Ludovicus

(Edinburgh x Balou du Rouet)

Ludovicus

(Edinburgh x Balou du Rouet)

Bruin, 2016, 1.70m
Goedgekeurd: KWPN
Dekgeld: € 900
Eigenaren: Jos Althuyzen & familie Houwen

 

Uit de tweede jaargang van de internationaal 1.50m-springende hengst Edinburgh komt deze opvallende atleet Ludovicus. Met zijn extra model, uitstekende instelling, krachtige galop en surplus aan atletisch vermogen is deze KWPN-goedgekeurde hengst voor zowel sport als fokkerij een aanwinst.

Met achtereenvolgens de opvallend presterende Edinburgh en de bewezen verervers Balou du Rouet en Clinton beschikt Ludovicus over een interessante bloedsopbouw. Uit deze directe moederlijn zijn al meerdere internationale springpaarden voortgekomen, zoals Lauren Crook’s Grand Prix-springpaard Dancer (v.Orlando) en de 1.40/1.45m-paarden Douglas (v.Canturano) en Elinck (v.Orlando).

Als driejarige is Ludovicus bij het KWPN ingeschreven met een mooie score van 83,5 punten. Hij kreeg 8,5-en voor zowel zijn goede galop, snelle reflexen, vermogen, instelling en aanleg als springpaard. Zijn eerste, veelbelovende veulens zijn in 2020 geboren en hij wordt nu verder opgeleid voor de sport bij Stal Hendrix waar hij in 2021 ter dekking staat.

Afstamming

EDINBURGH VLEUT QUICK STAR
NICCE
OLYMPIC QUEEN DARCO
FIRSTLADY
FANETRA BALOU DU ROUET BALOUBET DE ROUET
GEORGIA
ANETRA VAN DE LEEUWERK CLINTON

FONETRA

Fotogallerij