Electron

(Ampère x Fidermark)

Electron

(Ampère x Fidermark)

Bruin, 2009, 1.69m
Goedgekeurd: KWPN
Niveau: Lichte Tour
Dekgeld: € 1.100 bij dracht
Eigenaar: Adri Zekveld – Stoeterij Sollenburg

 

Electron heeft het allemaal

De looks, de beweging én het karakter: Electron heeft het allemaal. Onder Fieke Houwen presteert hij succesvol in de Lichte Tour en ook als vererver timmert deze Ampère-zoon hard aan de weg. Een groot percentage van zijn dochters zijn ster, keur of elite verklaard op de merriekeuringen.

Na een succesvolle periode in het ZZ-Zwaar heeft Electron in april 2019 met goed gevolg de overstap gemaakt naar de Lichte Tour en hij lijkt nog veel meer in petto te hebben. Zijn vader Ampère leverde al meerdere Grand Prix-paarden en kampioenen. Moeder Zamba Sollenburg stamt af van de sterk verervende Grand Prix-hengst Fidermark I en slaagde zelf met goede cijfers voor de merrietest. Ze is een halfzus van het ZZ-Licht dressuurpaard Fizz Sollenburg (v.Zizi Top) en uit deze directe lijn komen al meerdere verdienstelijke sportpaarden.

De nakomelingen van Electron vallen op in de jonge paardenwedstrijden en op de keuringen. Zo scoorde Joule (mv.OO Seven) 82 punten in de Pavo Cup, werd Jack Daniels (mv.Ferro) zelfs vijfde in de Pavo Cup-finale en liep Jarlien (mv.Krack C) 80 punten bijeen in de IBOP. Zijn nakomelingen blinken net als hun vader uit met een goede galop, sterk achterbeengebruik en werkwillig karakter.

Afstamming

AMPERE  ROUSSEAU  FERRO
 ZSUZSA
 LARIVOLA  FLEMMINGH
 FARIVOLA
 ZAMBA SOLLENBURG  FIDERMARK I  FLORESTAN I
 WATONGA
 OMNIA  INSPEKTEUR
 EVELIEN

 

Fotogallerij