Cantos VM HS

(Cantos x Cardento)

Cantos VM HS

(Cantos x Cardento)

Schimmel, 2015, 1.70m
Goedgekeurd: NRPS
Dekgeld: € 800
Eigenaren: Jan van Meever & familie Houwen

 

Spectaculaire springmanieren en opvallende inzet

Dankzij een goede verrichting waarbij niet alleen zijn spectaculaire springmanieren maar ook zeker zijn opvallende inzet opviel, is Cantos VM HS definitief goedgekeurd bij het NRPS. Hij is een zeer moderne en atletische zoon van de internationale sport- en fokhengst Cantos en lijkt een grote toekomst in het verschiet te hebben onder Kristian Houwen.

Vader Cantos heeft zich op het hoogste niveau in sport en fokkerij bewezen. Hij sprong onder Julia Houtzager-Kayser succesvol tot op Grand Prix-niveau en heeft grote naam gemaakt als vererver dankzij succesvolle nakomelingen als Very Nice, Wollie Bollie, Ayrton IV, Amelia en Djoost Again. In 2016 verdiende hij bij het KWPN het preferentschap, nadat hij ook bij het NRPS al meerdere malen onderscheiden was.

Moeder Gin Fizz VN combineert in haar pedigree de internationale sporthengsten Cardento en Whitesnake. Cardento won teamzilver op onder meer de Olympische Spelen en leverde al talloze Grand Prix-paarden. Cantos VM HS combineert de inzet, snelle reflexen en voorzichtigheid van zijn vader Cantos met het vermogen van moedersvader Cardento. Hij is een bloedgemaakt toptalent en verwacht in 2020 zijn eerste veulens.

Afstamming

CANTOS CONTENDER CALYPSO II
GOFINE
GABANTA GOODTIMES
ABANTA
GIN FIZZ VM CARDENTO CAPITOL I
B-ESTELLE
CINSA VM WHITESNAKE
WINSA

Fotogallerij