Hengstenkeuring

Hengstenkeuring

Wij maken ieder jaar hengsten klaar voor de hengstenkeuring van onder andere het KWPN, NRPS en Zangersheide. Hieronder volgt een overzicht van hengsten die bij ons op 2,5 jarige leeftijd zijn klaargemaakt voor de hengstenkeuring, vervolgens goedgekeurd zijn en nu succesvol zijn in fokkerij en/of sport.

In 2012 werd Cidane (Heartbreaker x Ramiro) goedgekeurd bij het KWPN. Als driejarige werd hij al goedgekeurd bij het AES. Cidane kwam als driejarige bij ons in training en Kristian bracht de hengst uit in de sport. In 2012 werd Cidane via de VION Cup aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek, waarvoor hij slaagde met 84 punten! 

In 2011 werd Dortmund HS (Vigaro x Triton) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN. Hiervoor slaagde hij in het voorjaar van 2012 met 79 punten. Op de foto v.l.n.r. Jan van Meever, Dortmund HS en Jos. Klik hier voor meer informatie over Dortmund HS.

Zjohn G (Casantos x Ramiro) werd als driejarige hengst goedgekeurd bij Zangersheide. Als vier en vijfjarige hengst bracht Fieke hem uit in de springsport. Daarna nam Kristian de teugels over en waren ze succesvol op nationaal 1.35m-1.40m niveau.

    Cees (Casantos x Livingstone) werd goedgekeurd bij het NRPS. Door zijn voorbeeldige karakter en mooie uitstraling werd hij als vierjarige hengst al verkocht naar Amerika als hunter.

    Capitos (Cantos x Royal Bravour) werd goedgekeurd bij het AES. Kristian won met de talentvolle hengst zijn eerste Limburgse titel bij de paarden in de klasse B. Capitos werd verkocht voor de sport en geruind. Als zevenjarige nam hij deel aan het WK in Lanaken.

    Tilders Casantos (Cantos x Cassini I) werd als driejarige hengst zowel bij het KWPN als bij het NRPS aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Hij deed de test bij het KWPN en slaagde ruimschoots.

    Cantos werd als driejarige hengst goedgekeurd bij het NRPS. Trudi en Henk van den Broek reden de jonge hengst in het verrichtingsonderzoek. Later werd Cantos, mede door zijn goede sportprestaties, goedgekeurd bij het KWPN. Cantos staat inmiddels bekend om het fokken van boven gemiddelde springpaarden. In 2010 werd de Contender-zoon keur verklaard door het KWPN en NRPS. Op de foto: Cantos op driejarige leeftijd met Trudi tijdens het verrichtingsonderzoek van het NRPS. Klik hier voor meer informatie over Cantos.

    De ponyhengst FS Harry Potter (FS Don’t Worry) werd goedgekeurd bij het NRPS. Onder Kristian was hij succesvol in de sport. Inmiddels is hij geruind en al met verschillende kinderen succesvol in de spring- en dressuursport.