English (United States)   Nederlands (Nederland)

HENNESSY

  • Zwart, geb. 2012, stokm. 1.68m
  • KWPN goedgekeurd

Hennessy combineert het bloed van drie absolute topverervers: De Niro, Jazz en Ulft. Zowel De Niro als Jazz voerden jarenlang de WBFSH-ranking voor de dressuurhengsten aan en presteerden daarnaast allebei succesvol op Grand Prix-niveau. De Niro wordt gezien als één van Duitslands waardevolste dressuurhengsten en staat te boek als vader van beroemdheden als Desperados FRH, Delgado, D’Agostino FRH en Glock’s Voice. Grootvader Jazz is niet meer weg te denken uit de dressuurpaardenfokkerij en is nog altijd beroemd als vader van toppers als Glock’s Johnson TN en Jerich Parzival. Laatstgenoemde werd geboren uit de beproefde combinatie Jazz x Ulft, die ook de afstamming van Hennessy versterkt.

Moeder Silhouette is een elite, preferente merrie die met goed gevolg de merrietest heeft afgelegd en een 8 voor haar galoppade verdiende. Daarnaast is Silhouette de volle zus van de goedgekeurde Prix St. Georges-hengst Ragtime van de Amerikaanse Christina Robinson. Naast vele succesvolle dressuurpaarden komen ook enkele internationale springpaarden en de KWPN-hengst Graveur uit de directe lijn van Hennessy.

De prachtige zwarte parel Hennessy werd met droomcijfers ingeschreven bij het KWPN. Hij behaalde in totaal 82 punten, waarbij zijn geweldige galoppade, fijne souplesse en uitstekende houding en balans met 8½’en werden becijferd. Hennessy verdiende ook voor de aanleg als dressuurpaard een 8½ en 8’en voor de overige basisgangen stap en draf.

Verwachtingswaarde: 182.

Hennessy: zwarte parel met louter stempelhengsten in de pedigree.

 


DE NIRO DONNERHALL DONNERWETTER
NINETTE
ALICANTE AKZENT II
WIESENELFE
SILHOUETTE JAZZ COCKTAIL
CHARMANTE
HORETTE ULFT
ODETTE