English (United States)   Nederlands (Nederland)

Leuns Veld's Cassini

  • Bruin, geb. 2013, stokm. 1.48m
  • Fokker: familie Peeters, Leunen
  • NWR goedgekeurd

Keuringsresultaten:

2013     1A premie Welsh NWR Heteren

2016     Goedgekeurd NWR-hengst + titel 'hengst met de beste draf' + verrichtingskampioen Sport aanleg test Lunteren

"Leuns Veld's Cassini is een hengst met een heel goed rijponymodel, ruim voldoende rasuitstraling en heel harmonieus gebouwd. Een hengst die heel erg lichtvoetig beweegt en zowel in stap als draf het gewenste bewegingsmechanisme vertoont. Hij weet te rijzen in de voorhand en het achterbeen goed onder de massa te brengen", aldus de jury. 

Volgens het onderzoeksrapport is Cassini een eerlijke, betrouwbare en brave hengst. Hij heeft veel bereidheid tot werken, is leergierig en laat zich door de ruiter goed bewerken. De hengst is fijn te rijden en geeft de ruiter een goed gevoel. Hij heeft een goede zelfhouding, is zeer gemakkelijk in de omgang en rustig op stal. Cassini is een zgn 'allrounder'; hij heeft veel aanleg voor zowel dressuur als springen.

Zijn punten zijn: Stap 8 - Draf 8 - Galop 7,5 - Dressuur aanleg 7,5 - Springen aanleg 8,5 - Karakter 8,5 - Stalgedrag 9 - Geschiktheid voor de sport 8.
Hiermee is hij de verrichtingskampioen van 2016!

Cassini komt uit een goed doorfokte predikaatrijke topstam met meerdere nationaal kampioenen: Leuns Veld's Zandro (goedgekeurde NWR hengst 2014 en nationaal kampioenveulen NWR 2010), Leuns Veld's Boogie Woogie (nationaal beste 3-jarige en sectiekampioen NWR 2015 en nationaal kampioenveulen 2012), Leuns Veld's Xantos (goedgekeurde NWR hengst 2012), Leuns Veld's Sabine (vlp keur, preferent) is nationaal kampioen 2007,  Sonhof's Sabine (keur, elite) is drievoudig nationaal kampioen, Leuns Veld's Gibby (keur, preferent) is maar liefst viervoudig nationaal kampioen en de schitterende hengst Leuns Veld's Lord die reeds op jonge leeftijd het sportpredikaat ontving.


 


ORCHARD WILDEMAN

ORCHARD RED PRINCE AESTER EL NINO
ORCHARD WIELKANOC
ORCHARD SWETLANA WESTER AIKEMA'S NORBERT
ORCHARD PERESTROJKA
LEUNS VELD'S YENTL HEITRIK'S MARVIN DE GOEDE REE NOW OR NEVER
MOLENHORN'S GRACIA
LEUNS VELD'S SABINE AESTER EL NINO
SONHOF'S SABINE