English (United States)   Nederlands (Nederland)

TILDERS CASANTOS

I.v.m. verkoop van Casantos naar het buitenland is hij alleen beschikbaar d.m.v. diepvriessperma.

  • Schimmel, geb. 2000, stokm. 1.67m
  • Fokker: Th. Peeters, Nijmegen
  • KWPN en NRPS goedgekeurd
  • Holsteiner stam 503

Casantos is een zeer aansprekende zoon van Cantos (v.Contender). Cantos zelf heeft zich de laatste tijd op een bijzonder positieve wijze gemanifesteerd in de zwaarste sport. Hij liep onder Julia Kayser succesvol in menige “Grote Prijs”.
Casantos imponeerde als jonge hengst al op de Hengstenkeuringen tijdens het vrijspringen. Ook liep hij een zeer goede verrichtingstest, waarbij hij met name op zijn aanleg als springpaard hoog scoorde. Bij het tonen van zijn veulens maakte Casantos een zeer sterke indruk, hetgeen tot uitdrukking kwam in een zeer lovend afstammelingenrapport.
Casantos was zowel in 2004/2005, in 2005/2006 als in 2006/2007 een van de opvallendste paarden tijdens de Hengstencompetitie, en loopt inmiddels succesvol op nationaal niveau.
De bijzonder mooie schimmelhengst Casantos is bijna geheel Holsteins gefokt. Zijn moeder, de Holsteinse keur, prest, sportmerrie Cassina (v.Cassini x Ahorn Z x Cantares x Fokus II) is van zeer voorname afstamming, uit een bijzonder prestatie gerichte merrielijn.
Casantos kreeg in het voorjaar 2008 de zeer apart springende zoon goedgekeurd (CASANDROS I v.Casantos x Goodtimes), die tevens werd uitgeroepen tot “Kampioen nieuwe jaargang NRPS”.


 HBC CANTOS CONTENDER   CALYPSO II
 GOFINE
 GABANTA  GOODTIMES
 ABANTA
 CASSIMA  CASSINI I  CAPITOL I
 WISMA
 ZARIN IX  AHORN Z
 TEICHROSE H