REferenties

In de loop der jaren zijn er heel wat succesvolle sportpaarden en gekeurde hengsten hun carrière begonnen bij familie Houwen. Hieronder volgt een overzicht van enkele referenties:

KWPN-goedgekeurde hengst, won als vierjarige de Stal Hendrix-competitie en werd vervolgens tweede in de Blom Cup in Ermelo onder Liza. Als vijfjarige verkocht naar USA.Impala SMH (Zambesi x Cardento)

Impala SMH (Zambesi x Cardento)

Door Liza opgeleid tot op internationaal 1.45m-niveau. Onder meer winnaar 1*-GP De Peelbergen. Via Tal Milstein verkocht naar Italië, springt nu op 1.40m-niveau met Matteo Orlandi.

C’Est La Vie (Namelus R x Nimmerdor)

Fieke Houwen werd met Colt Sollenburg Limburgs kampioen in de klasse Z2-dressuur. Hij schittert nu onder Bo Oudhof in de U25-Grand Prix en ze hebben deelgenomen aan het EK voor Young Riders.

Colt Sollenburg (Vivaldi x Osmium)

Deze elitemerrie was als vierjarige finalist in de Pavo Cup onder Fieke, vervolgens verkocht naar Zweden.

Gardenia Sollenburg (Vivaldi x Falco)

De opvallende Warnike is via de Stephex Stables verkocht aan Eric Lamaze. Nadat ze eerst twee veulens had gebracht, kwam ze pas als zesjarige onder het zadel bij Kristian. Ze maakte veel progressie en ze wonnen onder meer zilver op de KNHS Indoorkampioenschappen klasse M.

Warnike (Heartbreaker x G.Ramiro Z)

Opgeleid tot 1.35m-niveau door Liza. Verkocht aan Catherine Pasmore en presteert nu met McLain Ward op internationaal 1.40m-niveau.

Spring Key SR Z (Spartacus x Calato)

Behaalde meerdere successen in de jonge paardencompetities met Liza, zo wonnen ze de GMB competitie voor vierjarigen. Goedgekeurd bij het NRPS en verkocht naar USA.

Gabriel SMH (Azteca VDL x Burggraaf)

Dit opvallende springtalent behaalde als jong paard meerdere successen onder Kristian Houwen. Hij is goedgekeurd bij het NRPS en is verkocht naar Mexico. Onder de naam Parrandero springt hij nu met Enrique Gonzalez op internationaal 1.50m-niveau.

Classe HS/Parrandero (Clarimo x Cassini I)

Na heel wat successen bij de jonge paarden onder Fieke Houwen, ontwikkelde Spielbergs Cartiër tot een verdienstelijk presterende Lichte Tour-dressuurpaard. Hij is daarna verkocht aan Carolien Pauwel.

Spielbergs Cartiër (Spielberg x Jazz)