Spraakmakende Jazzy des Dames goedgekeurd voor Zangersheide

Spraakmakende Jazzy des Dames goedgekeurd voor Zangersheide

Eén van de meest opvallende jonge hengsten van het moment, de genetisch interessante en spectaculair springende Jazzy des Dames heeft het Zangersheide-dekbrevet ontvangen. In de afgelopen Pavo Hengstencompetitie sprong de zesjarige Emerald van ’t Ruytershof-zoon onder Thiago Ribas da Costa zich weer flink in de kijker en hij staat ter dekking bij Jos Houwen.

De grootramige Jazzy des Dames (Emerald van ’t Ruytershof x Calvaro Z x Kannan) combineert drie uitstekend verervende Grand Prix-hengsten in zijn pedigree en komt uit een sterke Franse prestatiefamilie. Zijn moeder sprong zelf internationaal bij de jonge paarden en leverde al meerdere internationaal presterende nakomelingen, waaronder de zevenjarige Izara des Dames (v.Emerald van ’t Ruytershof) en Itchcock des Dames (v.Marius Claudius) die net als Jazzy des Dames uitgebracht worden door Thiago Ribas da Costa.

Extreem talent
Met zijn extreem goede achterhandtechniek, krachtige galop, onbegrensde vermogen en royale model lijkt de zesjarige Jazzy des Dames een aanwinst voor de fokkerij. “We verwachten dat hij uitstekend past bij de Nederlandse bloedmerries, waar hij echt zijn macht, maat, formaat en vermogen aan kan toevoegen”, vertelt hengstenhouder Jos Houwen, die de ontwikkelingen van Jazzy des Dames op de voet volgt nu diens ruiter Thiago Ribas da Costa op steenworp afstand woont. “Het is een extreem goed springpaard en Thiago is ook echt lyrisch enthousiast. Hij heeft zelden zo’n goed paard gehad zei hij me. Het mooie is dat Jazzy des Dames precies laat zien wat je van hem op basis van zijn fantastische afstamming mag verwachten, en dat biedt goede hoop voor zowel sport als fokkerij. Hij liet in de Belgische Pavo hengstencompetitie in Opglabbeek vorige maand weer zien wat hem zo bijzonder maakt, en dat terwijl hij de twee weekenden daarvoor ook al internationaal concours had gehad. Als je dan op dinsdag nog zó een ronde springt, dan ben je voor mij een echte! We zijn dan ook enorm verheugd hem te kunnen aanbieden aan onze fokkers, en het is heel mooi dat Zangersheide ook haar vertrouwen in hem heeft uitgesproken middels deze goedkeuring.”