Edinburgh

(Vleut x Darco)

Edinburgh

(Vleut x Darco)

Bruin, 2009, 1.66m
Goedgekeurd: KWPN
Niveau: internationaal 1.50/1.55m
Dekgeld: € 1.000
Eigenaren: Jos Althuyzen & familie Houwen

 

Edinburgh onder Maikel van der Vleuten

Na jarenlang grote successen geboekt te hebben met Kristian Houwen, vormt Edinburgh sinds oktober 2019 een veelbelovende combinatie met topruiter Maikel van der Vleuten. Afgelopen februari wonnen ze al de Grand Prix van CSI2* Lier en op CSI5* Doha gaven ze hun visitekaartje af door tweede te worden in het 1.45m.

Daarmee volgt Edinburgh in de voetsporen van zijn eveneens genetisch zeer waardevolle Grand Prix-hengst Vleut, die onder Maikel van der Vleuten en later Edwina Tops-Alexander tot op het hoogste niveau presteerde. Van moederszijde is Edinburgh nauwverwant aan Grand Prix-springpaarden als Nirvana (v.Concorde), Tyson (v.Numero Uno) en Tadmus (v.Calvados). Zijn moeder Olympic Queen sprong zelf nationaal op 1.35m-niveau en bracht tevens al meerdere 1.40m-paarden.

Bij het KWPN heeft Edinburgh een hoge springindex van 146 en hij leverde met zijn zoon Ludovicus (mv.Balou du Rouet) een goedgekeurde zoon, die met een fraaie score van 83.5 punten werd ingeschreven. Edinburgh vererft een krachtige galop met veel balans, vlugge reflexen, een zeer goed voorbeengebruik, veel souplesse en een grote mate van voorzichtigheid.

Afstamming

VLEUT QUICK STAR GALOUBET A
STELLA
NICCE CANTUS
JIKKE
OLYMPIC QUEEN DARCO

LUGANO VAN LA ROCHE

OCOUCHA
FIRSTLADY WISCONSIN
WIETEKE

Fotogallerij