English (United States)   Nederlands (Nederland)

Highlander

  • Schimmel, geb. 2012, stokm. 1.68m
  • KWPN goedgekeurd

Numero Uno, zoon van de onvergetelijke Libero H, kan men met recht tot één van 's werelds topverervers rekenen. Springpaarden brengt hij aan de lopende band. Plaatsvervangend voor al zijn topproducten noemen we hier de crack van Gogh die met Marco Kutscher vanwege zijn topprestaties inmiddels in het duitse A-Kader is opgenomen. In de moederlijn, Stam 429, zien we achtereenvolgens Carthago's halfbroer Lord Calando (Lord) en Ahorn Z (Almé Z x de beroemde Heureka Z) die altijd een aanbeveling is in de moederlijn. Zijn volle zus is de moeder van één van s'werelds beste springpaarden ooit, Ratina Z (v.Ramiro Z). Meerdere hengsten, zoals Aldato (Anblick xx) en Lorenz (Ladykiller xx), uit Stam 429 bleken tot de betere verervers te behoren.

Highlander is het eerste product van Ditty Dante C, zoals zij het eerste product is van Witty Luterra C (Lupicor). Zij is een dochter van ISP GP Vingino (Voltaire). Scherpte x vermogen dus. Ook hij komt uit een zeer vooraanstaande familie; Stam 474a. Zijn grootmoeder is een nagenoeg volle zus van ISP GP OS Verdi (Quidam de Revel). Hun moeders (v.Landgraf I) zijn volle zussen. Vervolgens zien we in de moederlijn ISP GP Lupicor (Lux H Z), ISP GP Ramiro Z (Raimond) en ISP Joost (Consul). We zijn hier aanbeland bij het zeer succesvolle Stal Roelofs- recept; Joost x Abgar xx gebaseerd op een degelijke fokvaste stam. Daarna werden de merries consequent gecombineerd met hengsten die succesvol waren in de topsport en de fokkerij. In Highlander's afstamming zien we in vijf generaties alleen maar hengsten die presteerden op het hoogste niveau, succesvol waren in de springpaardenfokkerij en uit de betere families komen. Citty (v.Ramiro Z) is de overgrootmoeder van Highlander en zij was een uitzonderlijk goede fokmerrie. Zij bracht maar liefst drie 1.60 paarden, één 1.45 paard, één 1.40 paard en vier 1.30 paarden.

Uiteraard heeft Higlander in het verrichtingsonderzoek laten zien dat hij zijn uitzonderlijk goede afkomst volledig weet waar te maken. Wat anders.

Meer info en een video op http://www.kwpn.nl/kwpn-paarden/highlander/

NUMERO UNO LIBERO H LANDGRAF I
OKTAVE
JOLANDA LORD CALANDO
FEINSCHNIT
DITTY DANCE C VINGINO

VOLTAIRE

NOTRE DAME
WITTY LUTERRA C LUPICOR
CITTY