MERRIEKEURING & IBOP

MERRIEKEURING & IBOP

Jaarlijks organiseert KWPN regio Limburg een stamboekopnamedag bij Jos en Trudi Houwen. Op de stamboekkeuring worden de merries op stand en op het straatje beoordeeld. Springmerries moeten hun kwaliteiten tonen bij het vrij springen, dressuurmerries worden beoordeeld bij het vrij bewegen. Wij kunnen ook uw merries hiervoor trainen, evenals voor een aanlegtest zoals de IBOP. Voor meer informatie en inschrijvingen kijkt u op www.kwpn.nl.

Resultaten stamboekopname, centrale keuringen, IBOP, merrietesten etc.

Op 4 juni 2013 reed Kristian de merrie Freya voor de IBOP in Panningen. De merrie van Zirocco Blue x Indorado van de Familie van Weverwijk – Ginkel uit Est behaalde 78 punten. Tevens werd Freya deze dag Ster verklaard met 75 punten voor exterieur en 80 punten voor springen.

Begin januari 2013 reed Kristian tijdens de IBOP in Panningen de merrie Evyrose HV (Contendro I x Lancelot). De merrie slaagde voor de IBOP met 75 punten. Evyrose HV is gefokt door en in eigendom van familie Hesen – Vossen uit Maasbree.

In 2012 behaalde de merrie Eletta Molino (Van Gogh x Silverstone) 85 punten op de KWPN stamboekopname. Vervolgens werd de merrie voorlopig keur op de centrale keuring in Sevenum en deed mee aan de kampioenskeuring. Begin 2013 behaalde Eletta Molino 80 punten op de IBOP, waar Kristian haar voorstelde. Hiermee werd ze definitief keur. Eletta Molino is gefokt door en in eigendom van Willem Brouwer uit Born. Ze is een dochter van Worania, die Kristian succesvol uitbracht in de sport.

In oktober 2012 reed Kristian de merrie Egiralda G (Vigaro x Silbersee) naar 78 punten tijdens de IBOP. De merrie is gefokt door en in eigendom van John Geerets uit Wanssum.

Kristian reed in 2010 3 springmerries naar een voldoende score voor de IBOP. Cilydi HS (Contendro II x Quattro B, links op onderstaande foto) slaagde met 77,5 punten, haar half zus Burandot HS (Contendro II x I Love you) met 80,5 punten en Cinsa VM (Whitesnake x Stakkato)) met 84 punten. Bij de dressuurmerries reed Fieke Coco HS (Santano x Darwin, rechts op onderstaande foto) naar 80 punten.  

    Arriba (v. Casantos x Raimond) werd in 2009 kampioen bij de springpaarden in Sevenum op de centrale keuring van het KWPN. Arriba is gefokt door S. Neefs – Theeuwen.

    Baronesse Minka VM slaagde in 2009 als 3-jarige in Deurne voor de EPTM test met 75 punten. Daarna werd de merrie ster op de stamboekopname in Wanssum en keur op de centrale keuring in Sevenum. Door het PROK certificaat werd de merrie Elite.