ontwikkelde veulens met uitstraling. Stap en draf zijn goed. De voor een springpaard zo belangrijke galop is krachtig met ruimte, souplesse en balans. Inzet, reflexen en techniek zijn de kwaliteiten die hij kan versterken en toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

 


 

 

VLEUT QUICK STAR GALOUBET A
STELLA
NICCE CANTUS
JIKKE
OLYMPIC QUEEN DARCO

LUGANO VAN LA ROCHE

OCOUCHA
FIRSTLADY WISCONSIN
WIETEKE