REferenties

Hieronder treft u een aantal referenties aan van paarden die wij (op)gefokt en/of opgeleid hebben en daarna zijn verkocht en paarden die wij hebben klaargemaakt voor de verkoop.

Dutch Eliot

Nienke de Wolff, voorzitter van het voltige forum bij de KNHS, kocht ruim twee jaar geleden de ruin Dutch Elliot bij ons. In die tijd heeft zij hem rustig opgeleid tot voltige paard. Dit jaar (2016) is Dutch met zijn 7 jaar startgerechtigd voor voltige wedstrijden en de eerste overwinningen zijn reeds binnen.

 

Uit dat succes is een goed contact ontstaan en dit jaar nam Laudalino zijn intrek in de Groningse stal. In slechts twee maanden trainen is de zwarte ruin omgeschoold van dressuur- naar voltigepaard en ook Laudalino heeft zijn eerste wedstrijden al gelopen.

Spielbergs Cartiër

Spielbergs Cartiër is in april 2016 vertrokken naar de Belgische pony amazone Carolien Pauwels. Zij hoopt met hem een mooie overstap te kunnen maken naar de junioren.

Fieke had de 8-jarige ruin van Spielberg x Jazz sinds oktober 2013 in training en hebben in 2,5 jaar tijd een indrukwekkend CV opgebouwd.

 • 2e plaats KNHS/Subli-cup finale 5-jarigen 2013
 • 2e plaats regiokampioenschappen Limburg Z1 2014
 • 8e plaats Hippiade 2014 klasse Z1
 • Winnaar Jumping Indoor Maastricht. Euregio wedstrijd Z2 kür op muziek
 • Limburgs kampioen klasse Z2 2014/2015
 • 7e KNHS kampioenschappen 2014/2015
 • 2e kür op muziek Indoor Brabant klasse Z2
 • Winnaar diverse ZZ-zwaar wedstrijden outdoor 2015 (De Mortel, Meerlo, Uden)
 • 9e plaats NK ZZ-zwaar 2015

  In september 2015 werd de overstap gemaakt naar de Lichte Tour en hierin werden fraaie scores behaald. Wij wensen de familie Pauwels heel veel succes met Cartiër en hopen deze nieuwe combinatie nog eens terug te zien in Nederland op de mooie junioren wedstrijden!

WIM

In 2013 bracht Jos Althuyzen zijn paard Wim (Gribaldi, geb. 2003) om hem te gaan rijden. Wim was als jong paard aangespannen en zadelmak gemaakt, maar had verder alle jaren in de wei gelopen. Hij pakte de draad braaf op en wij hebben hem in een half jaar tijd tot L-niveau opgeleid. Er kwam interesse voor Wim uit de voltige wereld. Hij werd verkocht naar de voltige school in Odiliapeel: Voltige vereniging De Wittegheit. Wim leerde snel en werd binnen de kortste keren het favoriete voltige paard op stal. In 2014 werd hij aangewezen als reserve paard voor de Wereldruiterspelen in Caen en in 2015 brak hij internationaal door. Hij kwam uit voor Australië op het WK voltige voor junioren en mocht naar het EK in Aken. In Aken behaalde hij met een Italiaans duo de 5e plaats! Dit alles gaat onder begeleiding van zijn vaste longeur Meta Jans van De Wittegheit. Wij volgen Wim op de voet en zijn super trots dat hij het zo goed doet, we kunnen niet allemaal zeggen dat we in Aken mochten starten!

  ZJOHN G

  Maart 2014 is Zjohn G vertrokken naar zijn nieuwe adres in Griekenland. De schimmelhengst van Casantos zal onder het zadel komen van een junioren ruiter.

  Zjohn G (Casantos x Ramiro x Silbersee) werd als jonge hengst goedgekeurd bij Zangersheide. Fieke (foto links) werd met Zjohn G Limburgs kampioen in het B-springen in 2008 en sprong met hem in de hengstencompetitie klasse L 2008/2009. Daarna nam Kristian (foto rechts) de teugels over en leidde Zjohn op voor het hoge niveau. Het laatste jaar was Kristian succesvol met Zjohn G in de 1.40m-1.50m rubrieken en ze deden in 2013 onder andere mee aan de Sires of the World tijdens het WK in Lanaken.

  ARALDA

  Aralda (v. Casantos x Royal Bravour) werd bij ons geboren uit de merrie Tiralda. Als jong paard kreeg ze het veulen Easy Snake (Whitesnake). Aralda werd daarna super fijn opgeleid door de zusjes Wendy en Anke Nabben uit Oirlo. In mei 2013 kwam Aralda terug op stal. Wendy kocht bij ons de merrie Clarissa en ook voor Aralda vonden we een nieuwe eigenaresse. Zij mailde na een paar weken  het volgende: “Hallo wil even laten weten dat alles goed gaat met Aralda. Ze heeft al veel vrienden gemaakt (foto) maar wie valt er nou niet voor zo’n schoonheid. Groetjes Enny uit Helmond.”  Met Aralda’s zoon Easy Snake hebben we ook een amazone heel blij kunnen maken. Susan Smulders uit Horst zal deze ruin in de toekomst uit gaan brengen in de eventingsport. Zij plaatste in juni 2013 het volgende bericht op facebook: “mijn nieuwe aanwinst van Jos en Trudi Houwen is al helemaal gewend en doet het heel goed!!” Het is fijn om te horen dat de mensen blij zijn met hun nieuwe paarden.

  EROS

  Tijdens het Buitenhof de Leistert Dressuurevent in Panningen  in maart 2013 werd er goed gepresteerd door de bij ons opgefokte Eros. Deze 4-jarige ruin van Wynton x Ferro is gefokt door Wiel en Trees Bouten uit Weert. Eros kwam als veulen bij ons in opfok en ging als 2,5 jarige naar de hengstenkeuring. Nadat hij niet door ging naar de tweede bezichtiging werd hij verkocht aan Jos en Betty Aben. Kyra Klinkers heeft Eros gestart tijdens de 4-jarige competitie in Panningen eind maart. Zowel in de voorronde als in de finale eindigden ze op een mooie 2e plaats. In de finale nam niemand minder dan Carl Hester, winnaar Olympisch team goud, plaats in het zadel van Eros.

  I AM DUTCH

  Op 15 april 2013 werd I’ am Dutch geboren bij Peter Jaspers en Mireille Hoenjet-Jaspers. Dit donkerbruine merrieveulen komt uit de merrie Warola (ster, prok, v. Goodtimes). Op de foto is I’ am Dutch een paar uren oud.

  Z-CANTA VM & BIBI SIJGJE HS

  Begin oktober 2012 kregen wij een email van Catherine Pasmore, de nieuwe amazone van Z-Canta VM (Casantos) en de onlangs vertrokken Bibi Sijgje HS (Verdi). Beide merries werden verkocht via Stal Hendrix naar de USA. Kristian was succesvol met zowel Z-Canta als Bibi Sijgje in de jonge paarden wedstrijden. Met beide paarden sprong hij op het WK in Lanaken bij de 5-jarigen. Bibi werd in 2012 2e in de VION cup voor 6-jarigen, maar door de verkoop kwam ze niet meer aan de start in Lanaken.

  “Bibi is loving her new home in USA! Z Canta will be competing in her (and mine) first big nations cup next month! Thank you for giving Pasmore Stables the best 2 mares in the world! We love them both! Catherine Pasmore”

  Catherine Pasmore

  COGNAC HS

  Cognac HS (Unaniem) werd begin 2012 verkocht aan Stal Hendrix. Begin oktober werd de 5-jarige ruin geveild op de Dutch Sport Horse Sales. Hij werd daar voor €98.000,- verkocht naar Engeland.

  KIJONY

  In september 2011 verhuisde de voorheen NRPS goedgekeurde hengst Kijony naar de familie Kijlstra in Friesland. De 9-jarige Mindy is de nieuwe amazone van de inmiddels geruinde Kijony. Wij ontvingen een mail met een paar leuke foto’s van moeder Louise:

  Hallo fam. Houwen,

  Mindy en Kijony hebben vandaag heerlijk gelest, het ging hartstikke goed.
  De foto’s zijn gemaakt met de telefoon dus niet heel scherp, maar ik wilde jullie even laten weten dat het prima gaat met Kijony.

  Groetjes

  Louise Kijlstra-Zaal

  PHOENIX

  Begin juni 2011 ontvingen wij foto’s van Andrea Linders en haar Phoenix (voorheen Puck). De familie Linders kocht Phoenix in het najaar van 2010. Fieke had Phoenix een aantal maanden te rijden gekregen van de familie Tiebot voor de verkoop en ze startte een paar keer succesvol in het Z1. Andrea en Phoenix hebben ondertussen al vele prijzen gewonnen in het L1.

  ZAZOO

  Op de KWPN hengstenkeuring 2011 troffen wij André en Ellen Hietbrink. Zij kochten in de zomer van 2010 het paard Zazoo (Casantos x Rossini) bij ons voor de eventingsport. Zazoo werd bij ons geboren en als 3-jarig paard zadelmak gemaakt. We verkochten Zazoo aan een amateur amazone die met hem B-dressuur en B-springen heeft gereden. Als 6-jarige kwam Zazoo terug bij ons op stal en wij maakten hem klaar voor de verkoop. André en Ellen stuurden ons nog een mail met wat foto’s:

  Hallo Jos en Trudi
   
  Hoe gaat het met jullie?
  Zoals belooft donderdag in den Bosch,  hier even een paar foto’s van Zazoo.
  Ik ben erg blij met Zazoo, het gaat goed met hem. Afgelopen jaar goed in het samengesteld gelopen.
  iets twijfelend op water!! gaat al beter hoor!! moet nog meer ervaring op doen.
  Maar op andere hindernissen echt super!! of ie al jaren cros loopt, zoals op de foto, dat is een punt tafeldat is toch wel een moeilijke hindernis voor een onervaren paard, hij floot er over.
  We gaan nu weer voor bereiden voor komend seizoen.
  jullie ook veel succes!! in de fokkerij en sport.
   
  Groetjes
  André en Ellen Hietbrink

  ALEX

  Op 21 januari 2011 kregen wij een mail van Bianca Winterswijk die in december 2008 het paard Alex (Tuschinski x Wellington) als 3-jarige bij ons kocht:

  Beste familie Houwen,

  Ik heb 2 jaar geleden het paard Alex bij jullie gekocht, en ik wilde graag nog een keer laten weten dat ik er ontzettend veel plezier mee heb.

  Ondanks mijn toch wel dramatische proefrijden waren we thuis al snel een goede match. Het is een ontzettend makkelijk paard die een heel goede opvoeding heeft gehad bij jullie. We starten alleen in het zomerseizoen, en dit jaar hoop ik de L2 al uit te kunnen rijden.

  Bijgaande foto is afgelopen zomer genomen, tijdens een clinic van Emmelie Scholtens.

  Met vriendelijke groeten,

   

  Bianca Winterswijk

  DUTCH BETTER

  Op 1 januari 2011 kregen we een mail van Joya Nijenhuis. Zij kocht in de zomer van 2010 Dutch Better Z (Dutch Capitol x Royal Bravour) bij ons als 4-jarig paard. De amazone had tot die tijd alleen nog maar op een manege gereden.

  heey,

  Het gaat hier super goed met Dutch.
  We hebben elke week dressuur en springles.
  Ik ga binnenkort mijn startkaart aanvragen en dan gaan we in de loop van het jaar starten.
  Nog een gelukkig nieuwjaar!

  Hier heb ik nog wat foto’s.

  Joya Nijenhuis

  BASTOGNE

  De AES goedgekeurde hengst Bastogne (Babouche van het Gehucht Z x Chellane Z) werd door Kristian opgeleid en in juli 2010 verkocht aan Stal Hendrix. Hij werd in september 2010 geveild op de Dutch Sport Horse Sales.

  ARRIBA

  Arriba (Casantos x B. Raimond) kwam als 4-jarig paard bij ons in training. De merrie werd via een goede IBOP ster verklaart en op de centrale keuring in Sevenum 2009 keur en kampioen bij de springpaarden. Kristian bracht de merrie van Casantos uit in de klasse L. In mei 2010 is Arriba verkocht aan Alice Naber – Lozeman voor een carrière als eventingpaard. In augustus 2010 werd Arriba 2e op het Nederlands kampioenschap voor jonge eventing paarden.

  WARNIKE EN Z-CANTA

  Z-Canta (Casantos x Abantos) is via Stal Hendrix verkocht aan de Amerikaanse amazone Laura Kraut. Laura Kraut won op de Olympische Spelen in Hong Kong 2008 team goud met het paard Cedric. Kristian reed de nu 6-jarige Z-Canta vanaf 3,5 jarige leeftijd. Hij leidde haar op t/m de klasse M en zou komende zomer overstappen naar de klasse Z. Kristian reed met Z-Canta onder andere op de wereldkampioenschappen in Lanaken 2009. Z-Canta werd gefokt door wijlen Th. Peeters en werd via de prinsjesdagveiling verkocht aan J. van Meever.

  Z-Canta als veulen (links) en als 5-jarige op de wereldkampioenschappen in Lanaken.

  Warnike (Heartbreaker x Ramiro) is via Stephex Stables verkocht aan de Olympisch kampioen Eric Lamaze. Met het paard Hickstead won Eric Lamaze individueel goud en team zilver op de Olympische spelen in Hong Kong 2008. Warnike kreeg op 4 en 5-jarige leeftijd een veulen. Pas als 6-jarige kwam ze in de sport. In januari 2009 behaalde ze 80 punten voor de Ibop. Daarna ging de nu 7-jarige merrie met grote sprongen vooruit. Komende zomer zou Warnike uitkomen in de klasse Z met Kristian. Twee weken geleden won Warnike met Kristian nog zilver op de KNHS indoorkampioenschappen in de klasse M. Warnike werd gefokt door W. Sikes uit Venray en was in eigendom van Coen en Trudy Goumans uit Smakt.

  Warnike op het NK in Ermelo (links) en onder het zadel van Eric Lamaze met Coen Goumans.

  BARRICHELLO

  Barrichello (Dutch Dormello x Osmium x Gribaldi) werd op de Equine Elite veiling in 2009 verkocht aan Grand-prix dressuuramazone Jenny Schreven.

  ZIDANTE VM

  De 4-jarige keurmerrie Zidante VM (Cantos x Herannus) werd in 2008 verkocht naar Griekenland. Eind 2012 kwam de merrie terug naar Nederland. Kristian bracht haar met succes uit in het 1.30m en 1.35m. Nog voordat ze in 2013 hun internationale debuut konden maken werd Zidante verkocht aan Stal Hendrix. Inmiddels is Zidante succesvol bij de junioren in Amerika met haar amazone Kelli Crusiotti.