English (United States)   Nederlands (Nederland)

GULLIT HBC

  • Bruin, geb. 2011, stokm. 1.66m
  • KWPN goedgekeurd

Vader Cantos (Contender) is naar alle waarschijnlijkheid de beste zoon van Contender.

Henk van de Broek had hem voorbereid voor het grote werk waarna hij met Julia Kaiser op het hoogste internationale niveau succesvol was. Zij wonnen oa de 1.60m Grote Prijs van Wenen. Moeder Gabanta (Goodtimes) en grootmoeder Abanta (Abantos) waren ook met succes internationaal actief. Nu is hij één van de belangrijkste hengsten in de internationale springpaardenfokkerij. Dit succes heeft zijn, helaas te vroeg gestorven, fokker Theo Peeters niet mee mogen maken. Succes kan men afdwingen. Toen hij met de merrie Vendal (Heidelberg x Millerole xx) begon te fokken werd niets aan het toeval overgelaten, de keuze's werden ieder generatie doelbewust gemaakt. Een topper als Cantos is dan geen toeval meer.

Zie bij Tannan VM Z voor meer informatie over de moederlijn van Cantos.

Moeder C'est la Vie springt 1.35 Int. Gullit HBC is haar eerste en tot nu enige veulen, haar sportcarrière heeft voorrang. Zij is een dochter van springpaardenleverancier bij uitstek Namelus R (Concorde) die uit de succesvolste Stal Roelofs-familie stamt en uiteraard uit een Joost x Abgar xx merrie. Via de toppers Nimmerdor (Farn), Notaris (Courville xx) en Marco Polo (Poët xx) komen we bij stammoeder ISP Sirikit (Koridon xx). Als we Gullit HBC's pedigree

bekijken (5 gen) zien we dat nagenoeg alle belangrijke volbloedhengsten twee maal voorkomen. Courville xx slechts één maal, maar Abgar xx twee maal. Hun vaders zijn zeer nauw verwant aan elkaar. Waarschijnlijk is dit de reden dat er uit de combinatie Abgar xx en Courville xx verhoudingsgewijs vele betere paarden komen. Ook Nimmerdor en Marco Polo zien we twee maal. Een dergelijke pedigree biedt een grotere kans op een betere en zekere vererving.

Maar de merries moeten ook kloppen uiteraard. Dat is in de moederlijn van Gullit HBC zeker het geval. Grootmoeder Jolaris (Nimmerdor) bracht één 1.45 paard, dit is de Z gekeurde Within Temptation (Mermus R), drie 1.35 paarden en één 1.30 paard. Overgrootmoeder Dolaris D (Notaris) bracht één 1.35 paard en drie 1.30 paarden. De zussen van deze merries brachten eveneens meerdere springpaarden van internationaal niveau en goedgekeurde hengsten. Gullit HBC werd met Monique van den Broek 3e in de finale en 4e in de eindstand van de hengstencompetitie klasse L. Wat een toppertje was het commentaar.

CANTOS CONTENDER CALYPSO II
GOFINE
GABANTA GOODTIMES
ABANTA
C'EST LA VIE NAMELUS R

CONCORDE

EAMELUSIENA
JOLARIS NIMMERDOR
DOLARIS D